Gå til innhold

furiousanimal

Medlemmer
  • Innlegg

    669
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av furiousanimal

  1. Ikke noe spesielt mål med sparingen pr nå annet enn å la dem vokse noe mer og kunne ta dem i bruk etter ikke så lang tid. Vil nok være en konto jeg jevnlig vil ta ut noe fra, uten at jeg tar hele beløpet. I utgangspunktet tenker jeg kortsiktig for min del er mellom 1-5 år. Er bare ute etter om en faktisk får litt mer renter generelt sett med likvididetsfond enn den sparekontoen som nå har høyest rente. 

  2. Når det kommer til kortsiktig sparing. Har det noe for seg å spare i et likviditetsfond fremfor å spare hos Svea f.eks. hvor det nå er 4,70% rente? Tenker litt på KLP likviditet. Vurderer å bare spare en del hos svea og en del hos klp likviditet for å sammenligne. Noen som likevel har noen formening om dette? 

  3. Takk for god hjelp. Jeg er litt nysgjerrig på remember black mtp rabatter i over 200 nettbutikker. Er dette noe som kan anbefales? 

    Fikk visst avslag der av en grunn, uten å helt vite hvorfor.

    Legger dere inn hele boliglånet ved spørsmål i søknad? Ser noen skriver: "legg inn din andel". Da tenker jeg av og til halvparten av boliglånet ettersom jeg er gift og jeg og min kone betaler 50/50 på lånet. Ved noen søknader som denne står ikke det oppført "din andel".

  4. Hei!

    Jeg er veldig blank når det gjelder kredittkort. Vurderer nå å søke. Ser at flere dropper årsgebyr, men har alle kredittkort månedsgebyr? Er det noen kredittkort som faktisk er HELT gratis å ha, + som har bonusordninger av noe slag? Jeg skjønner at man skal betale faktura innen forfall hver gang for å unngå at rentene påløper. Men hva om man bare har kortet, og bruker det sjeldent, må man da likevel betale noe for å ha kortet? Altså, trenger jeg å betale for å ha kortet selv om jeg velger å ikke kjøpe noe på noen måneder?

    og rentefrihet vil si at du ikke får renter på det du har betalt innen de 40 + dagene er gått?

  5. Hei,

    jeg har hatt hotmail (outlook) konto i mange år, opplever et enormt trykk av epost med innhold av spam, scam, phishing, ja myye e-post som jeg ikke ønsker å ha i innboksen min, ei heller i søppelpost hvor det blander seg inn reelle eposter. Jeg har prøvd ulike løsninger for å bli kvitt disse, til tider har det fungert og vært færre, men nå er det tilbake til det samme. Får sikkert rundt 100 e-poster hver dag som bare er phishing. Frustrerende å hver dag måtte bruke tid på å slette alle disse. Det jeg lurer på er om noen har en annen type e-post aktør som er verdt å flytte over til for å unngå dette problemet i så stor grad? Helst gratis bruk dersom mulig. Nå skal det sies at jeg har enorme mengder mail sortert på outlooken, og mange jeg ønsker å ta vare på. Er det noen raske løsninger å flytte disse?

    Håper det finnes noen gode og seriøse tips der ute.

  6. Vurderer et teknologifond og liker godt Blackrock World technology eller BGF Next Generation Technology A2 USD. Har skjønt at det kommer en del gebyrer grunnet valutaen i dollar. spesielt når disse skal veksles om til NOK. Er det noen som vet om disse gebyrene er så betydelig store at det ikke er verdt å gå for et slikt fond?

  7. Jeg har ASK i Sbanken og er forsovet veldig fornøyd med det. Eneste problemet er at de ikke har alle fondene jeg ønsker å kjøpe fondsandeler i. Er den eneste måten jeg kan få kjøpt dem ved å opprette ASK et annet sted (f.eks. i nordnet)? Skulle gjerne kunne samlet dem alle på et sted, da det er fint å ha oversikt på den måten.

  8. Fant det nyhetsbrevet her: https://stromvalget.no/artikkel/1341/stroemsparetips-4-oppvaskmaskin

    Ser at de regner strømforbruket som 730 kWh pr år, ut fra 2000 Watt i 7 timer i uken. Det blir feil. Den trekker naturligvis ikke full effekt hele tiden den er i bruk. Full effekt brukes bare når den varmer vannet og når den tørker. Mye av tiden går på mye lavere effekt.

    Den påstanden om  "varmen i maskinen" er også noe rar. Den varmen må jo komme fra tørkeprogrammet. 

    Så ville ikke brydd meg så mye om den nettsiden.

    Enig med deg. Måtte dobbeltsjekke om tipset sto noen andre steder før jeg tok det opp her, og fant det først i nyhetsbrev fra fjordkraft faktisk, men mulig de har tatt det fra lenken som du henviser til. Her er hvor jeg så det først https://www.fjordkraft.no/stromprat/22-kostnadsfrie-stromsparetips

  9. Forstår at det ikke er så mye å spare her. 

    Fikk et nyhetsbrev om tips for å spare strøm, der et sparetips var:

     

    - Skru av tørkeprogrammet på oppvaskmaskinen. Oppvasken tørker fint av seg selv ved hjelp av varmen i maskinen. Det er bare å åpne døren til maskinen på gløtt når den er ferdig, så tørker koppene dine på null komma niks.

    Så forstår ikke helt hvorfor den er verdt å liste opp. 

    Det meste er jo allerede godt tørket når oppvaskmaskinen er ferdig, så lurte på om det var noe jeg ikke hadde fått med meg og en måte å slå av et program for tørking på. Jeg har en ganske så ny siemens oppvaskmaskin. 

     

  10. Litt rart spørsmål, men jeg har hatt den samme kjedelige frisyren i alle år. Uansett hvilken frisør jeg går til føler jeg de klarer å klippe meg litt på samme måten hele tiden selv når jeg sier at jeg ønsker noe helt nytt. Jeg forstår at håret mitt gjerne er litt vanskelig, og har også noen virvler som ødelegger litt, men er det ingen mulighet tror dere å få en ganske ny frisyre som passer ansiktet mitt. Hva bør jeg egentlig si til frisøren når jeg går dit for å få til dette isåfall? Er det mulig å spørre om frisøren kan prøve å teste en frisyre på meg som hun/han tenker at kan passe bra til mitt ansikt? Er det en måte å gå frem på? Eller får jeg bare den vanlige kjedelig frisyren igjen da? 

    Ja dere skjønner poenget. Jeg ønsker noe nytt og stilig og fresht. Er så lei av håret mitt, er like før jeg klipper meg skalla om jeg ikke får noen til å endre på det. Å hvor bør jeg gå, noen som vet om noen som er flinke til å faktisk gjøre store og bra endringer på frisyren. Har lite peiling på dette feltet, men jeg nekter å tro at alle frisører kan velge å klippe meg helt likt uten at det finnes noen mulighet for forandring.

  11. Jeg har et kamera som det er utrolig lenge siden jeg har brukt og sliter med å finne en måte å få det til å fungere på igjen. Problemet er at jeg vet ikke om det er batteriet eller om det bare trenger å lades opp. I og med at det er så lenge siden jeg har brukt kameraet så vet jeg ikke om jeg har lader liggende et sted, å isåfall ikke hvor om jeg skulle ha det. Jeg har heller ikke noen spesiell grunn til å skulle ta i bruk dette kamera og jeg er derfor egentlig ikke noe villig til å bruke noe penger for å finne det ut heller. Ønsker egentlig bare å levere det inn enkelt og greit. 

    Problemet er at Samsung ST65 har jo ikke noen form for minnekort, og jeg mener at jeg hadde noen bilder inne på dette kameraet, jeg ønsker derfor helst ikke å levere det inn før jeg vet hvilke bilder dette er og slik at jeg kan få fjernet eller overført dem til et annet sted. 

    Hva kan jeg egentlig gjøre? Må jeg bare finne meg i å kjøpe et nytt batteri eller ny lader? Eller tror dere at det kan finnes et sted hvor jeg kan levere det inn og få ladet kamera eller skiftet batteri for å finne ut hva jeg har på det?
     

  12. Jeg har kjøpt en samsung s10+, jeg har problemer med den under oppstart/installering når den skal se etter oppdateringer, får opp etter hvert en melding om at jeg kan gå tilbake for å prøve å koble til et nytt nettverk dersom det går for lang tid. Jeg har et helt greit nettverk, og ser også at det er dekning på mobilen når den skal oppdatere, allikevel har den stått slik i 20 min nå. Noen andre som har vært borti dette problemet?

    Oppdatert: Fant ut av det! 

  13. Jeg lagde en egen Aksjesparekonto i nettbanken som jeg ga navnet til sønnen min. Sparer globale indeksfond der, samme som jeg sparer på min eksisterende ASK. Fungerer fint.

     

    Man kan gi en ASK i gave, så dette vil skje om 10-12 år når han er myndig.

    Sparer du da i flere globale indeksfond? Forstår jeg deg riktig at du har to ASK hvor du sparer i samme globale indeksfond på begge disse? Hvor den ene ASK er din og den andre er til din sønn? Er dette da i to forskjellige banker eller har du flere ASK i samme bank?

  14. Jeg har hørt at et globalt indeksfond kan være det beste å spare til barna i, så tenkte å gjøre dette. Skal spare i mitt navn. Bare lurer litt på, har allerede et globalt indeksfond i ASK som jeg sparer i fra før for min egen del og ønsker gjerne å ha pengene som jeg sparer til barna i et eget fond og ikke i det samme fondet som jeg har nå. Er det da greit å ha to Globale indeksfond, eller er det noen grunner til at jeg ikke burde ha det? Alt vil jo bli lagt til i samme portefølje selvsagt, men skulle gjerne hatt pengene jeg sparer til barna adskilt fra de jeg tenker å bruke til noe annet. Er det noen ulemper med å ha to globale indeksfond i porteføljen eller noen fordeler jeg går glipp av, eller går det egentlig bare helt greit å gjøre det slik?

    Har noe med at jeg ønsker jo å overføre fondet når barna blir 18 eller eldre. Så skulle gjerne hatt pengene deres inn på et eget fond. Hvordan gjør dere det, noen her som sparer til barna sine og har noen tips til hva jeg kan gjøre?

  15. Kan noen hjelpe meg å forstå en formulering av en deloppgave?

    Synes denne er dårlig formulert jeg, og at den kan oppfattes på flere måter. 

    Oppgaven er som følger:

     

    Hvilken post i regnskapet avviker mest fra budsjettet i kroner og i prosent?

    Her tenkte jeg først at jeg skulle finne hvilken post som avviker mest og oppgi den i kroner og i prosent. 
    I fasiten løser man problemet med å finne posten som avviker mest i kroner og den posten som avviker mest i prosent, altså to forskjellige poster.

    Mitt argument er at spørsmålet sier hvilken post og ikke hvilke poster.. Samtidig forstår jeg også de som mener at man skal finne hva som avviker i kroner OG i prosent, men det er altså ikke slik jeg ville lest det først. Hva mener dere? Er det bare jeg som blir forvirret av en slik formulering?

  16. Søk etter utklippsverktøy og fest det til oppgavelinjen. Da vil du enkelt og greit bare «klippe» det du trenger fra skjermen. Husk å kopiere bildet du får opp, og lim det inn i Word.

    Fantastisk, har ikke brukt den tidligere, men det var jo veldig enkelt og greit. Tusen takk for hjelpen, da ligger den i oppgavelinjen klar til eksamen :)

  17. Jeg skal ha eksamen i matte på mandag og er godt forberedt, men noe jeg ofte tidligere har brukt en del tid på er det å skulle føre over det man har gjort på Geogebra og Excel over i dokumentet man skal levere inn. Er det noen rask måte å gjøre dette på? Usikker på hva jeg har gjort tidligere, men mener å ha prt screenet og så ført inn, men da må jeg ofte også redigere hvert bilde noe. Er det noen mer lettvint måte å gjøre dette på? Eller er det den beste måten?

  18. Jeg har en høyrentekonto i hovedbanken min som jeg har sparepengene mine på. Denne kontoen har ganske dårlig rente, så jeg har opprettet en sparekonto hos Santander som jeg ser har en ganske mye bedre rente enn hva jeg har i dag. Jeg tenker å overføre til denne sparekontoen fra min høyrentekonto. 

     

    Er det noe problem å flytte disse pengene tilbake til hovedbanken min når jeg en gang ønsker å bruke dem? Vil det koste meg noe eller er det ingen begrensninger på dette? 

  19. Jeg har en dårlig rente på min høyrentekonto, så jeg vurderer å opprette en høyrente i en annen bank for å få en høyere rente. Jeg har min nåværende høyrentekonto i hovedbanken min og venter på et boliglån derfra. Er det slik at dersom jeg flytter høyrentekontoen min at de kan gjøre noe som gjør at jeg f.eks får dårligere rente på boliglånet eller lignende? Har allerede flyttet BSU konto vekk fra dem tidligere.

  20. Jeg ser at man får et veldig bra boliglån dersom man er medlem i akademikerne. Det frister, men er dette egentlig litt lureri? Sparer man noe på det når medlemskapskontigenten er på hele 4400,-? Vurderer å bli medlem for den bra renten, men når det koster så mye hvert år føler jeg nesten at jeg heller taper på det. Ønsker jo bedre rente for å spare på det. Noen som har noen erfaringer, er det verdt det? Har foreningene virkelig så bra og nyttige fordeler som gjør at prisen på 4400 i året kan forsvares?

  21. Det kan påvirke boliglånet ditt i fremtiden, om du ber om lavere boliglånsrente vil de spørre om du har forsikringer eller kontoer du kan samle hos de, for at de skal gå med på å gi deg bedre vilkår. 

     

    Så i teorien vil flytting av BSU - for så å flytte tilbake senere kunne lønne seg. Evt. kan du spørre om å få 3,50% i rente nå, ellers vurderer du å flytte/bytte bank.

    Skjer dette i mange tilfeller? Å har det så mye å si så lenge jeg flytter den tilbake igjen senere? Da har jeg jo kontoer jeg kan samle hos de igjen dersom jeg en gang skulle måtte spørre om lavere boliglånsrente. 

     

    Ser nå at jeg har sett litt feil, er en som ligger bank som har 3,70% rente som newman skriver over her, skal ta å høre med de. 

  22. Det er 150kr pr 100k pr år minus skatt å hente på renteforskjellen. 

    Men ser ut som du kan få 3,95% rente i Grue Sparebank ifølge Finansportalen. Kommer litt an på hvor du bor. 

    Ja, har brukt finansportalen. Snakket med Grue, men de ønsket helst bare å ha lokale kunder. Så det virket ikke som om de ønsket at jeg skulle flytte noe over til dem. Derfor så jeg litt mer på landsdekkende banker. Bør jeg heller bare jobbe meg nedover den listen på finansportalen og prøve å få en så god BSU rente som mulig, landsdekkende eller ikke? Vet at KLP har 3,70% for medlemmer, men er ikke medlem, og da får man bare 3,00% og da kom jeg frem til at ihvertfall blant de mer kjente bankene var landkreditt bank og Obos-banken de beste alternativene på henholdsvis 3,50% og 3,45%, men det er altså ikke så mye mer jeg kan hente uten å gå til en regional bank. Samtidig er det flere av bankene som krever at man bruker brukskonto hos dem eller blir medlem. Det gjør også disse bankene som jeg har nevnt her. Eneste medlemstilbudet som har virket litt fristende er Obos sitt, men usikker på om det er verdt det, det er kanskje en bedre løsning å bli medlem der dersom jeg tenker å bytte hovedbank en dag, noe jeg også gjerne gjør.

×
×
  • Opprett ny...