Gå til innhold

Howwy

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Howwy

  1. Heisann! Jeg skal ha meg en ny bærbar pc til 6000kr, og jeg har peilet meg inn på én pc som virker som en god allround-pc som kan brukes til det aller meste, samt. gaming.

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-p...er-aspire-5536g

     

    Er den verdt kjøpet? Og får man i det hele tatt noen bedre bærbar pc til seks slanter?

     

    Hvordan er pc'n nevnt ovenfor sammenlignet med;

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=484530 ?

     

    Mine kriterier er altså:

     

    - Kjapp oppstart

    - Grafikkortet, og pc'n i seg selv skal være bra nok til å kjøre de aller fleste spill

    - Fint utseende

    - Kvalitet

     

    Takker for nyttige svar :)

  2. Hm...Vi har nesten ikke fått forberedt oss på skolen i dag...Vi hadde vanlig skole mesteparten av tiden, har sittet å lest gjennom teksthefte nå. Og jeg må si at jeg ikke har blitt så veldig mye klokere. Jeg har ikke så mange ideer til en sakpreget tekst om det teamet...

     

    Men en annen ting, med sjangere og slikt, noen tips til hvordan skrive et godt kåseri eller essay. har skrevet artikkel for det meste og det har godt bra. spørsmålet er, burde jeg safe og skrive en artikkel uansett hva det handler om, eller skal jeg prøve meg på et kåseri evt. essay? har skrevet det en gang, det gikk stort sett greit og fikk 5+ på det, men det var bare en liten innlevering. Sensorene er vel litt strengere??

     

    Tusen takk hvis noen gidder å lufte ideene sine! Skal lufte mine hvis de kommer! ;)

     

    Læreren din kan faktisk være sensor, for en annen skole selvfølgelig. Så sensorer kan oppleves som både strenge og milde når det kommer til retting av stiler, utifra hva du er vant til hos din norsk- eller nynorsklærer. Så du får håpe på en snill sensor :)

     

    Når det kommer til dette med ideer til hva man kan skrive om under emnet; "Jeg skulle bare være morsom", spesielt da en saklig tekst, har jeg et par ideer.

     

    Hvor går grensen mellom hva som er forsvarlig å tulle med og ikke?

    Hvordan kan en liten artigstrek få mye alvorligere konsekvenser enn først planlagt?

    Hva er humor/latter?

    Drøft uttrykket: "En god latter forlenger livet"

     

    Det er hvertfall det jeg kommer på i farten :)

     

     

    Prøv å finne en definisjon på humor, og reflekter rundt den i et essay eller kåseri. Håper man får muligheten til å gjøre noe sånt på eksamen, da skal jeg ihvertfall gjøre det. :) Visst ikke, så er det bare å sanke opplysninger om spøker som har endt i tragedie, hvilken slags type humor folk tolererer/ikke tolererer og studere "morsomme tekster" for å få inspirasjon. Det er det jeg har tenkt å gjøre. Og dersom du er usikker på sjangertrekk og selve skrivingen din, burde selvsagt også lese i basisboken. ;)

     

    (Er det noen skrivefeil i dette innlegget? Vil gjerne vite, er ikke så flink i bokmål)

     

     

    HVIS ikke. Ingenting som heter visst, etter hva jeg vet. Det er i hvertfall ikke riktig å bruke det i den sammenhengen :)

     

    EDIT: Så er det jo mye om og men på dette med "i hvertfall". Er det i hvert fall, eller i hvertfall?

  3. Akkurat når det kommer til det med Tysklands innbyggertall kunne du jo ha skrevet: Ifølge statistikkbanken.no er innbyggertallet..[..] Men når det kommer til små uttrykk du tar fra, for eksempel, en bok, og setter inn i en annen setning og sammenheng, vil jeg si det ikke er noen vits å oppgi dette. Da prater jeg spesielt om skildringer du syns virker fine å ta i bruk. Og det gjelder jo for det meste skjønnlitterære tekster :)

  4. Med mindre du ikke tilføyer sitat og lange, sammenhengende tekster du har tatt fra en nettside/bok er det ikke nødvendig å oppgi kilder.

     

    Det vil selvfølgelig være lurt å skrive ned kilder på usaklige tall du har hentet fra nettet, men om du finner ord/uttrykk eller at for eksempel innbyggertallet i Tyskland er 83 millioner (noe du har funnet på wikipedia), vil jeg tro det ikke er nødvendig å oppgi dette.

  5. Et DNA-molekyl består av mange forskjellige gener med forskjellige budskap. Et gen inneholder oppskriften for hvordan et bestemt protein skal bygges opp. I henhold til dette lurer jeg på en ting: Er det riktig å si at det er disse proteinene som inneholder oppskriften på hvordan øyefarge jeg skal ha, eller hvordan nesen min skal se ut? At det er proteinene genene har oppskriften til som er oppskriften på hvordan vi vil se ut?

     

    Takker for svar :)

  6. Heisann! Nå har jeg koblet opp xboxen min til pc-skjermen, en Samsung Syncmaster 22 tommers. Problemet er, skjermen har ikke innebygde høytalere, så når jeg kobler til xboxen får jeg ingen lyd.

     

    Noen tips til hvordan jeg kan få lyd når jeg spiller? Jeg prøvde å koble til headsettet mitt via en USB-kabel, men det fikk jeg ikke til å fungere. Jeg vet ikke om det er mulig heller?

     

    Takknemlig for all hjelp :)

×
×
  • Opprett ny...