Gå til innhold

-kga-

Medlemmer
  • Innlegg

    2 648
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -kga-

  1. Ser denne lista grei nokk ut for en all round pc?

     

    Den skal brukes til film, noe spill og programmering (mye prosessor (multithreading,++), minne (processering av store dokument samlinger) og lagring til HDD (database, osv) krevende programmer). Pleier også ha mengder av Internett sider og flere programmer oppe samtidig ( så sant jeg ikke spiller).

     

    Fungerer Komponentene godt nokk sammen. Passer de sammen (Sist pc jeg hadde så kræsja noen høye ram brikker med cpu kjøleren)?

     

    Noen forslag til forandringer som ikke øker prisen for mye?

  2. Black and white og creatures var vel noen spill med internsang AI. Husker jeg ufrivillig lærte apen min til å lage breaders, merka først at han hadde gjort det etter att nesten alle folka var satt til breaders og det var en mengde barn løpene rundt. Husker også at jeg lærte kua til en kamerat til å drite på folk. Artig tider.

     

    Kunne ønske de satset litt mer på å lage realistiske og interessante AIer til spilla sine.

  3. Hvis den kan hjelpe oss til å oppdage spredning av sykdommer og potensielle epidemier tidligere så kan store summer bli spart på lege og sykehus kostnader.

     

    Hvis de skal samle alt mulig av forskjellig data for å bruke i sine spådommer så håper jeg at dem lager grensenitt som er tilgjennglelig for alle som gjør det enkelt å få tak i og bruke de forskjellige dataene. Både historiske og realtime data. Hadde likt og kunne lett få tak i makro og mikro (bedrift) økonomi data fra hele verden og i tillegg andre ting som vær data, nyheter og sosiale media meldinger fra ett lett brukbart programmerings grensesnitt. Skal man ha tak i slikt nå så må man lage en mengde forskjellige web scrapere. Om prosjektet får offentlig større burde det være ett krav og offentliggjøre informasjonen de samler inn til bruk for å forutse ting.

  4. Vasle Finsanskriser? Mener dere ikke skape finanskriser?

     

    Om den etter hvert viser seg ha gode spådommer så kan den kanskje få krisa til å komme tidligere, men da blir den helle rikke så stor som om bobla hadde fått tid til å vokse seg enda større. Kanskje det bare blir en liten korreksjon isteden for en krise.

     

    Men det kan nokk fort bli problemer om de begynner å bruke data fra finans kriser deres egne varsler har vært med på å utløse for å trene systemet til å varsle om fremtidige kriser.

  5.  

    ...

     

    Mønster gjenkjenning er jo det læring består av. Hjernen er en gigantisk og kompleks sammensetting av mønster gjenkjennings mekanismer. Mange områder i hjernen har blitt simulert enkeltvis med forskjellige typer ANN (men med et mindre antall nevroner), og man forstår hvordan de fungerer. Problemet kommer når man skal få alle områdene til å fungere sammen.

     

    Det har ingenting med saken å gjøre. Vi snakker ikke om å programmere en hjerne, men et dataprogram.

     

    En måte for å oppnå AGI på er å lage ett program som etterligner hvordan en hjerne er byggd opp og fungerer. Trur det vill være den beste måten om man ønsker en strong AI som er menneske lignende. Dermed har det alt med saken å gjøre. Trur forøvrig at enn er nøtt til å ha mange av menneskelige egenskaper for å få en strong AI, bevissthet, selvbevissthet, følelser/Sentience. Og den greieste måten for å oppnå det er nokk å etterligne deler av hjernen.

     

    Det fintes forøvrig andre algorithmer som også blir sakt att lærer seg ting. Såkalte lazy learning algorithmer fungerer med at man legger inn en rekke caser i minnet og når en ny case kommer så blir den behandlet ved å hente ut de mest like casene fra minnet (k-nearest neighbour, case based reasoning...). Kunnskaps representasjon systemer kan også lære seg ny informasjon. For eksempel kan rule based systmes tilegne seg nye regler ved å se på historiske data og om resultatet er ønskelig eller ikke. Men alt dette er kan forsåvit også bli sett på som mønster gjenkjenning, men på en mer abstrakt måte en hvordan ANN gjør det.

  6. En datamaskin som kan kobles til hjerner (ikke lenger en hjerne i et menneske, men en "passiv" hjerne) og utnytte hjernens utrolige prosesseringsegenskaper, vil kanskje være den ultimate datamaskin.

     

    Den ville sikkert vært bedre på enkelte oppgaver, men en vanlig data ville nokk vært mer allsidig å pålitelig. Men det er vel kanskje en kombinasjon du mener, og det kunne nokk blitt bra.

     

    Trur det ville vært mer nyttig å brukt mini dataer koblet til vær hjerne for å forbedre oss selv. Ville likt å få litt hjelp til hode regning. Kunne også vært kjekt og forbedret hukommelsen (navn, gloser, osv.), kunne også vært kjekt og kunne lagre enkelte ting fullstendig slik at man kunne vært sikker på at det man husker er korrekt.

  7. Joda, skjønner tankegangen. En stor probabilitetskalkulator.Problemet jeg ser er: Hvordan skal de få datamaskinen til å forstå hva som blir sagt på Facebook/Twitter/osv? Hvis den skal kunne gjøre det de sier den skal gjøre, så må den ihvertfall ha en form for language interpreter som kan lese innlegg og forstå konteksten. Hvis de klarer det, så er det ihvertfall ett steg nærmere AIer.

     

    Fintes allerede programmer som analyserer informasjon fra sosiale nettverk. Programer som foretar produkt/bedrift/merkenavn analyser for bedrifter blir mer og mer vanlig.

     

    Burde ikke være altfor vannskelig å lage ett system som kan prøver og forutse sjukdoms spredning og finanskriser, men å få den til å gi bra spådommer vill nok være en jobb som aldri tar slutt. Har selv lagd ett program som prøver å forutse spesifike ting med å automatisk analysere nyhets artikler, og den hadde mer rett en den tokk feil.

  8. Det finnes jo mange måter å binde kunnskap til hjernebarken, mønstre er jo bare en av dem. En annen er f.eks praktisk anvendelse, dvs vi lærer ganske mye ved bare å utføre jobben.

     

    Og så er det jo slik at vi er skrudd sammen forskjellig, og noen mangler f.eks egenskapen til å gjenkjenne mønster i mennesker og trenger å høre stemmer eller kjenne lukt før de kan identifisere noen. Så hvis man skal knytte all læring til mønster for en maskin vil den være begrenset.

    Lukt og stemme gjenkjenning har også med mønster gjenkjenning å gjøre. Signaler fra ørene og nesa blir sent inn til neuronene i hjernen, og spesifikke lukter og lyder blir vill altid bli sendt inn som ett ganske likt mønster. Hjernen tar så å sender input signalet/mønsteret gjennom flere nevron lag som filtrerer ut en del unødvendig informasjon (hørsel å syn har en del slike lag) føre hjernen jobber med å gjenkjenne mønsteret.

     

    Praktisk anvendelse blir også lagret som mønstere i hjernen. Nr vi utfører en oppgave så blir spesifike nevroner fyrt av i smmtidig og i en spesifikk sekvens. Om denne oppgaven gir en positiv tilbakemelding (fulfører ett mål) så vill dette mønsteret bli sterkere assosiert med dette målet ved at dopamin styrker koblingenne mellom disse neuronene.

  9. Sukk... Det AIet dere snakker om må ha tre VILLT forskjellige deler, som hver i seg selv vil være tilnærmet umulig å lage.

    1: AI må kunne lære. Lykke til; det er alt jeg sier om det.

    2: AI må kunne BRUKE lærdommen sin, altså må den utvikle seg selv. Dette er nok litt enklere, men ikke i nærheten av mulig i dag.

    3: AI må av en eller annen SINNSVAK grunn ha blitt programmert med et ønske om å utslette mennesket. Med 1 og 2 i boks vil dette være en piece of cake, men WHY????

     

    Det fintes algoritmer som kan lære nå i dag. Metoder som artificial neural networks (ANN), suport vector machines, naive baies, osv. fungerer ved at de har ett sett med input data som de blir trent opp til å gjenkjenne de korkete outputa til. Dette kan bli brukt til alt fra å styre biler til å forutse aksjepriser. Det er en form for læring. I teorien så burde det være mulig å lage en strong AI med ANN, men først må man forstå hjernen såpass godt att man hvet hvordan man skal konstruere ett slikt ANN (hva slags lag som skal brukes og hvordan de skal kobles sammen).

     

     

    Skulle vi noen gang få lagd en strong androide aktig AI så vill jeg nokk tru den må bli først lag for å ha fri vilje hvor den må vokse og lære som oss mennesker, beby, barn, ungdom, voksen. Seinere går det vel an å legge til noe ekstra program vare som styrer hva den gjør. Dette ekstra programmet leser av hva AI tenker også styrer følelsene når spesifikke tanker kommer opp. Feks. kan det bli styrt til å elske en spesifikk jobb. Når dårlige tanker om mennesker kommer opp så kan den feks føle sorg eller lignende, mens når den tenker gode tanker om oss så kan kjærlighet og andre gode følelse bli styrket. Men dette er muligens moralsk feil. Trur jeg hadde hatt problemer med å installere ett slikt program om AIen var veldig menneskelig.

     

    Jeg snakker ikke om mønstergjenkjenning, jeg snakker om at programmet velger noe å lære seg, og lærer det. Antageligvis vil det være nødvendig for å fullføre en oppgave. La oss ta Siri i iPhone 4S for eksempel. Per i dag funker den dårlig i Norge. Ideelt ville Siri i dette tilfellet skjønt at man snakker et annet språk til den, og så lært seg å forstå det språket, og kanskje til og med å snakke det språket. Helt uten hjelp fra Apple eller andre selvsagt.

     

    Mønster gjenkjenning er jo det læring består av. Hjernen er en gigantisk og kompleks sammensetting av mønster gjenkjennings mekanismer. Mange områder i hjernen har blitt simulert enkeltvis med forskjellige typer ANN (men med et mindre antall nevroner), og man forstår hvordan de fungerer. Problemet kommer når man skal få alle områdene til å fungere sammen.

  10. IBM har jo alt begynt å simulere mindre deler av den rotte hjerne.

    Kilde for påstanden, takk! :hmm:

     

    Kanskje du blander sammen med roboten Gordon, som styres av hjerneceller fra en rottehjerne:

    Vanligvis vil kontrollsystemet til en robot bestå av den gode gamle mikrobrikken tilknyttet et kretskort.

     

    For roboten Gordon, som er oppkalt etter visekansleren ved University of Reading i Strobritannia, hviler robothjernen i en liten beholder, sammen med næringsstoffer og antibiotika.

     

    Celleklumpen består av rundt 300 000 rottehjerneceller som stadig lager nye forbindelser til hverandre.

     

    I bunnen av beholderen sitter 80 elektroder, og de elektriske signalene som sendes ut fra hjernecellene registreres her. Slik kan de vises som signaler på en dataskjerm, eller gi Gordon evnen til å styre unna en vegg.

    kilde: http://www.forskning.no/artikler/2008/august/190710

     

    kilde 1

    Kilde 2

    Ser att det ikke var en helt korrekt simulasjon, de manglet vist en del som hadde med strukturen mellom neuronene og deres koblinger om jeg lester riktig (trøtt), noe som er kritiskt for for att det skal fungere riktig.

  11. Det første menneske lignende roboten vill muligens ha en hjerne som er en direkte kopi av ett menneske. Renger med vi må kartlegge menneskehjernen ned til den minste detalj, lage en kunstig datasimulert modell for så å forske på den slik at vi kan forstå nøyaktig hvordan hjernen fungerer føre vi kan lage en intelligens lik vår fra bunn av. Men føre vi lager den fra bunn av kan vi sikkert klare og putte denne simulerte hjernen i en robot. IBM har jo alt begynt å simulere mindre deler av den rotte hjerne.

  12. Sukk... Det AIet dere snakker om må ha tre VILLT forskjellige deler, som hver i seg selv vil være tilnærmet umulig å lage.

    1: AI må kunne lære. Lykke til; det er alt jeg sier om det.

    2: AI må kunne BRUKE lærdommen sin, altså må den utvikle seg selv. Dette er nok litt enklere, men ikke i nærheten av mulig i dag.

    3: AI må av en eller annen SINNSVAK grunn ha blitt programmert med et ønske om å utslette mennesket. Med 1 og 2 i boks vil dette være en piece of cake, men WHY????

     

    Det fintes algoritmer som kan lære nå i dag. Metoder som artificial neural networks (ANN), suport vector machines, naive baies, osv. fungerer ved at de har ett sett med input data som de blir trent opp til å gjenkjenne de korkete outputa til. Dette kan bli brukt til alt fra å styre biler til å forutse aksjepriser. Det er en form for læring. I teorien så burde det være mulig å lage en strong AI med ANN, men først må man forstå hjernen såpass godt att man hvet hvordan man skal konstruere ett slikt ANN (hva slags lag som skal brukes og hvordan de skal kobles sammen).

     

     

    Skulle vi noen gang få lagd en strong androide aktig AI så vill jeg nokk tru den må bli først lag for å ha fri vilje hvor den må vokse og lære som oss mennesker, beby, barn, ungdom, voksen. Seinere går det vel an å legge til noe ekstra program vare som styrer hva den gjør. Dette ekstra programmet leser av hva AI tenker også styrer følelsene når spesifikke tanker kommer opp. Feks. kan det bli styrt til å elske en spesifikk jobb. Når dårlige tanker om mennesker kommer opp så kan den feks føle sorg eller lignende, mens når den tenker gode tanker om oss så kan kjærlighet og andre gode følelse bli styrket. Men dette er muligens moralsk feil. Trur jeg hadde hatt problemer med å installere ett slikt program om AIen var veldig menneskelig.

  13. Hadde vært kult å få oppleve AI som er på samme nivå som oss. Sjansen for det er vel omtrent null for oss som lever nå, med mindre man finner opp noe som stopper aldringsprosessen.

     

     

    Trur det er større fare for at noen self replicating små nano roboter som er giftige eller skadelige for mennesker vil ta over verden føre vi klarer å utvikle en strong AI som gjør det. Burde gå fint å lage slikt med dagens AI teknologi... men aner ikke hvor lang tid det vil ta føre nano teknologien er god nokk.

     

    Tviler på at noe av dette kommer til å skje. Når vi klarer å lage AI som kan konkurrere med oss så kan vi sikkert så mye om hjernen å menneske kroppen at vi kan utvikle oss selv til å holde tritt med AI teknologien.

  14. Trenger ny PC. Den skal brukes litt til gaming, men ikke så mye. Om alt går etter planen så skal den derimot bli brukt mye til å kjøre noen multiprocessing programmer jeg lager som er veldig krevende. Oppgavene som løses er veldig lett å kjøre i mange paralelle processer. Når programmer er ferdig så vil de bli kjørt noen få ganger i månen og hver gang vil antagelig ta noen dager for å fullføre.

     

    Har 3 forskjellige forslag, to med seks skjærner og en med fire. Siden jeg vil kjøre mange krevende oppgaver i paralell, vil da 6 kjærner gi mye bedre ytelse en 4? Har også veldig lyst på i7 970 sette, men den er noe dyr for meg for tiden. Vil den i mitt tilfelle være vært pris forskjellen fra de andre? Er X6 bedre egnet en den dyrere i72600k?

     

    i7 970

    X6 1100T

    i7 2600K

     

    Er det noe annet jeg burde gå for isteden?

  15. jus forumet mener de at å bruke VPN eller proxy for å få tilgang til Netflix og Hulu er ulovlig, men ingen har gitt noen konkrete svar med referanse til lovverket, så jeg er ikke sikker. Er det ulovlig?

     

     

    Blir vel til at jeg kjøper noen få av de TV seriene jeg har mest lyst på på DVD, og resten av dem jeg har lyst til å se kommer jeg bare til å droppe. Altfor dyrt, tungvindt og tidkrevende å skaffe seg et fysisk produkt. Tar for mye plass gjør det også. Mye bedre å ha det på dataen eller å streame det over nette.

  16. Hvordan kan man lovlig få tak i TV serier? Fintes det noe alla Netflix eller Hulu her i Norge?

     

    Eneste lovlige måtene jeg har funnet er å vente til de kommer på norks tv, noe alle ikke gjør, og i tillegg er det ganske tungvindt å slave etter tv tidene, og en del serier er det kjedelig om man gå glipp av en episode. Ellers så kan enn jo vente ett år etter serien er ferdig vist i USA for så kjøpe den, noe som også er kjedelig siden det er vanskelig unngå å høre/lese om spoilere mens man venter, noe som kan ødelegge en del. Å kjøpe de på DVD er egentlig best med litt eldre TV serier man ikke har hørt så mye om, eller vært interessert i slik at man kan få hele serien på en gang og ikke har hørt eller eller ikke hengt seg opp i eventuelle spoilere man har hørt.

×
×
  • Opprett ny...