Gå til innhold

Amped

Medlemmer
  • Innlegg

    243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amped

  1. Hei

     

    Jeg lurer på hvordan OSX vil samarbeide med en Zen Vision:M om den vil samarbeide i det hele tatt. Spilleren fungerer fint i Windows og med Gnomad 2 fungerer den feilfritt i Linux. Er det noen som helst støtte, som gir meg mulighet til å overføre sanger og filer til min spiller, eller må jeg ty til Bootcamp eller ny MP3-spiller når min Macbook Pro ankommer?

    9125379[/snapback]

     

    Dette håper jeg også noen kan svare på! Har en Zen:Vision som lever i beste velgående, men jeg vurdere nå å skaffe en macbook.

  2. Når det gjelder in-ear monitoring... Er ikke den store ulempen at dersom det oppstår feedback eller en kabel dras ut et eller annet sted i backlinen, så er faren for hørselskader ekstra stor..? Må jo være hundre ganger værre å få en smell rett inn i øret.

    Ser for meg at man virkelig må ha en lydmann som man kan stole på.

  3. Jaja, da var jeg ferdig på jobb!  :!:

     

    2500 i kontant! sweeet!  :love:

     

     

    Kan kalle meg musiker i jobb nå?  :D

     

    "jobber som musiker"

    8236580[/snapback]

     

    Hehe, slapp av du.. Tror altfor mange har et feilaktig glansbilde av det å jobbe som musiker. Det er nødvendigvis ingen dans på roser..

     

    Jo mer penger som er involvert, jo flere problemer, pleier jeg å si. :innocent:

     

    Trenger ikke å gå så mye nærmere inn på dette akkurat nå, men det er økonomiske sider ved det å jobbe som musiker som er til å le av.

    Hva var det forresten du fikk 2500 for? Hvor lang konsert? Hvor mye forberedelse på forhånd? For all del, det er kjempeflott at du tjener penger på å spille! Jeg prøver bare å sette det inn i et litt større perspektiv. Har selv gjort mange helt latterlig dårlig betalte spillejobber om du tenker på hvilket arbeid som ligger bak, men... Man må jo starte et sted og.

     

    Tanken slår meg hvertfall hver dag, hvor ugunstig det kan være å jobbe som musiker. Jeg er på langt nær noen profesjonell musiker enda (som det så fint heter), men har gjort meg en del erfaringer ved det økonomiske.

    Det er i det hele tatt en absurd tanke å kunne tjene penger på å lage lyd. :!:

  4. Da har jeg snart en ny cymbal å glede meg til! Bestillte fra CymbalsOnly nå nettopp.

    Det ble en 22" Bosphorus Master Turk ride, 2124 gram..

    Bilde her. Ligger lydklipp ute på sida også.

     

    Hehe, er nok temmelig motsetning til den powerbell-riden som ble posta her tidligere. :p

     

    Det er første gang jeg kjøper en 22" cymbal, og hvertfall første gang jeg kjøper en såpass "dry" type. Men den har bra crash-muligheter òg, og jeg vil tro den vil passe mer enn bare jazz. Fra før har jeg en 20" ride, 18" crash og 13" hihats til jazzsettet mitt...

     

    Vel, virker jo ikke som det er så mange jazzere her på forumet, men uansett...

  5. Grensa for pakker merket som gave ligger på 2000 kr.

     

    Når tollvesenet vurderer sendinger ser de først og fremst på pakkeseddelen, hvor det skal stå informasjon om innhold, verdi, og om det evt er en gave.

     

    Når jeg har handlet hos Tony på Cymbalsonly har jeg alltid bedt om at han skal merke den som "gift". Dessuten har han ved samtlige anledninger skrevet på lavere verdi, (f.eks 18 dollar for en Bosphorus crash) og pakken ble automatisk registrert som IKKE TOLLPLIKTIG.

     

    Har pleid å betale med Visa, funker veldig greit.

  6. Trommene ser jo vanvittig bra ut da, lugsa er til fordel for lyden - og det er jo det aller viktigste!

    Har alltid hatt lyst på et custom sett. Herlig å ha noe unikt. De lages helt etter egne spesifikasjoner, og man får ekte håndtverk. Man får også navnet sitt inngravert på innsiden av hver tromme!

     

    Dessuten er det veldig bra å kunne kjøpe trommer som ikke er masseprodusert, har flydd jorda rundt, og som ikke bruker materialer som truer regnskogen..!

     

    Ser for meg et trivelig lite snekkerverksted midt i den finske skogen :p

  7. The Drummers complete vocabulary av Alan Dawson eller noe sånt.. VELDIG bra bok, har den som hovedbok i trommer nå.. Ellers selfølelig new breed... Har ikke gått så mye innpå andre bøker enda.. Men den der Horacio Hernandez boka har jeg skikkelig lyst på.. Hvor mye ble det?

    8089670[/snapback]

     

    Totalt ble det ca. 570 kr, med frakt. Frakta var 22 dollar :hrm:

     

    Men uansett.. 140 kr for ei bok er jo billig!

  8. Fant en del bra trommebøker på Amazon i går. De selges svært billig i forhold til norske priser. I tillegg betaler man ingen moms for bøker fra utlandet! :thumbup:

    Det følger med cd i alle bøkene.

    Bestillte følgende:

     

    Rhythmic Perspectives [Paperback]

    By: Gavin Harrison

     

    Rhythmic Illusions [Paperback]

    By: Gavin Harrison

     

    Funk Drumming: Innovative Grooves and Advanced Concepts [Paperback]

    By: Mike Clark

     

    1Conversations in Clave: The Ultimate Technical Study of Four-Way Independence in Afro-Cuban Rhythms [Paperback]

    By: Horacio Hernandez

     

    Tenker det skal bli ei bra blanding med materiale å bryne seg på.

    Noen som har erfaring med disse eller andre spesielt bra lærebøker?

  9. Hei,

     

    jeg har vært uheldig med min bærbar-pc og skjermen har fått seg en smell midt på. Ingen veske lekker ut, men den har et svart, dødt, stjerneaktig "splatt"merke som er på størrelse med to 50-øringer...

     

    Pc'n ble kjøpt på PSdata.no i desember 2005. Selv har jeg ingen forsikring, men mine foreldre har innbo- og reiseforsikring.

     

    Noen som har peiling på hvordan jeg kan løse dette på billigst måte?

     

    Takker for svar,

     

    Eirik

  10. Finfint Anders! Hvordan låter rimshotten?

     

     

    Må bare si en ting, jeg var på et musikkkurs i forfjor med en bassist ved navn Geir ett eller annet. Skal visst nok være kjent i Norge, helt syyyyyk på bass!

    Poenget er, han sa at rimshot ikke var når man slo stikka mot rimmen ved å ha stikka nedpå skinnet, men rimshot var når man slo stikka på skinnet og rimmen samtidig, dere har sikkert prøvd, låter kongedigg!

     

    Men what? Etter hva jeg mener sa han at det vi kaller rimshot egentlig heter kantslag... Hallo? Blir ikke det bare en oversetting? Er mulig han sa noe annet, men jeg er nesten sikker.

     

    Hva sier dere?

    7892595[/snapback]

     

    I musikkverden finnes det jo tusenvis av ord for samme saker og det er vel ikke noe absolutt riktig eller galt. Ordet kantslag vil du uansett ikke finne i norsk ordbok, (hvertfall ikke i slagverk-betydning..)

     

    Jeg er vant med å kalle slaget der du slår rimmen med hånda ned på skinnet for et kantslag.

    Et godt gammeldags rimshot kommer fra da man rundt 60/70-tallet fikk behov for å trenge gjennom den stadig sterkere lydmuren fra forsterkere. Altså, et kraftig og klangfullt slag på rimmen og skinnet samtidig. Bill Bruford fra Yes (og senere King Crimson) har fått mye av æren for å ha innført dette.

     

    Ergo, det vil være mye mer logisk å kalle sistnevnte slag for rimshot, ettersom "shot" forbindes med høyt volum, men. Kall det hva du vil...

     

    Hehe, like før det blir norsk språkråd her nå..

  11. Godt skrevet annonse med proffe bilder Amped, de skal nok bli solgt fort :p

     

    Synd du ikke hadde noen HHX, er ute etter nye Sabian cymbaler. 18" Studio crashen kan være interessant, kan du, og KN som skryter så fælt av dem, gi en god beskrivelse av lyden?

    7838345[/snapback]

     

    Synes det alltid er litt vanskelig å beskrive lyden av cymbaler, men i grove trekk kan jeg jo si følgende..

    I forhold til f.eks Zildjians "A custom" (som så mange regner som standarden) synes jeg Sabians AAX virker mye fyldigere i klangen.

    Studio-crashen er i forhold til de øvrige i AAXserien dessuten tynnere, og gir derfor noe mørkere/dypere klang. Et veldig fint, stort crash - rett og slett.

    I tillegg er den ypperlig å "ride" på..

     

    Hmm... har jeg svart på spørsmålet ditt nå? :whistle:

×
×
  • Opprett ny...