Gå til innhold

jonnyh

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonnyh

  1. På mine Bose bose quietcomfort 20i, har en den ene kontakten til den høyre høyttaleren blitt skadet, slik at lyden til høyre øre faller ut. I mine øyne er det å bare lodde den skadede kontakten sammen igjen.

     

    Noen som vet om noen som gjør slike reperasjoner?

    Du kan jo stikke innom nærmeste yrkesfag som har elektronikkfag og høre med de.

  2. Jeg ser etter nye hodetelefoner som kan brukes i kontorlandskap og på lange bussturer (5 timer). Har fra før Koss PortaPro, men de slipper ut mye lyd og er ubehagelige over lenger tid.

     

    Budsjett: Ønsker å bruke mindre enn 2.000kr, men kan strekke meg høyere ved hodetelefoner som gir mye for pengene.

     

    Størelse: Klokker som dekker hele øret.

     

    Type: Lukkede (pluss for støyreduksjon)

     

    Bruksområde: 80% musikk, 20% film.

     

    Tilleggsinformasjon:

    • Metal og rock (Metallica, Iron Maiden, Nirvana og Pink Floyd)
    • Ikke mikrofon.
    • Mini-Jack (3,5 mm)

    Lydbilde: Liker lyden i Koss PortaPro, ønsker noen som kan gi litt "trøkk".

     

    Lydkilde: Thinkpad T410 og Nokia N900. MP3 med 192kb/s.

     

    Prioritering:

    1. Komfort
    2. Dempe "ut-støy"
    3. Lydkvalitet/lydbilde
    4. Dempe "inn-støy"

  3. Jeg ser et problem dersom hovedkort eller CPU dør etter 12 måneder.

    Vil det ikke bare være å kjøpe en ny AM3 CPU / hovedkort?

     

    Hva med http://tinyurl.com/26bfucc + ekstra disker, eller http://tinyurl.com/2er3h2n + RAM (dersom dere ikke trenger mer plass enn hva som følger med). Da har du omternt akkurat det du skisserer, bortsett fra at du får en servergrade CPU og hk/chipset. 3 år garanti NBD og lavere strømforbruk på CPU er vel heller ikke å se på negativt. Dell har nok noe enda billigere også.

    Oj, takk, mye bedre enn det selgeren på Atea greide å presentere for oss.

  4. Jeg har masse eksempler på server-hardware som er over 10 år gammelt der våre teknikkere fortsatt får tak i ny hardware. Dette sliter du med om du sitter med 5 år gamle standard-hardware. Men igjen, det er vel info`n på diskene som er interesant, ikke hvor mange ghz prosessoren er, eller hvilket type hovedkort?

    Det er jo fullt mulig å kjøpe nytt hardware selv om deler av pc`n/serveren din er gammelt, selv om du kanskje da må oppgradere mer enn nødvendig.

    Ah, håper og tror det ikke blir noe problem. Dersom vi ikke får tak i deler, så oppgraderer vi bare resten. Skulle hovedkortet på serveren ryker etter 10 år, så får vi prøve å finne et brukt hovedkort eller kjøpe nytt hovedkort+cpu+minne, og eventuelt kjøpe en SATA-kontroller eller nye disker.

  5. hvis du sitter med hardware som er et par år gammel og vannskelig å erstatte så hjelper det ikke hvor mye kompetanse du har inen IKT.

    Vi har ikke lyst å havne i en slik situasjon. Hvilke type komponenter pleier vanskelig å erstatte? Vi kommer til å kjøre software RAID.

  6. Hvordan er arbeidsstasjonene deres? Selvbygd eller hyllevare?

    Jeg fikk velge laptop fra øverste hylle, hva andre har som arbeidsstasjoner har jeg ikke lagt meg oppi. Tror det tok under 1 time å sette opp utviklingsmiljøet på laptopen, dette inkludert installasjon av nytt OS+oppsett+nødvendige verktøy. Skulle den bli ødelagt, så kan jeg ta min gamle laptop eller laptopen til damen og fortsette og jobbe etter 10-20 min.

     

    Dere skal være et skikkelig bakgårdsfirma eller et firma i oppstartsfasen dersom dere ikke kan ta dere råd til å kjøpe hyllevareservere til sentrale oppgaver i nettverket deres.

    Vi er et "Open Source" prosjekt, sponset av brukere og utenforstående. Budsjettet vårt har mulighet for å kjøpe 2 dyre servere fra Dell/HP, men når prisen er så forskjellig, så mener jeg det er bortkastede penger. Alle våres utviklere er nokså uavhengige og har andre ting en tvinne tommeltotter ved nedetid på server (1-2 dager).

     

    PS: Jeg tror ingen andre har nevnt dette lenger opp, men man snakker fort en full arbeidsdag for å få opp grunnoppsettet på en selvbygd server, mens f.eks en HP-server er det bare å pakke ut, koble til strøm, sette inn SmartStart og kjøre inn et supportert OS og vips så er OS installert med overvåkningsprogramvare og alle drivere du trenger.

    Installere f.eks Ubuntu tar kanskje 15min. Uansett er det ikke OS'et som tar tid å installere, men oppsett og konfigurasjon av software. Men høres ut som man kan spare noe tid med oppsett som er ganske standard.

     

    Når du regner inn arbeidsgivers utgifter ved å ha deg i arbeid i en dag, hvor mye penger sparer dere virkelig da?

    Det er riktig, og vil bli tatt med i totalbildet.

     

    Dersom dere holder PSP(Proliant Support Pack) oppdatert på serveren, kan dere enkelt flytte diskene over i en ny/annen Proliant-server og vips så er alt operativt (med noen ytterst få unntak). Eneste kravet er at diskene fysiskt passer i den nye serveren. RAID-konfigurasjon blir videreført og du behøver ikke en gang å tenke på hvilken rekkefølge du putter inn diskene.

    Dette er jo ganske likt oppsettet jeg foreslo, bare at det ikke heter PSP.

     

     

    Føler at vi kanskje er i en annen situasjon en mange standard bedrifter, hvor det virker som ansette blir helt hjelpeløse om det skulle skje noe med nettverket, server eller arbeidsstasjonen. Vi har for det meste ansette med god IT kompetanse, de fleste er distribuerte og har mulighet til å jobbe på kontor, hjemme eller i utlandet.

     

    Jeg setter pris på alle innspillene, men tror vi fremdeles går for selvbygd.

  7. nå vet jeg ikke i hvilken bransje du jobber i men hvis ting går til hel**** og du sitter med skjegget i postkassen så kan det påløpe ganske store kostnader i form av tapte inntekter, tapt konkurranse, de ansatte sitter å tvinner tommeltotter, det kan med tiden bli svært problematisk å skaffe nye deler osv. selv om bedriften sparer penger nå kan dere gå på en smell senere.

    De ansatte vil bli hemmet om den viktige serveren går ned, men de vil fortsatt kunne jobbe. De vil ikke kunne sende endringene sine til Subversion. Hjemmesiden og andre tjenester og prosjekter i tilknytning vil være nede denne tiden.

     

    Som sagt; så vil Server2 være i standby i tilfelle den viktige serveren skulle bli defekt. Så i beste fall er det bare å bare å flytte over diskene og så er vi i gang igjen. Server2 blir oppe igjen når deler er på plass.

     

    Noen som vet om noen andre scenario som man bør være forberedt på? (Der man ikke kan bare sette i gang med å bruke Server2)

  8. Du sier du løser redundans-problemet med å ha 2 servere, men hva om den viktige går ned?

    Ok, du kan ta deler fra den andre, men så var det feilsøkingen.

    Jeg vil si at i 80-90% av HW-feil jeg har sett på servere, så sier serveren enten fra på forhånd eller så ser man lett hva som er galt i programvaren for serveren.

    Nice, er det ting som S.M.A.R.T. og vifteomdreining? Eller er det flere og mer avanserte ting?

     

    Jeg tenker litt worst-case, men jeg har "litt" erfaring med servere og ser worst-case scenarier opptil flere ganger i uken

    Jeg setter veldig pris på tilbakemeldingene, og merker også at andre er skeptiske til en slik løsning. Er ofte best å lære av andre sine erfaringer, istedet for å gå på smellene selv.

     

    Men det er som du sier, vi får mindre funksjonalitet og eventuelt mindre oppetid. Men fordelen er mange penger spart, gjerne høyere ytelse og mer fleksibilitet.

  9. Du får noen fordeler ved å kjøpe ferdig-server, både med tanke på funksjonalitet og avtaler.

    F.eks vil du kunne bruke HP/FS sin programvare for å få hardware status og lignende på serverene, ganske enkelt få alarmer på feil og tegn på at du kan få en feil(prefailure warning).

    Dette hadde vært kjekt å ha + remote access (iKVM) om vi ikke fikk starte OS'et eller kommet oss på nettverket.

     

    Du får også ihvertfall noe redundans, på f.eks CPU og PSU om du kjøper ferdig-server.

    Dette mener jeg vi får med å kjøpe to ganske like servere også, der den ene kan være nede en stund om nødvendig.

     

    Også har du jo RSB/ILO kort som gir genial fjernstyring av serveren.

    Dette hadde vært digg. Finnes det noe billigløsning?

     

    Selv om dere klarer å fikse feil selv, så kan det koste mye tid og penger å feilsøke på komponenter når disse ryker.

    Du kan jo velge uten service-avtale og spare litt, samt evt. ta en billigere server?

    Jepp, er man uheldig, så kan det bli endel timer jobbing dersom deler skulle bli defekte.

  10. jeg regner med at både HP og Dell har serviceavtaler i tilfelle det skulle skje noe med serverne (defekt hw osv) og det er kostnadene tilknyttet dette som kan gjøre det litt dyrere. jeg synes dere skyter dere selv litt i foten ved å bygge selv.

    Takk for tilbakemelding! Begge leverandørene kom med tilbud inkludert serviceavtaler, men når prisen er dobbel så dyr (jeg er klar over at det også er billigere komponenter), så frister det å bygge selv.

     

    Vi er fult kapable til å bygge, bestille, oppgradere og erstatte komponenter, så her går det mest utover tapt arbeidstid.

  11. På jobben skal vi ha innkjøp av to nye servere. Vi har fått tilbud fra HP og Dell, men begge overpriser seg selv med "unødvendige" enterprise komponenter.

     

    Server1:

    • Web, database, subversion, trac, ftp, virtuelle maskiner ++
    • Denne vil bli lite belastet, men vi ønsker lav nedetid, ikke mer en 1 arbeidsdag.

    Server2:

    • Byggeserver (Continuous integration), virtuelle maskiner ++
    • Vil stå og kompilere Javakode og kjøre forskjellige tester.
    • Denne vil ha høy belastning, men er ikke farlig om den blir nede f.eks 1 uke.

    Dersom vi velger nokså like komponenter for begge servere kan vi bruke Server2 som en "standby" server om noe kritisk skulle skje med Server1.

     

    Forslag til hardware:

    • AMD Phenom II X6 1055T 125W.
    • 4x2GB DDR3 minne.
    • ASUS AM3 mATX hovedkort, AMD785G chipset.
    • Chieftec UNC-210S-B 2U Sort kabinett.
    • Server1: 2 vanlige SATA disker i RAID1.
    • Server2: 1 Intel X25-M SSD + 1 vanlig SATA for "offsite" Server1-backup.
    • Foreløpig handleliste

    Noen innspill til en slik løsning?

    Noen som har bygget server av desktop-komponenter på jobben?

    Passer AMD boxed kjøleren i et 2U kabinett?

  12. Hva slags muligheter har man innenfor IT, om man velger å gå elektro -> dataelektronikk? :)

     

    Jeg er ikke interessert i elektronikk generelt, men ønsker å jobbe med data (fikse problemer i systemet, formatere, holde datamaskiner i orden osv.)

     

    Er dette da en riktig vei å gå? ;)

    Jeg er ferdig med dataingeniør etter GK elektro, VK1 elektronikk, VK2 serviceelektronikk data og forkurs. Jeg tror det var mer givende, praktiske og artige fag enn på allmenn. Eneste ulempen er mangel på jenter på disse studiene.

  13. Hvor har du bestilt din? Jeg har bestilt min på Komplett, så at MPX har leveringsdato den 18 mars.

     

    Har også fått verifisert fra HP at alle maskinene har støtte for 8GB ram, er skrivefeil på hjemmesiden dems (og da også alle som selger denne laptopen).

     

    Endte opp med core i-7 cpu og 500gb hd, blir vell muligens en oppgradering til SSD når de har blitt litt billigere :-)

    Jobben har avtale med Atea. Jeg fikk samme melding i dag, 3. gang vi har fått utsatt leveringsdato :(

    Så vi måtte bare bestille en annen... Så da ble det en Thinkpad T410 istedet for, oppgraderer med en gang til SSD.

     

    skulle jeg blåst av såpass på min jobb pc så er det ingen tvil om at jeg skulle hatt en bærbar med to disker. 1 systemdisk som går på SSD og en lagringsdisk 500-1000 GB 7200 RPM.

    Ganske enig, de 2.5" snurrediskene er ikke kjent for å være de kjappeste...

  14. Jeg har en annen HP lader som er 18,5V, 65W og 3,5A. Denne holder PCen i gang, men lader ikke batteriet. Er det skadelig/farlig å bruke denne laderen?

    Det kan godt hende at det fungerer, men jeg ville vært litt forsiktig. Blir adapteren veldig varm? Har du mulighet å måle om adapteren gir 18.5V ut? Lader batteriet når maskinen er avslått?

  15. HP Elitebook er veldig gode maskiner.

    Har selv denne maskinen og er veldig fornøyd med den. Har speca den litt opp med 8gb ram, og SSD.

    Den bør være kraftig nok til det meste av arbeids oppgaver, bruker den selv til til testlab for servere og klient med VMvare. Og HP sine DreamColor skjermer er også bare helt nydelig å jobbe på.

    Nice, bruker du noen ekstern skjer/tastatur til den? Hvordan er tastaturet?

     

    Men ville nok kanskje ha ventet litt nå hvis du har mulighet, da HP kommer med 8740 serien om ikke veldig lenge. Da får du bla. USB 3.0, DDR3, og en del annet snacks ;)

    Ja, ser ut som de fleste produsentene kommer med nye CPUer, chipset og andre oppgraderinger nå, ser ut som jeg kanskje må bruke min private laptop i starten.

  16. Hei, takk for at du tok deg tid til å svare!

    Disse maskinene gjør en del oppgaver også om natten, f.eks backup, kompilering av dokumentasjon og produkter, ftp distribusjon etc. Hele miljøet vil være svært vanskelig å gjøre flyttbart (dvs til laptop(er)) delvis på grunn av disse oppgavene.

    Teamet har en dedikert maskin til slike oppgaver, denne blir brukt til lignende oppgaver.

     

    Når det gjelder prestanda så er det en del å hente pga flere disker i RAID0, 12Gb RAM samt bedre CPU enn hva som kan skaffes i bærbare. Nødvendigheten av dette er jo seff. litt avhengig av hvilke datamengder/algoritmer en arbeider med.

    Utvikleropplevelsen blir nok bedre med raskere maskiner :) Men programmene som vil være kjørende er hovedsakelig en eller flere "lette" databaser (PostgreSQL, MySQL eller JavaDB), applikasjonsserver (Glassfish/Tomcat), utviklingverktøy (Eclipse ++). Selve datamengden vil være mindre på utviklingsmaskinene, større tester vil bli kjørt på den dedikerte maskinen.

     

    Dersom du går for lappis til utvikling, så prøv å unngå fristelsen det å bruke den til alt mulig annet. Det er tidvis underlig hvilke ting som påvirker hverandre her i verden (dvs hva som egentlig følger med i diverse installasjoner).

    Enig med deg, liker ikke å "søple" til maskiner, uavhengig av ytelse på maskinen :)

     

    Har den på en Lian-Li kjøler så den ikke skal lide sånn (irriterende lyd av vifta dersom den starter).

    Ikke dumt med Lian-li kjøleren om viften blir litt for aktiv!

     

    Treig (i forhold til hva jeg er vant med), men ellers ok. Tastaturet er, som på alle laptop's, håpløst. Skjermen liten (15"), men god.

    Ja, tastaturet er viktig, eventuelt blir det eksternt tastatur på kontoret.

  17. Takk for svar, jeg er enig i mye du skriver.

     

    Skal du jobbe på den innebygde skjermen bør du finne en med så stor skjerm som mulig. Skal du ha PCen med rundt en del er det selvsagt en fordel å ha en mindre skjerm som også gir en mindre maskin. Jeg jobber på laptop, en 15-tommers Lenovo, men med ekstern skjerm. Kunne jeg valgt fritt ville jeg gått for større skjerm, men jeg vil uansett sterkt anbefale en ekstern skjerm i tillegg, eventuelt bruke den innebygde som ekstraskjerm til ting du ikke bruker hele tiden.

    Ja, jeg må høre med de om ekstern skjerm, tror en 13"-15" blir for lite i lengden.

     

    Ellers virker en i5 som det opplagte valget for en (relativt) high end bærbar i øyeblikket. Jeg ville også prioritert 7200 rpm disk siden diskytelsen er ganske viktig ved store rebuilder, hvis du skal kjøre en DB lokalt osv. I øyeblikket ser det ut til at leverandørene er midt i innfasingen av i5, så slik sett er du nok noen uker tidlig ute.

    Enig med deg, tror diskytelsen er noe av det viktigste, jeg må prøve å finne en modell med 7200rpm eller SSD.

     

    Andre ting som kan være nyttig er eSATA slik at du kan få full diskytelse med en ekstern disk, og 64 bits OS hvis jobben din godtar det slik at du kan gå over 4GB minne, enten med en gang eller som en oppgradering senere.

    Ikke dumt med eSATA, tenkte ikke på det, skal prøve å finne en med eSATA. Angående OS er jeg litt usikker på hva de godtar, men jeg oppfattet det slik at dersom man kan holde maskinen sin oppdatert og beskyttet mot malware, så står man fritt til å velge OS.

     

    Jeg har dessverre ikke noen konkrete forslag, jeg var innom diverse leverandørsider for et par uker siden og da var det fortsatt veldig tynt med i5-bærbare.

    Ja, var ikke lett å finne maskiner med i5, men vet du om hva de andre sine produsentene kaller sine "High-end"/Thinkpad modeller?

     

    Edit2: Ble litt usikker etter å ha skrevet om i7 og fire kjerner (de nye i7-6xx har jo to og er 32nm teknolgi) så jeg sjekket noen av de modellene som er tilgjegelige og de jeg fant var i7-7xx og altså 45nm og 4 kjerner. Finner du en i7-6xx så kan det være et godt alternativ til i5.

    Er ikke helt sikker, men oppfattet det slik at alle mobile-cpuene til i5 og i7 er dual core, hvor hver core kan kjøre to tråder samtidig.

×
×
  • Opprett ny...