Gå til innhold

Bobuntu

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bobuntu

  1. Forstår. Tøffe tider. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte 65Q70R da den var på tilbud til 12 000,- + Master card 20% rabbat på Power, det hadde blitt samme pris som jeg nå betaler for en underlegen modell. Men, jeg var alt for opptatt av å få tak i LG B9 eller X900F til en god pris, noe som aldri skjedde. Vel vel, jeg ser ikke så mye på TV uansett og får heller evt. kjøpe OLED eller micro led om noen år.  EDIT: Hvis jeg er veldig heldig får jeg en liten rabatt og da kan jeg klappe meg sjøl på skuldra og si til meg selv at jeg tok et økonomisk fornuftig valg.

    EDIT 2: Set ut som det blir Q70R likevel. (Endret litt perspektiv på hva jeg er villig til å betale for en ikke-OLED etter at B9 ser ut til å være utsolgt på de konvensjonelle butikkene.)

  2. Tror dere at det blir ryddesalg-priser de neste par mnd. eller vil prisene forbli de samme mtp. at det er spådd generelt økte priser på elektronikk? Jeg hadde håpt at Samsung UE65RU7475 skulle falle fra 10 000,- til kanskje 8000,- en gang innen de neste par månedene, men jeg vet ikke om jeg tør å vente... Frister å bare kjøpe den nå og bli ferdig med det.

    EDIT: Jeg gadd ikke vente og bestilte den på Hifi-klubben for 10 000,- ;D

  3. Ja, det ble ikke registrert på prisjakt.no at den vare nede i 16k i november, men det var den altså. Power og Elkjøp får C9 inn igjen på lager hvertfall. Jeg spurte i kundeservice chat på Elkjøp, og til info så får ikke de inn igjen B9 hvertfall, noe jeg synes er litt rart da den har vært kortest tid på markedet. Ble den for populær?

    Utifra at hverken Power eller Elkjøp gjør et nummer ut av at C9 er på redusert pris nå virker det for meg at 20k er den nye prisen og at komplett bare trikser litt med sin "- 43%". ?

    Fint å vite at tilbudet kommer i løpet av våren/sommeren, får se om jeg klarer å vente så lenge.

    leifeinar skrev (2 timer siden):

    Har fulgt med noen år, og det kommer ofte gode priser ca black friday priser når det nærmer seg vår, allt etter hva som er lagervare. ser at hverken komplett eller elkjøp har 65" c9 inne. Komplett påstår også at deres c9 allerede er på 43% rabatt. Priskjakt sier forresten den aldri har vært billigere enn nå. selv om den tydeligvis har vært 16k

     

    Agentspoon skrev (1 time siden):

    Den kommer nokså garantert til 16k i løpet av sommeren ja. :)

  4. Hei!

     

    NAD-modellen ser interessant ut :-)

     

    Men, husk at man kan få Chromecast på ethvert anlegg ved å kjøpe en Chromecast Audio-dongle til 369,- + evt. en optisk kabel for bedre lydkvalitet (krever digital inngang på forsterkeren. Kanskje det finnes en billigere kabel også). Utgangen på Chromecast er kombinert mini-jack + mini-toslink, men det følger kun med mini-jack-kabel. Om integreringen i NAD-forsterkeren har noen bedre egenskaper enn dette vet jeg ikke. Er enig i at Bluetooth er langt fra optimalt, så det må unngås, spesielt når blåtanna i aktuelle NAD-modell ikke støtter AptX (som gir noe bedre lydkvalitet). Tenk nøye gjennom om Chromecast dekker behovene dine. Jeg bruker det sjøl og er stort sett fornøyd, bortsett fra at mobilen min har for lite RAM og at nettverket i huset ikke er helt stabilt.

     

    Andre alternativer er Bluesound Powernode2 og Yamaha R-N602. Disse har flere forskjellige streaming-løsninger. Sistnevnte får en oppfølger (kanskje ikke helt presist mtp. prisforskjell, men de andre modellene som kommer ser ut til å være i en lavere prisklasse) på markedet trolig i september; Yamaha R-N803D. Den kommer til å koste rundt 8600,-, mens nåværende Yamaha koster 5300,- på Elkjøp. Den har fått mye skryt. Enkelte sier at man ikke skal kjøpe hi-fi-utstyr der de også selger tørketromler, men kanskje det finnes et par unntak.

     

    og Takk til AndersT2 for gode tips! :)

     

    Mvh Espen

  5. Yes! Kjekt å kunne være behjelpelig.

     

    Imponerende småsaker! Du får ganske god utnyttelse av effekt med den kombinasjonen.

     

    Jeg har bare et lite rom, 20kvm. Hadde en 80W NAD forsterker, to dali ikon gulvhøytalere og ikon sub. Det ble alt for mye. Byttet heller til plasseringsvennlige bokhyllehøytalere og t-amp. :)

     

    Selv om jeg har litt mindre følsomme høytalere enn deg, og en litt svakere forsterker, blir det fortsatt høyt nok volum! jeg er også forundret over enkeltes forhold til lydnivå...

  6. Hmm.. Pussig. Høytalere har i utgangspunktet ingenting med koner å gjøre ;p Det var da vel ikke på kjøkkenet de skulle stå? Jaja..

     

    Med en t-amp på 15W må man hvertfall ha høytalere med en følsomhet på 87dB (eller mer) og de bør ha nogenlunde bra bass siden du ikke skal ha sub.

     

    Jeg prøvde å lete på FINN, der fant jeg disse:

     

    http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=14503799

    http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18320477

     

    "Concept 1 er svært enkel å drive, og kan derfor kombineres med de aller fleste forsterkere av vanlig og god kvalitet. Den trenger ikke mye effekt, og i vanlige mindre rom og stuer kan du gjerne klare deg med rundt 20 watt og oppover. " -hifiklubben

     

    Litt usikker på den.

     

    Jeg har litt begrensa peiling på dette, men du kan jo prøve å spørre på AVforum hvis ikke du får flere svar her.

  7. Med gode høytalere kan man lettere legge merke til detaljer, på godt og vondt, men mest på godt spør du meg. Man hører f.eks forskjellen på FLAC og 128kbps mp3-filer. Eller hvis det er dårlig kvalitet på musikkinnspillingen.

     

    Jeg og har "ærlige" høytalere, men synes spotify høres helt greit ut. musikken på spotify er såvidt jeg vet kodet i 160kbps Ogg Vorbis. 320kbps hvis du har "premium".

     

    Jeg tror hvertfall det kan være minst like bra med de tekton-høytalerne og t-amp som hvilke som helst standard pc-høytalere til under 3000,-, selv om du hører en del på spotify.

     

    Noen som har noen meninger om dette?

  8. Jeg må være flink til å spare det jeg kan nå, tjente 25000 i sommer, men 1000 har gått til 4870 1GB og 1000 har gått til fjas. Og når jeg får den siste delen av lønningen kjøper jeg meg macbook pro 13,3" til 11000, da har jeg 12 igjen. Noe må spares og noe må brukes i russetiden. SÅ nå må det spares.

     

    Så bruktmarkedet er nok det beste. Jeg har bare tenkt til å bruke integrert lydkort.

     

    Hva skal jeg se etter da? En normal forsterker og høytalere?

     

    : D Aha, jeg har nesten glemt hvordan det er å gå på videregående. Det er lurt å spare. Det har mamma sagt.

     

    Integrert lydkort funker. Det er bare å bruke en jack -> RCA-kabel. (jack->phono)

     

    Normal forsterker funker, men jeg synes det er greit med sånne t-amp'er fordi de er så små, billige og ikke har masse innganger du ikke trenger.

     

    De bruktannonsene jeg posta over her ser ut til å være en ganske bra kombo. For de høytalerne har en følsomhet på 90dB/W og tåler maks 15W forsterker. T-ampen har en effekt på 15W og er av god kvalitet, så vidt jeg har lest. Derfor får du ikke bare god lyd, men kan få ganske grei lydstyrke også. Dette er ting jeg vil anta, jeg er ingen guru.

  9. Hei O:M:A!

     

    Har du funnet noe ennå?

     

    Det er mye å velge mellom, men når budsjettet ligger på 3000,- tror jeg også at bruktmarkedet blir løsningen.

     

    Hvis du allerede har et bra lydkort tror jeg dette kan bli veldig bra:

    Trends T-amp TA-10.1 og Tekton Design - Fostex fulltone - bokhyllehøyttalere

     

    Jeg kjøpte nytt. En Nuforce Icon (Kombinert USB DAC (lydkort) og forsterker m/hodetelefonutgang) og JohnBlue JB3 høytalere. Det ble vel nærmere 7000,- totalt.

  10. eller Denon AH-D2000 fra Audiocubes.com. Har ikke bestemt meg ennå, for jeg har ikke prøvd AH-D02000. Skal se om de har de på hifi-klubben.

     

    Sitter med beyer dt770 på hodet nå som jeg fikk låne av en venn. De er ganske digge. Denon AH-D000 veier 80 gram mer og har ikke velurputer, men det kan jo hende jeg liker de bedre fordi.

×
×
  • Opprett ny...