Gå til innhold

Klausen

Medlemmer
  • Innlegg

    543
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klausen

  1. Andre som har sett at Burn på facebook har sletta absolutt alle klagene kunder har posta på sida? Nye smaken er jævlig, men dei benektar alt. Omtrent like god og unik smak i xray eller hurricane eller andre slike billigmerker.

     

    har ikke lagt merke til at de har gjort det nei, selv syntes jeg den nye smaken er veldig godt, xray/hurricane er jo en helt annen smak og vil ikke si at disse er veldig "unike" hvor mange andre energidrikker er det som har de sammen smakene som burn? det finnes nok, men jeg har ikke funnet noen enda etter 1000 bokser.

     

    ser ut som de har sletta ALT, så finnes jo ikke positive poster heller, nå er jo også Burn "nytt" da det ikke lengre er Coca Cola som eier merket, men Monster

  2.  

     

     

    Dritgod! Gjør det litt mindre trist at blå Burn forsvant!

     

    Burn "blå" (Blue refresh) har ikke forsvunnet, den heter "Apple Kiwi" og er grønn nå :))

     

    Nei, det er en annen oppskrift som ligner litt. Apple Kiwi har ikke blå agave lenger f.eks. 

     

    Dessuten økte de prisen dramatisk og fjernet den praktiske lukkemekanismen.

     

    At de i tillegg endret oppskriften på rød Burn og kalte den nye oppskriften Burn Original var totalt latterlig. Greit nok med nye oppskrifter, men å fortsatt kalle det "original" er komisk.

     

     

    aiigh, har ikke studert oppskriftene, var heller ikke klar over at de hadde kutta ut blue agave, er ikke så glad i energidrikker så husker ikke smakene så godt :)

     

    liker ikke at de kun har "original" på 485ml boks, og denne "praktiske" lukkemekanismen syntes jeg er helt forferdelig og ikke fungerer bra på noen måte annet enn om du tilfeldigvis skal ha boksen opp ned

     

    Burn "original" har endret seg mange ganger, Norge har hengt lenge etter med den "nye oppskriften" noen foretrekker den gamle og noen den nye :))

  3. Har enda ikke klart å få NOCCO inn i samlinga, det er noe som sier at jeg personlig ikke vil ta den inn i samlinga som en energi drikk, men ikke skjedd veldig mye med samlinga her, lite nytt i Norge. Red Bull og Battery søkte om 2 nye energidrikker for en stund siden som ikke har kommet ut enda (RB Blue edition og Battery Brry) hvorfor har ikke RB søkt om Silver og red(?) håper uansett disse vil være å finne i hyllene etterhvert.

    I alle år har COD vært promotert på monsterboksene, vet ikke hva som vil skje i år, men i USA har BF1 promotert sitt spill på monster

  4. Nysgjerrig på hvilken energidrikk dere samlere har likt best. Som har prøvd ut ganske så mange. Selv liker jeg Red Bull og Cult.

     

    Jeg har alltid vært veldig glad i Burn Tropical juice, men som forsvant fra markedet for endel år siden nå, Burn Mocha når også veldig høyt (aldri vært solgt i Norge, men var i salg i Sverige - selges i andre land bla. Spania). 

    Av alle jeg har smakt er det en klar vinner - Sobe Pure Rush Berry&Apple - nå er det veldig lenge siden jeg smakte denne, men sånn som jeg husker den vil jeg si at denne er min favoritt, tror også jeg har nevnt det flere ganger tidligere i denne tråden som har blitt ganske stor.

     

    jeg har egentlig aldri vært glad i den typiske energidrikk smaken, og kan nesten ikke fordra red bull, blir bare kvalm av lukta, kan selvfølgelig blandes med noe annet så det går ned  :dribble:

     

     

    Noen som ønsker seg denne?

     

     

    a23016adbe.jpg[/img]

     

     

    Jobber i butikk hvor den bare dukket opp, og siden jeg selv ikke samler så kan det være noe andre ønsker den  :)

    Øst-europeisk med innhold.

     

    "With the unique energy taste" noe sier meg at denne smaker "Red Bull"  :hmm:

  5.  

    Enda en ny i dag, smaker red bull

    Har shot kommet tilbake til Norge?! Den forsvant vel i 2012 ellerno

     

     

    jepp, den har endelig kommet tilbake! med en gange vennlige pris! :)) vært ute en liten stund nå faktisk

     

    syntes da ikke denne smaker så redbull? føler den har en litt egen vri som battery har

  6. Noen som kan si noe om hvordan Nos smaker? Hvor får jeg eventuelt bestilt den til en rimelig penge?

     

    Du får jo NOS i flere smaker, jeg fikk kjøp den i Norge på en lokal amerikansk bildelebutikk som ikke lengre eksisterer. billig tror jeg ikke du får den menn du kan jo kanskje finne noe på Ebay evt på Energydrinkoutlet 

     

    Jeg har kun den originale, men ganske lenge siden jeg smakte den, men mener den har en typisk "red bull smak" men etter min mening mye bedre. du har jo sitrus, fruit punch, grape og original

  7. Vært lite aktivitet her i det siste, lite nytt hos meg. Men kom over noen offisielle raportter fra Monster, som nå tar over Coca Cola sin Burn om jeg har forstått det riktig, dette ser ut som kan medfører nytt design (alt kan leses her http://investors.monsterbevcorp.com/secfiling.cfm?filingID=1104659-16-89401&CIK=865752)

     

    hva er deres mening om den nye boksen? selv likte jeg det enkle designet til burn, dette nye som Monster nå har kommet med blir for mye og rotete, men jeg liker endringen de har gjort på Relentless sine bokse.

     

    post-180894-0-61768300-1452686585_thumb.gif

    post-180894-0-44226900-1452686586_thumb.gif

  8. Da har dagen jeg lenge har fryktet, har sliti som mange andre med at den er veldig treg ved oppstart og henger seg ved bruk av fingeravtrykk. men nå har den hengt seg HELT opp, jeg får ikke gjort noenting, selv ikke hardreset (volum up+home+power). skulle gjerne hatt tilgang til batteriet for å ta strømmen nå... noen som har hatt samme problemet? eller vet om noe jeg kan prøve? 

    Den har stått slik i over en time nå (siden 0714). kanskje bare vente til at den er tom for strøm for å så lade den opp igjen? eller ender det med at den må service? hmm... håper på det beste

  9. dette har blitt en veldig interessant post, har falt ut veldig mye og derfor ikke kommentert (beklager) men etter hva jeg har skjønt og forstått mellom alle disse postene vil 6700K med z170 og 5820k med x99 være et godt valg begge to om jeg har forstått det rett (?), Det eneste er hva jeg selv vil strekke meg i pris. 

    Grunnen til at jeg satt opp "budsjettet" var fordi jeg KAN ta meg råd til å betale mer uten at jeg vil havne i noe økonomisk knipe, men også at ingen vet hva som kommer på tilbud til fredag.

    Jeg skjønner jo at det er folk her som er entusiaster av x99, og føler at posten nesten har blitt som en Samsung vs Apple vs nøytral diskusjon.

    • Liker 1
  10.  

     

    Vel ytelses messig gir jo 970 SLi høyere fps, mens 980 ti kan dra nytte av høyere grafikk. Har du penger å slenge på ekstra ville jeg klart gått for 980 ti, men å kjøpe 970 nå og senere oppgradere med ett til i SLI er også en god mulighet.

    Ytelsesforskjellen mellom 6700k og 4790k er minimal, største forskjellen på dem er den integrerte GPUen som du ikke vil få bruk for med et dedikert skjermkort. I 6700k prisklassen vil 5820k være et mye bedre valg, 5820k har mer cache, flere tråder og lar seg lett overklokke høyere en 6700k.

    Mitt tips her er gå for 4790k eller kjøre fult ut med 5820k og X99 platform om budsjettet ditt tillater det. Selv om jeg tror 5820k vil gå noe over ditt budsjett dersom du går for 980 ti.

    Om valget blir fallende mellom 980 ti eller 5820k så er min mening at en god CPU er en bedre innvestering. En prosessor kan vare flere år, sammenlignet med et skjermkort som skiftes vært 1-3 år avhengig av hvor stor spillentusiast man er ;)

    Skjermkort er alltid en dårlig innvestering da de taper seg fort, sammenlignet med prosessorer som kan holde seg en del ekstra uten å gå like mye ned i verdi. I tillegg, 5820k med sine 2 kjerner og 4 tråder ekstra så er det nok mer sannsynlig at du kan beholde denne CPU ved flere PC-oppgradering sammenlignet med 4790k og 6700k ;)

    Ikke for å være slem, men det virker ikke som du helt vet hva du snakker om. Da mye av det du sier er feil.

     

    1. SLI er aldri å anbefale, det er som regel alltid problemer. I en drømmeverden gir gtx 970 sli bedre ytelse enn 1 gtx 980ti, men jeg tror ingen anbefaler å kjøpe SLI over single gpu. Det er sjelden skalering fungerer 100% som det skal i teorien. Fallout 4, gir vel 70% i sli, AC: Syndicate gir 50-60%. Altså dårlig SLI skalering.

     

    2. Å si at 5820k overklokker høyere enn 6700k eller 4790k er helt bak mål. 5820k har lavere base clock, men har 6C/12T. Uansett så overklokkes 6700k eller 4790k høyere på luft kontra 5820k. Forvent 4.0ghz på 5820k mot 4.5-4.6 på 6700k som et eksempel.

    3. Å anbefale en som skal bruke PCen til spill bedre CPU enn GPU er litt merkelig. Vi har diskutert her nytten av HT på nyere titler. Dog har det visst seg at en CPU med 6C/12T ikke har noen fordeler over 4C/8T. Selvfølgelig, sier ikke at 5820k ikke er en bedre CPU men hvis vi ser på spill alene, så ser jeg ikke nytten.

     

    4. Du sier samtidig "Skjermkort er alltid en dårlig innvestering da de taper seg fort" samtidig anbefaler du kjøper å prioritere en bedre CPU, og heller oppgradere GPUen oftere. Som ikke henger helt på greip.

     

    5. Broadwell-E ikke er mange månedene unna derfor er x99 litt kinkig og kjøpe akkurat nå. Det gjelder forøvrig GPUer også, da Pascal ikke er langt unna heller, men det får kjøper selv vurdere.

     

    6. Å si at du ikke merker forskjellen på i5 eller i7 bortsett fra på high end gaming rigger, er også helt bakmål. Da jeg har postet slides, videoer som viser settings i 1080p på single GPU.

     

    7. Å anbefale mer W på en PSU om han kjøper GTX970 SLI er også "feil". 750W er plenty. Effektforbruket på GPUer peker også bare en vei i fremtiden og det er ned.

     

    8. Selvom 5820k ligger i prisklassen til 6700k må man for all del huske på X99 socket ikke akkurat er billig. Du får 1151/1150 til 1400kr. Mens det billigste x99 atx på komplett koster 2500 kr. Dette er særdeles viktig å medregne i prisen.

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Igjen, til trådstarter.

    Det er umulig å anbefale hva du skal kjøpe nå før tilbudene kommer. Er skylake 1000 kr billigere på fredag (satt på spissen) så kjøper du det, er 5820k på tilbud, kjøper du den, osv.

     

    Du kjøper forøvrig PC deler i en liten kinking periode. Broadwell-E er ikke langt unna, samme med nye Nvidia GPUer, dog kommer det jo alltid noe bedre. Men greit å ha i bakhodet samtidig.

     

     

    Du vil merke liten forskjellen mellom noen av i7 CPUene vi har snakket om (4790k, 6700k, 5820k). Alle er så og si identiske til spill. Fordelene legger du mer merke til når du skal zip en mappe eller driver med videoredigering etc.

     

    i7 4790k er billigere og samme ytelse omtrent som 6700k

    + 500 kr gir deg 6700k, minimalt bedre ytelse til spill, dog støtte for ddr4, mer bandwith

    + 1500 kr (medregnet dyrere hovedkort) gir deg 5820k, støtte for ddr4, mer pci lanes (ikke noe du vil få bruk for tror jeg)

     

     

    PS: Var ikke meningen å poste et langt innlegg. Jeg er bare så lei av folk som kommer med så mange faktafeil.

    Du er ikke lite frekk. Personlig har jeg lite til overs for besserwissere som skal rette på andre men har total mangel på tilstrekkelig kunnskap. Når du skriver "er så lei folk som kommer med mange fakta feil" så håper jeg du referer til deg selv, for i dette innlegget ditt så viser du at du totalt faller igjennom.

     

    1) Kan være enig i at SLI ikke alltid kan anbefales, men så gjorde jeg heller ikke det i utgangspunktet. Jeg skrev at SLI som en senere oppgradering er et godt alternativ dersom det skulle bli dyrt med et entusiast kort. I tillegg blir det så feil til de grader og bombastisk mene at SLI skalerer dårlig som du skal ha det til. Verdt å nevne at i spill som er optimalisert for SLI (tenker på nVidia og ikke AMDs CF) så er det faktisk snakk om en fps økning på opp til 50%. Her er 980 ti et godt eksempel, det skjermkortet drar fint de fleste spill med 30fps på 4k, men skal du ha 60fps må man faktisk gå SLI.

     

    2) Her merker jeg at jeg blir provesert, du spyr ut noen tall uten å ha peiling. Til fakta, så kan jeg si at jeg har en 5820k som kjører stabilt på 4.3 med stock voltage og vannkjøling. Noe som vil si at jeg lett kan nå 4.5-4.6ghz på 5820k dersom jeg øker volten.

     

    3) Nå er argumentet mitt for 5820k ikke det at den er bedre i dagens spill, men heller det at spill i fremtiden benytter DX12 som vil dra fordel av flere kjerner og tråder enn ved dagens i7 med quad-core. Spill som GTA V, Arkham Knight og Assasins Creed tyner de fleste i5 prosessorer på markedet, hvor forbruket på en i5 4th gen fort kan ligge på over 80%, som vil si at det ikke er snakk om lenge før behoved for mer enn 4 kjerner og 4 tråder blir et faktum. Argumentet mitt var aldri at 5820k var bedre i spill, men at den er mer fremtidssikker en 6700k dersom man ser på utviklingen.

     

    4) Hvorfor henger ikke det på greip? Dette er selvsagt en mer subjektiv oppfattelse, MEN; Dersom man kjøper en 4 kjerner i dag er det stor sjanse for at den vil falle igjennom om 2-3 år når DX12 blir implimentert i spill. Allerede i starten av 2016 vil det første spillet med DX12 støtte bli publisert, Ashes of Singularity. En 6 kjerner vil i motsetning være klar for spill som støtter DX12. I tillegg så blir det bare ideotisk å motargumentere at GPUer faller i pris. Ta GTX 780 ti, dette kortet kostet mellom 7000-8000 NOK ved lansering i november 2013, i Februar 2014 ble disse solgt ut hos komplett for 3500, mens de per dags dato har en maksverdi på 2500-3000 kroner. Mens i7 5820k som kostet 3750 ved lansering i August 2014 i skrivendestund har gått opp til 3900 hos komplett (Vet dette trolig er pga. kronekursen, men pointet er at 780 ti raste ned i pris, sammenlignet med 5820k som har beholdt verdien). Så ja, GPUer faller mye fortere i pris enn hva CPUer gjør.

    I tillegg går utvilkingen mye fortere på GPU fronten, forrige generasjons nVidia hadde memory fra 2-3gb, mens ved Maxwell så er 4gb sett på som minimum hos flere gamere. At du stiller spørsmål ved at jeg oppgraderer GPU oftere enn CPU sier vel sitt om hvor grønn på data du er.

     

    5) Hvorfor er det kinkig å kjøpe X99 siden Broadwell-E er på vei? Vet du i det heletatt noe som helst om CPUer? Broadwell er faktisk samme arkitektur som Haswell, bare på 14nm. Dette gjør at de produserer mindre varme enn Haswell som har 22nm, men ellers har disse CPUene identisk arkitektur. Broadwell-E kanserer 4 CPUer, hvor 6800k i realiteten er en 5820k på 14nm. Dette gjør så at 6800k er fabrikk klokket 0.1Ghz høyere enn 5820k, men begge prosessorene er ellers identiske. I tillegg er 6850k en kopi av 5930k, bare på 14nm med en base clock på 3.6 istede for 3.5. Eneste nyheten med Broadwell-E er toppmoddelen som får 10 kjerner og 20 tråder.

     

    6) Jeg sa aldri at jeg ikke merket forskjell fra i5 og i7, men jeg sa at forskjellen var minimal på lavere grafikk. Såklart vet jeg at om man kjører 2.5k eller 4k så vil det være en reell forskjell i fps. Men poenget mitt er at dersom man er på budsjett så kjøper man i5 fordi de andre komponentene vil holde igjen prosessoren. Det hjelper fint lite å ha en helt rå prosessor til gaming dersom grafikkortet ikke er opp til den jobben. Og skal man få et godt utbytte av i7 i gaming så bør man enten ha SLI eller et rått skjermkort.

     

    7) At fremtidige prosessorer eller GPUer kanskje bruker mindre watt er ikke et argument en gang. Dersom man overklokker så vil man faktisk ha bruk for den ekstra watten. I tillegg 2 980 ti bruker faktisk alene 500W på stock, mens en 5820k prosessor alene har en TDP på 140W, som vil si at minsteforbruket her blir 640W på idle. Da blir 100W elstra smalt med tanke på resten av komponentene, og heller ingen rom for overclocking. Nå tok jeg et worst case senario, men pointet mitt er at OP allerede her kan møte på problemer med kun 750W dersom han velger 5820k, 980 ti og går for en SLI senere. Argumentet mitt for høyere PSU er for å være trygg med tanke på senere oppgradering. Bedre å kjøpe litt ekstra enn å risikere å måtte bytte PSU ved en senere anledning.

     

    8) Billigste X99 hovedkort koster ikke 2500, men kun 2300 hos komplett og heter MSI X99A Raider. Dette blir vel kun en prisforskjell på 900 fra det billigste LGA1151 socketen. Og prismessig vil jeg si at 900 er lite med tanke på at 5820k knuser 6700k i multitasking og redigering, i tillegg til at den er bedre rusten i fremtidige spill som er lagd med DX12.

     

    Til trådstarter,

    Jeg skjønner det kan være forvirrende når enkelte skal mene mye om ting de ikke helt har full innsikt i, sikter til henrikrox's innlegg.

     

    At 5820k byr på minimal forskjell fra i7 med quad core er vel så langt bak mål man kan komme. Om du ønsker en PC som er fremtidsrettet, hvor prosessoren skal tåle tyngre spill også i fremtiden som benytter seg av DX12 så er nok 5820k det eneste alternativet blant (5820k, 4790k og 6700k).

     

    I tillegg så kan jeg si at en 750W holder for nå, men igjen så er det smartere og legge på 200-300 ekstra enn å risikere og måtte bytte strømforsyning ved en senere annledning. Har man bygd PC før så vet man at PSU er noe man aldri sparer på, det er en tommelregel.

     

    Mitt inntrykk er at henrikrox lever kun i nuet, og tar null høyde for fremtiden og utvilkingen, iværtfall når det kommer til prosessor og PSU. I tillegg er ikke Broadwell-E verdt å vente på med mindre du skal kjøpe 10 kjerneren som trolig vil koste over 11-12k. Broadwell-E er kun en re-brand av Haswell-E, bare med 14nm istede for 22nm. Litt mer strømsparende, lavere volt og såvidt høyere stock frekvens.

     

    Sorry om denne posten ble i lengste laget, men merker jeg blir irritert over folk som anklager meg for faktafeil når de ikke har peiling på hva de snakker om. I tillegg undres jeg fremdeles over hva henrirox fant av feilaktig i min kommentar? For argumentene hans var nok i overkant subjektive etter min mening.

     

    Uansett lykke til med valg av PC Klausen ;)

     

     

    Jo takk, men med denne posten gjorde det nesten dette vanskelig igjen, det er veldig fint at du tar deg tiden til å svare da flere meninger og anbefalinger kan hjelpe meg med å finne det jeg burde gå for. som sagt er jeg ganske blank på det meste her og det var nettopp derfor jeg laget en tråd, om jeg føler at Henrikrox eller deg har kommet med de beste og nyttigste argumenter nå vil jeg ikke kommentere (da jeg er blank), men etter det jeg har lest selv opp på og hørt fra andre utenfor dette forumet har har jeg kanskje litt mer tru på en av dere, men fortsatt er alle andres meninger og diskusjoner åpne! og som sagt, jeg har ikke bestemt meg for CPU enda.

     

    1) jeg kommer nok til å gå for en 980ti

    5) Jeg har sett og tenkt endel på x99, da jeg har fått anbefalt dette av flere

    6) budsjettet kommer til å ryke, og kommer til å kjøpe meg en 4K skjerm

    7) når du nevnte større PSU for fremtiden tenkte jeg med en gang at jeg kanskje kommer til å kjøpre 980ti sli senere så syntes det hjalp meg å tenke fremover for å kanskje spare penger (selv om det blir litt dyrere nå, men mindre penger i lengden)

×
×
  • Opprett ny...