Gå til innhold

pungrotten

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pungrotten

  1. Takker for svar!

    Tenker jeg gir høvelen en solid omgang med tannkost og zalo, for så å koke opp vann i en vannkoker og helle det direkte over høvelen sammen med zalo og lar det ligge og godgjøre seg en dag. Kanskje skrubbe den med en eddikløsning i tillegg etterpå. Burde vel holde det.

    Og det breskelåg tipset var kjekt å ta med seg:)

  2. Syklister begynner å bli litt for grinete for tiden. Vil oppfordre folk til å se filmen som BT har lagt ut der syklistene i bergen får fremme sin sak. Jeg vet ikke hva som er galt med sykkelfolket, men på denne filmen kan man så og si til hver tid se et stort og folketomt FORTAU på siden av veien, men disse idiotene skal fortsatt kile sykkelen sin ned mellom bilene og fortauskanten. HALLO???? Hvis man syntes det er så skummelt og farlig så kanskje man kan klare å vippe sykkelen rett opp på fortauet!

     

    Vedlagt bilde sier det meste

    post-180840-1273415789,5087_thumb.jpg

  3. Huff jeg må si at barbershop skuffer meg i forhold til hva jeg forventer av en slik side.

    Den har absolutt alt som skal til for å være en perfekt side, men jeg ender nesten alltid opp med å handle et annet sted. Minst to ganger har jeg valgt andre steder fordi at produktene jeg vil ha er utsolgt, og det tar umenneskelig lang tid før barbershop får de inn igjen. Hvertfall en gang har jeg handlet på en annen (norsk) nettside kun fordi at prisen hos barbershop var høyere. Og til slutt: jeg sendte en mail til barbershop for flere måneder siden om at de burde selge små sample packs med forskjellige kremer og dufter sånn at folk kan finne den beste duften uten å kjøpe kremer for mange hundre kroner. Til svar fikk jeg at det muligens skulle komme i framtiden og at jeg skulle følge med. Nå har jeg fulgt med i mange måneder men ingenting har skjedd. I mellomtiden har de derimot endelig fått inn derby blader, så jeg begynte å vurdere å handle litt. Men så ser jeg at gents.no har fått ut fingeren, og selger nå sample packs fra T&H. Genialt, så jeg tar heller en tur dit og handler. Og så får jeg heller stikke på ebay etter de bladene..

     

    Ble ikke noe barbershop denne gangen heller. Det er litt synn for jeg liker egentlig barbershop..

  4. Kjempetråd!

     

    Jeg er helt ny innen dette feltet og har et par basic spørsmål.

    Kjøpte meg nettopp min første bil, en BMW 520 1997. Med den fulgte noen 15" alu felger til vinterdekkene, og 16" til sommerdekkene. Jeg syntes hjulene ser ganske små ut på denne litt store bilen med 15" felger og vurderer å kjøpe et nytt sett. Mine spørsmål er som følger:

     

    Hvor store felger kan jeg ha før det går ut over komfort? Jeg trenger ikke de største felgene, heller en fin ballanse mellom størrelse, pris og comfort.

     

    Jeg ga ikke mer enn 50 000 for bilen og har dermed ikke så lyst til å bruke veldig mye penger på felgene. Hvilke felgmerke er rimelige, uten at de er av dårlig kvalitet?

     

    Kan man gjøre noe fornuftig med de gamle felgene som å "pante" for eksempel, eller er det bare å skrape dem?

  5. Folk som antagelig får kramper og hjerneblødninger av å se en bil forran seg. Hvis en bil holder fartsgrensen er det faktisk ikke lov å kjøre forbi den, ettersom du selv må bryte fartsgrensen for å komme deg forbi. Og for guds skyld, HVIS DU ER FRAMME OM FEM MINUTTER, ELLER SKAL TA AV TIL HØYRE OM 500 METER SÅ ER DET INGEN POKKERS VITS Å KJØRE FORBI BILEN FORRAN!! å øke gjennomsnittsfarten med 5-10 km i timen hjelper ikke noe annet en den primitive psyken din med mindre du skal kjøre i timevis!

  6. Jeg har ikke kjøpt bilen enda men jeg vurderer enten en audi a4/a6 eller en passat.

     

    Tanken var et komponentsett eller coax til under 2000 kr i dørene forran og lurer på hvor mye mer kvalitetslyd jeg vil få av et komponentsett mot coax. Også vanskelighetsgraden i installasjonen vil ha litt å si. Og så har jeg hørt at hvis mellomtoneelementet og diskanten står på veldig forkjellige steder vil det føre til dårligere lydopplevelse? Dette er noe jeg ikke har eksperimentert med selv.

  7. Hva er fordelene og ulempene med coax høyttalere og komponentsett?

     

    Jeg planlegger å installere nye høyttalere i døren framme. Coax virker praktisk og enkelt, men hvis dette går betydelig ut over lydkvalitet er det ikke akutelt. Noen som kan dele noen erfaringer?

  8. vi sitter her og diskuterer aldersgrenser osv og blir ikke helt klok.

    Hva er forskjellen på et utested med 18års aldersgrense og et med 20år? Jeg har vært på mange puber/utesteder som slipper inn 18åringer, og i tillegg serverer sprit til 20 åringer da bartenderen gjerne spør om leg. Men så har jeg vært på utesteder som slipper inn 18åringer, men ikke selger sprit i det heletatt. Hva sier loven om dette? jeg begriper ikke hvorfor en pub skal nekte en 20åring sprit, hvis den lovlig kan selge det til tross for at dørvakta slipper inn 18åringer.

  9. hva er poenget å gjenta det jeg sa?

     

    Den gir ikke ekstra strøm, den tar "vare" på den. Teknisk sett så er det kun dynamoen som gir strøm i et bilen. Og eneste grunnen til at folk anbefaler batterier kontra kondensator er at batterier kan gi mer strøm over tid enn en kondensator. Så lenge et batteri kan utlade seg kjapt nok for å kunne levere nok strøm til forsterkerne så er det alltid best å gå for et batteri.

     

    Når dynamoen gir mindre strøm enn det bilstereoen du har trekker så lever man på lånt tid. Har du kun en eller flere kondensatorer bak så vil det gå mindre tid før systemet er tappet tomt for strøm, har du et par batterier så går det en del lengre.

     

    Det folk gjør når de ikke har nok penger til en oppgradert dynamo er at de kjøper en bra batterilader og lader batteriene når bilen er ikke i bruk. Hadde man brukt en kondensatorer istedenfor ekstra batterier så ville forsterkerne tappet batteriet tomt for strøm før du rekker å få ladet opp original batteriet. Det er en god grunn til at du vil som regel aldri se en kondensator i bilene til folk som har drevet med dette en stund.

     

    Hallo

     

    Jeg mener ikke å rippe opp i en avsluttet diskusjon men dette trakk interessen min og jeg lurer på hvordan mitt synspunkt blir betraktet hos de som har god peiling.

     

    Jeg er enig at så lenge dynamoen ikke er stor nok til å levere all strømmen som trengs, vil til slutt alt av batterier og kondensatorer være tomt for å si det veldig kort.

    Altså en stor nok dynamo er første punkt.

     

    Men så over til kondensatoren. Hvis man har flere meter med kabel mellom batteriet og forsterkere og kablene kanskje er litt i minste laget, vil det jo kunne oppstå et uønsket spenningsfall. Er ikke litt av hensikten å unngå dette med en kondensator, i og med at kablingen mellom kondensatoren og forsterkeren kun er noen cm?

  10. Hei!

     

    Jeg har to spørsmål rundt anlegg til bil:

     

    1. I nyere biler er radio/CD-spiller mer en del av dashboardet enn før, da CD-spilleren var en liten boks man kunne dra ut og inn som en "skuff".

    Det jeg lurer på er hvordan det er å koble til forsterkere til en slik integrert CD-spiller? Finnes det er sted man kan komme til og koble til signalkabler til forsterkere i nye biler?

     

    2. Jeg har installert basic anlegg i 3 biler før. Da bestående av en forsterker til sub og et enkelt komponentsett. Etter min magre erfaring er kablingen den mest knotete delen av jobben med fjerning av paneler, deksler og tepper, ikke minst å lirke signalkablene fram bak CD-spilleren.

    Alle disse bilene må være 15 år eller eldre nå. Mitt spørsmål er hvordan denne kablingen er å få til i nyere biler. Er det med tiden blitt enklere eller vanskeligere å legge kabler? Har ikke veldig lyst til å "knekke" og bruke makt i nyere biler.

     

    Jeg er klar over hvor NOOB jeg må høres ut for folk med virkelig erfaring med anlegg, men man må jo begynne med å lære:P

     

    Takker på forhånd for svar

  11. Takker for gode svar!:) Jeg kommer nok til å skaffe meg denne boken så snart jeg har fått bilen.

     

    Dette "remove" fenomenet er jeg forberedt på. Jeg har ikke mekket mye bil men min far har hatt mange sene kvelder under bilene side (mest fordi han liker det, holder seg stort sett til biler til under 20.000 lappen sånn at han har noe å putle med av og til). Uansett er ordene "å få av" stadig å høre i problemstillingene han møter.

  12. Er det noen her som har noen tanker om hvor aggressiv Merkur HD høvelen er i forhold til andre høvler og i forhold til innstilningene på en justerbar høvel? Jeg har kjøpt en Merkur HD høvel for rundt et halvt år siden og har hatt lang tid på å øve på teknikk, men jeg ser ikke ut til å få til en barbering som er tett uten å få røde prikker og svært sår hud. En mach 3 høvel brukt med skikkelig skum og godt forarbeid gir mindre irritasjon en den tradisjonelle høvelen. Så jeg lurer på om Merkur høvelen rett og slett er for aggressiv for huden min.

     

    Hvilke blader benytter du? Har du prøvd forskjellige blader?

     

    Werner

     

    Jeg har prøvd Merkurblader og Featherblader. Sistnevnte funker best for meg.

  13. Jeg har ikke selv hatt bil før, men tiden er snart inne. Jeg lurer derfor litt på hvor mye det egentlig krever av mekking på en bil til rundt 60 000kr. Etter å ha vært med i en del bilprat sitter jeg igjen med et inntrykk av at biler er noe som støtt og stadig må fikses(uansett om den er ny eller gammel). Jeg ser på meg selv som en person som kan fikse ting selv men erfaringen rundt bilfiksing er minimal. Så jeg lurer bare litt på hvor mye problemer jeg bør være forberedt på og vanskelighetsgraden av å finne og fikse feilene selv. Jeg ser at spørsmålet mitt er veldig generelt og kanskje er knotete å svare på men håper det går an å få en pekepinn likevel.

     

    På forhånd takk:)

  14. Er det noen her som har noen tanker om hvor aggressiv Merkur HD høvelen er i forhold til andre høvler og i forhold til innstilningene på en justerbar høvel? Jeg har kjøpt en Merkur HD høvel for rundt et halvt år siden og har hatt lang tid på å øve på teknikk, men jeg ser ikke ut til å få til en barbering som er tett uten å få røde prikker og svært sår hud. En mach 3 høvel brukt med skikkelig skum og godt forarbeid gir mindre irritasjon en den tradisjonelle høvelen. Så jeg lurer på om Merkur høvelen rett og slett er for aggressiv for huden min.

  15. Men angåande den månadlege vasken; nokon som har nokre tips til kva eg kan bruka?

     

    Det er mulig jeg husker rablende feil men jeg mener å ha sett i en av mantic59 sine filmer på youtube at x antall deler eddik og x antall deler varmt vann skulle funke til å rense kosten. Tror ikke det var nødvendig å gjøre hver måned, men heller hvert halvår. Foreslår at du prøver å finne denne filmen.

  16. Jeg har ingen interesse for å gjøre ting surt for andre enn meg selv. Og jeg har allerede vært i arbeidslivet i flere år og jeg har god selvdisiplin, det er ikke der det ligger. Det jeg håper på er selvfølgelig at legen jeg møter når jeg kommer dit sender meg hjem igjen med en gang. Det eneste som gjør meg forbanna er at jeg liksom skal legge ut om alt mellom meg og min lege til en eller annen fyr som åpner posten for militæret. Min lege har skrevet en attest som sier at jeg ikke har helse til å utføre militærtjeneste på minst et år, og det burde være mer enn godt nok. Grunnen til at jeg spør er bare at jeg vil vite hva et worst case scenario kunne blitt.

×
×
  • Opprett ny...