Gå til innhold

illmatic.

Medlemmer
  • Innlegg

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av illmatic.

  1. Hei!

    Jeg renoverer hus og må begynne å planlegge hva som skal skjules i vegger og tak nå. Det blir et relativt stort hus med utleiedel. I tillegg gjør varmefordelerne til vannbåren varme at trådløse signaler forstyrres. Jeg har derfor tenkt å sette opp et nettverk med en switch med PoE+. På den tenkte jeg å koble på tre access points i taket: En i første etasje, en i andre etasje og en i utleiedelen. I tillegg ønsker jeg kameraovervåkning i garasje og utenfor hus (eventuelt ringeklokke) der alle får strøm via PoE. Til slutt ønsker jeg å ha ethernet-veggkontakter i enkelte rom (loftsstue, utleiedel og teknisk rom i kjeller). 

    Jeg har tegnet opp dette veldig enkelt. Det jeg lurer på er;

    Vil et system fungere slik jeg har tegnet det opp, eller finnes det mer effektive måter å gjøre det på?

    Hvilke produkter anbefaler dere til de enkelte enhetene? Jeg har sett en del på Ubiquiti da de har alle produktene jeg trenger (router, switch, ap, kamera), men er åpen for andre løsninger og produkter.

    Nettverksoppsett.png

  2. Heisann

     

    Jeg har en Asus UX301 som tidligere hadde en SSD på 250gb. Jeg kjøpte en på 525gb og overførte/klonet alt til denne via Acronis som fulgte med den nye SSDen. Jeg satt i den nye SSDen og alt så fint ut, helt til jeg begynte å bruke Windows litt aktivt.

     

    Når jeg nå f.eks begynner å kopiere eller slette filer i Utforsker henger hele Windows seg. Får ikke opp oppgavebehandling eller noe som helst. Nå nettopp var det Word som hengte seg opp og førte til at jeg måtte restarte for å fortsette. 

    Er det noen som har opplevd dette eller har en ide om hva det kan komme av?

     

    PS: Opplevde ikke disse problemene før oppgradering av SSD.

  3.  

     

     

     

    Hei! Nå nærmer studiestart seg... Jeg ser at mange har betalt semesteravgift, hvordan gjør man det? Og når jeg åpner timeplanen min er det bare registrert frem til ut i juni. Hvordan får dere opp aktuell timeplan?

    Du må registrere deg og godta utdanningsplanen først. Det gjør du på https://fsweb.no/studentweb/login.jsf?inst=FSPHS
    Takk skal du ha! Men jeg får fortsatt ikke opp timeplanen da, den er fortsatt bare til juni...

    Kan være noe feil. Har du forsøkt å søke opp klassen din og sett på klassens timeplan?

     

    Ja, det virker heller ikke...

     

    Prøv å velg student ved Oslo i stedet for Kongsvinger. Funka her...

  4. Jeg har tidligere pendlet 12 mil til jobb og det har gått helt fint. Nå er det 7 mil ekstra og det vil nok merkes godt. Som en over her skriver så vil det meste fungere så lenge man er innstilt på lange dager.

     

    Får vi timeplan som har timer tidlig og sent men tomt midt på dagen er det kjempefint å bruke tiden på trening og oppgaveskriving/lesing.

     

    Studiedisiplin blir ekstra viktig for oss ?

  5. Jeg har kommet inn i Kongsvinger og vurderer sterkt å pendle fra Oslo

    Leker med tanken om å gå til innkjøp av en el-bil. Er det noen som kunne tenke seg å leie fast plass i bilen? En løsning som blir billig og bra!

    Jeg har en Leaf 2013 mod (2 gen) og skal pendle til Kongsvinger. Kommer ikke fram på vinteren med denne bilen, så budsjettet bør et stykke nærmere eller over 200 000.

     

    Når det et sagt tar jeg gjerne i mot medpendlere. Har bensinbil til vinteren. Aktuelle steder å hente folk er Oslo nord... (blir mye kø å hente folk andre steder)

    • Liker 1
  6. Heisann!

     

    Skal kjøpe ny bærbar etter å ha hatt en Acer 11" i seks år. Bruksområdene blir primært web, foto (Lightroom og noe Photoshop) og dokumentbehandling.

     

    For at denne PCen skal være rask til ulike oppgaver i flere år ønsker jeg gode spesifikasjoner, blant annet:

     

    Matt IPS-skjerm

    Min 8GB minne med mulighet til 16GB

    SSD på min 256GB, gjerne mer evt en ekstra HDD

    Relativt slank

     

    Eksempler jeg har funnet er

     

    http://www.multicom.no/multicom-talisa-u953-156-full-hd/cat-p/c100559/p10634115

     

    Og

     

    https://www.komplett.no/product/865860/pc-nettbrett/baerbar-pc/gaming-pc-er/asus-zenbook-pro-ux501vw-156-uhd-matt#technical-details

     

    Den største forskjellen på disse, slik jeg ser det, er mye høyere oppløsning på Asus samt bedre prosessor. Er det i så fall verdt såpass mye ekstra kroner?

     

    Ønsker også forslag til andre alternativer. Pris på Asus er definitivt maks.

     

    Takk for eventuelle svar!

  7. Skal kjøpe kamera, og kikker mest på Olympus. I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg E-M10 II,men ser bruktmarkedet priser forrige versjon og også E-M5 tilsynelatende greit.

     

    For en som er vant til Sony NEX5N og i utgangspunktet er fornøyd, men vil bytte fordi dama ønsker søker og jeg bare har lyst på nytt kamera... Kan det være en idé å spare litt penger på f.eks E-M5 for 2-3000 (uten objektiv)? Er det merkbar forskjell på bruken og kvalitet? Skal og sies at værtetting også frister,men forstått det slik at værtette MFT objektiv er dyre....(?)

  8. Heisann!

     

    Har i dag et Sony NEX-5N jeg i utgangspunktet er fornøyd med. Mye pga størrelsen og relativt grei betjening. Problemet er at helt siden kjøp har kjæresten klagd på manglende "tradisjonell" søker. Jeg har vært uenig med henne helt til nå hvor jeg testet et Canon speilrefleks og plutselig husket at slik søker føles mye bedre.

     

    Har litt lyst til å bytte, men liker også fordelene med speilløst.

     

    Spørsmålet er da om de speilløse med vanlig søker, slik som Olympus omd10, fungerer godt med slik søker? Eller bør jeg gå over til å se på de mer kompakte speilrefleksene?

  9. Heisann

     

    Samboeren har begynt på skole igjen og hun har nå en eldre Acer bærbar som er uutholdelig treg. Trenger derfor ny, og har lyst på nettbrett.

     

    Etter å ha sett gjennom x antall nettbrett og sett i butikker, har vi egentlig funnet noen alternativer; Microsoft Surface 2 og Samsung Tab S 10.5.

     

    Surface 2 kjøpte hun faktisk for 2500,- på tilbud fra Elkjøp, men denne ville ikke starte uten laderen i (defekt batteri mao). Dårlig start, dårlig førsteinntrykk og de hadde ikke flere på lager så hun måtte bare få pengene tilbake.

     

    Samsung Tab S ser jo svært bra ut på tester, men ved å lese erfaringer på forumet her får jeg et dårlig inntrykk som innebærerer laggete menyer og mye bloatware (som forventet fra Samsung?)

     

    Har vært inne på tanken på Ipad Air, men hun har Android smarttelefon så hun får ikke nytte av god sync mellom enhetene. Dersom den er svært god til f.eks tekstbhenalding og "bare fungerer" så er den likevel aktuell...

     

    Er det noen som kan foreslå andre enheter vi kan ta en titt på?

  10. Etter å ha tenkt litt mer så tror jeg at det står igjen Pentax K30 med 18-135mm, eller Olympus E-M5 med et egnet "allround-objektiv". Olympusen synes jeg blir for dyr, selv om det er litt mindre.

     

    Har også sett på Sony NEX-serien, da spesielt ser nye NEX-6 ut som et bra kamera, men det mangler dessverre værtetting.

     

    Skal ikke kjøpe akkurat nå (pga økonomi) så det blir nok sannsyligvis Pentax eller Olympus litt avhengig av hva som er den beste pakkeprisen på kjøpstidspunkt....

     

    Takk for input alle sammen! :)

  11. Takk så mye for svar!

     

    Nå har jeg tenkt meg litt om med tanke på prisene på de ulike kameraene. Har jo sett en del på Pentax fra før, og da k-30 og k-5. Ser jeg på prisen så kan jeg jo få to stk Nikon 5100-kit for samme pris, dersom tilbudet på 2999,- kommer igjen. Derfor frister dette litt. Samtidig har jeg sett litt på muligheten til å vente til Pentax K5 II lanseres. Hvis jeg skal være litt framtidsrettet vil kanskje dette være det beste valget, dersom jeg plutselig føler at jeg har de pengene det vil koste? :)

  12. Hei!

     

    Jeg har i en tid vært på utkikk etter et systemkamera som tåler litt. Jeg har hatt et speilreflekskamera tidligere (Olympus 420), men dette er nå ødelagt. Jeg er definitivt en nybegynner når det gjelder å ta bilder med den typen kameraer, men tanken er å utvikle meg. Jeg vil likevel ikke bruke så veldig mye penger på dette i første omgang.

     

    Det jeg ser etter er et systemkamera (med eller uten speil?) som:

     

    - Kan ta bilder kjapt (til aktiviteter osv)

    - Som tåler en trøkk og gjerne en sprut vann. Vil bli brukt på både fjellturer og båtturer

    - Ikke altfor dyrt tilbehør

    - 3000-7000,- for kamera inkl objektiv

    - Liker konseptet med innebygd autofokus i kamerahus... Men ikke noe must

     

    Det jeg kanskje har sett mest på er Pentax K-30. Er det noen som har erfaringer med dette? Har lest tester, men synes det er noe vanskelig å vite om det de vektlegger er noe jeg vil merke i praksis selv...f.eks mener jeg å ha lest at K-30 har treg søker (?) Er dette noe jeg som nybegynner vil merke osv osv..

     

    Har også sett på Nikon 5100 med VR-objektiv som titt og ofte er på tilbud om dagen. Er dette et kamera som kan tåle en del, eller er det finito om jeg tar det fram i litt duskregn f.eks?

     

    Er også åpen for speilløse kameraer, men dette vet jeg mindre om. Hvordan er hastigheten, søker og værtetting på disse?

     

    Svar mottas med takk! :)

  13. Jeg har også et lignende håpløst problem. Datatrafikk funker veldig sporadisk. Har alltid en E eller H, men det oppstår ingen kontakt. Sync, Facebook, nettlesere, ingenting fungerer. Må slå av og på mobil data for at det skal virke kjapt, eller så kan jeg bare vente en stund og prøve igjen. Slik skal det jo ikke være på en mobil der poenget er å være online hele tiden. Har Chess som bruker Netcoms nett. Noen som har tilsvarende problem?

     

     

    PS: Wifi virker som det skal.

  14. Irriterer du deg over skjermbeskytteren, og at telefonen ("tastelås") bare kan låses opp med powerknappen? Bruk applikasjonen No Lock! Fungerer veldig bra. Da kan du sette skjermbeskytteren til f.eks. 30 sek, og trykke på f.eks. home- eller menu-tasten for å få opp skjermbildet igjen, uten å måtte låse opp telefonen først. Legg en widget for No Lock i hovedvinduet, så kan du låse opp og igjen telefonen. Genialt; klarer meg ikke uten denne.

     

    http://www.appbrain.com/app/org.jraf.android.nolock

     

    Sist jeg prøvde denne, så mistet jeg opplåsningsmønster også. Mulig å endre på det nå eller?

     

    Det ideelle hadde vært å kun trykke på meny, og komme rett til opplåsingsmønster..

  15. Bruker medølfgende, men jeg kjører original Desire ROM med Sense, og den komprimerer bildene automatisk. Den får rett og slett ikke kontakt med mobilnettet noen gange uten at jeg har aktivert/deaktivert flight mode eller restartet telefonene. Gjelder både sending/mottak av mms og bruk av mobildata. Jeg hadde *akkurat* samme problemet med diverse 1.6-ROMs på Dream-en min, men man skulle jo tro de hadde klart å fikse det nå. Ganske irriterende. Nesten så jeg lurer på om det er en NetCom-spesifikk bug - det ville forklart hvorfor den ikke har vært fikset - de vet ikke om den.

     

    Jeg har samme problemet.. Har også lenge mistenkt at problemet ligger hos Netcom (jeg har Chess som bruker Netcoms nett). Sinnsykt irriterende hvis jeg skal laste ned en app på markedet, eller bare oppdatere statusoppdateringer på Facebook ++

  16. Jeg synes det, men det har mye å si at det er 3,5 minijack på den også. Jeg hadde lagt til 1000 kr for det.

     

    Jeg synes Magic er finest, så for min del er fravær av headsetutgang det eneste minuset. Synes ikke akkurat den utgangen er verdt 1000,-... I tillegg er Magic ganske mye mindre, det ser jeg på som et stort pluss.

×
×
  • Opprett ny...