Gå til innhold

smarting90

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av smarting90

  1. Start fra en minnepenn med MacOS installasjonsfiler på. Der får du tilgang til diskbehandling - som gir deg tilgang til å klone disken over til en ekstern disk. Reinstaller OS X og hent ut filene etterpå. 

    Til og med recovery oppstart var ødelagt og ingen mulighet for å starte fra usb eller noe annet enn å installere OSet på nytt fra "Internet Recovery" hvor jeg måtte installere OS X og hentet data og deretter kjørte jeg recovery, formaterte intern hdd og installert på OS X på intern hdd igjen. Så problemet er løst og men takk for masse tips fra dere. Har aldri tuklet med mac slik før. 

  2. Jeg har klart å rote meg til ved installasjon av Windows på mac, jeg har muligens klart å formatere de små partisjon av hdd. Og da jeg prøvde å restarte finner ikke maskinen noen av boot. Jeg har ganske viktige dokumenter og arbeider gjennom hele året ikke minst ganske viktige personlige bilde/video.

     

    Spørsmål er hvordan kan jeg redde disse data før jeg re-installere Mac på nytt?
    Jeg kom inn til "Disk Ultiliy" og fikk sett at "Downloads" data er der men får ikke sett de 

    bildene/video som ligger under "Photo/gallery".

     

    Kan noen gi meg noe tips slik at jeg kan redde disse dataene og hvordan gjenopprettes disse data igjen?  

  3. hva... skal de bruke kamera til å kryptere....?

     

    Med god kryptering bruker bildet over 5 ganger så stor lagrings-plass og krever tilsvarende mer prosessorkraft..

     

    Spørs om det kanskje kan være lurest å enten laste opp bildet/video til en server og kryptere det der, eller bruke en ekstern bærbar datamaskin til å kryptere med..

     

    Dette har jeg ønsket meg for lenge siden, grunnen til det når jeg er i et forbudt sone kan jeg ikke drass rundt med en laptop for å kryptere innholdet. Sist gang ble jeg så redd da lokal militanter var ute etter meg da de fant ut at jeg var innen i et forbudt sone og så at jeg knipset rundt. I området hadde det heller ikke nett dekning som gjør at jeg kan eventuelt laster det opp til cloud.

    • Liker 1
  4.  

     

    Noe rimelig CPU som anbefales? Har bra nok CPU kjøler Crosair Hydro H60. 

     hva regner du som rimelig? en i5-6500  koster 2049 på komplett 

     

    Tenker pris mellom 2 - 2500 som kan takle Battlefield 1 egentlig. 

     

    Never mind, tror jeg går for den CPU du nevnte ovenfor siden den HK jeg har støtter denne CPU typen. 

  5. Hei, 

     

    Jeg har nylig oppgradert gamle gaming PC-en for å game BF1, oppgradert følgende med  komponenter kan du se under. Men jeg får ikke opp noe på skjerm om BIOS info hverken fra dedikert skjerm eller integrert skjerm, kan det være pga CPU socket-1156 ikke støttes på hovedkortet med socket-1151? Tenkte ikke dette på før jeg har satt ferdig opp. Venter med å oppgradere GPU enda. 

    Eldre komponenter.: 

    Hovedkort - Asus P7P55D Socket-1156

    CPU - Intel i7-860 Quadcore socket-1156

    RAM - DDR3 16GB

    GPU - GTX 560 ti 

    PSU - 750W 

     

    Oppgradert komponenter:

    Hovedkort - MSI B150 Socket-1151
    CPU - Samme ikke opgradert 

    RAM - DDR4 8GB

    GPU - ikke oppgradert enda

    PSU - ikke oppgradert 

     
  6.  

    Dæven ass, det er lenge :(  En kompis av meg kjørte 143 i 100 sone og fikk bare 4 mnd beslaglagt av førekort og måtte ta teori og oppkjøring på nytt da. Men jeg får vel ikke noe rabatt? 

    Dette er akkurat over lappegrensa for ei 100-sone. der skal tapstida være mellom 3-5 måneder, så det ser ut som at kompisen din fikk ei heilt middels tapstid utan at det verken var særlig skjerpande eller formildande omstendigheiter.

     

    Forskjellen mellom din kompis og deg er at din kompis kun blei tatt for fartsoverskridelse, medan du blei tatt for både fartsoverskridelse og for brudd på trafikkreglane om avstand til foranliggande kjøyretøy.

     

    Etter som eg forstår så får ein ikkje rabatt på tapstida som følge av for mange prikkar, i andre samanhengar så kan ein prøve å vinne fram med at det var formildande omstendigheiter (god sikt, gode kjøyreforhold, ekstraordinære forhold, osv), men ein prikk er ein prikk så der er det ikkje så mykje å diskutere.

    Dersom du skal gjere noke så må du prøve å sjå nærmare på om du kan ha ei sak for å unngå at begge forholda som du blei tatt på skal gi prikkbelastning. 

     

     

     

    Ved å trekke tilståelse og aksept av førarkortbeslag så tvinger du forgang i saka. Det er ein liten muligheit for at saka blir gløymt og tilslutt henlagt, men vanligvis så får slike saker rellativt høg prioritet så då må du møte i retten.

    Her kan du risikere at du får strengare straff dersom retten finner grunn til å tru at du kjøyrde fortare enn dei 138 km/t som du har akseptert, eller dersom det blir eit tema om det var forhold som avviker frå perfekte kjøyreforhold (som igjen skal føre til lenger tapstid).

     

    Slik som saka har blitt lagt fram så ser eg lite rom for å komme seg unna. Å eventuelt vinne fram med at farta eigentleg var lavare vil kun gi litt lavare bot. Sidan kjøyring med for liten avstand gav deg 6 prikkar automatisk (mot 3 prikkar for dei utan prøvetid). Så er det nok at politiet beviser at du kjøyrde fort nok til å fortjene 1 prikk til (som for deg gir 2 prikkar) før ein er oppe i 8 prikkar og førarkortbeslag.

     

     

    Virker som jeg har lite sjanse  dersom de prioritere sak som dette her da, selv om de har flere andre viktigere å legge vekt på.

    Takk for konkret svar, hjalp veldig mye og fikk meg til å tenke på annen måte. 

  7. Slik jeg ser det ser det ut som 6 mnder uten førekort, du må ta førekortet på nytt (teori og oppkjøring)  og ett forelegg. Forelegget kan variere, men for farten mener jeg det er 6500, og hvis du hadde 1,5 sekund avstand blir dette 5000. (?) Også blir det vel noe avslag da det er 2 slike summer. - Men så er jeg ingen jurist så ikke ta meg på ordet her. 

    Dæven ass, det er lenge :(  En kompis av meg kjørte 143 i 100 sone og fikk bare 4 mnd beslaglagt av førekort og måtte ta teori og oppkjøring på nytt da. Men jeg får vel ikke noe rabatt? 

  8. Så lenge du er i prøvetida må du uansett gjennom full førarprøve for å få tilbake lappen, uavhengig av tapstida (tapsforskrifta).

    Full førarprøve innebærer ny teoriprøve og ny oppkjøyring. Du treng ikkje å ta oppigjen dei obligatoriske kjøyretimane.

     

    Tap av førarkortet i prøvetida blir med andre ord likestilt med andre bilførarar som mister lappen i meir enn 12 månedar.

    Bilførarar som ikkje har prøvetid og som mister lappen for mellom 6 og 12 månedar må ta delvis ny førerprøve (kun oppkjøyring).

    Vet du om hvor lenge jeg kan ha mistet lappen for da? 3 eller 6 måneder? Hvis man eventuelt får straffrabatt? 

  9. Når hastigheten på stedet er 110 km/t, får man ordinært to prikker om man blir målt til mellom 126 og 130 km/t, og tre prikker om man blir målt til 131 km/t eller høyere. Lappen ryker direkte om man måles til 146 km/t eller høyere. I tillegg får man ordinært tre prikker om avstand til forankjørende er for kort, altså mindre enn tre sekunder.

     

    Du skriver at du har prøvetid, jeg regner med det betyr at du har hatt førerkort i mindre enn to år. Isåfall får du dobbelt så mange prikker for hvert forhold. har du blitt målt til mellom 131 og 146 km/t samt mindre enn 3 sekunders avstand til forankjørende summerer det dermed opp til 6 prikker per forhold for din del, og 12 prikker totalt. Førerkortet ryker ved 8 prikker, og du må klare deg uten i 6 mnd. Jeg tror, uten å være hundre prosent sikker, at du vil slippe å måtte avlegge ny førerprøve.

     

    Den nøyaktige farten din, forutsatt at den var mellom 131 og 146 km/t, har ikke avgjørende betydning for antall prikker, men den kan ha betydning for størrelsen på det forenklede forelegget.

     

    Kilder:

    http://www.vegvesen.no/Forerkort/har-forerkort/prikker

    https://www.regjeringen.no/no/tema/transport-og-kommunikasjon/veg_og_vegtrafikk/sikker-i-vegtrafikken/prikkbelastning/id467534/

    https://www.naf.no/tips-og-rad/i-trafikken/lovbrudd-og-reaksjoner/tap-av-forerkortforeretten/

    Så man burde ikke ta sjanse på å nekte på det? Og forventer at dem ikke har ressurser til å bruke tid for rett sak? Tenkte siden

    dem bare har registrert fartet mitt som 138 km/t i 110 sone. Eller skal jeg bare la det være, trenger bare ider fra folk. 

  10. En uke siden jeg har mistet førekort p.g.a jeg hadde høyt fart i 110 km/t sone. 

    Ble stoppet av UP og fikk 12 prikker med engang fordi jeg var nærmere bilen foran meg og har høyt fart.Husker ikke akkurat hva mitt farten var i venstre forbikjøringfeltet.

    Men de politi folk sa at jeg hadde gjennomsnitt fart over 140 km/t og dermed mitt førekort ble beslaglagt. Jeg fikk ikke med meg akkurat hva jeg fikk 12 prikker for men det jeg husker som de nevnte var kjørte nær av forankjørende bil og hadde høyt fart.

    Jeg godtok alt til stedet for jeg ble stresset og nervøs siden det var første gang jeg hadde blitt stoppet av UP/Politi. De skrev 138 km/t på papir der jeg skrev under, hvor jeg også har da forklart hvorfor jeg kjørte for fort. Fant ut etterpå at man mister ikke førekortet før mann har kjørt over 151 km/t i 110 sone. Jeg tviler også på at det er mulig å få 12 prikker pga man hadde høyt fart og liggende nær bak bilen. 

    De UP har filmet allerede før de var inne i motorveien(der kjørte jeg forbi bilene i venstre feltet da før dem var i motorvei) jeg så video de viste som da viste kjapp de 2-3 min(lange video).Nevnte ikke akkurat hvilken fart jeg hadde, men sa bare jeg hadde gjennomsnitt over 140. 

    Så tenkte å dra ned til politistasjonen og nektet på beslaglaget, og lurte på hva jeg må passe på. 
    Hvis det eventuelt bli rettssak og hvordan skal jeg reagere på det?

    OBS* Jeg er under prøveperiode for førekortet da. 

  11. Konseptet er jo ren kopi av Windows Phone style og Andorid.Apple har aldri vært så original.
    Så du sier at det er litt Windows Phone, litt Android.. Ergo noe nytt? For per i dag så har vi jo ikke som er kombinasjon av de ovennevnte?Hvordan noe kan være en "ren" kopi av noe som er strengt tatt ikke eksisterer er for meg en gåte, dette er jo uansett bare brukergrensesnittet selve operativsystemet har jo helt andre priroiteringer enn hva Android har så om Apple videreutvikler brukergrensesnittet til noe bedre, om det så går mer i retning av Android, mer i retning av Windows Phone eller en mellomvei, eller kanskje en helt annen vei er jo uansett positivt for brukerne.

    Jeg er ikke noe imot det konseptet, med bare det at de refrerer aldri til eksisterene produkt. Mann kan ikke reformere

    og si at dette er noe nytt. Som isheep folk som trodde at Apple som har funnet hele touch og touch brett. De må også få vite at det er flere tilsvarende alternativer der ute.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...