Gå til innhold

Gahlz0r

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gahlz0r

  1. Interessant feature som gir noen gode svar på hvorfor en av de største underholdningsindustriene er svakt representert på Vestlandet og i Norge generelt. Jeg tenker at med gode miljøer for spillutvikling så er sannsynligheten for internasjonale suksesser høyere, hvilket vil gi bedre betingelser for seniorer og dermed sterkere miljøer.

    Men hvor skal man begynne? Muligens regionale initiativ? Som nevnt i artikkelen, så har Bergen et OK stort spillmiljø i norsk målestokk med initiativ som dette: https://www.gamer.no/artikler/intervju-starter-nasjonalt-dataspillsenter-i-bergen/457965

    Jeg tror det ligger utrolig mye potensiale i denne industrien. Men man må klare å etablere et solid fundament.

    • Liker 3
  2. For å forhåpentligvis få litt mer liv i de ulike VR trådene her på forumet så tar jeg meg friheten til å poste linkene til de andre her slik at vi kan få litt gjennomtrekk av brukere  ;)

     

    Virtual Reality

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1711291&page=1

     

    PSVR

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1688973&page=1

     

    Oculus

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1566770&page=1

     

     

    Istedenfor å krangle om hvilket VR sett som er det "beste" så burde vi tre opp av skyttergravene og heller glede oss over at VR nå er en greie. Jeg reklamerte også litt for de ulike VR trådene her på forumet på Reddit i går og fikk bra oppmerksomhet blant flere Norske og Skandinaviske brukere. Så nå håper jeg at vi får et friskt pust av nye engasjerte virtuelle sjeler inn hit for å få litt mer fart i trådene  :)

     

    Hadde en irriterende diskusjon om VR med et troll her forleden på forumet og det fikk meg til å tenke litt, kanskje trollet hadde et poeng med at VR er en flopp og en meningsløs gimmick, at det vil feile slik 3D TV blablabla.. Vel det er jo en viss sjanse for at det kan skje ja men det er ikke noe vi ønsker, ihvertfall de av oss som ser potensialet i teknologien, gleder oss over den og har det gøy med spillene. Så hvis jeg kan gjøre en liten forskjell for å holde liv i en teknologi jeg digger så er det verdt det.

     

    Virtuell Virkelighet!  :D

    Godt initiativ, Enceladus! Jeg ble selv oppmerksom på denne siden via reddit-posten din.

     

    Jeg har ikke sett så langt tilbake i denne tråden, men har dere diskutert Superhot VR? Det blir vel å banne i kirken for de mest ideologiske av dere der ute, men Superhot VR + revive funker fantastisk og er en av de virkelig gode opplevelsene jeg har hatt med Viven min hittil. Skal definitivt kjøpes på ny når det blir Steam-tilgjengelig, og fingrer krysses for mer innhold :thumbs:

     
    • Liker 1
  3. Har kommet ca 80% i The Turing Test nå. Jeg synes det er et helt greit puzzlespill mtp prisen man betaler hittil for meg. Puzzlene er ikke av de mest kompliserte man finner, ei heller er den filosofiske sparringen mellom Ava og T.O.M veldig imponerende. A.I/menneske-dikotomien er forsåvidt interessant den, dog muligens litt utslitt? Ønsker man et mer utfordrende puzzlespill med mulighet for filosofisk fordypning må jeg anbefale The Talos Principle på det sterkeste. Løp & kjøp!

  4. Jeg har vært på nippet til å hoppe på hype-toget for NMS, men dagene etter release har plantet føttene mine godt på perrongen. To-tre forseggjorte verdener med variert innhold er i mine øyne verdt 18 trillioner ganger mer enn 18 trillioner planeter som til syvende og sist er støpt i samme form. Spesielt skuffende er NPC'ene i NMS. Anmelderens karakteristika av disse som brusautomater er, dessverre, særdeles treffende. Jeg kjenner ikke til den dypere historien i spillet, som kan være god og engasjerende. Men måten denne historien blir overlevert på, i form av enkle tekstbokser, er heller ikke tilfredsstillende.

    • Liker 1
  5.  

    haha what? går det ann å vedde på folk som spiller spill? hva har verden blitt til..

     

    Dette er fullt mulig akkurat som i alle andre sporter. Hvorfor så overrasket?

     

    Jeg slutter meg til Hofer og venter i spenning på svar.

     

    Hvilke prinsipielle forskjeller er det mellom "folk som spiller spill" og folk som spiller feks fotball? Hvorfor skal man kunne satse penger på sistnevnte, men ikke førstnevnte?

  6. Hei

     

    Skjønner poenget ditt, og forventet at dette spørsmålet skulle komme :)

    Jeg har med vilje utelatt å omtale premiebeløpet denne gangen. Store premiepotter i e-sport er ikke lenger noe nytt, og jeg mener det nå er på tide å rette fokuset mot andre ting.

     

    Når lag og spillere nå begynner å tjene store penger bare på deltakelsen mener jeg at premiepotten blir mindre viktig og at det er bedre å fokusere på prestisjen som ligger i en slik turnering.

     

    Det synes jeg er en fair vurdering, og det forklarer den stemoderlige behandlingen pengespørsmålet fikk i artikkelen. Uansett om vi liker det eller ei så er pengepremier med på å øke/senke prestisjen til en turnering, og burde dermed i det minste inkluderes i artikkelen etter min mening.

     

    Ha en god turnering!

  7. Åpent spørsmål: Hvorfor er det egentlig så viktig med detaljene rundt pengepremiene i e-sportkonkurranser? Vi ser jo sjeldent at annen sportsjournalistikk omtaler hvor mye de beste klubbene i Premier League, Tippeligaen eller Champions League får, selv om det er svimlende beløp? Eller hva de beste utøverne i langrenn, tennis og Formel 1 håver inn. Bare nysgjerrig :-)

     

    Jeg er helt enig i at pengefokuset ikke nødvendigvis er det viktigste. Til din kommentar om manglende fokus på penger i de nevnte sportene så er jeg delvis uenig, man finner ofte artikler om hvor mye de best betalte tjener.

    Men det er litt irrelevant akkurat her. Det jeg vil få frem er at CS:GO og e-sport generelt er i vekst, og at én dag vil det muligens være mulig å livnære seg som en profesjonell e-sportutøver i større grad enn i dag.

     

    Jeg synes CS:GO er veldig underholdende å følge med på. Derfor vil jeg få frem at det faktisk kan være mulig å satse på en karriere innen e-sport, slik at flere satser og miljøet vokser. Derfor synes jeg det er viktig å få frem pengepremiene nå. Når e-sporten er kommet på PL eller Formel 1 nivå kan vi få artikler om hvor mye enkeltpersoner tjener, men det er som sagt ikke så viktig for meg :-)

  8. Flott med DH-artikkel. CS:GO fortjener mer oppmerksomhet her på berget. Når man først tar seg bryet med å lage en slik artikkel hadde det dog vært fint med en mer presis presentasjon av pengepremiene. Gamer.nos beskrivelse bør være på et høyere nivå enn "en slant til trikken hjem" og "spyttet inn noen småpenger...".

     

    Nå har jo Valve implementert spillerspesifikke (i tillegg til lagstickers som allerede er der) som er med å øke pengegevinsten for spillerene betraktelig.

     

    Ellers en solid artikkel!

    • Liker 1
  9. Spilte Mount & Balde en god stund, men det følte utviklingen av karakteren og 'historien' stagnerte. Tidshorisonten ble så utrolig lang for å bygge opp sin ene landsby osv, så da dabbet interessen av. Har dog tenkt på spillet rett som det er, så en oppfølger må nok testes. Om jeg da bare klarer å vri meg unna World of Tanks et lite øyeblikk...

     

    Kan si meg enig i stagnasjonen og tidshorisonten. Følte heller ikke at det ga så mye å investere tid og ressurser i å utvikle landsbyene og byer, så her ligger det et potensiale for oppfølgeren! Men når det er sagt, så opplevde jeg spillet som utrolig fengende i startfasen. Et meget godt kampsystem oppveide spillets "rough edge". Gleder meg til fortsettelsen!

  10.  

    Morsomt å sammenlikne COD-turneringen i videoen med den nylig avholdte CS:GO-turneringen i Katowice. Flamingen i COD-miljøet ser ut til å være en integrert del av selve konkurransen, legg merke til hvordan det roer seg når kampen er slutt. I CS:GO finalen mellom NiP og VP så man lite til flaming mellom lagene (Taz gestikulerte mot LGB i semien, hvilket ble særdeles dårlig mottatt i Twitch-kommentariatet). Kult å se at forskjellige esporter utvikler sin egen etikette!

     

    Denne COD konkurransen så ut som kombo eSport/Battling.

    Sikkert greit nok det hvis det er "avtalen". Men jeg tror utvalget av sponsorer er sterkt begrenset.

    Haha. Godt poeng. Kjipt å bli assosiert med de gutta der.

  11. Morsomt å sammenlikne COD-turneringen i videoen med den nylig avholdte CS:GO-turneringen i Katowice. Flamingen i COD-miljøet ser ut til å være en integrert del av selve konkurransen, legg merke til hvordan det roer seg når kampen er slutt. I CS:GO finalen mellom NiP og VP så man lite til flaming mellom lagene (Taz gestikulerte mot LGB i semien, hvilket ble særdeles dårlig mottatt i Twitch-kommentariatet). Kult å se at forskjellige esporter utvikler sin egen etikette!

  12. Hei.

    Jeg sitter her og forbereder meg til oppgave 1, og jeg står fast litt..

    Jeg snakket med læreren min og han snakket om skillelinjer i norsk politikk.. ¨

    Deretter ga han meg følgende liste;

    1. Offentlig-privat
    2. Religiøs-sekulær
    3. Sentrum-periferi
    4. vekst-vern
    5. global-nasjonal
    6. innvandring-solidaritet

    1. I tillegg kan man føye til en dimensjon knyttet til utenrikspolitikk

    Jeg har lett på nettet, og blir veldig forvirret.. Hva betyr dette, er det valgmønstre, eller hva hvert parti står for..

    Håper noen kan hjelpe meg med dette..

    Enten en god forklaring, eller om noen har en link eller noe..

    Her har du de mest sannsynlige regjeringsalternativene:

     

    Frp og Høyre: Dette kommer ikke til å skje, så lenge Høyre er såpass små i forhold til Frp.

    Høyre, KRF, V: Dette er det mest sannsynlige på borgerlig side, selv om høyre flørter med Frp. Denne kan dog bli litt liten.

    SV, SP, AP: Sannsynlig regjering hvis de får flertall. SV og SP har sagt at de ikke vil være AP sitt støtteparti, de vil ha reel makt selv. Spørsmålet er om disse vil danne regjering, selv med mindretall.

    AP: Kan danne regjering alene hvis de er norges største parti og samtidig ikke får flertall med SP og SV.

    FRP: Kan danne regjering hvis de er landets største. Kommer trolig til å bli kastet innen de første 2-3 månedene.

    AP og Høyre: Kriseregjering isåfall. Kan dannes hvis vi får en forverring i finanskrisen. Lite sannsynlig.

     

     

    Nice! Kan du linke til kjeldane du brukte?

     

     

    Tror ikke det var mye kilde bruk der, men vis du ser gjennom selve tråden finner du nesten for mange artikler som handler om nettop dette her.

     

    Men folk bør ikke skrive at en FRP-regjering vil bli kastet innen de 2-3 første månedene. Dette kan lett ses på som subjektiv "hat" mot FRP. FRP vil nok holde en stund vil eg tro, tviler på at det vil stilles mistillitsforslag mot en FRP regjering med en gang. Vis de er i mindretall vil de ikkje få gjennom noe stort og vi vil se heller et år med stor stopp i norsk politikk, men vis noen faktisk stiller mistillitsforslag tror jeg ikke at det vil gå gjennom.

    Uenig! Det finnes bare 1 parti i Norge som vil samarbeide med Jensen, og det er Høyre. resten vil ikke ha noen FRP regjering. Derfor vil det nok smelle et mistillitsforslag fra AP, SV, SP, V, KRF, Rødt ganske fort. Dette kan du komme fram til bare med å lese i avisen. På meg virker det som om KRF og V, er mer villig til å støtte en AP, SV, SP regjering eller en AP regjering isteden for en FRP regjering. Spesielt Venstre, som ser på seg selv som et miljøparti kommer til å ha vondt for å svelge en FRP-regjering. Derfor tror jeg at FRP regjeringen vil falle ganske så kjapt. Jensen har til og med uttalt at de har en 100-dagers plan for å endre så mye som mulig som ikke må gå igjennom stortinget, for så å bli kastet, bare sånn at folk skal kunne se hva FRP politikk betyr i praksis. Jeg har ingen problemer med å skrive på eksamenen imorra at frp trolig blir kastet hvis de tar makten alene. Så lenge man argumenter godt for noe, kan du si omtrent hva du vil.

     

    Helt enig! Jeg vil ikke tro at man fremstår som en "FrP hater" hvis man skriver at en FrP regjering vil trolig nok ha en kort levetid så lenge man klarer å begrunne dette. Som det stod i Civita pdf'en, er FrP fornøyd med å komme til regjering, selv om de blir kastet etter en kort stund, da får de vist hva de kan få til.

×
×
  • Opprett ny...