Gå til innhold

dude80

Medlemmer
  • Innlegg

    604
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dude80

  1. Hvordan fungerer verdipapirfond sammenlignet med ETF'er? Har skjønt at verdipapirfond så endres prisen per dag, mens for ETF'er som handles som vanlige aksjer så er det kun tilbud og etterspørsel. Hvordan er det gitt at verdien på min andel vil stige når indexen som ETF'en følger stiger? Blir verdien på ETF-andelen justert hver dag etter børs?

  2. Sliter med å bestemme meg for enten Samsung Ativ Book 9 Plus med 8gb ram og i7 CPU eller Asus UX301LA.

    Hvilken vil dere si gir mest kvalitetsfølelse, både ytelse og designmessig? Har lest i enkelte reviws at UX301LA virker litt "billig", og sjenerende knirkelyder når man skriver på tastatiret. Dette er også min erfaring fra min gamle Asus.

  3. Kommet noen ultrabooks i det siste som har nyeste CPU-teknologi? Trenger en liten 13.3 som ikke veier mye, og som har nok kraft til tunge jobb-applikasjoner som kjøres fra vmware.images. Spiller ikke så mye, men kan hende jeg begynner med det?


    Kan legge det som trengs av penger på bordet for å få noe som dekker behovet mitt.


  4. Kommet noen bra i det siste som har nyeste CPU-teknologi? Trenger en liten 13.3 som ikke veier mye, og som har nok kraft til tunge jobb-applikasjoner som kjøres fra vmware.images. Spiller ikke så mye, men kan hende jeg begynner med det?

    Kan legge det som trengs av penger på bordet for å få noe som dekker behovet mitt.

  5. Jeg bor selv i Thailand, og er helt forelsket i dette landet! Ja, det er sant, at mange steder er nå ødelagt av for mye turisme. Men det er fortsatt utrolig mange fantastike steder som er i stor grad skjemmet for turister!

     

    Her kan man leve og reise veldig billig. 40,000 kr vil komme deg langt, og gi deg en uforglemmelig oppleve. Kan også anbefales å kombinere med Laos, Kambodsja, Vietnam, Burma..

     

    Hvordan type reise er det du tenker deg?

     

     

    Kult, jobber du i Thailand? Jeg vurderer selv å bo i Thailand for en periode, men jeg har vel ikke lov til å jobbe? Det betyr isåfall at jeg må leve på oppsparte midler. Har hørt folk snakke om at man trenger minst 15000 NOK per måned for å få det til å gå rundt.

  6. Du har et lignende oppsett som meg størrelsesmessig (bortsett fra at mine høyttalere gikk ut av produksjon for mange år siden).

     

    Jeg har en 12" sub til dette oppsettet.

     

    Jeg aner ikke hvordan den subben du har linket til spiller, men intuitivt vil jeg jo ikke tro at et 6.5" element i subben tilfører enormt med bass til høyttalere som har 2x5" fra før.

     

    Jeg ville heller gått opp i sub-størrelse og latt være å spille på max.

     

    Hadde heller ikke tenkt at et nedovervendt basselement var ideelt om du har folk boende under deg.

     

     

    Ser hifiklubben heller anbefaler denne til dine høyttalere:

    http://www.hifiklubb...woofer_sort.htm

     

    er jo en annen pris da...

     

    Tror nesten jeg slår fra meg subwoofer. Er som du sier ikke ideelt når jeg har folk som bor under meg. Så da blir jeg stående med 2 front-høytalere. Føler jeg ikke får utnyttet Denon surround-forsterkeren på en måte, men synes det er veldig greit å slippe alle kablene opp i tv'en, og at alle enhetene jeg har (ps3, apple tv +++) går rett inn i forsterkeren. Noen tips, eller er dette måten å gjøre det på?

  7. Jeg har en Onkyo surround-forsterker (noen år gammel nå) og en Samsung F8005 smart-tv. Alle enhetene mine (Get-box og ps3 samt apple-tv) er koblet til Onkyo-forsterkeren med HDMI-kabler, og så har jeg en HDMI-kabel fra HDMI-out på Onkyo-boksen og inn til HDMI-inn på Samsung-tv'en.

     

    Problemet er at det ikke blir lyd på surround-anlegget når jeg bruker smart-tv'en og appsene - kun gjennom tv'ens høytalere. I settings har jeg valgt eksterne høytalere, og "reveiver" er grået ut.

     

    Noen som kan hjelpe? Har søkt litt rundt, og noen nevner optisk kabel?

    Rart at noe som trivielt som dette ikke går...

  8. Har utbetalt 44k etter skatt, gitt at jeg ikke har overtid. 17k i faste utgifter og 8k som går til mat, lunsj på jobben, spise ute osv. Resten er 19k som jeg sparer:

    5000 til ferier

    2000 ekstra på boliglån

    500 DNB superspar

    1500 i aksjer

    Da er det igjen ca 10 000 som jeg bare setter på en "annet"-konto.

     

    I juni kommer det feriepenger, og denne måneden sparer jeg ikke. Da blir det dyre ferier, piker, vin og sang.

    • Liker 1
  9. Fått et tilbud nå om 360 i grunnlønn, med mulighet for bonus opp til 460. Syns egentlig ikke det var et spesielt godt tilbud ettersom bonusen avhenger av nesten urealistiske forpliktelser. Med bonusen er det jo en veldig god startlønn, men jeg lurer litt om jeg skal forhandle om høyere grunnlønn mot lavere bonus

     

    Vil ikke si at det er et så dårlig tilbud. Jeg ville spurt om det er mulig å foreta en lønnssamtale igjen etter 6 måneder, når du har bevist at du fortjener en bedre lønn. Husk at det alltid er en risiko selskapet tar når de ansatter noen, og spesielt nye rett fra skolen som har lite/ingenting å vise til.

×
×
  • Opprett ny...