Gå til innhold

Bleenda

Medlemmer
  • Innlegg

    690
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bleenda

  1. Jeg hadde lyst på en Passat, men endte opp på en Golf STV, til 170K. Følte jeg satt igjen med mye bil for pengene, også når det kom til ekstrautstyr og er veldig fornøyd. Det høres ut som om denne modellen også kan passe til bruksfomålet du beskriver.

     

    2014, gir meg 2 år med garanti.

    Adaptiv cruise

    Webasto

    Xenon

    Hengerfeste

    Nav

     

    Ser de ligger på finn fra 150-200K. Negative sidene er vel Diesel, og 1,6. Er vel ikke den billigste bilen når det kommer til rep heller. De finnes vel med bensin også, men da endrer prisen seg.

  2. Hei,

     

    Er i en liten feide med naboen som ikke er så grei å løse. Saken er at det viser seg at tidligere eier av nabos tomt har på sent 60-tall satt opp en støttemur opp mot nå (vår) tomt. Dette ble gjort før vår tomt ble skilt ut, og hus bygget. 

     

    Muren er dårlig, og er ikke forankret i fjell, og inneholder ei noen form for armering. Det er da kanskje ikke overaskende at denne har sprukket / seget noe ut. Muren er ca 1,5-2M høy og holder da vår hage.

     

    Nabo mener at dette er vårt ansvar.  Forslag fra oss og entreprenør har da vært og forankre muren slik at denne står, og det ikke videre skal være noe fare for at den sklir lenger ut. Dette godtar ikke nabo.

     

    Opplysninger om at det er nabos "tomt" som har satt opp muren er kommet til lys i senere tid. Det får meg til å undres...

     

    1. Hvem har egentlig ansvar for muren? Og hvordan kan en finne ut av det? I utgangspunktet uten å ha målt, kan det virke som om mur står på vår tomt.

    2. Hva kan egentlig nabo kreve i form av utbedring? Kan han i det hele si noe om det "estetiske" så lenge muren gjør jobben sin?

    3. Hvilken type advokat eller instans kan se på slike ting?

     

    Edit: Byttet forskaling med armering.

  3.  

     

    Finnes det noen her som tror at dere er så viktig at noen gidder sjekke hva dere driver med ?

     

    That's not how it works. Det var kanskje sånn i DDR, men verden har blitt automatisert siden da. 

     

    Med fare for å gjenta meg selv, tror du at du er så viktig at noen gidder å hente ut informasjon om deg ? Det finnes få overvåkere som overvåker mange mange fler.

     

    Det er vel mer snakk om at automatiske systemer brukes for å høste data, bygge modeller og kjøre analyser på innhold på tvers av alle brukerkontoer. Du er kanskje ikke så viktig i den store sammenhengen, men trenden er viktig. Data er penger. Og det er kanskje også poenget til tommyb. 

  4.  

     

     

     

    Byggekvaliteten på Nexus 5X og 6P er i følge tester, ikke like god som f.eks Samsung Galaxy S7. Kamera og skjerm er også bedre på Galaxy S7. Derfor skrev jeg at jeg håper de nye til Google blir bedre eller da like gode som de til Samsung (hardware messig). Ellers ønsker jeg helst å kjøpe en ren Android telefon neste gang, og derfor er jeg spent på Marlin modellen  :)

     

    Som eier av 6P ser jeg hva du mener, og er enig. Men, det er uansett en meget god telefon, som jeg er ytterst fornøyd med. Håper bare de beholder fingerprint-readeren på baksiden. Den er helt fantastisk!

  5.  

     

    Kunne kanskje ikke fått med hvilket operativsystem han kjører på pcen?

     

    unRAID https://lime-technology.com/ er jeg ganske sikker på. Setter opp virtuelle maskiner med Windows (eller andre OS) og fordeler ressursene.

     

    Sjekk ut enda råere galskap her https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI Det er fler videoer av denne galskapen der han tester ytelse og en der det faktisk er 7 personer som spiller på den :p

    Selv om det i praktisk kan gjøres med så og si alle hypervisorere da, med unntak a Hyper-V muligens (men blir mulig der også i neste versjon).

    Vel, 980ti og ESXi er jo desverre mongolid (tusen takk Nvidia), trodde det også var tilfelle på andre hypervisorer? Er så vidt meg bekjent bare KVM som greit kan 'passtroughe' consumer-cards fra Nvidia? :(

  6. Hva trenger du egentlig 1 GB hjemme for?

    Selv med NAS og 2 brukere så klarer du ikke maxe nettet

     

    Jeg har kun Cat 6

     

    Jeg makser fint ut 120-123 MB/s mellom NAS og workstation uten problemer, så her står infiniband eller 10 Gbps høyt på lista over ting jeg vil ha. Selv om jeg kanskje jeg har lagt litt i skikkelig utstyr, klarer fint "consumer-vennlige" enheter som QNAP sine nas-er og saturate en 1 gbps link.

  7.  

    Alle sammen, nå må dere nytte sjansen. Ringe på sekundet idag og sa opp hele sulamitten pga kontraktbrudd. Tegna så ett nytt abbo med en gang uten binding. VOILA gratis oppkobling, utstyr og full mulighet for å gå rett over på bare Internett når det blir slutt på koblingsalget senere i år!

     

    Idag var en fin dag!

    Dette fordi at du hadde et abonnement fra før av. Jeg som enda sitter på gjerdet kan vel ikke tegne et abb uten binding. Jeg vil heller ikke ha TV, selv bare for noen måneder. Når mener du at koblingssalget utgår?

     

    Ahh, du har ikke hoppet på CDN enda nei. Litt kjipt, men hvem kunne visst dette. Forøvrig mente Bynett at linjene skulle driftes ut bindingstiden du eventuelt har med dem. Minimum til Mai 2016. (vertfall slik jeg forstod det). 

     

    Tekniker som snakket meg med før kjøp tidligere før jul, nevnte han personlig (trodde, og hadde fått inntrykk av) at Internett skulle tilbys uten TV-pakken i løpet av Q1 2016. Om dette blir en realitet etter problemene som har vist seg nå, er dog et større spørsmål. Skulle jo tro dem kunne tjent litt på å faktisk endelig innfri ønskene til kunden, etter Discovery fadesen. 

  8. Alle sammen, nå må dere nytte sjansen. Ringe på sekundet idag og sa opp hele sulamitten pga kontraktbrudd. Tegna så ett nytt abbo med en gang uten binding. VOILA gratis oppkobling, utstyr og full mulighet for å gå rett over på bare Internett når det blir slutt på koblingsalget senere i år!

     

    Idag var en fin dag!

    • Liker 2
  9. Ringte akkurat CD og utgav meg for å kjøpe/overta hus som hadde fiber men som ikke var i bruk i dag. Lurte på pris for å koble opp. (gav klar beskjed om at det var fiber helt inni dag og at det var "LOS løsningen"). Var tilbud nå på 1990 istedenfor 4990,- og så mener jeg han sa at det var modem til 495,- istedenfor 990,-(muligens TWe boksen). Dersom de uansett skal ha 2-5000 for oppkobling av en eksisterende linje samt noen hundre for et modem uten gratis mnd sikkert også så er det bedre med tilbudet jeg allerede har takket ja til.

     

    Alt i alt tror jeg ikke det blir så galt.

     

    Forsvarte han oppkoblinggebyret på 2500kr? Isåfall lurer jeg på hvordan de kan forsvare en så HINSIDIG pris. Alt er jo koblet opp. Plager meg intenst at CDN får lov å kjøpe opp en god leverandør, for så og trøkke på kunden ett latterlig tilbud eller ekstreme gebyrer.  

  10. NetCom har jo "Smart kontant" der du kan nyte godt av "fri" Tale / SMS  og forskjellen på pakkene er mengde data. 

     

    https://netcom.no/privat/kontant/smart-kontant

     

    Bør jo passe deg? Forøvrig bruker vel OneCall NetCom sitt nett... så deknings-fronten er det vel på samme nivå, så lenge du ikke er under Network Norway områder.. 

  11. ---

     

    Tja, fremdeles stuck med den forbanna TV-pakka da. Jeg har fått svart på hvitt at jeg får beholde LOS til Mai. Jeg tar sjansen og tviholder på det så lenge jeg kan, for og så se i Mai om CDN vil koble meg opp kostnadsfritt. Om ikke får fiberen bare ligge død. De sendte ett nytt brev her om dagen, i standard CDN stil.

     

    "95% av naboene dine har valgt bredbånd og tv fra Canal Digital. Derfor sender vi på nytt en "utpresser" til din dør for å selge deg Canal Digital".

     

    Dette har gått så langt, og så feil at det er utviklet seg til en bitter prinsippsak. Alt er gjort feil. ALT. 

     

     

    (Jeg er egentlig vanligvis rimelig tolerant, og ikke den typiske "setter-meg-på-bakbeina" bare så vi har det på det rene)

  12. Hva med stillbilder? Ala vegvesenet sine kamera? De overvåker jo alt.. eller kommunene eller YR sine kameraer. Et bilde i minuttet, bør jo gi nok informasjon til deg. Feks hjemme har jo kommunen et kamera over torget, ikke mulig å identifisere noe med den oppløsingen, men nok til å sjekke pågang (?)

     

    Feks Holvika i Grimstad ; http://no.webcams.travel/webcam/fullscreen/1310378069

  13. Om du ikke finner et alternativ:

    Du kan installere drivere raskt ved å gå i device manager/enhetsbehandling. Der finner du det som mangler drivere, trykk på en av de og velg "update drivers". Du velger mappen der driverinstalleringen ligger i unzippet versjon.

    Da tar det ikke mer enn noen sekunder.

     

    Jepp, men selve nedlastingen av hver individuelle driver tar også sin tid. Fant en "driver-pack" som ble vedlikeholdt av et team via GitHub (usikker på navn nå) som inneholdt 10GB med drivere, så ut som det kan løse mange problemer. (Dog kanskje ikke optimalt)... Satt også opp en PXE-server for LAN boot så selve formateringen går relativt greit. Eventuelt lage en ISO med de fleste driverne bakt inn. Er nok ikke en hel-optimal løsning på det her nei. Takk for forslag uansett.

  14. Hei, jobber deltid med endel service-saker som ofte ender i formatering / reinstallasjon av Windows maskiner. Nå har kjære Microsoft kommet med Windows 10, som mildt sagt lager litt problemer.

     

    Asus er spesielt vanskelige på dette området, andre merker som HP oppfører seg litt bedre. Problemet er at recovery partisjonen har en tendens til å bli skadet / ødelagt  ved oppgradering til Windows 10. (ref windows link). Dette medfører da at alle kunder som har en maskin av type ASUS, har en ødelagt recovery partisjon, samtidig som Windows 10 utelukkende nekter å utføre en "fullstendig-rens" som er den innebygde "recovery"  metoden i Windows 10. Typisk maser den om "sett inn installasjonsmedie for å fullføre recovery", samtidig som den nekter å ta imot en OEM-plate, eller USB-iso avbilding. 

     

    Den endelige løsningen, er da en clean installasjon av Windows 8 / 10 noe som fører til alvorlig mye mer arbeid da en må laste ned drivere til hver enkelt maskin. Vi snakker ikke om maskiner av samme modell eller type, noe som gjør dette arbeidet ekstremt mye mer tidkrevende enn det burde være.

     

    Er det noen som har noe tips, og eller metoder på hvordan en kan effektivisere arbeidet?

  15.  

     

    Kunne ikke Elkjøp tilbudt mulighet for å plombere TV'n? At den kanskje koster 200-500,- mer gjør da ikke noe, og så få med kvittering på at den er plombert?

     

    Burde jo være mye enklere ,da man kan velge den TV med de specs man synes er best selv kontra å være låst til ett enkelt merke (per dags dato).

    Hvordan ser du for deg at denne plomberingen skulle foregå?

    Blokkere antenneinngangen på en eller annen måte? Uten å bryte TV-produsentens garanti?

    For du ser vel ikke for deg at de skal åpne TV'en og tukle inni den?

     

    Nei, jeg skjønner godt at Elkjøp og andre forhandlere holder seg laaangt unna denslags.

    Hvorfor skulle de ikke åpne den?

    Er du like redd for at mekanikeren faktisk skal fikle med motoren din også?

    Fordi Elkjøp / andre elektronikk varehus ikke har sertifisering som godkjenner dem som teknikere på TV generelt? Altså, bryter varehuset garanti vilkårene fra produsenten.

     

    Det er en grunn til at Elkjøp / Expert / whatever sender produktene til InfoCare, MCare og andre forferdelige verksteder som ordner garantisaker. Eventuelt finnes det godkjente lokale verksteder som har sertifiserte teknikere på diverse merker. Men en burde vel forsikre seg at dette er tilfelle før man får et enkeltmannsforetak hjem i stua for å lodde igjen antenne-porten. Lykke til med fremtidige garantisaker isåfall.

  16. Nå har jeg ingen svar på den konkrete problemstillingen, men om han får muligheten til det kan han kanskje søke noe utvekslingsstudent greier? At det finnes noen muligheter der han kan gå rett i utdanning? Han vil da lære seg en del Norsk fra skolen, samtidig som han får en utdanning. Mulig dette også forenkler prosessen (?) bare en tanke. Nå snakker han jo også Engelsk, så selve problemstillingen Norsk / Engelsk bør ikke være noe problem i akademisk setting. På universitetet holde forelesninger på Engelsk, så lenge klassen har fremmedspråklige studenter. 

  17. Hmm, da har jeg "løst" mitt problem. Jeg har binding hos Bynett til 01.05.2016. Jeg har fått "bekreftet" at jeg kan da beholde bynett til min bindingstid går ut, for så og gå over til Canal Digital. Forhåpentligvis vil Canal Digital selge internett uten tv i 2016, etter brev fra Forbrukerombudet. Selgere internt i Canal Digital har også fått inntrykk om at dette blir mulig i løpet av 1. Kvartal 2016 (ikke bekreftet 100%). Isåfall har jeg en "någen-lunde" løsning da.

  18. Så deilig (forstå meg rett) at andre er i samme situasjon som meg. Jeg ble også oppringt, og tilbudt denne "fantastiske pakken". Jeg ble også truet med at "om jeg ikke sa ja nå, måtte jeg betale installasjon" om jeg ville kobles opp en annen gang. Kostet vist 14 000. Jeg sendte en lang klage-mail, der jeg henviste til forbrukerrådets stilling i saken, denne ble sendt i begynnelsen av Juni og jeg har ikke fått svar enda. 

     

    Det som er litt unikt for meg, er at jeg har en 12-måneders bindingavtale med LOS Bynett, som går ut 01.05.2016. Det er uaktuelt for meg å flytte over til et ubrukelig tilbud fra Canal Digital, så lenge jeg er inne i min nåværende bindingsperiode. Bedriftene bruker binding for alt det er verdt, og da skal FAEN meg jeg også bruke dette til sitt fulle. Synd om LOS Bynett legger ned sine tjenester 01. Januar, isåfall er jeg spent på hva resultatet blir. Noen som har innspill på dette? Kan de ta fra meg tjenesten, selv om vi har en kontrakt på binding? Eventuelt, kan jeg kreve tilsvarende tjeneste fra CDN ut bindingsperioden? Det er tross alt CDN som har kjøpt opp selskapet. Dårlig av Canal Digital på alle mulige måter.

    Lurer litt på om en burde koordinert en liten "klage" på facebook jeg. Det pleier jo få litt fart i maskineriet. I utgangspunktet er jeg imot å misbruke sosiale medier på den måten, men i denne saken føler jeg at CDN oppfører seg på en måte som er langt utenfor det som er akseptabelt. Som Blip! sier har det vært vanskelig å holde temperamentet i sjakk når en blir overkjørt på den måten.

  19. Sikkerhet er viktig, så for all del ta dine forhåndsregler. Vi byttet et tak på et uthus forrige sommer, der takplater var laget av asbest. Det var tørt, og sol. Takplatene knakk, smuldra opp og støva mye. Brukte vernedress, og M3 maske. (dog usikker på om det var P3 men tror det). Brukte ca en 3-4 dager med bæring og behandling av asbest. Og vi var vel kanskje "medium" forsiktige, det er tross alt vanskelig å gjøre "alt riktig" og slurvete blir man uansett. 

     

    I forbindelse med en annen undersøkelse i senere tid har jeg vert inne på røntgen av lunger, jeg nevnte da asbest, men røntgenlege så INGEN tegn til asbestfibre i noen av lungene mine! Min far har tidligere jobbet MYE med asbest, og han lever enda! De gamle karene sto tross alt på sirkelsaga og skjærte opp asbestplater så støvkorna fauk rundt de! Vær smart, og forsiktig så går det fint! 

     

    Er du veldig usikker, få fagfolk til å ta jobben!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...