Gå til innhold

stureth

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stureth

  1. Her er en enkel måte å måle vekten av snøen på et tak.

    Ta et rør som er langt nok til at du kan stikke det ned i snøen på taket slik at det når bunnen av snøen. Diameteren på røret er uvesentlig. Ta opp all snøen du har fått inne i røret. Smelt snøen til vann. Hell vannet tilbake i det samme røret uten at noe renner ut. Mål høyden av vannet i røret.

    Høyden i cm av vannet ganger 10 blir trykket på taket i kg/m2.

  2. Jeg greier ikke å finne noen som kommer med hva trafikkreglene sier om forbikjøring på flere felts vei.

     

    Dette sier trafikkreglene

     

    $12 Forbikjøring

    1. Forbikjøring skal skje til venstre. Likevel skal følgende gjelde:

     

    a) Når forankjørende svinger til venstre eller tydelig forbereder slik sving, skal forbikjøring skje til høyre.

    b) Forbikjøring av forankjørende eller stillestående sporvogn kan foregå til høyre.

    c) Er trafikken så tett at kjøretøyene opptar alle kjørefelt i kjøreretningen og kjøres med en fart som er bestemt av kjøretøyet foran, kan kjøretøy i ett felt kjøre forbi til høyre for kjøretøy i annet felt.

    d) det åpenbart lar seg gjøre å komme inn i trafikkstrømmen igjen uten å forstyrre den.

     

    3. Den som har kjørt forbi til venstre, skal svinge til høyre igjen når forbikjøringen er avsluttet uten å volde fare for eller hindre eller unødig forstyrre den forbikjørte.

     
    Dette burde være klart for alle som kjører på flere felts veg.
    • Liker 1
  3. Her kan diskuteres aktuelle problemstillinger, fortrinnsvis forholdet mellom styret og beboerne/andelseiere. Vi kan også ta opp forholdet mellom lovverket og beboerne/styret.

    Alle, både beboere, andelseiere og styrenes medlemmer er velkommne med bidrag til dette forumet.

    • Liker 1
  4. Ingen skilt eller andre hindringer begrenser det å parkere. Men hvor mye skal være igjen av veibredden. Er det nok at det er plass til ett kjøretøy å møtes siden av den parkerte bilen, eller skal to biler kunne møtes ved siden av denne bilen. Står det noe om dette i trafikkreglene?

  5. I kveld foregår nok en innsamlingsaksjon til et veledigt godt formål. Dette er vell og bra, MEN hva stikker teleoperatøren av med av de innsamlede midlene. Er det noen som vet hvor mye det dreier seg om. Jeg har en misstanke om at det er store prosenter ute og går her.

  6. Jeg har en mor som gjennom et langt liv har "samlet penger i madrassen". For at disse ikke skal komme arvingene til gode, Ja, du leste riktig, vil hun gi de til en velledig organisasjon. Hva skjer så når pengene kommer til organisasjonen. Er organisasjonene oppgavepliktig til ligningsmyndighetene over de tilskudd de får?

×
×
  • Opprett ny...