Gå til innhold

New_Game

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av New_Game

  1. Jeg går førsteåret på et sivingstudie på ntnu nå, men har tenkt å begynne på noe annet fra høsten. I neste semester vil jeg gjerne bytte ut et av fagene mine med "medisin for ikke medisinere" eller noe annet som virker litt mindre stressende (og for min del og mer interessant). Står man fritt til å melde seg opp i hvilke fag man vil så lenge de ikke er adgangsbegrenset (eller man ikke har fagkravene)? Og er det noen "instans" på Gløshaugen der man kan stille spørsmål som dette, og gjerne i forhold til lånekassa også? Orakeltjenesten er vel for dataproblemer hvis ikke jeg har misforstått helt så?

  2. Nå skal riktignok det komme en ny faglærer i Mekanisk fysikk, men jeg tror du kan være ganske sikker på at samme bok (Young & Freeman) skal brukes fortsatt. Eventuelt kan du sende faglærer (Jon Andreas Støvneng) en mail og spørre. I Matte 1 er det enda mer sikkert at samme bok som i fjor skal brukes, siden de nettopp har begynt å integrere nettopplegget til den boken i undervisningen. I ITGK og ex.phil. ville jeg ventet med å kjøpe bøker (i disse to fagene er bøkene forholdsvis uviktige likevel).

    Får vurdere om jeg sender en mail eller om jeg tar sjansen. Står det så godt som det samme i det norske alternativet "Generell fysikk, Bind 1: Mekanikk", eller har man en klar fordel av å velge den engelske (Young & Freedman)? Det står ingen bøker på matte 1, hvilken bok ble brukt i fjor? Ok, da dropper jeg nok å kjøpe bøker til ITGK og ex.phil, har ingen større interesse av å se på disse på forhånd uansett, så det er like greit.

     

    I 2010-kullet var det nesten nøyaktig 1/3 jenter.

    Godt å se at det er grei kjønnsfordeling, da satser jeg på at det blir slik med 2011-kullet også (dersom jeg ikke bytter førstevalg før fristen, men tror jeg skal gå for fysmat.)

  3. Er det noen som har kjøpt bøker på denne siden: http://www.ibok.no/? Hvordan handler man der? Særlig lurer jeg på hvordan man betaler, og om folk stort sett er villige til å sende bøkene i posten?

     

    Lurer også på om det er nokså sikkert at de bøkene som står på sidene til ntnu på de forskjellige fagene er de som brukes/trengs? (gjelder førsteåret/første semester fysikk og matematikk)

     

    Og bare sånn mens jeg er i gang med å spørre, hvordan er kjønnsfordelingen på fysmat?

  4. Er litt enig med deg der! Og som forhåndssensurrapporten sier: oppgaven frister til avskrift fra boka. Det virket vanskelig å skrive et svar slik at man tydelig viste egen kunnskap i stedet for bokas. Og hvis man (som meg) glemte kilder, tror jeg det kan ha vært en fordel å velge oppgave 4, ettersom sannsynligheten for at man har skrevet den uten kilder, i mine øyne i hvert fall, er større enn for at man har skrevet oppgave 5 uten kilder.

  5. Er ganske fornøyd, fikk 35/36 på flervalgsoppgavene i hvert fall (fasit her, for de som tør å sjekke :roll: )

     

    Jeg likte i grunn alle oppgavene, men liker bedre å svare på konkrete spørmål, enn å skrive fritt rundt et tema, derfor valgte jeg oppgave 4, men er usikker på om det var lurt karaktermessig...

     

    Jeg har eksamensheftet, men det er i papirform, så om noen har en variant på dataen i stedet, hadde nok det vært mer praktisk å legge ut.

  6. Selv husker jeg forskjellen på dem ved å tenke at krebssyklus = sitronsyresyklus (og da vet jeg at det er den med alle syrene), kanskje det hjelper for deg også :)

     

    Angående nansen-amunsenåret stod det noe om isbjørn og nordpolen (hvis jeg ikke husker helt feil) i posten over min, så blir vel i forhold til miljøproblemer/miljøgifter/global oppvarming, men var ikke jeg som kom opp med det, rakk ikke finne info før innlegget ble endret, og nå husker jeg ikke helt eksakt hva det stod. Ikke sikkert det kommer på eksamen, men hender vel de tar temaer fra slike "typer år", blir vel helst på del to om det skjer.

  7. Jeg har også kommet opp i biologi :D

     

    Takker for tipset om Nansen-Amundsenåret (edit: som stod i innlegget til birgittte inntil hun endret det), nå skal jeg laste ned litt informasjon om det i hvert fall. Utover det tror jeg det kan være lurt å lese gjennom kompetansemålene, og eventuelt lese gjennom de kapitlene som handler om det, dersom det er noe man ikke føler man kan noe om.

     

    Selv satser jeg på å sørge for å ha litt oversikt over eget økosystem (fjellet for min del, og undersøkelser man kan gjøre der, samt kunne litt om 1-2 produsenter og konsumenter siden vår lærer anbefalte det), hva enzymer er og hvordan de fungerer, fotosystemene og calvinsyklusen, glykolysen/krebssyklus/oksidativ fosforylering, DNAets oppbygning og hvordan det kopierer seg selv, mitose/meiose, krysningsskjemaer, mutasjoner, hvordan genmodifiserte organismer kan fremstilles, hvordan man kan lage en DNA-profil, litt om Darwins teori og generelt evolusjon.

     

    Ble kanskje litt mye å ha hovedfokus på, men tror om man kan litt om hvert av disse temaene bør man komme seg greit gjennom del en. Del to trenger man jo ikke å pugge til på samme måte. Men tipper (håper) det kommer en krysnings-/genetikkoppgave på del to i hvert fall :innocent:

×
×
  • Opprett ny...