Gå til innhold

Loefthal

Medlemmer
  • Innlegg

    3 344
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Loefthal

  1. Hvilken strømforsyning har du? Kan godt være denne som begynner å skrante. Se også om du finner et bilde av hovedkortet ditt på nett der du forhåpentligvis kan se hvordan denne bryteren skal stå, om jeg forsto deg riktig.

     

    Sånn til senere finnes det både en rediger- og spoilerfunksjon her på forumet så du slipper å lage en halv kilometer lang post ;)

  2. Se til at CPU-kjøleren sitter som den skal i første omgang. Standardkjølerne kan ha en tendens til å løsne, såfremt den da er ordentlig montert i første omgang. Godt mulig en hybelkanin eller ti har okkupert kjøleribbene også, så inspisér kjøleren og eliminer eventuelt utysket. Med det samme du holder på kan du også bytte termisk pasta.

     

    I5 2500 er fortsatt i høyeste grad god nok, spesielt til spill. På tross av noen år på baken holder den enda noenlunde tritt med de nyere utgavene i denne klassen. Mao. vil det være litt bortkastet å bytte ut denne, med mindre du da har et ønske om å bytte til en ulåst modell (overklokke) eller forstørre e-penisen.

    • Liker 1
  3. Du burde få sjekket ut vanntempen asap. 61C på skjermkortet synes jeg høres noe varmt ut og kan indikere høy vanntemperatur. Men igjen så kan dette skyldes overklokking av kortet. Min egen loop holdt maks vanntemp på noen og tredve grader og der lå skjermkortene (GTX570) på maks 40C.

     

    Jeg ville også sett hva CPU-tempen ender på uten overklokk.

  4. Ytelse i hva?

     

    For spill vil som regel et bedre skjermkort gjøre susen, men igjen så avhenger dette av hvilke spill det er snakk om. Enkelte spill krever mye av både CPU og skjermkort, mens andre krever mest av sistnevnte. For generell spillytelse vil dog et nytt skjermkort være det beste. For raskere boot, oppstart av programmer etc. vil en SSD være en god investering.

     

    Hvis det er Black edition av FX-4100 du har skal du vel også klare å overklokke den til rundt 4.5GHz som vil medføre en fin liten boost. Med en så høy overklokk må du isåfall ha en kraftigere kjøler.

  5. Siden du ifølge trådtittel skal kjøpe en spill-PC får du lite bruk for hyperthreadingsfunksjonen i 4770K. En 4670K vil gjøre samme nytten, og dette til 800kr mindre. Sett bort fra hyperthreading, 100MHz lavere klokkehastighet og 2Mb cache er de identiske. Ingen av ovennevnte vil ha noen nevneverdig effekt i spill.

     

    De sparte kronene kan du legge i en bedre PSU, f.eks Seasonic X-650 eller Corsair AX-760 hvis du tror du en gang i tiden vil putte inn et ekstra skjermkort.

     

    Da både CPU og hovedkort er svært overklokkingsvennlige bør du også vurdere en bedre CPU-kjøler enn den medfølgende. Noctua NH-D14 er f.eks en god gammel traver. Et annet alternativ er lukket vannkjøling, selv om driftsikkerhet og til dels støynivå ikke kan måle seg mot en god luftkjøler.

  6. Vel, ikke for å skremme deg, men de verste abstinensene slo til først etter en liten uke. Selv etter å ha stått på kun 2mg en måneds tid. Problemet med Suboxone er at abstinensene er så innmari seiglivede, dog ikke av den verste sorten så hvis man bare holder ut et par uker så burde man vel være over det verste. Hvor stort ubehag man opplever og varighet av disse er jo også veldig individuelt så det kan jo likevel gå relativt fint for fin del.

     

    Selv er jeg dessverre tilbake på 16mg nå og må stå på dette en stund fremover pga. livssituasjon. Ønsker deg lykke til med å bli kvitt svineriet ihvertfall. Bare hold hodet kaldt så går det nok fint :)

  7. 80+-klassifiseringene (Bronze, silver etc) er en indikasjon på hvor mye av effekten som fordufter i form av varme mellom stikkontakten og komponentene. En PSU med 90% effektivitet (Platinum) vil f.eks miste 30W hvis komponentene på gitte tidspunkt trekker 300W. Jo bedre effektivitet- jo mindre varmeutvikling/støy -og mindre strømregning i det lange løp ;) Du bør aldri være gjerrig når du skal kjøpe en PSU. Dette av den nette grunn at en dårlig PSU potensielt har mulighet til å grille det aller meste i maskinen hvis den skulle finne det for godt. I tillegg kan mye morsomt oppstå hvis den leverer ustabile spenninger ol.

     

    650W er som nevnt mer enn nok, men hvis du en dag skulle ha behov for SLI/GTX780ti i duo bør du minst ha 750W, helst 800W+.

  8. Kan vel egentlig være så mangt dessverre. Du kan uansett begynne med å eliminere potensielle syndere ved å kjøre Memtest86 over natta, kjøre en runde med Prime95 (Small FFTs i en times tid, eller mer) og se hva kjernetemperaturen på CPU ender opp på, ev. om du får fremprovosert noe annet.

     

    Du kan jo også prøve å installere OS på en annen disk og se om det samme problemet oppstår der.

    • Liker 1
  9. Har du prøvd både skjermutgang fra hovedkort og dedikert skjermkort (HD7850)? Prosessoren har vel en innebygd grafikkbrikke så du skulle uansett fått bilde, men likevel verdt å prøve begge deler. Og ja, du skal få bilde selv om OS ikke er installert.

     

    Hvis du føler deg kompetent kan du ta en liten inspeksjon inne i kabinettet for å forsikre deg om at minnebrikker og kabler sitter som de skal. Posten kan være rimelig røffe med pakker så det er nok ikke helt utenkelig at noe kan ha rørt på seg.

     

    Rimelig elementert, men likevel verdt å nevne: Sørg for at skjermen stilles til riktig kilde (HDMI eller DVI) med mindre det gjøres automatisk. Hvis kildeinngangen på skjermen f.eks er satt til HDMI og du bruker en DVI-kabel vil du ikke se stort.

  10. Garantert ikke den beste overklokkeren av GTX780-kortene. Asus DCUII-runkinga her inne er helt utrolig :)

    Istedet for å snakke om runking kan du jo heller komme med noen vettuge kildehenvisninger :) Aner ikke om DCII er dét beste alternativet til overklokking, men utifra de testene jeg har sett ligger det høyt oppe på lista. Kortet er kjempebra, liten tvil om det, uten at andre kort nødvendigvis er "dårligere". Må da gå an å skryte litt av et kort uten å bli stemplet som en blodfan.

  11. Kortet i seg selv blir også helsikes varmt så at ALL varme fordufter som eksos er litt å ta i. Mindre varme ut i kabinettet enn kort uten eksoskjøler, men endog.

     

    Skaffet selv et Asus GTX780 DCII OC her forleden og det kan anbefales på det varmeste. En av, om ikke dén beste overklokkeren av GTX780-kortene og svært støysvakt og kaldt. BIOS kan flashes så viften blir enda stillere, men kortet var uansett tilnærmet lydløst i utgangspunktet så intet must der.

  12. LGA 1150 er ikke bakoverkompatibel med 1155 så hovedkortet må byttes. Ellers ville jeg som du selv sier valgt et rimeligere kabinett og eventuelt gjort rom til en SSD i budsjettet. Noen hundrelapper kan også spares inn på PSU ved å f.eks velge Antec HCG 620W som bla. Dustinhome fører til 630kr. Modulær PSU av OK kvalitet.

     

    Jeg ville også tatt en vurdering på om det helt store behovet for i7/hyperthreading er tilstedeværende. Ved å velge i5 4670 istedet så sparer man drøye 700kr. Ytelsestapet fra i7 til i5 i programmer som utnytter hyperthreading er vel på maks 30%.

     

    Skjerm, tastatur etc, skal dette inkluderes i budsjettet?

  13. Fatter ikke hvorfor enkelte har så mye imot luftkjølere :hrm: De beste yter på høyde med, eller tilogmed bedre enn juksevannkjøling og driftsikkerheten er i en totalt annen liga. Juksevannkjøling er plassbesparende, det skal dem ha, men utover dette ser jeg ytterst få fordeler. Viftene bør man som oftest også bytte ut hvis man vil ha fullt utbytte av herligheten.

     

    Til info Bit44 så betyr ikke idle-temperaturer det pøkk. I beste fall kan de muligens indikere om det er noe alvorlig galt med kjølingen din, men dett er dett. I tillegg er temperatursensoren unøyaktig på lave temperaturer så fyr opp Prime95, IBT eller noe sånt hvis du skal kunne sammenligne på skikkelig grunnlag.

  14. 8Gb er mer enn nok til "normal" bruk. Hvis du mot formodning skulle ha behov for mer er det en smal sak å smette inn mer.

     

    Selv om du per idag ikke synes du har behov for en ulåst CPU, kan det jo alltids tenkes det vil endre seg. Den dagen prosessoren ikke henger helt med i svingene lenger kan det jo også være fint å skvise ut 20-30% ekstra ytelse. For drøye 100kr ekstra er det ikke stort å lure på spør du meg. Jeg skjønner heller ikke hva du skal med en high-end CPU-kjøler hvis du ikke skal klokke. Støysvak kjøling til standardklokk får du til 300kr. Tilogmed standardkjøleren duger hvis du ikke er så kresen.

  15. Den mest vesentlige forskjellen er vel at den til 175 er nesten halvparten så tykk som den andre/vanlige vifter. Utifra viftebladdesignet egner den seg godt til radiatorbruk. Dog er det sjeldent man bruker 92mm radiatorer så akkurat denne viften egner seg nok best til lavprofil CPU-kjølere, f.eks i trange HTPC'er el.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...