Gå til innhold

mosle

Medlemmer
  • Innlegg

    222
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mosle

  1. Heisann, ettersom jeg hadde 18års dag i går/dag, så tenkte jeg å kjøpe meg en ny mobil. Alt gikk helt fint, frem til de kredittsjekket meg, hvor det sto avslått. Vet noen hva de vurderer ? Jeg har jo fast inntekt, som enkelt dekker den regninga jeg ville fått for mobilen, og jeg har aldri hatt noen betalingsanmerkninger eller annet kluss. Så, vet noen hva jeg kan gjøre for å få kjøpt mobilen ? Kan det hjelpe å prøve hos andre selskap ?

  2. All CNC-programmering tar utgangspunkt i G90/G91 absolutt eller inkrementell målgivning.. Hvordan er du her mtp det? Er du kjent med dette?

     

    Det er jeg ikke kjent med nei :p

     

    Heisann, jeg kan vel egentlig ingenting, utenom x,y,z og vet hva t står for. Jeg kunne gjerne trengt et eksempel på et enkelt program for meg,om du gidder. Og gjerne forklare hva de forskjellige funksjonene betyr. x= fram og tilbake ? z= høyre og venstre? y= opp og ned ?

     

     

    Det spørs jo hva slags maskin du skal stå i.

    Men som regel er z inn og ut av delen, y opp og ned og x sideveis forflytning.

    Så har du 4 akse og 5 akse.

     

    Er det en fresemaskin eller dreiemaskin du skal stå i?

    Hva slags styring er det fanuc, siemens?

    Hva skal du lage/ hva slags emner skal du maskinere i? Stål, aluminium, titan, rustfritt??

     

    Jeg kommer til å stå mest i dreiebenk, men vi har jo fleroperasjonsbenker også. Det er så varierte oppgaver, at vi varierer i materialtype hver dag. Sjelden vi serieproduserer noe.

  3. Ja, du har nå levd x antall år på en planet kalt jorden (om ikke, så er ikke dette tråden for deg). Hva har du erfart, som du skulle ønske du visste når du var yngre... Hva skulle du ønske andre rundt deg visste ?

     

    Jeg begynner; Jeg skulle skjønt at skolen faktisk betyr noe, og at jeg med bare litt mer innsats hadde fått den jobben jeg ville hatt !

  4. Hehe, det er så kort avstand mellom oss, at jeg faktisk kunne jogget bort der. Ville vel og merke tatt meg en halvtime:) Det er det jeg er dårlig på, dette med å tolke signaler. Jeg har aldri turt og sagt noen eksakt dato eller noe sånt. Jeg har bare sagt at det hadde vært koselig å treffes en gang :) Da har hun sagt at det er greit. Men ja...

     

    Anngående høyden, så trener/trente jeg aktivt : ) Så, jeg tar litt igjen på muskler håper jeg.

  5. Jeg har noen spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med :)

     

    Jeg er tror jeg er forelsket i ei jente jeg aldri har truffet IRL, vi har chattet veldig mye på msn, hatt på web-cam, og vi har snakket sammen på telefonen. Og jeg tror virkelig jeg er forelsket i henne, ikke bare betatt. Jeg tenker på henne hele tiden ! Det gjør at jeg ikke tenker klart lenger. Er dette i det hele tatt mulig ? Å bli forelsket på den måten mener jeg ? Hun er såå utrolig søt, hun er pen, smart omtenksom, hun liker samme musikk som meg, tenker likt som meg... Jeg kunne fortsatt i en evihet ! Men, siden vi ikke har truffes før, så er jeg faktisk redd for å gjøre det :( Jeg vet at jeg er en del lavere enn henne hun er 1.70 og jeg er 1.67 ca, kan dette bli et stort problem tror dere ? Og hvordan skal jeg vise over nett, at jeg er interessert i et forhold (på sikt) ? Og er det kleint å be med på date ? (jeg er 17). Vi kjenner hverandre veldig godt,og hun sier hun er glad i meg ! Skal jeg liksom ta det som et venneforhold i begynnelsen, eller skal jeg være klar på hva jeg vil ? :)

     

    vet dette er rotete skrevet, men jeg er ganske omtåket for tiden...

  6. - Urettferdig? Du har jo ikke vært annen enn frekk og usaklig.. Jeg har bare argumentert helt vanlig.

     

    - At andre har forsvart dine argumenter er tilfeldig.. det er jo flere Metallica-fans enn Megadeth-fans.

     

    - Jeg har lest alle innleggene nå. Jeg hadde ikke tid da diskusjonen foregikk? Har du noe i mot det? Er det ignorant?

     

    Jeg skal poste to videoer fra nyere tid. Der kan du ta en titt selv :) hvis du har spilt litt gitar, og har satt deg litt inn i det.. hører du hvem som er teknisk best. Det er det jeg hele tiden har påstått i denne tråden. Jeg har hele tiden blitt motargumentert med lister og at en god gitarspiller skaper harmoniske toner osv.. men jeg har hele tiden sagt at Broderick er flinkere til å spille på gitaren, teknisk sett. Se hvorfor på disse videoene!:

     

    Spøl til ca. 4:20 i denne videoen, og hør Kirks solo (Blackened) live i 2009.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=J9RabC9MD24

     

    Denne soloen er bare helt latterlig dårlig utført. Han slurver så til de grader!

     

    Så titter du på denne videoen. Det er et liveopptak fra Atlanta 2010, der Chris Broderick nailer soloen på Tornado of Souls så til de grader bra! Han er så utrolig bra teknisk! Jeg vil nesten si bedre enn Marty Friedman (dog, han er utrolig mye mere kreativ, enn båe Hammett og Broderick)

    Spøl til ca. 3:10

     

    http://www.youtube.com/watch?v=00DqZ_LDjxQ

     

    Du sier at soloen til Tornado of souls er helt fantastisk å ha gjennomført, jeg setter en knapp på at Hammett hadde tatt den soloen like feilfritt på en god dag. Det er ingen teknisk vanskelig sang om du har spilt gitar en stund. Jeg kan selv klare den uten problemer, om jeg setter meg ned en liten stund.

     

    Og bare for å trekke det fram... Stemmen til Mustaine er virkelig ikke god. Musikken er uttrykksløs, og bandet er bygget på noe så barnslig som å "ta igjen" fordi Metallica kicket ham. Mustaine er en egoist !!

    • Liker 2
  7. Heisann, har planer om å lage meg en stirling motor på jobb i morgen (lite å gjøre nå), men jeg skjønner ikke helt hvordan den funker. Noen som kan forklare det litt bedre enn wiki osv, for ja jeg har søkt. Det jeg lurer mest på er jo om du bare setter varme på ene siden av stempelet, mens den andre blir kjølet av luften ?

     

    Skal poste litt bilder osv. når jeg har kommet i gang : )

  8. Heisann, det er ei jente på ca samme alder som meg, som jeg har begynt å få god kontakt med via msn. Vi har aldri truffes skikkelig in real life, men vi har flere felles bekjente, og hun bor ikke så langt fra meg. Dette er ei herlig jente, som jeg enkelt og greit har falt for, men hun er neimen meg ikke lett å forstå seg på. Av og til så starter hun samtaler med meg hver dag, og andre ganger, sitter jeg med en klump i halsen, og venter på at hun skal skrive.

     

    Hovedspørsmålet mitt er egentlig: Jeg har tidligere spurt om hun vil bli med ut og finne på noe, og da har hun svart "ja, hehe : ))", men dette er jo så ekstremt vanskelig å skjønne. Jeg hadde vel svart med ca det samme om det var noen jeg ikke var int. i... Hadde hun spurt meg, så hadde jeg klart gitt beskjeden "selvfølgelig".

     

    Hva tror dere ? Skal jeg bare hoppe i det, og faktisk sette en konkret dato ? Og jo, jeg har noe å tape, jeg kan over tid, ha sjangs til å utvikle et enda bedre forhold til henne :)

     

    Sorry, jeg skriver drittdårlig... Men, make the best out of it ;)

  9. Heisann, jeg har bestilt en ny del til min pc gjennom forsikringen. Der har jeg vridd litt på sannheten, saken er at pc skjermen er knust av et stk knyttneve, mens jeg sa at den datt i gulvet, er det noen måte de kan oppdage dette på ? Eller går det greit tror dere ? :p

    Det er slike som deg som fører til at forsikringsprisen stiger. Forsikringssvindel kan bli anmeldt og det kan gi deg mange kjedelige følger. Store følger bare fordi du feilet i et spill og ble forbanna på skjermen din (vill gjetting fra min side). Men ja de kan oppdage det siden en tekniker med erfaring kan se om skadeomfang og oppgitt skade har sammenheng.

     

    Faktisk ikke langt fra sannheten... Jeg er Haugesund supporter, så det forklarer vel litt ? ;)

×
×
  • Opprett ny...