Gå til innhold

Soak

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Soak

  1. Hei

     

    Jeg har hørt om folk som kobler en server som router mellom bredbåndsmodem og switch. Jeg er bare litt nyskjerrig på dette og lurer bare på: Hvorfor??? Hva slags fordeler og ulemper er det med dette oppsettet. Har selv muligheten så lurer på om dette lønner seg for megog gjøre. Synes det er litt gøy og leke med nettverk så om det er litt styr og få til gjør ikke noe.

  2. Selv har jeg for ikke lenge siden bygd meg en hjemmeserver som stort sett gjør det du søker etter. Tror jeg har mye å bidra med her hvis du ønsker..

     

    Det første du må gjøre er å velge operativsystem. Skal jeg anbefale noe er det linux, hvis du tåler å tilegne deg litt ny kunnskap, om du er ny på linuxfronten.

     

    Jeg ville nok lagt inn Ubuntu ServerEdition eller bare Debian Lenny 5, som jeg kjører.

    Dette kan du enkelt gjøre ved å benytte unetbootin (søk på google). Dette programmet laster ned og plasserer linux på en ekstern lagringsenhet (USB-pen), som du kan installere operativsystemet fra. Enkelt og greit.

     

    Jeg har så vidt vært borti ubuntu før, men det i den vanlige versjonen. Hva er forskjellen på vanlig ubuntu og ubuntu server egentlig?

  3. Det har seg nå sånn at jeg har fått en PC til overs som jeg tenkte jeg skulle bruke som en hjemmeserver. Så nå tenkte jeg at jeg skulle spørre litt om råd her for å få det beste ut av den. Jeg sitter nå med en pc med 2 tomme harddisker og begynner derrifra. så det første jeg trenger hjelp til er og velge hvilket operativsystem jeg skal velge. Under finner du litt info om hv jeg har og hva jeg kunne tenke meg og bruke det til.

     

    Beskrivelse av min framtidige server:

    En Dell inspiron 4550 Som er oppgradert med lit ram og en harddisk.

    - CPU: Pentium4 2,4Ghz

    - Minne: 749mb DDR (hvis jeg husker riktig)

    - HDD1: 140GB

    - HDD2: 160GB

     

    Andre enheter på nettverket:

    - 1 stk Linksys Wirless-G Broadband Router.

    - 1 stk Acer laptop med Windows 7

    - 1 stk HP laptop med Windows XP.

    - 1 stk XBOX (som kjører XBMC).

    - 1 stk Playstation 2 slim.

    - 1 stk Dreambox DM500 satelittmotaker.

     

    Funksjoner jeg vil at serveren skal ha:

    - Medieserver for XBMC

    - Generell filserver for laptopene i huset og for gjester.

    - FTP server som jeg har tilgang til ikke bare internt.

    - Laste ned torrenter.

    - Kunne fjernstyres slik at skjerm og tastatur ikke behøves.

    - Kunne lagre opptak fra Dreamboxen.

    - En testserver for hjemmesidesnekring med (mySQL, php og hele pakka)

    - Tar gjerne imot tips om andre ting jeg kan bruke den til.

     

    Tar imot alle tips og råd om hvordan dette bør gjøres med takk.

  4. Hei.

     

    Jeg skal muligens omskolere meg i nær fremtid. Er i dag utdannet møbel trevare og innredningssnekker, noe jeg forsåvidt trives med, men dette går ikke lenger pga helsa (astma). Så nå sitter jeg å lurer på hva jeg i såfall skal bli. Har tenkt en del på Teknisk Tegner, men vet ikke så mye om dette faget. Så det jeg lurte på var om det var noen der ute som kunne si litt om dette faget.

     

    Grunnen til at jeg tror dette passer for meg er at jeg liker å drive med data, har tegnet en del i AutoCad og liker dette også liker jeg å være kreativ. Tipper også at min håndtverkerbakgrunn kan være lit atraktiv når jeg skal få meg jobb igjenn.

     

    Det jeg lurte på var litt om hva slags type arbeidsoppgaver man får, hvor man kan jobbe Og om lønna kan konkurere med den gamle jeg hadde (Ca 140kr timen her hvor jeg bor). Nå er det ikke lønna som skal drive meg, men er jo avhengig av et minimum når man har familie, hus og bil.

     

    Håper noen kan svare meg på dette

     

     

     

    Mvh Stian

  5. Så du mener jeg kan bruke Sempron prosessor på kortet mitt? D står bare at d støtter Amd Athlon XP på pakka. MEn Hovedkortet ble jo Produsert før Sempron sin tid da. Men Kan Noen svare meg på hva jeg som er viktig å med på når jeg kjøper prosessor til dette hovedkortet?

  6. Hei!! Jeg har et Chaintech 7VJL APOGEE Hovedkort. Kan noen hjelpe emg å finne den største prosessoren på markedet som går til dette hovedkortet nå. Begynner å bli gammelt. Hvis noen har en passende prosessor å selge meg til en bilig penge så hadde det vært fint også. :)

  7. Hei. Jeg er totalt nybegynner når d gjelder bilstereo. Jeg har en Sony Xplod cdx-S2050 Cd spiller. Jeg har forsåvidt greei nok lyd i bilen med det frontsettet og baksettet som satt der fra før. Det ejg først og fremst hadde tenkt meg var litt mere bass, så får jeg fikse front og baksettet seinere for det skal ejg få til. Det ejg lurte på var om det er mulig å koble en subwoofer rett på Cd-spilleren jeg allerede har uten å måtte kjøpe en forsterker? TAr gjerne imot tips til front- og bak høytalere.

     

    Alle tips motas med takk fra en totalt amatør på sånt :p

  8. Hei! Jeg vurderer å skaffe meg et digitalkamera nå. Jeg har planlagt å bruke 2000kr (ikke no mer). Det jeg er ute etter er ett kamera jeg kan ha med meg på fisketur og turer i fjellet, en liten fordel om det er litt robust. vil helst at det skal være minst 3megapixel eller mere. Hva kan dere her anbefale meg å kjøpe?

     

    Takker for alle svar på forhånd :)

  9. Jeg vet ikke om dette er rette stedet å ta opp dette men jeg kan jo prøve. Jeg tenkte bare å komme med et forslag om at dere som driver med overklokking.no, hardware.no, windows.no osv kunne lage en egen side for webdesign. Har savnet en skikkelig god norsk side med forum om dette temaet. Men det vr bare et forslag. Jeg liker alle de andre sidene så jeg tenkte dere klarte å få til en seriøs side innen dette webdesign også.

     

    Takk for en god side

×
×
  • Opprett ny...