Gå til innhold

Olgadolga

Medlemmer
  • Innlegg

    227
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olgadolga

  1. En annen ting jeg lurer på;

     

    Ifølge siste lønnslippen min så har jeg tjent 465.000 kr brutto i 2013.

    Hvis jeg hadde gått ETTER nyttår til NAV og spurt om dagpenger, ville ikke jeg fått mere utbetalt i 2014?

    Sjekk dette regnestykket!

     

    465.000 * 62,4 / 100 = 290.160 kr brutto utbetalt fra Nav.

    Jeg vil nå tjene 19.282 kr i måneden med 20% skattetrekk.

    Jeg hadde med andre ord tjent 2139 kr i måneden MER ved å søke om dagpenger ETTER nyttår.

     

     

    Igjen, jeg aner ikke om jeg er på blåbærtur.. Vensligst bekreft eller avkreft om jeg er helt idiot nå! :(

  2. Jeg kommer til å få 5165 kr i uka fra NAV. Det vil vel si ca. 20.660 kr brutto i måneden.

     

    20.660 kr * 12 mnd = 247.920 kr brutto utbetalt i 2014.

     

    Så går jeg hit: http://www.dinside.no/789330/slik-blir-din-skatt-i-2014

     

    Da finner jeg ut at jeg skal betale 17% skatt i normalmåned. Dvs. at jeg får 17.143 kr netto utbetalt i måneden fra NAV.

     

     

    Er jeg helt på jordet nå? Skatt og matematikk er virkelig ikke min sterkeste side.. :/

  3. Takk!

     

     

    MEN. En ting til..

    I desember 2012 tok jeg et lån på 100.000. Dette ble av en eller annen grunn oppført som inntekt på selvangivelsen. Derfor står det at jeg har 430.000 kr i inntekt året 2012. Jeg tjente egentlig bare 330.000 kr. De 100.000 kr ble også oppført under gjeld. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det ble oppført som inntekt og er redd det er skjedd en feil. Hadde jeg hatt 330.000 kr som inntekt ville jo utbetalingene fra nav vært mye mindre.

     

    Jeg ser på skatteetaten at de krever at man sender inn dokumentasjon på gjeld/formue ved endring av skattekort.

    Jeg er rett for at hvis jeg sender inn dokumentasjon at de vil gi NAV beskjed om dette og at jeg derfor får mindre ytelser fra NAV. :/

  4. Jeg har et relativt enkelt spørsmål tror jeg.

     

    Jeg tjente 430.000 kr ifjor (2012) med tabelltrekk 7109 og 32% skattetrekk.

    Nå er jeg nylig begynt på dagpenger og får 62% av det jeg tjente i 2012.

     

    I brevet fra NAV hvor de godtar søknaden om dagpenger står det at jeg fortsatt har tabelltrekk 7109 og 32% i skattetrekk.

     

    Er det riktig at jeg skal skatte like mye når jeg har gått ned 38% i inntekt? Det skurrer litt her.. Det virker ikke helt rettferdig å måtte ha samme skatteprosent når jeg er gått betydelig ned i inntekt.

     

    Noen som har vært borti det her før? Det står nada om dette på Nav.no

  5. Ramsey er sterkt overvurdert mens Podolski er sterkt undervurdert. Ramsey gjorde det bra tidligere i sesongen ja, men det var mot relativt lette motstandere. Podolski er sinnsykt god på lange avstander og bruker sjansene sine.

     

    Forøvrig synes jeg Cazorla burde få sitte på benken neste kamp. Mye dårlig spill fra den fyren.. blir skrytt opp i skyene av kommentatorene men han gjør masse feilpassninger og er elendig på frisparkene.

  6. mener jeg har NFS shift liggende, må bare finne det først

    har du åpnet burberry parfymen? lukter det godt?

    er også interessert i gavekortet på vinmonopolet

     

    Jeg er hovedsaklig ute etter disse ps3-spillene:

    - The Last of Us

    - Gran Turismo 6

    - Fifa 14

    - Assassin's Creed 4: Black Flag

    - Dead Rising 3

    - Call of Duty: Ghosts

     

    ELLER filmen Kon-Tiki. :D

     

     

    Burberry'en er helt full, samme med Thierry Mugler-parfymen. Har bare sprayet 2 trykk. Og ja, det lukter veldig godt. Bra parfyme til fest, uteliv og finere selskap.

     

    Jeg samler på parfymer så har allerede en fra før.

  7. Du bytter gavekort på polet mot PS3-spill? Allerede her begynner mine varsellamper å blinke febrilsk for å signalisere en trasig romjul. :)

     

    Har et helt skap med brennvin så trenger strengt tatt ikke å handle noe på vinmonopolet. Så nei, jeg er ikke gal.. :)

     

     

    Hvorfor bytte vekk? Folk i verden har ikke råd til julegaver, eller å feire jul. Ta heller å samle inn dem, og gi dem til noen som godt kunne tenkt seg å feire jul :)

     

    Jeg gir gamle klær til fretex. Synes det er mer enn hva majoriteten av norge gjør for fattige mennesker. Men den diskusjonen starter og stopper her.

    Headsett som jeg ikke trenger i og med at jeg har ett fra før av :)

     

     

    Hvilket type headset?

  8. Tenkte folk kan legge ut her hva de har fått i julegave som de ikke trenger og vil bytte vekk mot noe annet!

     

     

    Jeg har noen ting å bytte vekk:

     

    - 10 DVD-filmer

    - Parfyme Burberry London for Men og Thierry Mugler: Angel Men

    - Gavekort Vinmonopolet 150,-

    - Hårvox (Define men moulding Clay)

     

    Byttes mot PS3-spill. :)

     

     

     

    Har du noe du ikke vil ha? Legg ut her så kanskje du får et bytte-bud!

  9. - Dvd-Samling på 10 filmer

    - Parfyme Burberry London for Men og Thierry Mugler: Angel Men

    - Gavekort Vinmonopolet 150,-

    - Hårvox (Define men moulding Clay)

    - 1 flaske Corona Extra

    - 2 boxers

    - 1 joggebukse Adidas

    - Beanie (lue)

    - 1 par lester

    - 1 par sorte sokker

    - Liten flaske "Underberger"

     

     

    Er interessert i en byttehandel!! Hvis noen har et PS3-spill de ikke vil ha så hyl ut! Helst The Last of Us, Assassin's Creed 4: Black Flag, Gran Turismo 6 eller Dead Rising 3! Kontakt meg på pm. :)

     

    Kan også ta imot filmer. Har lyst på Kon-Tiki bluray dvd. Legg inn bytte-forslag så skal jeg vurdere det :D

  10. Jeg googlet litt ang. lisensinnkreving fra NRK, og der ble det fortalt av hvis det gikk så langt som tvangsinndriving så ble det trukket automatisk fra lønna. Nå er jeg nylig blitt ansatt i et statlig firma. Får min sjef vite om at jeg blir trukket i lønna? Eller er det kun de lønnsansvarlige for hele konsernet som vet om det?

     

    Leste også noe om allminnelig tvangsinndriving og at det ikke ble innkrevet før det var gått over 1 år. Stemmer dette? Isåfall blir jeg veldig glad! Det er gått 6 måneder siden jeg tok opp disse lånene.

  11. Har havnet i en veldig kjip situasjon som jeg kun har meg selv å skylde på for. Har 5 forskjellige smålån og forbrukslån. Det største er på 106.000 kr, det nest største er på 60.000 kr mens de andre er på rundt 6-8000 kr hver...

     

    De fleste lånene ble tatt i desember i fjor og har ikke betalt noen avdrag på noen av dem (vet, helt idiotisk). Inngikk en avtale med noen av kreditorene for å få en nedbetalingsplan/avbetalingsordning for å nedbetale lånene, men disse har jeg misligholdt. Alle disse lånene har fått purring, gått til inkasso og nå blir gjelden mest sannsynlig tvangsbetalt så snart det kommer penger på kontoen. Jeg eier ingenting av verdi heller lenger, så kan ikke selge noe. Får likevel litt penger inn på kontoen hver måned fremover. Har sendt ny mail til kreditorene i håp om at de lar meg inngå nye avtaler, men jeg tviler egentlig siden jeg allerede har utsatt opptil flere ganger og inngått avtaler som jeg ikke har holdt. Så da må jeg forberede meg på at "de" får kontroll over kontoen min!

     

    Jeg lurer ikke på hvordan jeg skal fikse problemet, men lurer på hvordan dette med tvangsinnbetaling foregår.

    Har det noe med namsmann å gjøre? Blir politiet innblandet? Blir jeg sperret fra å bruke kontoen min helt til lånene er betalt? Hvem får kontroll over kontoen min?

     

    Hvordan foregår egentlig denne prosedyren med å tvangsbetale misligholdte lån?

     

     

    Moralprekener og spørsmål rundt pengebruken orker jeg ikke svare på og blir ignorert da det ikke er av betydning for akkurat dette med tvangsinnbetaling.

    Håper noen faktisk vet og kan fortelle meg hvordan dette fungerer! Settes stor pris på. Vil jo helst få nedbetalt dette fortest mulig men tror jeg har krysset grensene til kreditorene, dessverre.. Håper bare jeg slipper fengsel eller noe sånt!

  12. Alle som har gjettet scenariorer hittil har vært på bærtur, inkludert meg selv..

    Det er ikke to par som står i finalen, men 3 finalister. Disse finalistene er Sander, Louis og Tina. De som får flest stemmer av juryen går videre til finalen hvor de får utdelt ei kule hver og må snu ryggen til som i russisk rullett og ta ett skritt for hver pengesum som blir ropt opp. Mer fikk jeg ikke vite av tidligere ph-deltaker. Men har hørt at denne "twisten" også har skjedd tidligere i den danske versjonen av Paradise hotel.

     

    Gleder meg til finalen og jeg tipper Sander vinner... Men håper på Louis! :D

    • Liker 1
  13. Stemmer det, men Louis vet ikke hva hun skal gjøre i finalen så hun slipper kula på 100 tusen, og da får MAGNE 200 tusen som røk nylig ut. Kristian Rene blir forbana helt fantastisk og se på gled dere folkens. Beste finalen hittil i paradise hotel Norge. Det er masse å glede seg til fremover, helt sinnsykt mange tvister i år enn i fjor. Det er mange som lurer på hvorfor det har blitt to alianser på hotellet, det har faktisk nesten ingenting med Kristian Rene og gjøre. Men fra første episode ble brunetter mot blondinene. Og da var jentene mot hverandre, og uka etter på når det var guttenes tur til å svette, så begynte mads, amir og deres folk å kragle med magne og de, og da gikk mads og amir til sine "brunetter" og da begynte de å kragle og lage allianser. Fortsett og skriv spørsmål og svar her diskusjonen bør være mer aktiv! Kjør på. Vet noen hvem som ryker på torsdag?

     

     

    Lol? Magne får 200.000 kr mens Louis som slapp kula får bare 100.000 kr? Logisk...

  14. Det ER Sander, og han sjekker inn med en lykke (fått av guttene uvitende om at det er Sander, kun at det er en tidligere deltaker). Han velger å splitte Isabell og Patrik, og Patrik havner på solo. Sander er låst med Isabell ut uka. Patrik blir dritsur, og Isabell avslører for alle (via Pia) at Patrik vant Paradise Hotel Sverige 2010.

     

    Så episoden nettopp så visste det ikke i mitt tidligere innlegg :p

    Kristian får den sorte fuglen. Håper han får en fordel og sender Birger ut. Egentlig ganske lei av han..

     

    Fikk forresten høre inatt at Karim og Janni tapte finalen mot Kristian Renè og Louis og at de bare fikk 3 stemmer. Men man kan jo aldri være sikker :)

  15. Remi Osnes kommer inn på tirsdag. Det er derfor Kristian Renè hopper på han nye gjesten i slutten av torsdagens episode :p Det er altså bestekompisen hans fra tromsø.

     

    Har fått vite hva som skjer i finalen nå. Karim og Janni kommer inn som et par mens Kristian står med Louis. Kristian og Loius får flest stemmer med god margin. Louis får noia når de skal ta troskapstesten og slipper kula på 100.000 kr! Reaksjonen til Kristian skal visstnok ha overgått Miguels reaksjon fra ifjor xD

    Finalen er ikke før i midten av Juni så enda lenge til! :)

  16. Er på slankern.. Veide 120 på mitt verste, er nå 91 kilo.

     

    Problemet mitt er at jeg jobber 9 timer hver dag, 6 dager i uken og er som oftest helt uslitt når jeg kommer hjem.

     

    Jeg er ikke sterk fysisk og har bare tapt kiloene ved å bytte kosthold uten å trene noe særlig. Vil trene nå for å få fortgang på slankingen.

     

    Finnes det noe piller eller drikker/shaker man kan innta for å få energi til å faktisk orke å trene? Er helt tappet for energi og trenger noe som får meg til å komme igang..

×
×
  • Opprett ny...