Gå til innhold

kj3til

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kj3til

  1. Hum. Jeg har endelig fått ut fingern og vurderer å handle meg en sånn minilappis. Den gamle 15.4" synger i grunn på siste verset.

     

    PS.no har begynt å liste opp 1000HE (Ubekreftet (2009.03.11)). Prisen er 3999 og den har 6cellers batteri. Noen tanker om 1000HE vs 1000H? Intel Atom N280 vs N270. Nytt chipset visstnok også uten at jeg har funnet så voldsomt mye info om dette. Håpet hadde egentlig vært å få tak i en med linux installert, jeg trenger ikke Windows på denne typen maskin og ønsker derfor heller ikke betale for en lisens.

  2. tja.. billigere å kjøpe det fra play.com (visstnok fortsatt problemer med VISAkort fra postbanken her, men mastarcard fra samme bank går fint.)

    direkte link: her.

    18 pund er under 200kr om dagen (ref tollvesenet sine kurser - oppdatert liste på disse finnes på denne siden.. og play.com har jo fri frakt :-)

     

    Selv sliter jeg med å komme meg på jobb om dagen pga dette spillet.. (tenkte å begynnekl 0800 i dag.. stempla inn 0837.. host). I Reunion drev jeg stort sett med trading, men har i TC skiftet fokus til combat. Det er gode penger å tjene på de oppdragene. Apropos oppdragene, det er et langt mer oversiktlig system enn det var i Reunion. Nå får du opp et ikon på en stasjon og du kan snakke med oppdragesgiver så lenge du er under 25km fra stasjonen. Du får se hva oppdraget går ut på og hvor mye du får for det. Slutt på BBS tullet hvor du måtte legge til kai på hver eneste stasjon for å se om det var noe.

     

    Når det gjelder kopibeskyttelse så bruker de TAGES .. og har allerede varslet at de seinere (om ca. et år?) vil frigi en patch som ikke inneholder kopibeskyttelsen. Jeg har ikke opplevd problemer med denne. Kan vel også innrømme at jeg ikke har søkt opp så mye informasjon om hva folk vanligvis klager på når det gjelder TAGES, menmen..

     

    Alt i alt er jeg fornøyd med spillet så langt. Noen bugs har de naturlig nok igjen å fjerne, men det er tydelig at Egosoft jobber aktivt med dette.

  3. ..men på DSL bestillinger så må montør ut i sentralen og gjøre en kobling alikevel .. han må 98% sikkert hjem til deg også med mindre du har fasttelefon innlagt eller det er snakk om ISP bytte. Så to uker leveringstid om DSL-leverandør behandler bestillingen på dagen

     

    via coaxkabel så er det vel plug&pray med GET eller Canal Digital samme dag man får modemet..

  4. Om modemet står i bridged mode (kan nesten høres sånn ut om du tar deg av PPPoE autentisering på PCene..?) så må det enten settes opp på nytt igjen i rutermodus og legge inn påloggingsinfo på modemet samt aktivere dhcpserveren på det.. alternativt bruk en såkalt "bredbåndsruter" som tar seg av autentiseringa for deg og gjerne har en innebygd switch og/eller aksesspunkt for trådløst.

  5. OpenWRT støtter vel VLAN .. og om switchen din også gjør det kan du segmentere så du får f.eks. 8 porter til hvert av de VLANene hvor en av de har uplink mot en WRT54GL. Du kan da rute/blokke trafikk mellom VLANene på WRT54GL og kjøre internettrafikken gjennom WAN porten. Det er sikkert også mulig å tilby trådløst på et av de VLANene.

     

    Jeg forsto ikke helt hva du mente med VLAN på switchen ikke gir samme sikkerhet som med en ruter.. Det kan ikke gå noe trafikk mellom de forskjellige VLANene med mindre trafikken blir ruta? :)

  6. Source IP er hvor forespørselen kommer fra. Om det kan være fra hvor som helst i verden så legger du inn 0.0.0.0 der. Altså ingen av dine maskiner/rutere. Om det kun er fra en spesifik IP/maskin på nettet så kan du skrive inn den istedenfor.

     

    Jeg husker ikke i farta om zyxel sin DHCPserver støtter å reservere IPer via MAC, men de starter vel å levere ut IPer fra og med 192.168.1.30. Du kan f.eks. gi PS3 en statisk IP som er 192.168.1.21 ..

     

    Source IP: 0.0.0.0

    Port range: xxx til yyy

    destination IP: 192.168.1.21

     

    TA DA! Burde virke :)

  7. Hvilken hastighet synker modemet med mot sentralen? (Dette ser man gjerne i web/telnet interfacet til modemet)

    Hvor langt unna sentralen bor du?

    Har du startet modemet på nytt? :tease:

    Hvordan måler du hastigheten? Speedtest hos ITavisen eller lignende? (Prøv en ftp overføring fra ftp.uio.no med en skikkelig ftp klient) Prøv eventuelt hastighetstest hos din ISP om de har en egen. Husk også å måle når det ikke går noen annen trafikk :p

    Bruker du trådløst nettverk eller tester du hastigheten med en kabel koblet rett i modemet?

     

     

    Om systemet dems er satt til å gi deg 6/3Mbit så betyr det ikke nødvendigvis at modem og DSLAM blir enig om at det er den mest fornuftige hastigheten (Hadde det gjort det hadde jeg hatt 24Mbit blank nå istedenfor 18,5 brutto).

     

    (og ja, jeg har nylig jobbet på 1. linje hos en ISP)

     

    :)

  8. God(?) morgen :)

     

    Jeg er på jakt etter en Pioneer DVR-111D.. har prøvd "de vanlige" nettbutikkene og også sett etter den i prisguiden her.. uten hell (eller var jeg bare så trøtt? anyway..)

     

    litt googling 'etter sider på norsk' fant jeg en hos Pixmania, however.. etter å ha lest denne tråden mistet jeg all lyst til å kjøpe derfra.

     

    Er det noen som vet om et bra sted å kjøpe denne brenneren fra? Helst i Norge, men Sverige kan også gå..

     

    (teite norske butikker som ikke tar inn Pioneer !)

  9. Jeg takker for alle tilbakemeldinger.

     

    Kjøpte det kortet jeg linket til på mandag, kom hjem i godt humør og fant ut at disken i maskina var død. Woho :)

     

    Ellers ser det ut til at alt fungerer fint, har riktignok ikke satt på "lokket" til lille shuttle etter å ha montert skjermkort eller studert hvor mange grader ting kjører på, men forutenom disken har jeg ikke hatt noen problemer. :D

  10. Takk blacktower. Det er ikke aktuelt å modde noe som helst, jeg snekrer og skrur på pcer/servere på jobben og gidder ikke bruke tid på det hjemme.

     

    Tenkte jeg skulle gå innom komplett (uh.. Datakjeden) i Møllergata etter jobb i dag og kjøpe kortet jeg linket til i første post. 2500kr er helt greit.

     

    Jeg foretrekker å ha muligheten til å klage over defekt hardware over disk og eventuelt få nytt med en gang istedenfor å vente på posten. Betaler gjerne ekstra for det (som man gjerne må).

     

    Takk så langt for gode råd.. Tar gjerne i mot fler før arbeidsdagen er slutt :)

  11. Hei,

     

    Min første post på "skjermkort, skjermer" seksjonen.. :)

     

    Men, jeg har nå funnet ut at det er på tide å bytte ut Ti4200 skjermkortet med et nytt.. har tenkt meg i retning et kort med Radeon 9800 PRO. Har et par spørsmål om dette byttet..

     

    Pcen jeg håper på å kunne sette kortet inn i er en Shuttle SN41G2 Barebone.

    dvs.. liten og kompakt sak. Hvordan blir det med et 9800PRO kort (ikke overklokket) og varme i den maskinen? Det fungerer fint med Ti4200 kortet i dag (Asus som har snekra sammen) om man ser bort fra litt viftestøy som i utgangspunktet ikke plager meg.

     

    Den andre tingen jeg lurer på.. Er det en spesiell leverandør av skjermkort med ATI GPU som er anbefalt? Sitter akkurat nå å ser på dette kortet: PowerColor Radeon 9800 PRO 128MB DDR hos komplett.no .. Jeg er egentlig en fan av skjermkort fra ASUS (siden jeg aldri har hatt problemer med de), dessverre kan jeg ikke finne noen kort fra ASUS som bruker 9800PRO. Et XT kort koster for mye i forhold til mitt behov.

     

    En kamerat anbefalte meg å IKKE kjøpe kort fra Sapphire, han har bare hatt problemer med sine Sapphire-kort. Jeg har liten kunnskap om ATI-kort, men har etter å lest X antall tester forstått at det er på tide å bytte ut NVIDIA med ATI.

     

    Setter pris på saklige meninger gjerne med litt forklaring om for/mot. På forhånd takk for svar og hjelp.

×
×
  • Opprett ny...