Gå til innhold

Bebbey

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bebbey

  1. Hei, kjapt spørsmål: Uten at vi har fått noen informasjon over system requirements til det kommende "The Elder Scrolls: Skyrim", tror dere denne bærbare vil klare å kjøre spillet?

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=620377

     

    Litt usikker på hvor jeg skulle poste dette, i og med at det både gjelder pc og data :roll:

     

    Vet at det kanskje ikke er lett å svare på, men fint om folk kunne dele tankene sine rundt det, fordi dere har mer peiling enn det jeg har.

     

    Kan poste specs'ene til pc'en for enkelhetens skyld:

     

    AMD Turion II-mobilprosessor P540 / 2.4 GHz

    4 GB RAM

    ATI Mobility Radeon HD 5650

     

     

    På forhånd takk for svar:)

  2. Installerte nyeste chipset-driver til hovedkortet, hjalp ikke stort.

     

    Ser derimot på Device Manager at det er tre enheter jeg mangler drivere til:

     

    Ethernet Controller

    PCI Device

    og

    Video Controller (VGA Compitable)

     

    Ethernet COntroller er vel enheten som gir meg internett? Så da er det vel den driveren jeg må oppdatere.

     

    Har lastet ned "AIDA64 Extreme Edition" trial (tidligere EVEREST Ultimate tror jeg), og funnet noe jeg tror kan være enheten jeg er på utkikk etter:

     

    "VIA VG6105M/LOM Rhime III 10/100 Mbps Fast Ethernet Controller"

     

    Høres jo riktig ut iallefall :p

     

    Har søkt etter driveren til denne enheten, og fant fram til denne siden:

     

    http://www.radarsync.com/drivers/d130949-via_vt6105_rhine_iii_fast_ethernet_adapter

     

    Virker som om det er rette driveren, så egentlig skulle jeg jo bare kunne overføre den til maskinen og installere, men følgende problem oppstår:

     

    For å kunne installere den driveren må jeg ha Microsoft .NET Framework 2.0 (minst) installert! Har selvsagt prøvd å installere dette, men installasjonen krever tilgang til internett, noe jeg da ikke har!

     

    Og det er her jeg står fast. Er det noen som har peiling på hva jeg skal gjøre for å komme meg nærmere en internettsforbindelse?

     

    EDIT: Og takk for kjapt svar la7dfa.com! :)

  3. nå har jeg kjørt en såkalt torturetest med prime95, holdt på i 5 timer. pcen krasjer ikke og overskrider aldri 57 grader....skal la den kjøre ferdig, men det at pcen har klart seg i 5 timer lover vel bra?

     

    Så, hvis jeg fullfører denne testen og pcen ikke kræsjer, er det et tegn på at temperaturen ikke er et problem?

  4. Hei.

     

    Jeg børstet støv av den gamle stasjonære pcen for et par dager siden og skulle prøve å gjøre den om til et mediesenter. Men, det viste seg at dvd-brenneren ikke fungerte, og eneste måten å fjerne den på var først å fjerne psu'en og cpu'vifta. Da jeg monterte disse på igjen, og prøvde ¨å slå på pcen, tok det ikke lang tid etter oppstart før pcen plutselig slo seg av.

     

    Fikk tips om at det mest sannsynlig var prosessoren som var for varm, og det viste seg at laget med kjølepasta på både viften og prosessoren var veldig ujevnt, så jeg tok alt av og påførte et nytt lag, påmonterte vifta igjen og prøvde på nytt. Det samme skjedde, og prøvde flere ganger å ta på et nytt lag med kjølepasta (fjernet det gamle først selvsagt, og fulgte denne guiden: http://itpro.no/art/12413.html ), men det fungerte aldri.

     

    Jeg tror grunnen til at cpuen ble så varm var fordi det virker ikke som om det var noe særlig kontakt mellom vifta og prosessoren, det var iallefall minimalt med kjølepasta på vifta hver gang jeg fjernet denne.

     

    Men så kom jeg på at jeg hadde en cpu-vifte liggende, og med den fungerer det nå. Men, lastet ned Everest Home Edition for å overvåke CPU-temperaturen, og den ligger på 48 grader! Er ikke det fremdeles altfor varmt?

     

    Mulig jeg bør prøve å få den gamle stock-vifta til å fungere igjen, men jeg vet ikke hvorfor det ikke er kontakt. Var jo kontakt før jeg fjernet vifta for første gang. Man skal vel ikke ha kjølepasta på både vifta og cpuen?

     

    Puh, ble langt dette her, håper dere gidder å ta dere bryet med å lese alt og gi meg litt hjelp:)

     

    Takker for svar:)

     

    Bendik

  5. Hei.

     

    Skal prøve å gjøre om den gamle stasjonære pcen om til et mediesenter, men har oppdaget at det optiske drivet ikke fungerer. Bestilte et nytt fra amentio men fikk avbestilt i siste liten da jeg fant ut at den ikke ville ha passet med den gamle maskinen.

     

    769173.jpeg

     

    På bildet kan dere se den gamle nederst (som er ødelagt og må byttes ut). Den øverste er fra en nyere stasjonær, og jeg må altså ha like inputs som det nederste cd/dvd-drivet, men jeg vet ikke hva jeg da skal lete etter i nettbutikker.

     

    Hvordan vet jeg at den enheten jeg kjøper passer med pcen min?

     

    Hva heter de forskjellige inputene? "Host Interface 40 pin" og "+5 0 0 +12 power-input"?

    Hehe, står iallefall det på enheten (og hva heter det egentlig?! "Optisk enhet"/"Optisk driv"??"CD/DVD-rom"??)

     

    På forhånd takk for svar.

     

    Bendik

  6. Hadde helt glemt at jeg hadde lagt inn en post angående dette problemet. Problemet er der fremdeles, så tror jeg gjør et nytt forsøk og tar opp tråden igjen:

     

    Den spiller heller ikke av film.

     

    Det er kun den grønne lyd-inputen på pcen som gir lyd, hvis det er relevant informasjon.

     

     

    Noen som vet hva det kan komme av/hvordan jeg kan få alle høytalerne til å fungere?

     

    På forhånd takk:)

  7. Lurer fært på hva et jeansmerke heter. Tror ikke merke har noen denim-modeller, men mange forskjellige farger. Logoen ser noe sånn her ut (nesten litt som en w, ligner litt på nudie-merket mener jeg å huske 709857.jpeg )

     

    Logo (som jeg husker den i hodet nå):

     

    709855.jpeg

     

     

    Noen som vet hva det buksemerket heter?

     

     

    Bebbey

  8. På trening i dag gikk det hull i Predator skoene mine, og jeg må på utkikk etter nye sko. Har alltid hatt lyst til å teste ut Nike's Total 90 Laser-sko, og dette er jo en fin anledning til det. Men problemet er at ingen forretninger i området selger toppmodellene, alt de har er takedown-modeller, så jeg er nødt til å bestille over nettet.

     

    Det jeg lurer på er om takedown-modellene er like i størrelsen som toppmodellene? At jeg kan finne størrelsen min i en sportsforretning og da bestille de ekte over nettet?

     

    Tidligere har jeg hatt et par Nike Air Legend, og de passer fremdeles. Er AirL og Laser like i størrelsen?

     

    Bebbey

  9. Hei. Jeg lurte på om det går ann å koble mobilen til en pc og på den måten kunne ta i bruk mikrofonen og kameraet i (pc)software som Skype, msn ol.

     

    Jeg har et billig headset jeg kjøpte for noen år siden, men lyden på det er helt forjævlig, og gidder ikke kjøpe nytt hvis jeg rett og slett kan ta i bruk mobilen.

     

    Jeg har en Samsung s5620 Monte, som altså ikke er en smartphone (om det har noe å si).

     

    Har lastet ned programvaren til mobilen (Samsung Kies), men har ikke funnet noe som kan gjøre det jeg ønsker mulig.

     

     

    Noen som har peil? :)

  10. Fin tråd! :)

     

    Skal søke jobb i løpet av de neste dagene, kun butikkjobber som deltidsansatt, men jeg har aldri hatt jobb før og dermed heller aldri skrevet en cv. Har sjekket litt rundt på nettet og etterhvert lagd meg et, ja, kall det et "førsteutkast", til en cv.

     

    Har sett at det har vært litt forskjellige meninger om hvordan en cv skal være, noen mener at den kun skal bestå av nøkkelord, heller en liste istedenfor en tekst angående dine kvalifikasjoner, mens andre ser det ut til at har den motsatte holdningen.

    Så at alle eksempel-cvene på nav sine hjemmesider inneholdt tekst, så prøvde meg på noe av det samme.

     

     

    Kunne noen ha sett litt på den og sagt hva de mener om den? Da gjerne noen med litt erfaring ;)

     

     

    For å kommentere noe først, har både laget en tekstversjon av fritidsinteresser samt en fritidsinteresse-liste, skal jo bare ha en av delene men vet ikke hva jeg burde velge.

     

    Dessuten har jeg jo som sagt ingen tidligere arbeidserfaring eller kurs som jeg kan henvise til, men jeg kan vel legge ved det siste karakterkortet? Holdt et snitt på 5.4 (5.3 medregnet tysk2-skriftligeksamen (ugh!) ) med krevende fag som fysikk og R1/2MX, det er vel kanskje noe å vise frem? Viser vel iallefall at jeg er "engasjert, seriøs og målrettet i det jeg driver med" som jeg skriver i cv'en ^^

     

    Og jeg planlegger å legge ved et bilde i tillegg, så snart jeg finner et som passer ;)

     

     

    På forhånd takk :thumbup:

     

     

     

    EDIT: Glemte å legge ved cven :blush:

     

    CV-1stTry sladda.docx

     

     

    EDIT 2: Jeg skrev cven hovedsaklig til en søknad angående en ledig stilling hos Clas Ohlson.

  11. Hei. JHeg har kjøpt meg nye pchøytalere, et svinbillig "Sweex" 5.1 pchøytalere, men kun 2 høytalere gir lyd. Og det som er rart er at går jeg til kontrollpanel -> maskinvare og lyd -> lyd -> klikker på høytalere og konfigurer, fungerer 5.1-lyden!

     

    659215.jpeg

     

    Alle høytalerne spiller på den testen! Klikker neste(..->)fullfør, prøver å spille av noe, men da fungerer altså bare to av dem igjen. Noen som aner hva det kan komme av?

  12. Hei.

     

    Jeg kastet meg på god of war-bølgen og ønsket meg gow3 til bursdag, noe jeg fikk. I tillegg hadde jeg lest at man burde ha spilt 1ern og 2ern for å få maks utbytte av 3ern, så jeg kjøpte likesågodt god of war collection. Så da satt jeg med både 1ern, 2ern og 3ern i hånda, og nå har det seg slik at 1ern ikke fenget meg like mye som jeg hadde trodd at den skulle gjøre. Faktisk har jeg allerede, etter kun et par timer med spilling, lagt det på hylla og begynt med cod mw2 igjen. Er det da noen vits i å åpne emballasjen på gow3 og gi det spillet også en sjangse, eller burde jeg bytte det til et annet spill? Sannsynligheten for at gow3 er konge når jeg ikke synes gow1 er noe særlig, er vel heller liten..?

  13. Hei et kjapt spørsmål her: Jeg skal kjøpe nye PC-høytalere, de billigste jeg finner, til den nye 24 tommeren min jeg bruker sammen med ps3. Skjermen har en sånn vanlig hodetelefoninngang (minijack?), så når jeg skal kjøpe høytalere, da er det høytalere med minijack (minijack stereo 3.5 står det på hardware.prisguide.no) jeg skal se etter?

     

    Rimelig sikker på det her men må bare få det bekreftet ;)

  14. Hmm...UpPn var visst aktivert allikevel (både trådløst og kablet).

     

    Jeg har en RAVO router...ser ikke ut som om det programmet støtter den routeren :(

     

    EDIT: Og det fungerer ikke å koble ps3 til router, får samme problem da som når jeg prøver med trådløst. Men det er vel logisk, er det et routerproblem gjelder det vel både trådløst som med kabel.

     

    Så...leste i en annen post hvilke porter som måtte være åpne for PS Network og en side hvor man kunne sjekke, men jeg får bare "timeout" når jeg prøver ulike porter.

     

    Har absolutt null peiling på router og slikt, så aner ikke hva jeg skal gjøre, hvordan jeg får åpna de ulike portene som trengs for å spille osv. Hadde satt veldig stor pris på hjelp her... :hm:

×
×
  • Opprett ny...