Gå til innhold

goosetown

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av goosetown

  1. Du har en fantastisk location her. Men bildene er labre. Du har mange detaljer og farger som du kan gå tettere inn på. Ikke bare gå nedover gata og knipse der du står. De blir for rotete, for mange elementer og det ser ut som om du ikke har tenkt på komposisjon i det hele tatt.

    Både enig og uenig med Aa1. Bilde 2 og 3 har jeg "tenkt" på komposisjonen (om det er en bra komposisjon er en annen sak). Bilde 1 kunne ha vært komponert annerledes, men utgangspunktet er et "oversiktsbilde" og da blir det mye rot. Forslag på hvordan et oversiktsbilde kan komponeres mottas med stor takk. (jeg ser nå at jeg kunne ha gått litt til venster og ned på kne og fokusert på veggen i huset til venstre og latt bygget bak være ute av fokus...).

     

    "Detalj" bilder av tagging osv. prøvde jeg også, men de endte opp mer som snapshot av tagging.

  2. Takk for tilbakemeldingene.

    "Oversikt" bildet blir rotete uansett (litt ironisk tittel), noen ganger funker rot andre ganger ikke, kanskje det mangler noen gjennomgående figurer/linjer som kunne ha roet ned bildet noe.

     

    "Paraden" er ikke lett å få spennende som TheMartine sier, kanskje hvis jeg legger meg nedpå, tar bildet i fra siden osv. Skal se om jeg kan få rullet meg litt i søla.

     

    "Vingene" Enig, hadde sikkert blitt litt mer spenst i bildet hvis furen hadde gått diagonalt, skal prøve det også.

     

    Men, får vente til det tørker litt etter regnet i dag :-)

     

    Lars G

  3. Tusen takk for tilbakemelding.

    Tar poenget med at hele den fremste rosen skal være i fokus, skal prøve det. Blir spennende (for meg) å se hva som skjer med tegningen av det uskarpe (er det DOF det heter?).

     

    Når det gjelder at det er mørkt er grunnen to; ene er at for å kontrollere rødfargen og utbrenning så måtte jeg undereksponere (lyset den er tatt i er spots ovenifra...) og for det andre så synes jeg det passet med et mørkt bilde, fremhever de røde nyansene (synes jeg). Litt leking med lys og reflektor så skal jeg se om de kan bli jevnere lyst opp uten for kraftige skygger.

     

    Igjen, takk for tilbakemeldingene.

     

    Lars G

  4. Hei,

     

    Kjører forbi drivhuset hver dag og har hatt lyst til å prøve ut "kaoset". Resultatet er nedenfor. All kritikk om komposisjon osv. mottas med takk. Utstyr brukt er Canon 50d med 24-105 zoom og stativ. Prøvde også HDR, men resultatet ble ikke bra, alluminiumrammene ble glorete...

     

    "Oversikt":

    post-180791-1237837166_thumb.jpg

     

    "Paraden":

    post-180791-1237837209_thumb.jpg

     

    "Vingene":

    post-180791-1237837251_thumb.jpg

     

    Hilsen,

    Lars G

  5. Kan du ikke endre AF-punktet på kameraet da? Du kan jo sette den til å sette fokuset ute til høyre.

     

    Måten jeg gjør det på er å bare bruke midt punktet til AF, rette den mot høyre øye, låse fokus og så flytt kameraet for å få det rette utsnittet. Og når jeg tenker meg over så kan mye skje i den bevegelsen, både med kamera og et motiv som ikke sitter helt i ro. Men, som du sier, en bedre test (og sikrere) er å bruke en av de andre AF punktene i søkeren som treffer øyet.

  6. Meningen var å få til et intens øye (det høyre) på skygge sida av ansiktet og få litt dynamikk på den måten.

     

    Men jeg sliter litt med AF, har brukt 50D sin micro adjustment og skrudd den nå opp til maks korreksjon for Sigmaen (for å korrigere front fokus) og det ser ikke ut til å være nok. Fokuset sitter bedre på en Canon 350D jeg har, får tenke litt på den der.

     

    Her er en sort-hvit versjon:

     

    post-180791-1236633622_thumb.jpg

  7. Hei,

     

    satt og testet ut AF på mitt nye Canon 50D og Sigma 50mm/1.4, dattera mi er litt tålmodig, men det blei kjedelig og hun begynte å tulle litt med meg, resultatet er her.

     

     

    Dybdeskarpheten er veldig liten (for liten antagligvis), men øyet blei (tror jeg) i fokus.

     

    Kommentarer?

     

    LG

    post-180791-1236632566_thumb.jpg

  8. Selv om fokuset sitter litt forran klokken til venstre syns jeg dette var den beste versjonen.

    Ja, nå er det snart vår igjen :)

    Fin stemning, og egentlig liker jeg DOF'en -og at du ikke har truffet helt med fokus.

    Like før...våren er i fult utspring. -I alle fall for oss på sør, og vest-landet.

    dette er tatt på sør-vest landet (stavanger)

     

    får jobbe litt med fokussetting, brukte midtpunktet til å låse fokus og så vippet kameraet etterpå, og det kan være nok til at fokuset ikke sitter. Får prøve i morgen (hvis det ikke regner) og bruke en av de andre fokuspunktene og la fokuspunketet være på klokken når jeg tar bildet.

     

    Tusen takk for tilbakemeldingene!

     

    LG

  9. Hei,

     

    Våren er snart her og disse klosterklokkene dukket opp i hagen, det første er med blender 1.4 og veldig smal dybdeskarphet, det andre har litt større dybdeskarphet. Det første er også tatt i sollys, det andre når det blei overskya. Tatt med en Canon 50D (som jeg hentet på posten idag!) og Sigma 50/1.4.

     

    All kritikk mottas med takk.

     

    Hilsen,

    LG

    post-180791-1236437521_thumb.jpg

    post-180791-1236437551_thumb.jpg

  10. En liten korreksjon, Aperture 2 er ikke gratis. Bruker selv apterture, prøvde LR en periode, men fant egentlig ingen grunn til å skifte. Av maskinvare har jeg en hvit macbook 13" (Intel). Skulle noen få ganger ønske litt mer kraft, spesielt når jeg i Aperture behandler RAW format i full størrelse, hender jeg får fram vente symbolet når jeg gjør justeringer. Som sagt ovenfor er macbook pro et bedre valg (men en del dyrere også).

  11. Tja, det første som slår meg var det lyset som er sterke enn rsten av veggen som kommer inn i høyre billedkant. Jeg ville også fått flyttet vinduet mer mot venstre.

    Ellers er det nokså behagelig få farger, ryddig, men for smal DOF dog (ser du har brukt 1.4).

    Takk for tips, skal prøve det ut en kveld (når det slutter å snø).

  12. Noen kommentarer:

    Bilde 1: Interesangt fokus, ble noe tung på høyre side (litt for mye det uskarpe), kanskje beskjære litt

    Bilde 2:Likte dette best, hadde kanskje gjort seg med litt mer luft til venstre og å ta vekk litt av venstre del for å reudsere den lyse snøen

    Bilde 3: Greit fugle bilde (i hagen?), men fuglen er uskarp (hvert fall på min skjerm), sitter fokuset der det skal?

  13. Min selvfølgelige subjektive mening:

    Det første bildet synes jeg var veldig bra komponert, blir "sugd" innover i bildet (med linjene vann/land som diagonaler inn). Hadde ønsket litt større skarphet i bildet (etterbehandling).

     

    Det andre bildet har et veldig fint motiv med veldig vakre fjell i bakgrunnen, men jeg synes de mørke skyene i forgrunnen ødelegger dybden og komposisjonen i bildet. Øynene mine klarer ikke å finne noe "hvile" punkt her, de mørke skyene eller fjellene.

     

    Men en veldig bra start!

  14. Hei,

     

    Legger ut mitt første bilde her, tatt på en topp i Stavanger.

     

    Har jobbet en god del i Aperture for å få eksponering, fargemetning og skarphet, hva kan gjøres annerledes?

    I RAW fila har fjellene i bakgrunnen veldig få detaljer, men jeg fått fram mer i Aperture, kanskje ikke så bra mhp. dybdevirkningen?

    Generelt her jeg ikke helt førnøyd med trærene i forgrunnen, men jeg hadde ingen andre muligheter.

     

    Noen kommentarer?

     

    Lars

    post-180791-1231602628_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...