Gå til innhold

Sunsolaris

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sunsolaris

  1. Noen som vet om software som klarer å logge nettbrud over en gitt periode?

    Gjennomsnittlig brytes nettet 8-10 ganger pr 60min i perioder på ca 20 sec.

     

    Software må være MacOS kompatibel.

     

    Pingtid, Båndbredde, Lastmengde ved brudd osv er 100% uinteressant.

     

    Modem: Inteno DG301B-R1 ver. 1.0

    Står på 1. punkt. Inn i bolighus.

    Linjeeier: Nordvestnett

    ISP: Stayon

  2. Kjøp eventuelt en 'Ring hytta varm' -løsning, flere av disse som har batteriackup og kan sende SMS ved eks. strømbrudd. F. eks. Ontech sine, http://clasohlson.com/no/Ontech-GSM-9040-GSM-alarm-fjernstyring-/Pr366257000

     

    Kjøp et kontantkort, plugg enheten i veggen og konfigurer (via app) hvor det skal sendes melding om strømbrudd så burde du/dere ha logging nok.

     

     

    Hadde for øvrig et lignende problem på hytta. Viste seg at det var delvis brudd på den nedgravde kabelen fra strømmasten og inn i hytta pga. telehiv. Fant ut av det en vinter jeg var der og begynte å bruke strøm. Ble svakere og svakere lys og så forsvant strømmen helt...

    Takk.

     

    Dette ser mer lovende ut. 

  3.  

     

    Et alternativ kan være et Verisure-abonnement. Da får du en logg når det har vært strømbrudd på styreenheten i huset/leiligheten din  :)

    I tillegg til økt brannsikkerhet, så burde det dekke kravet ditt vel. Du kan også ringe Verisure kundeservice, og kanskje de kan være behjelpelige med å verifisere sannheten fra loggen i dokumenter om du spør fint?

     

    Takk.

     

    Dette høres ut som en god start. Jeg tviler poden vil kjøpe seg et Verisure ab. men så lenge vi vet vi kan bruke den teknologien for logging burde vi finne ut av det.

     

     

    Bare hyggelig.

     

    Du kan selv sjekke egen logg hos Verisure. Sannsynligvis så får du til å gjøre en skjermdump selv også av tidsloggen for hendelser på alarmanlegget, når du står innlogget som bruker på verisure.no

     

    En skjermdump lagret som foto, eller andre filer kan gjerne skrives ut også, helt uten hjelp av andre involverte.

     

    Samme logg kan nok sees i fra mobil-appen, og vises fram "over disk" til de du skal klage til.

     

     

    Som sagt kommer vi ikke til å bruke Verisure men teknologien som finnes i disse "aparatene".

  4. Burde vel gjerne holde å notere ned tidspunktene. En annen måte er selvfølgelig å automatisere prosessen med feks en Raspberry pi med batteribackup og en eller annen form for sensor som plukker opp strømbruddene og logger disse til sd kortet. 

    Heisan.

     

     

    Raspberry pi med batteribackup er det jeg ville ha gjort. Det gir enorme muligheter til småpenger. Denne brukeren er ikke "der" så jeg tenkte kanskje det finnes noe man plugger i kontakten med samme funksjon.

     

    Takk for svar

  5. Et alternativ kan være et Verisure-abonnement. Da får du en logg når det har vært strømbrudd på styreenheten i huset/leiligheten din  :)

    I tillegg til økt brannsikkerhet, så burde det dekke kravet ditt vel. Du kan også ringe Verisure kundeservice, og kanskje de kan være behjelpelige med å verifisere sannheten fra loggen i dokumenter om du spør fint?

     

    Takk.

     

    Dette høres ut som en god start. Jeg tviler poden vil kjøpe seg et Verisure ab. men så lenge vi vet vi kan bruke den teknologien for logging burde vi finne ut av det.

  6. Har kjørt et 480GB SSD PCIe et par år og det er en glede hver dag :) Mitt koster noe over 4000.- og spec'en er mye den samme som denne fra Asus, jeg kan love at de som kjøper seg et slikt vil få mange gode dager :) Bare husk at du rekker ikke komme inn på kjøkkenet før PC'n er oppe og klar, med snurredisk ble man ferdig med frokosten før boksen var klar ;)

     

    Her er det jeg bruker:

    http://eshop.macsales.com/item/OWC/SSDPHWE2R480/

  7. Finder var, men er fortsatt elendig.

    Hvorfor kan de ikke lage noe bedre?

     

    Enig.

    Dette burde være endret for lenge sia. Kanskje Apple er redd for at folk skal rote mer i filsystemet slik man i større grad gjør i windows? Alt skal jo være så enkelt på en Mac og vi som trenger å finne .plist og andre morsomheter må foreløpig finne alternativer ;)

  8. Dette er en god nyhet for nye kunder, 99% av de gamle har denne pakken fra før.



    Tidligere har Apple tatt seg betalt for disse appene selvom prisen har vært særdeles lav og ikke i nærheten av konkurrentenes prisnivå nå med mange flere applikasjoner i tillegg (iLife). iWork har ingen problemer med å samarbeide med feks. MS sin Office-pakke og nå når man hverken trenger Office eller iWork for å delta i redigeringen av et dokument blir det hele særdeles interessant. Man trenger er en Mac, en WinPC eller en Linux boks.



    Det artikkelforfatter ikke fikk med seg i farten er at iLife også er gratis. Dette betyr at alle produktivitets applikasjoner man trenger kommer gratis med alle nye Mac’er. Disse applikasjonene holder høy kvalitet og med den store fokus og integrering disse pakkene har med iCloud gjør OS X verdenen mye mer interessant for kundene.




    Følgende programmer er gratis ved kjøp av en ny Mac eller Apple dingz:



    iWork: <-- Link


    Pages


    Numbers


    Keynote



    iLife: <-- Link


    iPhoto


    iMovie


    Garageband



    Det som virkelig er interessant med Apples nye satsing på iWork via iCloud er at man feks. kan kjøre appene på Linux Ubuntu i Firefox. Hvorfor skriver ingen om dette?

  9. Mye bra eller mindre bra med nye MacPro ?

     

    Som alltid med en "Workstation grade" maskin er prisen lite vesentlig men denne gangen er den faktisk viktig fordi den ja radikale formfaktoren ikke gir rom for noe annet en eksterne enheter. Så, her sier Apple: Dere må stole 100% på eksterne produsenters evner til å gi dere det dere trenger av ekspansjon. De fleste som sitter på MacPro maskiner har kort stikkende ut i hytt og pine, disse må nå inn i TB-kabinetter, og de kan kjøpes....?. USB biten er enkel. Med Thunderbolt (TB) er hastighet et ikketema så der er vi i boks, utvalget er langt fra i boks.

     

    Det kan virke som om Apple med dette nye "Pro konseptet" ønsker å forlate det virkelige promarkedet til fordel for consumer-pro markedet. Forskjellen er rett og slett størrelsen på lommeboka til kunden. Apple har vist dette veldig klart med Final Cut Pro X som ikke er i nærheten av "7" hva det meste anngår. Selv om ting går fremover også på FCP X virker det som sagt som om Apple vil trekke mer penger ut av hele sitt sortement ved hver korsvei og kanskje innføre kjøpenoia hos de proffe også - Good luck sier jeg. Oppgraderinger skal skje med nye dingser ev. eksternt. Jeg har fått noen syke tilbud på min Final Cut Pro 7 pakke :) morsomt :) 1200$ på en utgått software viser hva pro-folket synes om Apples Pro-planer :) Blir det flere HP servere og sorte smykker på benkene eller vil hele det seriøse promarkedet forlate Apple? Jeg tipper på sikt det siste.

     

    Datakraften man får av en gammel MacPro for AV produksjon fortsatt er sinnsvak. Jeg sitter nå på en MacPro 8Core fra 08 med en 480GB PCIe SSD og et Sapphire Radeon HD7950 kort der jeg i all hovedsak klipper opp 1080p striper fra GoPro og andre små-kamerar. Tiden jeg bruker er godt innenfor rammene av lønnsomhet. Jeg tar en del gjennom FireWire fortsatt da mye stadig filmes på tape og synes det går rimelig greit. Editeringen er konas bord og hun trives godt (enda) med sin 12Core (2010 tro jeg) med heftige kort både her og der. Det lille jeg gjør av redigering/rendering føles ok men jeg ser oppgraderingsbehov om man snakker 30/40 minutter+ prosjekter med mye CG.

     

    Våre lagringsvaner er profesjonelle så alt av interesse og samleverdi går til NASer her og der - altså eksternt. Man kan normalt bruke disse Mac-kraftboksene i svært mange år før de må byttes. Min boks er nedbetalt tusen ganger uten at jeg har sett noe poeng i å bytte, nå når formfaktoren er såpass mye endret stiller ting seg annerledes. Ved neste korsvei har jeg altså intett valg, for oss som har dette databehovet spiller det 0,0% rolle! Mac Pro segmentet er ganske greit for Apple. De som har bruk for denne kraften har råd til å betale prisen, de som syter og klager over overprisa maskiner er de som aldri kjøper disse likka lell, fjortisser og troll med munndiare osv.. Datamarkedet generelt er nok klare for ferdige bokser uten oppgraderingsmuligheter, de fleste av brukerne har orden på hva de trenger av krefter og kjøper der etter. Lagring får man av alle slag over alt og det bør være eksternt.

     

    For oss er det nye ovnsrøret et positivt pust fra Apple, mye fordi støynivået er på Mac-Mini nivå, størrelsen gjør den i større grad flyttbar selv om det for en probruker har 0 verdi. Varmehåndteringen er genial og med et custom redigeringsbenk vil videretransport av lokal varme bli uhyre enkelt. 4m2 med 2 MacPro på sommeren kan fort bli "fuktig"..

     

    At vi kun kjører ekstern lagring betyr at vi ikke må finne nye metoder der og de som har brukt intern lagring er vel strengt tatt ikke veldig opptatt av sikkerhet. Nå må dere også gjøre noe bra med det! Vi har som sagt dedikert arbeidsplass for vårt arbeide med slike maskiner noe som gjør at eksterne lagringsløsninger etc. enkelt kan nås via kabelgata i veggen, og man får da flyttet det som bråker et stykke unna, med gamle MacPro ble det ikke gjort fordi man ikke trengte å gjøre det men det er ikke dermed sagt at det er smart. Jeg tror vi kommer til å oppleve den nye Mac Pro som bedre en de gamle på alle måter. Det vil være svært få som vil befinne seg mellom barken og veden. Spillmarkedet er for lengst flyttet fra desktop til fjøler og utover det har jo fortsatt WinPC markedet bortiomot enerett på de folka.

     

    At prisen er såpass lave er jo også en hyggelig ting. Ellers bør utvikling av TB-teknologien på et skikkelig bakspark, der går det suppe tregt og nå har vi snart versjon 2 her...

     

    Som vanlig ble det:

    Alt for mye.

    Alt for seint.

    Alt for mye skrivefeil.

     

    Ha en fortreffelig natt folkens..

    • Liker 2
  10. product_hero_image.jpg

     

    Skal dette være en spøk?

     

    Kan noen sjekke om jeg lar synet bedra:

    http://www.apple.com...irport-extreme/

     

    Scroll ned til siden. 98mm bredde og 168mm høyde - på min skjerm ser høyden ut til å være nesten det dobbelte.

     

    Auuu.. "Smaller footprint" .. With a huge erek$%n.. Vel, Wifi signalet på min TimeCapsule er ikke noe videre og så passer den med den nye Mac Pro ;) Sistnevnte skal vi ha 2 av, genial box!

  11. Et alternativ til BootCamp er Prarallels Desktop eller WM-Ware. Jeg kjører Parallels og med den kan jeg kjøre Windows apper side om side med Mac apper, alternativt kan man kjøre win-apper i eget vindu men fortsatt ha "Drag and Drop" "Cut and Paste" osv.

     

    Parallels Desktop 8 koster ca 460.- og

    VMware Fusion 5 ca 330.-

     

    http://www.parallels.com/products/desktop/

     

    http://www.vmware.com/products/fusion/overview.html

    • Liker 1
  12. Enda en designperle fra Apple...

    ...men den er jo helt lik den gamle?

    Se på de som satser på produkter med klassisk god design, da forstår man hvorfor de ikke har behov for å endre designet hvert år.

    Er ikke noe tvil om at de ser ålreite ut. Var mer en kommentar til Sunsolaris at jeg ikke ville kalt det "enda en".

     

    Apple selger veldig mye på "pent design". Ettersom de selger som hakka møkk (fortsatt), er dette åpenbart enda et slikt produkt (ref. kommende salgstall). Personlig gir jeg katten i at dataklosser er tynne som Libress men jeg forholder meg til fakta! Den nye iMac'en er ikke lik den gamle (litt av poenget) og oppgraderingen ligger nettopp i designet. At jeg ikke liker tynne databokser betyr bare at jeg ikke har skjønt hva massene vil ha. Folk går jo mann av huse for å tømme lommeboka på enda en syltynn aluminiums-planke med slapt innhold.

     

    Jeg sitter vanligvis foran en datamaskin, ikke sidelengs for å få med meg kanten på herligheten eller hengende i taket over den for å forsikre meg om at luftingen faktisk er på undersiden ;) Jeg ligger ikke med hodet på bordet å beundrer den frekke foten eller glor på baksidens deilige mage i timesvis. Man skulle nesten tro at folk gjør det. Data dingser er blitt som smykker og moteklær, de er ikke lenger forbeholdt oss som elsker digre kasser full av tekniske forkortelser. Smak og behag er som vi vet forskjellig men det er farlig for "liker-knappen" å påstå at det store flertallet tar feil... igjen ...

    • Liker 1
  13. Vanskelig?

     

    For de fleste vil denne endringen i GUI forårsake noen dager med knoting før man har lært sine rutiner. Den eldre garde vil nok slite like mye uansett hva man gjør av endringer. For oss som er oppvokst i en PC boks er dette nytt, kult og spennende.

     

    Alle slike totalrenoveringer av OS krever mye kursing og opplæring noe som vil få komplikasjoner i land der økonomien ikke har kommet seg på beina etter den siste krisen (USA). De fleste bedrifter vil nok sitte på gjerdet og avvente situasjonen uansett. Kostnaden ligger ikke i lisensen, ikke mye i opplæring heller! Mange av disse vil også kvi seg på grunn av ny runde med sikkerhetsproblemer (som resultat av u-kunnskap).

     

    Vi som vet hva et "forum" er og tilogmed klarer å registrere oss på et (som dette) er som regel ute av stand til å forstå definisjonen av ordet: vanskelig. Jeg har drevet kursvirksomhet innen data i mange år og vet at enhver oppgradering medfører massevis av frustrasjon hos den gjennomsnittlige brukeren, denne endringen i GUI vil medføre svært mange såre hodebunner! Det "å lære noe nytt" er vanligvis pålagt og ikke et ønske, derfor blir det naturligvis også vanskelig. Desto eldre brukeren er desto høyere frustrasjons nivå osv.

     

    Jeg tror det er nødvendig for Microsoft å gjøre denne endringen, tiden vil aldri være gunstig for en så stor endring. Det hadde mulig vært bedre å kjøre systemet et år eller 2 på padder og mobilenheter og gradvis "oppgradere" GUI mot dette nye på grunn av den enorme brukermassen på OS'et. Dagens fokus på berørings-teknologi krever en tilnærming også på systemene til Microsoft.

     

    Den største brukergruppen av "data" er totalt uinteressert i det som ligger bak (det vi snakker om her) enda. De ønsker å få det resultatet De vil ha og det skal være enkelt og intuitivt. Enheten som gir dem dette resultatet bør se pen ut og være billig med mindre det er moterelatert eller virker svært enklere i bruk.

     

    iOS og OS X har en forholdsvis lik oppbygging av GUI og oppleves som enkelt å lære, derfor konverterer mange til Apple en tid etter at de kjøper et av deres produkter. Av denne grunn er det viktig for Microsoft å ha stasjonære og mobile OS med mange likhetstrekk. Det er også viktig at de posisjonerer seg tungt på maskinvare, gjerne med en egenproduksjon.

     

    Hva Linux gjør er et ikke-tema for massene, En liten prosent av gjennomsnittbrukeren vet at Linux "er noe med data" men har ikke noe konsept om hva. Dette er synd men forteller høyt og tydelig at vi nerder er helt ute av stand til å tilrettelegge for "de andre".

     

    Noe av det vanskeligste i vår bransje er å forstå hvor vanskelig våre produkter oppleves av brukerne.

    • Liker 3
  14. er da ikke noe nytt dette her, min asus UX32VD gjør dette fra før av. er ganske sikker på at alle windows 7 maskiner kan dette (du må nokk stille det in selv da). tror det faktisk er mulig at man kan sette opp rutere til å gjøre det samme, lagrer de sidene som man ofte besøker og så laster den ting rett inn derifra og bruker nett kapasitetet til å laste inn nye ting.

    hvis apple får patent på dette så drar jeg til usa og patenter melk.

     

    Apple har allerede patentet i form av kildekoden som styrer denne funksjonen i os x men vi får inderlig håpe at Microsoft/Linux får denne funksjonaliteten på beina kjapt.

     

    Vedr. det å patentere melk så bør du vurdere å dra om ikke så lenge. Det er i dag en kamp om bestanddelene i melken vi mennesker produserer! I USA er alt mulig og patentloven er helt på bærtur :)

     

    http://www.politicol...an-breast-milk/

  15. Personlig opplever jeg forskjellene som ganske små, vi har både maskiner og tablets fra apple og andre produsenter i huset. En maskin idag holder seg mye lengre enn en 2008-maskin uansett om det er Apple eller noe annet. Og ja, selvfølgelig spiller prisen også inn. Den maskinen vi har hatt mest trøbbel med er en Macbook fra 2007, samt defekt minne på HTPCen som står i stua. Dette virker også relativt underbygd av returrater o.l.

     

    AtW

     

    Det er mange som sliter med sine Mac'er, Apple lager heller ikke feilfrie maskiner og så er det jo disse irriterende svakhetene som dårlig formatstøtte osv. på iPad & iPhone. Java har jeg slitt med det siste året på min jobb-Mac mest fordi jeg hele tiden utsetter totalrenovering (Clean-install) som dessverre er nødvendig ;)

     

    Vi fikk feil på en iPhone der Apple brukte over 1mnd. på å fikse feilen som var et feiltastet serienummer!

    Det er også kjente feil på WiFi kort og til tider treg programvare-oppdateringer som for mange oppleves irriterende.

     

    Kanskje vi drukner i "hvem-er-best" diskusjoner og derfor hører for lite om problemene vedr. Apple. Jeg tviler på at man noen gang vil få en 100% edru diskusjon om dette men med slike innlegg som du produserer er det absolutt håp! (takk). Jeg var nok litt i overkant positiv i mitt tidligere innlegg men totalopplevelsen er særdeles mye bedre en før 2008 (pre-mac). Du har naturligvis et godt poeng vedr. en generell bedring av nyere hw som gir lengre levetid fordi man har nådd en likevekt mellom det som produseres av media og maskinware´ns evne til å håndtere det.

     

    Mener bestemt at vi 2 har hatt innholdsrike diskusjoner før, stemmer det? (jeg begynner å bli senil) :)))

  16. Datamaskinen er blitt forbruksvare i aller høyeste grad. De som fortsatt plukker deler i hylleskuffen til Komplett er en utdøende rase, uheldigvis vil jeg si.

    Dette har jeg mast om lenge. Datamaskiner er blitt husholdningsmaskiner. Ingen bygger sin egen støvsuger eller vaskemaskin, og de færreste er opptatt av å kunne oppgradere dem. Det er selvsagt dumt på en måte, siden utviklingen i PC-bransjen går så mye fortere og ting fort blir for gamle for dem som må ligge i forkant.

     

    I praksis lever slike maskiner allikevel videre en god stund. Min gamle iPad er nå hos sin tredje eier, min første iPhone hos sin fjerde. Min gamle iMac er nå hos min kones fetter, og fungerer strålende til deres bruk. Min gamle MacBook er ogå i bruk hos andre.

     

    Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme om mine Windows-maskiner, bærbare og stasjonære, fra Dell og Acer og andre. Men de har for lengst gitt opp ånden. Junior har en selvbygget PC, men selv han lurer på om det er bryet verd, nå som han holder på med sin mastergrad og har bedre ting å bruke tiden til enn å skifte disker og klokke skjermkort.

     

    Personlig tror jeg at tablets er neste logiske skrittet for mange brukere. Vi (og teknologien) er ikke helt der ennå, men det er bare et spørsmål om tid. Hvems som selger flest tradisjonelle PC'er blir etterhvert like relevant som hvem som selger flest luftskip eller dampmaskiner. (Uten sammenligning forøvrig.)

     

    Geir :)

     

    Det er interessant hvordan det du skriver stemmer så godt overens med mine erfaringer. Alle våre maskiner og dupeditter fra Apple lever i beste velgående i familiens økosystem. Kun 1 WinOS maskin (Lenovo laptop) brukes fra tid til annen til lydkalibrering via RS32 porten ;) De av oss som handler "billig pc" handler ofte og ingen arver noe! Før 2008 brukte ingen av oss Mac!

     

    Et kreativt hode sa etter overgangen at han nå fikk han lov å være 100% kreativ, ikke 50% kreativ og 50% problemløser!

     

    Jeg har ingen god forklaring på dette fenomenet utover det at brukeropplevelsen er såpass god og frustrasjonsfri at man kanskje finner seg i lavere ytelse og trives med det. Det er klart at den generelle kvaliteten på HW-biten og det tette samspillet med SW utviklingen er bedre der produsenten har såpass strenge retningslinjer som Apple og Lenovo. Jeg finner allikevel forskjellen ned mot rimeligere maskiner urimelig stor, det faktum at gamle winos-maskiner uansett prisklasse fort fases ut er en liten gåte. Det skremmende er hvordan dette kan skape større klasseskiller i kommende generasjoner (jeg tenker på mobbing osv). Det er jo slik at "data" er blitt et motefenomen i våre dager... Dette blir for langt å ta her! ;)

     

    Tablets:

    Du er også her inne på viktige punkter for fremtiden. Vi kommer stadig nærmere utjevnings-nivået som handler om hvor mye krefter den ultimate opplevelsen/bruksbehovet krever og hvilke hardware alternativer vi har. En jevn strøm av brukere forlater tyngre plattformer som flash og Java noe som har fått utviklerne til å innse behovet for renovering av disse, Flash er et godt eksempel. I dag har de fleste det man trenger i en tablet, ikke det man "vil ha" men det man trenger! I undervisningssammenheng vil nok tablet'n snart dominere fullstendig etterhvert som brukerne venner seg til touch som input-metode nr.1 sammen med gestures og tale-styring.

    Undervisningssystemer bli tilrettelagt tablets noe vi allerede i dag ser gjennom de 2500+ lærebøkene tilgjengelig for studenter i det amerikanske skoleverket. Dette tallet øker voldsomt raskt fordi verktøyene er gratis, svært enkle i bruk og resultatet blir tilgjengelig på alle brukerens dingzer.

     

    Det de fleste glemmer er at ny brukerstruktur oppleves som normalt for nye brukere. Disse vil også ha vanskeligheter med å lære seg de gamle metodene som tastatur med knotter eller en ekstra kloss for å styre en pil ?!? osv. :)

     

    Spill kommer også over på tablets i mye større grad en før., rett og slett fordi det er der brukerene (pengene) er.

     

    Lars :)

    • Liker 1
  17. Enda en designperle fra Apple, denne kommer de til å selge i bøtter og lass av. Vi kommer ikke til å kjøpe en fordi den ikke er kraftig nok for vår bruk men for de aller fleste er dette en genial maskin, et møbel man kan sette de fleste plasser i en "strigla heim", passer ypperlig i stuen ved siden av Philippe Starck's sofa'n.

     

    Innmaten er oppdatert og fult brukbar for de fleste, også som Windows maskin med BootCamp eller Parallels (anbefaler sistnevnte). Vi kjøpte en iMac i 2008 og den humper og går overraskende bra hos svigers. Som sagt en flott løsning for de som vil ha en pen datamaskin.

     

    Veldig artig at Apple valgte å utvikle den nye diskløsningen "fusion drive" som bygger på godt testet og funksjonell teknologi. Det beste med Fusion drive er ikke disken men funksjonaliteten i OS X som automatisk laster de mest brukte appene til SSD delen og de minst brukte til HDD helt uten at brukeren må gjøre noe som helst. At SSD delen av denne hybriddisken er 128GB på begge alternativene 1TB & 2TB er jeg usikker på, det burde være en 256GB oppsjon på den største. Uansett vil denne disken gjøre hverdagen særdeles mye kjappere for de store mengdene, håper bare dette blir standard etterhvert.

     

    Pt. er det i7 på 3.+GHz fra Intel som troner på toppen av privatmarkedet og det har ikke skjedd noe nytt for pro-segmentet heller, Xeon 6 Core 3.06GHz fra 2010 begynner å ruste i kanten sammen med lillebror i7. Positivt med den nye grafikk chipen NVIDIA GeForce GTX 680MX i høyeste konfigurasjon, da betaler man skjorta, buksa og katten til naboen men kan skryte uhemmet til neste lansering. 32GB minne er mer en nok for dette segmentet, de veldig få som trenger mer får kjøpe seg Xeon-boksen. 768GB flash er også en opsjon om 128/1-2TB ikke er nok for de daglige apper.

     

    Det er populært at alt skal være tynt og flatt, ikke bare positivt men vil folk ha det så må de få det. At Apple igjen klarer å overbevise oss om at forrige iMac er gammel og klar for utskiftning er markedsføring på sitt beste. Det sitter nok mange 100.000'sner små-svette tilhengere der ute som ikke får sove før den nye iDingzen er i lomma, veska eller på arbeidspulten.

     

    Datamaskinen er blitt forbruksvare i aller høyeste grad. De som fortsatt plukker deler i hylleskuffen til Komplett er en utdøende rase, uheldigvis vil jeg si. Jeg har bare gode minner om tiden da "pakken" kom hjem med fatter'n etter jobb og jeg måtte spise middag før jeg fikk åpne'n - Genuin glede for alle penga!

    En hvis oppgradering vil nok fortsette men antagelig mer modulbasert uten den mekke-faktoren man hadde før. Jeg håper bare at de som før var i overtall klarer overgangen og jobber aktivt for gode alternativer i stedet for å feige ut i nytteløs svada.

     

    En ting er sikkert, jeg kommer aldri til å kaste min i86...

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...