Gå til innhold

slips

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slips

  1. Ja, 82 grader er altfor mye. Jeg prøvde både et program som heter hmonitor (Hardware monitor) og sjekket temperaturen inne i nVidia-taben på Video Settings - begge viste det samme, så temperaturene blir nok riktig avlest.

     

    I og med at jeg ikke har overklokket noe av utstyret mitt, har jeg kun den cpu-viften som følger med AMD Athlon 64 3k+, en psu med 2 vifter (en peker ut av kabinettet, en annen fra psu'en og ned mot hovedkortet), og standard-viften til skjermkortet. Det er ingen andre pci-kort i nærheten av skjermkortet, så det er god plass rundt.

     

    Skulle allikevel tro at når jeg fjernet dekselet på kabinettet, og satte en stor (40cm Ø) bordvifte mot skjerkortet uten at temperaturene sank, at det ikke var viftene det skulle stå på. Har også prøvd med forskjellige nVidia-drivere, både de nyeste (92.??) og de som fulgte med kortet (71.xx).

  2. Hei,

     

    Har hatt mitt XFX 6800GT i over ett år nå, men siste tiden har jeg opplevd at en del spill fører til at maskinen fryser seg, og rebootes etter hvert. Ved oppstart sliter jeg også med å få signal til skjermen (av en eller annen grunn skjer dette også når maskinen har vært av i en god stund, f.eks over natta). Jeg tenkte at det sikkert var pga. sommervarmen, så jeg åpnet maskinen, renset alle vifter (bruker standard vifte som følger med skjermkortet), og lot kabinettet stå uten sideplate for å få nok luft.

     

    Dette hjalp ingenting, og jeg lastet ned et par programmer for å sjekke gpu-temperaturen. Når jeg kun sitter i Windows og ikke gjør noenting så holder skjermkortet en temperatur på 82 (!) grader, mens cpu-temperaturen ligger rundt 40. Med en gang jeg kjører et spill, så stiger temperaturen fort til over 120 (!!) grader.

     

    Prøvde å sette en stor bordvifte til å blåse rett inn i maskinen mens jeg spilte, og åpnet alle vinduene i rommet for å senke temperaturen, men dette gav _ingen_ forskjell.

     

    En mulighet er at kortet har fått for høy temperatur over lang tid, og faktisk har blitt ødelagt. Isåfall er det jo bare én ting å gjøre.

     

    Er det noen som har hatt lignende problemer før, eller vet om det finnes noen annen årsak til dette? Har lest litt og sett noen snakke om at psu'en må levere over 20amp på 12V, men dette systemet har jeg brukt i over ett år, uten å merke disse symptomene før de siste ukene, så det ville være rart om det var det som var problemet.

     

     

    Sondre

  3. Kunne jo forsåvidt brukt double istedenfor int  :lol:  

    Da kan det være gøy å prøve 10.45434604830

     

    Hehe. Hadde nok blitt endel vanskeligere ihvertfall. Det er jo umulig å gjette antall siffer etter komma, med mindre programmet sier f.eks "Du har 4 siffer feil etter komma" :)

     

    En ting man kunne gjort var å la programmet si om du var nærmere eller lengre unna enn på forrige gjett.. Det hadde gjort det litt anderledes. :D

  4. Du burde kanske vurdere å endre programmet slik at det ikke "tenker på" et tall mellom 1 og 100, men kanskje 1 og 100000.. Ikke at det blir så mye enklere i prinsippet, men det virker i alle fall slik. Å finne tallet mellom 1 og 100 vil aldri ta mer enn 7 gjett (hvis du halverer hver gang). Sånn sett så vil du måtte bruke 18 gjett på å finne det ut tallet mellom 1 og 100000. :D

  5. Her kommer et lite eksempel på hvordan programmet ditt burde se ut.

    Hvorfor du bruker Terminal.lesInt() vet jeg ikke. Ihvertfall ikke når du har deklarert alle variabler som double.

     

    public class Flyttall { 
    
    public static void main(String args[]) { 
    
    double antall; 
    
    double nesteTall = 0; 
    
    double sum = 0; 
    
    double minst = 0; 
    
    double storst = 0; 
    
    double snitt; 
    
    System.out.println("Oppgi antall tall: "); 
    
    antall = Terminal.lesInt(); 
    
    
    
    for (i=1; i<=antall; i++) {
    
    System.out.println("Skriv inn tall " + i + ":");
    
    nesteTall = Terminal.lesInt();
    
    if (i == 1) {
    
     storst = nesteTall;
    
     minst = nesteTall;
    
    }
    
    else {
    
     if (nesteTall > storst) 
    
     	storst = nesteTall;
    
     if (nesteTall < minst) 
    
     	minst = nesteTall;
    
    }
    
    sum = sum + nesteTall;
    
    System.out.println("Tall" + i + ":"+ nesteTall);
    
    }
    
    snitt = sum / antall; 
    
    System.out.println("Største tall var: " + storst); 
    
    System.out.println("Minste tall var: " + minst); 
    
    System.out.println("Gjennomsnitt var: " + snitt); 
    
    }

  6. regner om timer, minutter og sekunder til totalt antall sekunder...

     

    Hvis du først har fått inn de tre variablene, timer, minutter og sekunder så er det en grei sak å regne dem om til sekunder.

     

    totaltAntallSekunder = antallTimer*3600 + antallMinutter*60 + antallSekunder;

     

    Vet ikke om dette var det som skapte problemer eller om det var selve inputen som var vanskelig..

×
×
  • Opprett ny...