Gå til innhold

IBalic

Medlemmer
  • Innlegg

    467
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IBalic

  1.  

     

    Joda, det er ingenting å tenke over. Du går native når du prøver å løyse problemer som er vanskeleg å få til med cross platform rammeverk.

    For så vidt enig, og hvis man er ny så er det sånn man bør tenke, men de beste appene er stort sett native hvis man ser bort fra spill. Så det spørs også litt hva man ønsker med en app. Hvis målet er å bruke minst mulig tid for å få en app på to plattformer, så kjører man kryssplattform. Hvis målet er å få en best mulig app på to plattformer, så lager man native.

     

    Nei, apper blir ikkje automatisk best om dei er native. Det er ein myte.

     

    Vel, nå skrev jeg "stort sett" og ikke automatisk, men jeg står fortsatt på at native gir mye bedre resultat jevnt over enn kryssplattform dersom det ikke er snakk om spill. Det nærmeste jeg har sett er Xamarin som mapper layouts til native ved runtime, og det gir jo bra resultat, selv om man må designe to forskjellige UIs.

     

    Men som sagt, det er en trade-off mellom utviklingstid og ytelse.

  2. Joda, det er ingenting å tenke over. Du går native når du prøver å løyse problemer som er vanskeleg å få til med cross platform rammeverk.

    For så vidt enig, og hvis man er ny så er det sånn man bør tenke, men de beste appene er stort sett native hvis man ser bort fra spill. Så det spørs også litt hva man ønsker med en app. Hvis målet er å bruke minst mulig tid for å få en app på to plattformer, så kjører man kryssplattform. Hvis målet er å få en best mulig app på to plattformer, så lager man native.

    • Liker 1
  3. Kult prosjekt! Selv om du er i startfasen og det kan være overveldende med informasjon, så er det nettopp slike prosjekter man lærer av.

     

    Hvis du er helt ny med alt dette, så kan jeg gi deg noen linker som kommer godt med.

    • www.stackoverflow.com - "Programmeringverdens vugge", her stilles alt av spørsmål om programmeringsrelaterte problemer, og man finner stort sett svaret på det meste.
    • www.codeacademy.com - Behagelig måte å lære seg flere programmeringsspråk. Går ikke veldig i dybden, men gjør det lett å komme gang. Absolutt et fint sted å starte. Start med å lære deg HTML, CSS og Javascript, så kan du begynne å lage nettsider
    • www.codeshool.com - Litt samme greia, har ikke prøvd det, men kanskje verdt å sjekke ut.
    • https://github.com/vhf/free-programming-books/blob/master/free-programming-books.md#professional-development - Kjempesamling av gratis programmeringsbøker. Har du iPad/nettbrett eller lignende. Last ned noen bøker, og kos deg meg herlig lesestoff.
    • www.github.com - Her finner du masse open source prosjekter som det går ann å lære masse av.
  4. Hvis målet er å få best mulig resultat på kortest tid, ville jeg nok siktet på en kryssplattform-løsning for appen som kan programmeres vha. HTML5/Javascript. Sjekk f.eks. ut Cordova og PhoneGap. Da kan du bruke mye av samme kunnskap til å lage nettside. I og med at du virker ganske fersk, så ville jeg satset på en backend fra Parse eller Kinvey, siden da slipper du å lage noe backend kode.

     

    Alternativet er jo selvfølgelig å lage native apps i Android og iOS med Java og Objective-C, samt å utvikle en nettside med HTML/CSS/Javascript, og i tillegg lage en backend som også må kodes, hvis du ønsker å gjøre alt fra bunnen av.

     

    Jeg har prøvd alle metodene, og vil si at det å få til en skikkelig god app på flere plattformer, og en god nettiside, kreves det veldig mye kunnskap, og at hvis du starter med blanke ark, så ville jeg absolut anbefalt første alternativ hvis du har håp om å gjøre det innen relativt kort tid.

     

    Uansett hvilke valg du gjør, avhenger det selvfølgelig helt av hvordan type app og nettside du skal lage. Skal du f.eks. lage en avansert kamera-app til mobilen vil jeg ikke lenger anbefale deg å lage en kryssplattform-app.

     

    Når det gjelder å ta på seg oppdrag, så tror jeg ikke det å lære seg å bli en app-utvikler og web-utvikler samtidig vil være en god løsning. Skal du ta på deg oppdrag, må du være veldig god på noe. Å tro at du skal bli veldig god på Android, iOS, og webutvikling krever uten noen forhåndskunnskaper, flere års erfaring. Er målet å få oppdrag ville jeg konsentrert meg om en av de tre tingene.

  5. Men nå er det vel ikke kun Høyre som har foreslått å fjerne eller redusere formueskatten. Også NHO, LO, Trond Giske samt partier som Venstre, KrF, SP og FrP har så vidt jeg vet tatt til orde for det. Selv om flere av dem kun vil fjerne den på såkalt arbeidende kapital.

    Sant det. Og nøkkelordene er vel arbeidende kapital. For AP har også sagt at de er åpen for å endre formueskatten slik at den treffer bedre, uten at jeg vet i detalj hva det blir.

     

    For øvrig siktet jeg ikke bare til Høyre, men flere av de organisasjonene du nevner er også mest glad i å nevne det eksemplet jeg skrev i forrige post. Hovedpoenget mitt er at det å ta ut utbytte for å betale formueskatt ikke er regelen, men heller unntaket, og selve problemet handler mer om favorisering av utenlandsk eierskap.

  6. Problemet med å støtte de private private helseforetakene slik Høyre ser for seg er at de begynner å konkurrere med de offentlige på helt ulike vilkår. De offentlige må dekke flere ulike behov, mens de private kan fokusere på det de tjener penger på. F.eks. må de offentlige sykehusene ta inn studenter til opplæring, mens de private slipper dette og sparer derfor penger.

     

    Visjonen bør jo heller være og kunne oppnå et styrket og godt offentlig helsevesen, og sette alle ressurser på det. Etter min mening er det den mest fornuftige løsningen på sikt fremfor å subsidiere private helseforetak i enda større grad. Dette Høyre-forslaget mener jeg vil skape større sosiale forskjeller enn det er nå.

  7. Dette er penger de "rike" allerede har skattet av. Hvorfor skal det skattes en gang til bare fordi de har vært suksessfulle, eller fordi noen misunnelige nordmenn ønsker å ta penger fra dem, penger som de allerede har tjent.

    En sannhet med modifikasjoner.

     

    "De rike" har har investert penger i bedrifter som har skattet av inntjening. Og da si at man tar ut penger fra bedriften for å betale formueskatt blir noe søkt spør du meg. Utbyttet de tar ut kan like godt bli brukt til en ny villa.

     

    De kan også betale formueskatten med helt andre midler. Problemstillingen er vel heller om formueskatten favoriserer utenlandsk eierskap i og med at formueskatten er særnorsk. Og foreløpig er det ikke noen andre alternativer som dermed sørger for å hindre nullskatteytere, og at man skatter etter evne.

  8. Så ingen politiker har noen gang brutt ett valgløfte?

     

    Vet ikke om du bør snakke om uvitenhet.

    Nå prøver du å legge ord i munnen på meg. Jeg har nemlig aldri snakket om noen valgløfter. Jeg har sagt at det er håpløst å snakke om at politikere prøver å lure folket. For det stemmer ikke.

     

    Hvis du faktisk tenker litt etter - hvorfor skulle noen politikere ha glede og motivasjon til å prøve og lure folket? De som blir politikere i Norge har faktisk et ønske om å påvirke samfunnet og de ønsker en bestemt samfunnsutvikling. Greit nok at de ønsker å vinne et valg, men de har jo virkelig et ønske og en plan for å gjennomføre det de sier.

     

    Så kan man alltid sitte å studere detaljer i sitater og se på sider som holderdeord.no, men for å være helt ærlig mener jeg det fører svært lite produktivt og givende med seg.

     

    Jeg synes flere velgere bør sette seg ordentlig inn i politikken fremfor å fyre løs med grunnløse påstander og konspirasjonsteorier (ref. kommentarfelt på nettaviser).

  9. Selv ikke ett pr-stunt klarer de å utføre uten å måtte prøve å lure folket.

    Eier ikke skam den gjengen der.

    Gjennomgående sitat fra en rekke uvitende velgere det der. Så mange som sitter og hevder at politikere prøver å lure folket. Fellesnevneren for alle som sier dette er at ingen har satt seg inn i noen av sakene de hevder å ha blitt lurt i, og at de sjeldent har fått med seg hva som har blitt sagt. Det er vel enklere å uttale seg enn å tenke eller prøve og forstå en sak.

     

    Politikere generelt (uavhengig av parti) er vel en av de yrkesgruppene der personene involvert, er de som i langt størst grad er mest varsomme med å ikke si noe feil.

  10. Faktum er jo at ingen klarer å vise at det å fjerne formueskatten vil ha en vesentlig direkte betydning for å kunne "trygge arbeidsplassene" som Høyre mener.

     

    Et annet poeng flere og flere helt klart mister oversikt over er at formueskatt er en personskatt - ikke bedriftskatt. Det til en viss grad søkte tilfellet Høyre prøver å illustrere, er hvis en bedrift går med underskudd, så vil eieren i mange tilfeller ønske å ta ut utbytte for å betale formueskatt. Denne rapporten bl.a. viser at dette skjer ytterst sjeldent. Min tanke er at dette skjer sjeldent fordi svært få disponerer pengene sine slik at de sitter sin lit til utbytte fra en bedrift for å betale formueskatt.

    • Liker 3
  11. Usikker på om dette er riktig kategori, men, men...

     

    Har planer om å opprette en SMS-tjeneste der brukere av tjenesten skal belastes et beløp på kr 100 for hver SMS de sender. Dette skal gjerne kunne gjøres ved å sende et kodeord til et bestemt nummer. Dere skjønner sikkert hvordan type tjeneste jeg tenker på.

     

    Spørsmålet mitt er derfor; hvem tilbyr slike tjenester? Evt. hvordan lager man det?

     

    Takk på forhånd!

  12. Har en ny MacBook Pro 15" med thunderbolt port og det meste av fasiliteter.

     

    Spørsmålet er hvordan kabel jeg skal bruke til å koble den til en skjerm med DVI-tilkobling. Hva trenger jeg? Adapter og kabel? Går helt i surr med minidisplay-porter, thunderbolt og alle de navnene til apple. Også veldig interessert i å bestille fra et annet sted enn apple.com/no hvis det finnes noe billigere noe annet sted. Ser de tar blodpris der.

     

    Legg gjerne ved link.

  13. Noen som vet hvordan konte-eksamenene blir satt opp? Er det noe system for hvilken dato de faller på? På ntnu sine nettsider står det at de går i uke 32-33, men noen som har erfaring med at fag f.eks. til eldre årskull faller på en senere dato enn de til yngre årskull osv.??

     

    Hadde vært litt greit å vite hvis man går for å konte et fag slik at det er mulig å planlegge sommerferien deretter, men det er kanskje for mye å kreve?

     

    Hadde vært strålende hvis noen visste noe om dette :)

  14. Tenkte å gå inn med en litt større investering i Hydro-aksjer nå. Jeg burde antagelig gjort det for en del måneder siden, men fortsatt bør det være bra vekstpotensiale der. Ser for meg å sitte i 3-4 år. Med bakgrunn i Brasil-avtalene, og stor aluminumsetterspørsel generelt, er vel risikoen her minimal i et så langt perspektiv. Tenkte å høre om det var noen her som hadde noen synspunkter på dette?

     

    I tillegg så jeg for meg kanskje en liten investering i Yara, da jeg har forhørt meg litt, og fått inntrykk av at den skal fort tilbake opp på godt over 300 igjen.

     

    Spørsmålene mine er egentlig om er dette riktig tidspunkt å gå inn i disse aksjene på? Føler vel egentlig at å sitte lenge i disse aksjene er som å sitte med penger i banken egentlig :)

  15. Det har seg sånn at jeg har en madrass (overmadrass) fult av spyflekker. Ikke spør meg hvordan det skjedde. Kan røpe såpass at jeg ikke var ansvarlig.

     

    Det jeg lurer på er om noen har noen tips for hvordan man kan fjerne de? Jeg har prøvd med biotex og andre flekkfjernere. Det funker ikke så veldig bra...

     

    Hvordan skal jeg få renset madrassen? Går det an å skylle hele madrassen med vellykket resultat?

     

    Har ikke peiling på sånt, så håper noen av dere har det :p

×
×
  • Opprett ny...