Gå til innhold

o0Hawk0o

Medlemmer
  • Innlegg

    189
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av o0Hawk0o

  1. Når det gjelder å summere atomer vil det være idiotisk å gjøre dette. Det har NULL praktisk verdi å summere sammen ulike atomer, og jeg kan ikke fatte hvorfor man skulle gjøre dette. Det ville uansett være "umulig" i denne oppgaven. Du kan si at alle er atomer, men det er jo heller ikke sant fordi hydrogen vil gå til H2 (molekyl) og ikke frie H atomer hvis det blir spaltet.

     

    Jeg kan jo påpeke at i min gamle kjemibok, kjemien stemmer 2kj, var det endel feil i fasiten og i oppgavene. Ingen som har tenkt på at det skal stå molekyler og ikke atomer i C) ?

     

    Ingen av de andre svarene er i nærheten av å stemme...

     

    Jeg er nysgjerrig... hvilket grunnlag har dere for deres teorier? Jeg for min del tar 3KJ.

  2. Du har rett Zethy, jeg bommet litt der. Jeg mente marine organismer, og et lite antall andre pattedyr. Det er forsåvidt flest fisker blant marine organismer, og derfor var jeg litt upresis. Den umettede andelen av fett i kylling er så godt som ikke eksisterende. Varier på hvor på kroppen fettet er også

     

    En lett forklaring på hvorfor marine organismer har umettet fett, og de fleste pattedyr har mettet er at umettet fett ikke stivner så lett som mettet fett. Hadde fisken hatt mettet fett ville de ikke vært heldig da den lever i kaldt vann. Pattedyr har ofte skinn som beskytter dem fra kulden, og dermed trenger ikke de umettet fett.

  3.   B) antall ioner i 29,2g fast natriumklorid, NaCl

      C) antall atomer i 16g metangass, CH4

    7797085[/snapback]

    B)

    FEIL, 1 mol NaCl har molmasse 58.5 g/mol og inneholder da 58.5 g NaCl dvs

    (6.022*10^{23} ioner. Men i B) var det 29.2 g (altså halvparten) og tilsvarer 3.0*10^{23} ioner.

    C)

    Riktig. 1 mol CH_4 har molmasse 16 g/mol og inneholder da 16 g CH_4 dvs

    (6.022*10^{23} atomer.

    7800848[/snapback]

     

    7801079[/snapback]

     

    Zethyr:

     

    Du mangler elementære kjemikunnskaper...sånn er det...

    7802255[/snapback]

     

    :yes:

  4. Når det gjelder oppgaven din er C rett fordi den har molarmasse 16 (g/mol)

    Hvis du vil regne på dette sier du mengde CH4 = 16g/( (12+1*4)g/mol) = 1 mol. Altså derfor er dette rett svar.

     

    B stemmer ikke fordi den molaremassen ikke er lik massen. Mengde NaCl = 29,2g / (molarmasse som er ulik massen)g/mol =I= 1 mol (Er ulik 1 mol)

     

    Vel, sitat mitt over er den rette løsningen. B er feil, og måten du løste den på i siste innlegg er også feil. Det er ikke slik det funker med mol. Sett deg bedre inn i hva mol regning innebærer.

  5. Avogadros tall er det antall molekyler som finnes i et mol av et stoff, 6,022045×10²³. Kan være en skriveleif i boken din.

     

    Fast NaCl betyr at dem ikke er løst i vann. Hadde du løst dem i vann ville reaksjonen sett slik ut:

     

    n mol NaCl -- H20 --> n mol Na(+) + n mol Cl(-)

     

    Annet eksempler på hvordan det funker:

     

    n mol CuCl2 -- H20 --> n mol Cu(2+) + 2n mol Cl(-)

     

    For å forklare dette kan vi si at 1 mol CuCl2 betyr at det er 6,022045×10²³ molekyler av CuCl i dette molet. For 1 mol Cl betyr det 6,022045×10²³ ioner per mol etc.

  6. 1 mol er stoffmengde enten det er molekyler eller atomer. Altså n mol NaCl = n mol Cl.

     

    Når det gjelder oppgaven din er C rett fordi den har molarmasse 16 (g/mol)

    Hvis du vil regne på dette sier du mengde CH4 = 16g/( (12+1*4)g/mol) = 1 mol. Altså derfor er dette rett svar.

     

    B stemmer ikke fordi den molaremassen ikke er lik massen. Mengde NaCl = 29,2g / (molarmasse som er ulik massen)g/mol =I= 1 mol (Er ulik 1 mol)

     

    Anbefaler deg å lese deg opp på dette stoffet hvis du ikke forsto hva jeg sa. Dette ligger jo i bunn for videre forståelse av kjemi. Må bare spørre hvis du lurer på noe mer angående dette.

  7. Mitt forrige innlegg til ArmenMinAu ble vist slettet, da jeg skrev som gjest. Raskt oppsummert ga jeg bare ros for godt svar.

     

    Til Anners: Vil tro at de fleste som er for legalisering er folk som regelmessig bruker hasj. Ordet narkis var noe du selv brukte, ikke jeg. Jeg finner det totalt unødvendig at du manipulere det jeg sier.

     

    Når det er sagt kan det være at du er et unntak av de som er for legalisering. Når jeg generaliserer er det umulig å dekke alle de som vil legalisere hasj, men som sagt er det nok flertallet av de som vil legalisere, som bruker hasj.

  8. Jeg må si at det er skremmende å lese denne tråden. Så mange mennesker som er så dypt inni misbruket at de tydligvis må forsvare det, da helst med at de vil ha det legalisert.

     

    ArmenMinAU du klarte virkelig å manipulere det Delavar sa til å høres ut som alkoholen har skylda for at folk blir misbrukere. Dette er jo en tankegang som er vel og bra for andre som bruker narkotiske stoffer, da dette gir dem en følelse av at blant annet Hasj ikke er så farlig. Vel i den sammenheng kan vi jo si at å bli født fører i noen tilfeller til misbruk av narkotiske stoffer. På denne måten kan man jo egentlig manipulere alt og ingenting til å høres logisk ut, dessverre er det nokså lett å gjennomskue dette.

     

    Alkohol og tobakk er noe som de fleste her også drar inn som et argument for å legalisere Hasj (og andre rusmidler.) Dessverre ser jeg ikke sammenhengen. Du kan linke til X antall artikler der det står at Hasj er bra for de med en gitt sykdom, og at det er ikke like farlig som tobakk og, dessverre finnes det også X antall artikler som påviser problemet med at hasj ofte leder til andre, langt farligere, rusmidler.

     

    Når det kommer til rusen er det også en stor forskjell på hvordan den virker. Der man med alkohol lett kan se hvem som er ruset, er det mye vanskeligere å oppdage om noen har røkt hasj. Dog vil personen som har røkt være rimilig borte. Vil vi leve i et samfunn der man skal være usikker på om busssjåføren, legen, flykapteinen er nykter ?

     

    En siste ting jeg vil si til dere som vil legalisere hasj (Jeg antar at dere alle er folk som stadig benytter dere av dette stoffet). Hva for noe positivt ser dere i et samfunn der folk stadig kan drukne problemene sine i alkohol, hasj og kanskje senere andre rusmidler? Hvis hasj blir legalisert kommer det vel enda flere krav om at andre rusmidler skal bli legalisert. Jeg stiller meg uforstående til at et tilsynelatende så stort antall nordmenn har en trang til å dra på denne egotripen både titt og ofte (Les: rusen). Hva med og heller prøve å gjøre noe fornuftig... prøve å gjøre noe med livet som gjør det verdt å leve uten en rus.

     

    En som bruker hasj til vanlig vil sikkert fnyse av alle poengene mine, men jeg forventa dessverre ikke noe annet. Har man først begynt på et narkotisk stoff er det lett å føle seg ovenpå med tanke på at "jeg" får oppleve den gode følelsen av lykke pågrunn av stoffet. Men var klar over at dette er en illusjon. Tilslutt vil du uansett sitte igjen med plager, og det er uten unntak hvilken rusmidel du bruker, enten det er Hasj, alkohol, heroin etc. DET FINNES NOK AV EKSEMPLER PÅ DET.

     

    Tilslutt vil jeg bare si til ArmenMinA, at selv om du kanskje tror det er vanlig å blande piller og alkohol, så er det dessverre ikke slik i den virkelige verden. Jeg vet om folk som gjør dette, dessverre er ingen av disse "rakettforskere" for å si det sånn. De fleste har startet på den korte utdannelsen skattesnyltere...

  9. Sarkasme er vanskelig å oppfatte på internett..... så jeg vet dessverre ikke om at det der var sarkastisk ment.

     

    Sivilingenør satt jeg på den der listen pågrunn av at de faktisk arbeider i team når de arbeider. Hvordan skal et team kunne fungere hvis personene på teamet mangler sosial intelligens?

  10. Hei jeg lurer på om noen kan vise meg noen undersøkelser/rapporter på hva middagsluren gjør med deg. Er det heldig å feks sove 30 min på ettermiddagen?

     

    Dette er en "uvane" som jeg selv har lagt meg til, og er litt interessert å vite på hva slags måte dette tjener meg forutenom at det er godt å slappe av en halvtimes tid.

     

    Takker for svar :)

  11. En del skoleflinke folk jeg har snakket med (eller nerder i dette tilfelle) sier at de ikke ønsker å "kaste bort" de gode karakterene på studier som ikke krever så mye for å komme inn. Slike folk irriterer meg noe grenseløst, og dette representerer en "elite" jeg ikke kan fordra.

     

    Det er slike folk som spolerer drømmene til jenta og gutten som ønsket å komme inn på feks. medisin, dyrelege, odentologi etc. bare pågrunn av at han ønsket å få bruk for karakterene sine. Dette minner om en mentalitet som sier at det er ikke så nøye hva jeg gjør så lenge jeg viser andre at jeg er flink. Og dette vitner om null sosial intelligens. Jeg skjønner godt alle "litt" skole flinke som ikke ønsker å ofre så forbanna mye av det sosiale bare for å klare å prestere bare seksere. For man må faktisk ofre veldig mye hvis man skal komme på toppnivå i alle fag, i så fall på vår VGS. Vet ikke om dette er noe universielt?

  12. ... altså folk uten liv...

     

    Neida, jeg misforsto. Så lenge du ikke ser ned på andre, eller gjør narr av dem er det fint :!: Tipper du er en jeg ville ha kalt idiot, uten at det nødvendigvis er negativt.

     

    For å bidra med noe angående spørsmålet, må jeg minne deg på at karakterer gjør en forskjell når det gjelder din kompetanse. At du får 4, og ikke 6 i kjemi betyr at du ikke mestrer kjemi like godt som han som får 6, og derfor er det naturlig å gi han prioritering over deg. Han har nok sikkert arbeidet en god del mer enn deg, og ofret seg en god del mer, men han oppnåde i så fall målet sitt. Dette kan kanskje være en av grunnen til at han ikke har anledning til å være ute hver helg? Hvis du mener at du har evnene til å få 6 med arbeid, har du ingen unnskylding for å ikke gjøre det så lenge du virkelig har lyst å komme inn på et studie.

     

    For å si det sånn ville jeg heller hatt en usosial lege, kirurg, sivil ingenør etc. med god peiling på hva han driver med enn en sosial mindre kompetent person.

  13. Andre folk på skolen, populært kallt nerder, altså folk uten liv, som ikke gjør annet enn skolearbeid får jo da selvsagt mye bedre karakterer enn oss.

     

    Litt trangsynt du? Sosial intelligens måles vel stengt tatt ikke i hvor mange ganger man drar ut i måneden. At noen velger å arbeide for å komme inn på et studie betyr da ikke at personen har mindre sosial intelligens enn deg. Uttalelsen sier mer om din intelligens enn "nerdenes" sosiale intellegens...

  14. Har inntrykk av at mange søker medisin pga. at de ikke har noe bedre å bruke sine gode karakterer til. Dette tror jeg kanskje er tilfelle med de to vennene dine? Grunnen til at jeg har lyst å gå medisin er fordi det er forhåpentligvis noe som vil utfordre meg, og i tillegg virke givende, da jeg får arbeide med mennesker. Juss er noe som ikke virker interessant for meg. Byråkrati og annet piss er noe jeg ikke kunne ha arbeidet med.

     

    Penger betyr heller "ingenting" i den store sammenhengen. Kan godt hende at medisin er mye lesing, og mye arbeid, men da har man i såfall noe å gjøre. Medisin studenter har faktisk tid til andre ting enn lesing det kan ei vennine av meg bekrefte. De fleste studenter i Norge kviner over det minste arbeid de må gjøre på skolen, vanskelig å forstå at man faktisk må arbeide litt for det?

     

    I tillegg er ikke medisin så akademisk vanskelig som mange andre studier i Norge. En rekke sivilingenør studier har VELDIG tung matte/fysikk som man må sette seg inn i. Om det ikke er tyngre er i det i såfall bra like tungt.

     

    Hadde egentlig lite med trådens emne, men måtte bare få "svart" på kritikken.

  15. Takker for alle svar.

     

    Fikk svar på mailen jeg sendte også, og han bekreftet at de ikke hadde en slik "ekskludering" lengre.

     

    Det står ikke noe om karakterer i realfag i informasjonsheftet fordi det ikke er relevant. Medisin hadde karaktersperre i minstekravene i realfag (også bl.a. norsk), men slik sperre ble fjernet for mange år siden da vi fikk samordna opptak. Det er karaktersnittet som betyr noe, og da vil selvfølgelig en 3 trekke snittet mere ned enn om det står 4 eller 5.

     

     

     

    Medisin er et studium omkring menneskekroppen, og mennesket er en biologisk skapning. Kunnskap om mer generell biologi er derfor ikke uten betydning, men ikke nødvendig påkrevet, siden medisinstudiet gir nødvendig biologisk informasjon til å kunne praktisere som lege. Men 3Bi gir realfagspoeng (og kan også gi  fordypningspoeng).

     

     

     

    med hilsen

     

    Gunnar Graff

     

    opptaksleder, medisin, UiT

     

     

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    Fra:

    Sendt: 4. januar 2007 19:42

    Til: medfak-studiekonsulenter

    Emne: Medisin og karakterer.

     

     

     

    Hei

     

     

     

    I løpet av de siste årene har jeg blitt fortalt at hvis man har en treer på vitnemålet i et realfag ekskluderer det deg fra å kunne søke på medisin. Jeg finner da med forundring ikke noe om dette i heftet som blir gitt ut hvert år som omhandler medisinstudiet.

     

     

     

    Kan dere fortelle meg om det er noen karakterer (eller noe annet) som kan ekskludere deg fra å søke medisin, og i tilfelle hva. Er klar over at medisin krever et høytsnitt for å komme inn på, men jeg hadde planlagt å ta opp biologi sisteåret, og i den anledning vil jeg helst ikke bli ekskludert fra å kunne søke på studiet hvis det skulle gå dårlig der. (Er ikke interessert å ta opp noen fag da jeg helst vil søke meg inn på studie med mitt primærvitnemål). Er 3BI relavant for noe man lærer på medisinstudiet?

     

     

     

    Takk på forhånd

     

     

×
×
  • Opprett ny...