Gå til innhold

HyperJedi

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HyperJedi

  1. Jeg kjøpte en HTC Tattoo til fruen i desember som julegave, og denne har forsåvidt fungert greit de ukene hun har hatt den, men i det siste har den ikke alltid vært helt samarbeidsvillig. Av og til når jeg prøver å ringe henne er det helt stille i 25-30 sekunder før jeg kommer direkte til mobilsvar. da har mobilen godt med både dekning og batteri.

    kan ringe flere ganger når dette skjer uten å komme igjennom. venter jeg derimot en liten time kan jeg plutselig komme igjnnom uten videre problemer.

     

    problemet oppstår forresten og når andre ringer. ikke bare når jeg ringer.

     

    noen teorier? mobil eller operatør (OneCall)?

     

    Jeg har nøyaktig samme problem.

    Samme telefon, samme operatør.

     

    Inntil videre mistenker jeg begge, men fant du noen gang en løsning?

  2. Er det klart kontraktsbrudd fra NGT sin side, er det ikke snakk om at de kan kreve avbestillingsgebyr, men det kan jo være du må gå noen runder for å få dem til å gå med på at det er de som har brutt kontrakten.

     

    Du får uansett ikke nyleveranse av ADSL i julen - Telenor regner minst 14 dager for leveranse av nye oppkoblinger på operatøraksess, så vidt jeg vet.

  3. 1. Hva som er optimalt for Nextgentel vet jeg ikke - kommer an på om de bruker PPPoE, RFC1483 eller annet. For vanlig "bridged ethernet" er optimal verdi samme som for helt vanlige Ethernet-LAN, dvs 1500.

     

    2.+3. Det KAN ha noe å si for nedlastingshastigheten, men forskjellen på 1442 og 1500 er ikke allverden. MTU står for Maximum Transmission Unit, dvs. den maksimale størrelsen på Ethernet-rammene som sendes over linja. Ved lavere MTU vil også nyttelasten i pakkene bli tilsvarende mindre, og derfor blir det en prosentvis økning i overhead når overføringshastigheten er den samme (Samme hastighet + mindre MTU --> Flere pakker/rammer --> Mindre nyttelast.

     

    Litt krøkkete forklart, men satser på at du skjønner tegninga :)

  4. Prøv noe i samme gata som jeg holder på med:

     

    AMD A64 3000+ / Zalman kjøler

    Asus A8V-E Deluxe

    PowerColor X700Pro SCS edition (vifteløs) med 2xDVI + HDTV ut

    Thermaltake Purepower Fanless PSU

    X antall Hauppauge PVR-kort

    Et eller annet Creative Audigy lydkort

     

     

    For kabinett, se f.eks. www.vendur.no... (selv holder jeg på å bygge om en gammel Tandberg Sølvsuper radio til kabinett)

     

    Totalprisen på dette ligger på omlag 12.000 inkl kabinett og "smådeler" som mus, tastatur og dvd-brenner.

     

    Ikke glem PDA-en som fjernkontroll, da :)

  5. Vel... brukervennligheten sank flere hakk med det nye designet, selv om det er visuelt greit.

     

    Å ha den smale menylinja helt helt på toppen av et stort område der det ikke er annet enn reklame, kan vel bare sies å være tull. Denne kunne gjerne vært lagt i en frame, evt. fiksa må slik at den følger bruker etterhvert som man scroller nedover.

     

    Og hva pokker er poenget med den lille logoen til høyre for den øverste reklamen? Den virker helt malplassert, og forvirrer siden det ser ut som om det skal gå an å trykke på teksten der.

     

    Dessuten føler jeg at den store logoen til venstre drukner i bakgrunnen - det er ganske dårlige kontrastforhold der i gården.

  6. Sitter for tiden i Australia og planlegger mitt framtidige hjem på fritida, så jeg har brukt en del tid på å lete opp informasjon om "smarthus" som det så fint heter.

     

    Det som forundrer meg litt når jeg ser hvor mange som engasjerer seg i en tråd som dette, er at ingen har nevnt mer generell boligautomatisering som lys- og temperaturstyring (X-10 teknologi o.l.), multi-source/multi-zone audio/video. Dette er riktignok ikke veldig utbredt ENDA, men når det først skal legges kabelgater i et nytt hus, bør en kanskje ta høyde for kabling for dette også...

     

    Forøvrig er jeg interessert i å komme i kontakt med folk med kunnskaper om boligautomasjon, byggeforskrifter og/eller industridesign med tanke på utvikling av en forretningside jeg har.

     

    -HyperJedi

  7. Hvorfor skal det være bilder av produktene i produktlistene?

     

    Dette har sin fordel på et fåtall produkter, som kabinetter og evt høyttalere, men for alle andre produkter reduseres lesbarheten i produktlistene til et uholdbart nivå. Den reduserte lesbarheten forsterkes av mangelen på alternerende bakgrunnsfarge i radene.

     

    Ellers må jeg si meg helt enig med de som mener at skrifta er for liten og fargene for blasse

  8. Har selv samme maskin, og kjøpte tidligere i år en SB MP3+. Resultatet ble det samme som du opplever nå - lydkortet/boksen nektet å fungere.

     

    Årsaken er denne:

    I Creatives spesifikasjoner står det at MP3+ ikke fungerer med bus-powered USB hubs. Av en eller annen grunn er det en slik som er i laptopen vår, selv om det er nærliggende å tro at det er fire "normale" USB-porter.

     

    For å få MP3+ til å virke må du altså kjøpe en USB-hub med ekstern strømforsyning, en USB-kontroller i PCMCIA-format eller rett og slett finne deg en annen maskin å bruke det på.

     

    I mine øyne forsvinner hele poenget med boksen da, noe forhandler sa seg enig i, så jeg hadde absolutt ingen problemer med å få levert den tilbake (PS Østereng i Kr.sand).

     

    For øvrig kan jeg nevne at samme problem gjelder Dell Inspiron 8500, og sikkert en drøss andre bærbare også...

  9. Har selv en Jansport Lapstation. Denne har god plass til bøker o.l., og eget rom til discman +noen få cder. Har i tillegg 30 (!) års garanti og ser bra ut. Ulempen er prisen og tilgjengeligheten. I Norge finner du den såvidt meg bekjent kun hos utvalgte butikker, og den koster over 1000 kroner...

  10. Som folk har vært inne på tidligere:

     

    En ruter i sin enkleste form er en kort og godt en "boks" som kobler sammen to eller flere nettverk og dirigerer trafikken mellom dem.

     

    Dette kan være en liten dedikert boks, en kombinasjon av DSL-modem/ruter/switch eller en helt vanlig PC med to/flere nettverkskort.

    Oftest blir det lagt på tjenester utover packet forwarding, som f.eks. firewallfunksjonalitet og/eller prioritering av trafikk, men dette hører ikke hjemme i en definisjon på hva en ruter er.

     

    Filmen "Life of an IP-packet" er veldig bra og blir brukt i utdanning på høyskolenivå, men beskriver funksjonalitet langt utover det en strippet ruter utfører.

     

    Ikke meningen å spikke fliser her, men følte behovet for å presisere noen av de tidligere svarene :p

  11. Brukbare webshops i Australia: www.eyo.com.au, www.techbuy.com.au.

     

    Vet om nordmenn som har hatt problemer med bruk av norske kredittkort på sistnevnte (de klarer ikke å få gjennom transaksjonen), men har også hørt det motsatte.

     

    Ellers har også www.pluscorp.com.au stort utvalg i mer eller mindre ferdige pcer (og deler), og brukbare priser.

     

    Ha ellers i mente at datautstyr er forholdsvis dyrt i Australia, gunstig kurs eller ei.

  12. Har du bare to PC'er, er det ganske meningsløst med en switch (hvis eneste formål er å få begge maskinene på nett).

     

    Det du trenger å gjøre er ganske enkelt å legge en krysset TP-kabel mellom de to maskinene, og sette opp ICS på maskinen som er tilkobla ADSL-modemet.

     

    Sett så opp maskinen med bare ett NIC til å automatisk motta IP-adresse etc (DHCP).

     

    Og voilá, du skal nå være på nett med begge.

×
×
  • Opprett ny...