Gå til innhold

iDude

Medlemmer
  • Innlegg

    2 740
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iDude

  1. Han satt vel også på tilgangen til bankkontoen. Det er uansett et ganske negativt lys å starte på, å være uten domene eller penger i noen uker er ganske voldsomt.

     

    Så kan man jo spørre hvorfor man skal velge Cent i stedenfor RHEL? Pris? Service? Tilgjengelighet?

    Om man har lyst til å deploye CentOS til mange maskiner men bare trenger support til noen få kritiske servere feks :)
  2. En annen argumentasjon som er blitt brukt er at OSX og windows håndterer Administratorbrukere heeeelt forskjellig.

     

    Tjah... Hva med dette:

    macbook-pro:~ user$ sudo su

    Password:

    sh-3.2# passwd

    Changing password for root.

    New password:

     

    gotroot? :thumbup:

     

    Kort sagt så kan vanlig bruker bli til root. sshd derifra og det meste er i boks.

    Man kan også rote det til med Reverse SSH connection. Poenget er at alle verktøy er der, klare til bruk.

    Når kom en "vanlig bruker" på sudoers-listen?
  3. Prøver ja, men det er ikke enkelt når han blir holdt i armen. I en annen situasjon ble Demidov holdt i begge armene. Iversen blir jo holdt uansett om ballen er i nærheten eller ikke. Dette var bare et av eksemplene. At det ikke ble blåst på dette er ikke noe big deal, men synes Brann var heldige som ikke et straffespark imot i går.
    Tipper man kan finne en god del situasjoner der RBK-spillerne holder brann-spillere og - men det forutsetter at man leter etter de ;)
  4. Det er smart å være i "beta" da kan ingen saksøke dem om noe går sheis.

     

    Det var en artikel om det en tid tilbake, beta er med vilje pga økonomiske grunner ved feil.

    Det har vel ikke vært så mange saker mot programvareprodusenter opp gjennom tidene, beta eller ikke. Tviler på at ordet "beta" betyr så mye juridisk, da vil jeg heller tro at lisensavtalen er det som teller.
  5. Skal ikke si noe på innsatsen til Nielsen i alle fall.
    Nei. Aner kanskje at du vet litt om hvordan det er å være såpass i svimen som han var?

    Han skulle vel gjerne vært av banen lenge før han nærmest ble beordret ut. Legene måtte nærmest holde han igjen på kortsiden begge gangene han måtte ha seg en liten "hvilepause". Slikt kan umulig være sunt, men han ble i alle fall stadionhelt på første kamp :D
  6. Tror det kan bli problematisk hvis folk kan erstatte IE mot feks. Firefox. Er ikke IE innebygd i Explorer? Kan bli masse krøll. Og hvem skal bestemme hvilke alternative nettlesere som skal leveres med? Der blir det definitivt krøll hvis noen føler seg utelatt. Finnes sikkert 50 forskjellige nettlesere rundt om.
    Mener å ha lest at i de siste versjonene (siden internet explorer 7) så er ikke lenger internet explorer integrert i windows explorer
  7. Med det så mener jeg at Apple har litt kontroll på maskina de med ang. hvilke programmer du bruker osv. Og en Mac kan være ganske begrensende med tanke på hvilke programmer du finner osv. Så skal de nevnes at Mac har hatt mye sikkerhetshull tross av image for å være så sikker. Det var en periode hvor Safari var en av de værste nettleserne med sikkerhetshull...
    Vet ikke helt hva du sikter til når det gjelder "kontroll på maskina ang. hvilke programmer du bruker". Det er etter hvert en god del software-produsenter til OSX, så du kan jo bruke de og - bla får man mange forskjellig open-source programmer. I tillegg kan man jo installere både linux og windows. Men innen en del program-typer til OSX er jo Apple dominerende, mulig det er det du mener.

     

    Windows er noe helt aant. Du bruker mye tid for å få det bra og da har man fortsatt virus som kan ødelegge det hele, men så fort du har satt opp alt som du vil ha det får man mye mer tilbake. I tillegg er Windows en maskin som er perfekt å utvikle seg på når man tenker server og webdesign siden det finnes så evig mange programmer og veiledninger.
    Det meste av software som man finner på BSD/linux finner man til OSX også. Deriblant diverse utviklingssoftware som gcc, java, eclipse, PHP, Python, Perl, Apple sine egne developer tools, osv osv. Så jeg vil si at OSX duger ganske bra som et utviklings-OS også. Om man bruker .net er det kanskje litt begrenset, men man har feks Mono-prosjektet som burde gjøre det mulig å utvikle i .net i linux/OSX også.
  8. Kanskje MS må løse det ved å lage IE-r, hvor 'r' står for 'reduced function set' (eller retarted :p ), en browser hvor all 'moderne' funksjonalitet er skrellet bort, kanskje den bare skal støtte HTML1.0 og ellers inneholde nok funksjonalitet til å vise help-filer og komme på nett så man kan finne en skikkelig browser. :)

     

     

    IE-r kunne også blitt den første browseren ever uten sikkerhetshull. :p

    Du spøker, men noe slikt er vel en mulig løsning. Er kjapt gjort å lage en ekstremt enkel browser som kan brukes til å hente ned mer avanserte browsere. Rammeverket som IE bruker for å tegne opp HTML er en integrert del av windows, og mange andre programmer bruker det.
  9. EU er på jordet. Jeg er ikke spesielt stor fan av IE selv, men syntes ikke EU er rettferdig her. Skal Microsoft gå med på dette, burde tilsvarende krav komme til Apple i OS X og samtlige Linux distribusjoner med Window Manager installert.
    Linux-distribusjoner har pakkesystem som lar deg installere andre browsere.

    Men FireFox følger med som standard, og det er der saken ligger, ikke om du kan installere andre eller ikke, for det går fint, og er veldig enkelt å installere andre browsere i Windows.

    For å presisere: Linux-distribusjoner har et pakkesystem som gjør at man kan laste ned firefox/konqueror/whatever uten at man trenger en nettleser. Vil tro at ingeniørene i MS har brainpower nok til å lage et tilsvarende system.

     

    Syns dette er et greit tiltak, man får en reell sjanse til å velge en eller flere nettlesere ved installasjon, og MS får ikke den gratishjelpen det er å ha default installasjon. Ser i tillegg svært mange positive sider ved at Internet Exploder ikke har balletak på alle verdens websider.

  10. jeg har fremdeles ikke fått et eneste svar på hvordan jeg skal kunne laste ned en nettleser uten at dette er i opertivsystemet når jeg innstalerer. argumentet "Du har peiling på PCer, så for deg er det null problem" er ikke et svar.

    det at det har kommet fler forslag på hvordan dette KAN løses er heller ikke noe svar fordi det antydes at dette alerede er mulig og jeg vil vite hvordan.

    Fins da mange måter å løse det problemet på og gjemme det bak en knapp som heter "last ned [insert browser] her". Nedlasting kan skje vha program som ftp, wget, curl etc etc...
  11. Tja, nå når cloud computing er det alle trakter etter kan det jo være greit å tvinge frem litt mer åpenhet når det gjelder browsere og. Spesielt når MS ser ut til å pushe mye av programmene sine over på live-plattformen.

     

    Cowboy-tiden innen IT er heldigvis over, og markedsregulerende organer har funnet ut at man må styre IT-utviklingen. Man kan jo spørre seg om MS hadde sett ut som idag om ikke EU og andre hadde trykt på MS for å åpne opp på en del områder. Fra et forbrukersynspunkt syns jeg at det MS vi ser i dag er mye bedre fra enn det man så for en del år siden... Til syvende og sist har alle (både produsenter og forbrukere) godt av reell konkurranse.

  12. Har dere andre anbefalinger av distro så del de gjerne. Men GUI er nødvendig. FreeNAS er jeg ikke noe glad i sånn at det er sagt. Ubuntu server edition er det heller ikke nødvendig og anbefale da jeg trenger GUI og så vidt jeg vet er det ingen stor forskjell mellom de to versjonene (eller?).

     

    Håper noen der ute kan hjelpe meg :)

    Er OpenFiler et alternativ?
  13. Vektorgrafikk i PNG? Et bitmap-format for å lagre vektordata? Hva i helvete? Hva med PDF? Shockwave? EPS? Enkelte er jo like uvanlige som de andre formatene de har valgt?
    Stusset også litt på dette, men det var bare en dårlig formulering i artikkelen:
    Siden SVG ikke er forutsigbart støttet av alle vanlige nettlesere, bør SVG-

    filer publisert på nettsider suppleres av en punktgrafikkversjon, fortrinnsvis i

    PNG-format.

    Det gjør det hele litt mer fornuftig ja :)

     

    Folk sier det er greit at de bare kan bruke .doc eller lignende, da det er en utbredt standard og "alle" har vanlig office, samt at openoffice støtter formatet så da er det vel greit... Det er ikke fullt så enkelt. Dette skal kunne leses om 10 og 20 års tid.. Hvem vet, kanskje MS går adundas om 5 år (lite trolig men dog) spørr f.eks IBM om de er lykkelige for at de har en haug med gamle dokumenter fra tidlig 80 til tidlig 90 tallet som er skrevet for sære propietære formater.... Er sikkert gøy hvis man skal vise fram noe historisk fakta eller lignende og det nesten er umulig å få åpnet filen der det er nedskrevet pga formatet ikke er støttet lengre.
    Det viktigste for å kunne rekonstruere slike dokument er at formatet er godt dokumentert. Microsoft har faktisk gitt ut dokumentasjon på de gamle office formatene, de kan hentes her. Når det er sagt så er det mange andre grunner til at man ikke bør bruke .doc-formatet. Moderne XML-format er bla mye lettere for programutviklere å jobbe med :)
×
×
  • Opprett ny...