Gå til innhold

kansas86

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kansas86

  1. Du bør også høre på Tannoy XT8F - hvis det er bra med plass i stua da...  tror synergien med Peachtree kan være fin.

     

    Om ikke annet enn for å rapportere hva du synes i forhold til B&W'ene  :)

    Takk for forslaget, det skal jeg gjøre. De står på lista nå sammen med B&W CM10 S2 og Focal Aria 948.

     

     

    Peachtree er et spennende og ikke minst overraskende valg (på dette forumet). Jeg tror du blir strålende fornøyd, ikke minst på grunn av dens allround egenskaper og musikalske spilleglede. Kun hørt den en gang selv, men det var et positivt møte.

    Det var et helt ukjent merke for meg. Men lyden er i hvert fall på Rotel RA-1570 nivå, om ikke en del bedre fordi lyden høres litt "fyldigere" ut. RA-1570 har fordelen med tonekontroll, men jeg er ikke av den typen som tweaker innstillinger for hver låt. Så ja, det er smak og behag. Siden Peachtree Nova 125SE var på tilbud til 11990,- så slo jeg til den. Storebroren 220SE har enda mer juice å by på, men akkurat nå har jeg ikke behov for å spille så høyt eller bruke høyttalere som er ekstremt tungdrevne. Anbefaler alle å høre på 125SE dersom de har mulighet til det. Kjempebra produkt, men ikke tro at den lille tuben kan gjøre mirakler! :-)

     

     

    B&W DM603 S3 er en gammel kjenning, har hatt disse høyttalerne selv i flere år. De spiller bra ift. prisen, absolutt, ikke noe dårlig valg som en mellomløsning inntil du finner de høyttalerne du egentlig er på jakt etter.

    Ja, overraskende for den lille prisen jeg betalte. Jazz og akustisk er helt fantastisk så langt, men det skyldes nok forsterkeren også. Alt med trommer, bass, messing og vokaler er veldig klart og fremtredende. Trodde at 600-serien var innstegsprodukter, men de ligger nok noen hestehoder foran de fleste andre valg i samme prisklasse. Får se hvordan de egner seg til det mindre rommet (ca. 12 kvm) og til filmbruk. Du har ikke tilfeldigvis testet de med film/TV i lignende, mindre rom?

  2. Hvordan går dette prosjektet? Fått fartet litt rundt og hørt på forskjellige bråkebokser?

    Oh yeah! Har fått høre mye rart den siste uken. Oppsummerer mine egne erfaringer og meninger, før jeg kommer frem til hva jeg endte opp med å kjøpe til slutt :-)

     

    • Forsterkere:
      • NAD356BEE: Grei dynamikk i lyden frem til du skal ha fest hjemme (relativt høy lyd). Da begynner den rett og slett å miste fokus i lydbildet med B&W CM9 og CM10. Dali høyttalerne (Rubicon 5 tror jeg) klarte seg litt bedre. Kan se ut som Dali er litt mer lettdrevne? Denne forsterkeren er kun relevant for små rom tror jeg.
      • NAD375BEE: Klart bedre oppgradering enn den forrige. Var noe "lys" i lydbildet? Ikke helt min stil... Igjen, den låter helt forskjellig med forskjellige høyttalere. Med B&W CM10 S2 holdt den koken når jeg skrudde opp lyden, og dette var de eneste høyttalerne jeg likte med forsterkeren.
      • Cambridge Audio CX A60: Nesten lik pris som NAD ovenfor, men mye "tyngre" lyd! Passet veldig bra til rock og metal. En av favorittene mine til prisen!
      • Rotel RA-1570: Veldig lik CX A60, men en del "fyldigere" lyd både med lavt og høyt volum. Tror dette skyldes at den har kraftig srømforsyning (forsterkeren er ganske tung) og yter bedre med tungdrevne høyttalere som B&W CM10 S2. Definitivt bra. Hadde tonekontroll også.
      • Peachtree Nova 125SE: Da jeg så denne i cherry-treverk, ble jeg helt paff. Fy fader for en vakker, sexy dings! Damn! Og den har den mest komplette lyden av de jeg har listet hittil. Den låt veldig bra til alle typer musikk, inkludert klassisk, r&b, rock, metal. Holdt koken selv om volumet var farlig høyt. Eneste jeg synes er negativt er den lille tuben i fronten. Selv om den skal påvirke lyden, så synes ikke jeg at den utgjorde noe som helst forskjell. Bare til pynt altså...

     

    Etter noen runder i byen, bestemte jeg meg for å slå til et tilbud på Peachtree Nova 125SE. Dette var den dyreste forsterkeren av alle de jeg har hørt på, og helt klart den beste blant de. Jeg falt jo for utseendet også, da det var uvanlig og stilig. Det som er kult er at den også har integrert DAC. Jeg har kun testet denne med Chromecast via mini-TOSLINK. Fungerer utmerket med høykvalitetsstreaming. For å forklare, så høres Agnes Obel sin vakre stemme utrolig klart og fremhevende på låta Riverside. Man hører lyder man ikke har hørt før. Fantastisk! For en åpenbaring i forhold til PC-høyttalere (Creative)!!!

     

    Grunnen til at jeg kun bruker Chromecast for øyeblikket er at huset der utstyret skal stå ikke er ferdig bygd før en gang ut i juni i år. Har ikke bygd HTPC'en enda, som kommer til å være primær lydkilde via USB sammen med Chromecast fra Spotify/Tidal når de er klare med det. Foreløpig har ingen av de casting på plass... Så vær obs dere som tenker på å bruke Chromecast med mobile enheter. Det fungerer altså kun via noen få apper og fra Mac/PC desktop (cast fra Chrome eller andre browsere).

     

    Så kommer vi endelig til valg av høyttalere... Jeg bestemte meg for å vente med helt nye høyttalere til huset er på plass. Grunnen er at jeg skal ha et anlegg i stua (primært), og et anlegg i et rom i underetasjen med projektor. Derfor valgte jeg å investere i brukte høyttalere som jeg kommer til å bruke i rommet med projektoren. For å være helt sikker på stua så kommer jeg til å låne med meg høyttalere hjem og prøve de på plass.

     

    Av alle typer høyttalere jeg har hørt på den siste uken, så føler jeg at B&W CM10 S2 var de som var best "allround". Disse skal jeg låne med meg hjem i sommer, blant andre. Focal og Audiovector hadde litt mer spesiell lydkarakter som jeg mener matcher akustisk og klassisk musikk bedre. B&W har mer punch og bedre vokalfremheving i røffere låter. Focal (husker ikke modellen) hadde veldig god bassgjengivelse (myk og silkeren).

     

    Men ja, valget falt på B&W. Jeg tok en titt innom vår venn Finn, og klarte å prute meg ned til 2800,- for et par B&W 603 S3. De fikk bra omtale på nettet da de var i salg i butikkene. De var visst nok brukt kun en gang for mange år siden, og så har de samlet støv siden. Gleden var derfor stor da jeg koblet de opp. Lydmessig så tror jeg de ligger ganske likt CM8 S2 og 683 S2. De er 6 år gamle og låter veldig bra til prisen. Akkurat som 683 S2 og CM8 S2 så mangler de "fylde" i lydkarakteren sammenlignet med CM10 S2, men de duger i mellomtiden og kommer garantert til å bli gode høyttalere på det lille kinorommet :-) De spiller for øvrig bra, men mangler litt punch i lavt volum. De trives best når musikken er "livlig", og i et middels høyt nivå (nok til at man må rope). Stua til broren min (der jeg har bor nå) er på ca. 25 kvm, og høyttalerne passer bra inn i et slikt rom. For å beskrive lyden best så kan jeg si at Dream Theater med låta Take the Time aldri har gitt meg en så klar skildring av bassen til John Myung som nå. Musikken kommer seg vekk fra den flate, kjedelige øreplugglyden som jeg er vant med, og blir rett og slett levende.

     

    Så til sommeren blir det altså innkjøp av en like god forsterker til kinorommet, og mye dyrere, helt nye høyttalere til stua. Det jeg har lært er at det ikke finnes noe fasit på det jeg spurte etter da jeg startet tråden. Det finnes ingen "best høyttaler" eller "best forsteker". En interessant observasjon er at i noen tilfeller så oppdaget jeg at forsterkerne farger lyden veldig, f.eks. forskjellen mellom NAD356BEE og CX A60. Derfor kan man ikke stole blindt på omtale av høyttalere heller, da lyden også avhenger av forsterkeren. Som dere har sagt før, så er eneste løsningen å gå ut og bruke mye tid på lytting. Det blir en mye lengre lytterunde og lånerunde til sommeren. Livet er hardt... Tusen takk til innspillene deres, jeg har lært mye! Hvis ikke tråden blir stengt så oppdaterer jeg den til sommeren når det alt utstyret er på plass (med bilder).

     

    Men, nå må jeg tilbake til anlegget og prøve mer musikk. På gjensyn :-)

    • Liker 1
  3.  

     

    Basert på informasjonen ovenfor, ønsker jeg å vite litt mer om følgende punkter nednefor og høre om løsningen jeg ble presentert for er godkjent, samt alternativer jeg bør gå for:

    • Stuen tatt i betraktning, bør jeg gå for gulvstående eller stativhøyttaler?
    • Selgeren opplyste om at forsterkeren var "billig" i den forstand at den kunne måles mot en rekke dyrere alternativer. Hva er forskjellene mellom billig og dyr? Er det kun effekten de sender ut? Jeg skal ikke spille konserthøyt i huset uansett, men party-høyt er noe forsterkeren skal kunne tåle. Kan f.eks. en dyr forsterker få frem et bredere lydbilde på samme volum? Og ikke minst, kan en forsterker være alt for god for høyttalerne; høres de "feil" ut da?
    1. Stuen er stor nok til å forsvare en gulvstående høyttaler, men ikke så stor at en stativhøyttaler ikke kan fylle den med lyd på en tilfredsstillende måte.

     

    2.1 Forskjellene på en dyr og billig forsterker inkluderer forhåpentligvis kvaliteten på komponentene, ofte den oppgitte effekten og også hvor reell den oppgitte ytelsen faktisk er.

     

    2.2 Effekt har i utgangspunktet lite eller ingenting med pris å gjøre. Det finnes forsterkere på 1-10W som koster hundretusener og også forsterkere oppgitt til hundrevis av watt som koster en håndfull tusenlapper.

     

    2.3 I utgangspunktet er det høyttalerkonstruksjonen som avgjør hvor bredt eller smalt lydbildet blir, men forsterkeren kan også til en viss grad påvirke dette. Spesielt gjelder det tilfeller der forsterkeren er en dårlig match med høyttaleren, f.eks hvis den ikke er i stand til levere tilstrekkelig effekt til å drive den på rimelig vis eller om den ikke er beregnet på å drive den motstanden som høyttaleren oppviser. Det siste gjelder i alle hovedsak rørforsterkere, så det er neppe noe du behøver å bekymre deg om.

     

    2.4 En forsterker kan aldri bli for god i forhold til høyttalerne. Vanligvis er det det motsatte som er tilfellet og mange har fått hakeslepp når de hører hva billige høyttalere er i stand til å levere når de blir drevet av en langt dyrere forsterker.

     

    Det beste rådet i forhold til valg av komponenter har du allerede fått: å komme deg ut av huset og inn på så mange butikker som mulig for å få hørt på flest mulig anlegg. Helst bør du besøke andre butikker i tillegg til Soundgarden og HiFi Klubben. Siden du har kort vei til Oslo anbefaler jeg på det sterkeste at du får med deg disse her:

     

     

    Lyric HiFi - Torggaten 26 (kanskje best å ikke se på nettsiden, som kan skremme vannet av hvem som helst...)

     

    Stereofil - Grensen 9

     

    I motsatt retning, i Horten, har du:

     

    Audioaktøren - Storgata 22.

     

    Når det gjelder spesifikke produkter foreslår jeg at du passer på å få hørt høyttalere fra ProAc og Epos hos Lyric, Tannoy hos Stereofil og Spedor og Usher hos Audioaktøren. Og om du ikke lyttet på Dynaudio hos Soundgarden så bør du ta en tur innom igjen. Av forsterkeri ville jeg hørt på Electrocompaniet, Hegel og Primare hos Soundgarden, Sugden hos Audioaktøren, Rega og Audiolab hos Stereofil og hva sikkert ett eller annet hos Lyric også (nettsidene har ikke endret seg på flere år såvidt jeg kan se, så gudene må vite hva som egentlig finnes i butikken...).

     

    Uansett så er det nest beste rådet å bruke tid på valget. 35-50 lapper er tross alt litt penger og et hastverkskjøp kan fort koste mer enn det smaker hvis du etter en uke eller fem finner ut at valgene kanskje ikke var så optimale likevel. Ta med deg et knippe CDer du liker og bruk en time eller tre i hver butikk, så vil du ha et mye klarere bilde av hva slags lyd du liker (lys/mørk, nøytral/romantisk, kald/varm, etc) og hvilke produkter du synes leverer best. Ikke bare vil det være nyttig, men som nyfrelst Hi-Fi frik burde det være underholdende og interessant også.

     

    Siste råd fra min side er å gi beng i hva selgere og andre sier om kabler og heller plukke opp slikt fra Clas, Biltema eller lignende. Jeg brydde meg om slikt i starten og trodde på selgere og guruer som sa at en kabel ikke er en kabel, men i dag er anlegget koblet sammen med kabler som stort sett koster en femtilapp for stykket og jeg er mere fornøyd enn når de kostet X000,-/stk.

     

    Lykke til.

    Tusen takk for svar folkens, og godt nyttår! Da blir det noen lytterunder i januar. Kommer tilbake og oppdaterer tråden når utstyret er valgt :) setter stor pris på alle svarene deres.

  4. Selv i denne prisklassen vil jeg anbefale deg å ta en tur innom bruktmarkeder (finn.no, hifisentralen.no). Da sitter man igjen med veldig mye mer for pengene, og kan eventuelt selge videre igjen for å prøve nye ting, mer eller mindre uten tap.

     

    Og ikke la deg lure inn i dyre kabelmerker. Så lenge de elektriske egenskapene på kabelen er gode, så er kabelen god.

     

    Foreslår (som andre over) å gå for en separat DAC, integrert forsterker, og gulvstående høyttalere.

     

    Eksempeloppsett, om du er modig nok til å gå for elektrostat:

    Hegel HD20 DAC - 6000,-

    Martin Logan Source SE - 11000,-

    Electrocompaniet ECI-4 MK2 - 10000,- (Denne kan det nok prutes litt på..)

     

    En tusenlapp i kabler, og du burde ha ett veldig åkei anlegg til noe rundt 25000,-. Sleng på en platespiller, noen gode plater, og godt øl, så er du oppe i 35000,- veldig fort :-)

    Elektrostat har jeg null erfaring med, men ser at folk på nettet anbefaler å spille de sammen med en sub når man ønsker mer "trykk" i røffere typer musikk. Får se om jeg eventuelt oppgraderer etter hvert, men akkurat nå tror jeg høyttalere av type bassrefleks er et greit sted å starte.

     

    Selgeren i HiFi-Klubben anbefalte kabler til mellom 1000 og 2000 kr, så han var ikke langt unna dine anbefalinger. Jeg vet at kabling er et eget spesialiseringsfelt med mange preferanser og meninger, men jeg henger meg ikke opp i det i det hele tatt.

     

    CD-spillere er noe dyre sett fra mitt ståsted. Etter din mening, rettferdiggjør prisen til en CD-spiller lydkvaliteten kontra f.eks. Spotify sin Extreme Quality musikk med 320 kbps, som igjen spilles av fra en PC via DAC og så inn i stereoanlegget?

  5. Vil anbefale deg å ta en titt på Monitor Audio Gold-serien. 200 og 300-serien. Forsterker og dac ville jeg kjøpt på bruktmarkedet da dette er voldsomt overpriset nytt.

     

    Når du sier hifi-frelst vurderer jeg deg da til å prioritere god lyd fremfor mye lyd. Forskjellen mellom Klipsch og feks Monitor Audio, liksom.

     

    Jeg hadde meg en god lytterunde før jeg bestemte meg for Gold 200, hvor jeg vurderte Klipsch RP-280, Sonus Faber olympica 1 og 2, Audiovector til ca 30 000kr, Piaga 40.2 og 60.2, Dynaudio 200XD, Dali Rubicon 6 og B&W CM 8 og 10.

     

    Gold 200 kom best ut for min del, fulgt av Dynaudio 200XD og Dali Rubicon 6. De andre var klasser under, uavhengig av pris.

    Dette vil selvsagt variere stort avhengig av dine preferanser for lyd.

     

    Når det kommer til forsterker/dac vil jeg anbefale å gå for separat dac og forsterker. Dette fordi det er en rivende utvikling i dac-markedet for tiden, som vil gi deg rom for oppgraderinger uten å måtte skifte forsterker, samt at det vil gi deg langt større utvalg i forsterkere.

    Det første du bør gjøre er å finne ut hvilke høyttalere du liker, altså dine lydpreferanser. Deretter kan du begynne å se på matching av disse med forsterker og dac.

     

    Rommet ditt er tilnærmet likt min stue, jeg gikk for liten gulvstående for å slippe å måtte kjøpe sub. Liten gulvstående for å slippe for mye buldrebass, som jeg fikk med mine forrige høyttalere.

     

    Hvor bor du i verden?

    Takk, tar meg en tur til en butikk og hører på de i morgen; tror Soundgarden i Drammen har de inne. Det stemmer at god lyd er mer prioritert enn mye lyd når det kommer til min smak. Derfor faller de fine Klipsch-tilbudene fra Komplett bort for min del.

     

    Har ikke hørt Monitor Audio før, så dette blir spennende. Har store forhåpninger nå siden du nevnte at de låt bedre enn B&W CM10!

    Jeg hører på alt av musikk, men det går mest i rock, metall, akustisk og klassisk/symfoni. Derfor må jeg ha en dynamisk, allround høyttaler. Og nå ser det også ut til at det blir separat DAC takket være alle deres tips! :)

     

    Jeg holder til i Lier.

  6. Jeg trenger hjelp til å velge riktig stereopakke (høyttalere og forsterker) i prisklassen 35000,- til 50000,-. Er blitt nylig hifi-frelst uten noe erfaring eller kunnskap, så jeg håper følgende info kan gi et pekepinn om hvilket miljø det skal spilles i.

     

    Stuen anlegget skal være plassert i er på ca. 35 kvm. Langsiden, der TV og stereo blir plassert er rundt 9 meter lang, mens kortsiden er rundt 3,7 meter bred. Alle vegger er av gips, og gulvet er av tre (parkett).

     

    Var en tur innom en butikk og hørte på blant annet B&W CM10 S2 https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/gulvstaende-hoyttaler/bowers--wilkins-cm10-s2-gulvstaende-hoyttaler/
    sammen med en relativt billig forsterker NADC356BEE https://www.hifiklubben.no/stereo/forsterkere/nad-c356bee-integrert-forsterker/

     

    Selgeren var utrolig flink. Lyden var veeeeeldig god akkurat der og da, sinnsykt klar og fyldig i mellomtonen, og jeg er ikke av typen som spiller veldig høyt så jeg trenger ikke noe som kan drive høyttalerne til selvmord. Samtidig var rommet et designet lytterom, optimalisert for en god lytteopplevelse, så jeg kan ha blitt utsatt for en bedre lyd enn jeg får hjemme.

     

    Basert på informasjonen ovenfor, ønsker jeg å vite litt mer om følgende punkter nednefor og høre om løsningen jeg ble presentert for er godkjent, samt alternativer jeg bør gå for:

    1. Stuen tatt i betraktning, bør jeg gå for gulvstående eller stativhøyttaler?
    2. Selgeren opplyste om at forsterkeren var "billig" i den forstand at den kunne måles mot en rekke dyrere alternativer. Hva er forskjellene mellom billig og dyr? Er det kun effekten de sender ut? Jeg skal ikke spille konserthøyt i huset uansett, men party-høyt er noe forsterkeren skal kunne tåle. Kan f.eks. en dyr forsterker få frem et bredere lydbilde på samme volum? Og ikke minst, kan en forsterker være alt for god for høyttalerne; høres de "feil" ut da?

    Setter stor pris på alle svar. God jul til alle sammen :)

  7. Tusen takk for svar begge to. Og ja, jeg vet hva referanse er :)

     

    Forresten, løste problemet etter litt frem og tilbake. Det viste seg at trådimplementasjonen i Source faktisk kom fra et tredjeparts bibliotek (DLL) der meninga er at alt skal være deklarert globalt og ikke modifiseres slik at det brukes på en annen måte enn det jeg tenkte på i første omgang. Det som skulle til var å deklarere globale variabler i klienten, der de blir oppdatert når klienten mottar informasjon. I entity-objektet er det en metode som kjøres regelmessig av spillmotoren som sjekker om det er blitt endringer i de globale variablene siden sist gang, og da gjør ting basert på utfallet. Vet ikke om det er beste måten å løse problemet på, men det funker feilfritt og det holder.

     

    Hvis noen andre har bruk for trådimplementasjon i C++ vil jeg anbefale å bruke MSDN Library og sjekke ut hvordan de gjør det der (det finnes tutorials).

  8. Hei, jeg holder på med en Half-Life 2 mod der kildekoden til Source-spillmotoren er skrevet i C++. Jeg har ikke veldig mye erfaring med C++ og søker derfor etter hjelp.

     

    Tanken er at en liten del av moden min skal kjøre I en egen tråd fordi den skal motta strings over et eget nettverk som jeg har satt opp selv ved hjelp av sockets i C++. Source har en fin tutorial for akkurat dette: LINK

     

    Problemet ligger i det at koden til implementasjon av tråder ikke er objektorientert. Jeg må definere metoden "MyThread" som et medlem av klassen min, fordi jeg må sende en referanse(this) over til socket-klienten, slik at den kan kalle på en metode i klassen der det skrives ut beskjeder in-game.

     

    Jeg er på utkikk etter noen som kan avansert C++ programmering og som er villig til å sette seg inn i dette og prøve å få til det (mot en pengesum kanskje?).

     

    Prøvde å få hjelp på Steam forumet angående trådprogrammering, men fikk ikke noe hjelp der. Utviklerne kan ikke hjelpe til =/

     

    Hvis noen er interessert, send en PM.

  9. Jeg kjørte spørringa manuelt som du sa og det viser seg at den gir utslag. Så jeg tok og echo'ed ut $managerID, $manager, $password.

     

    $managerID ser ut til å skifte verdi, så noe tyder på overskriving av variabelen et annet sted i koden. (lurer på om det ikke er $id = row["id"])

    Jeg har fulgt en tutorial, så jeg får bare sette i gang og lete :(

    Kan sikkert slette tråden, moderator. Takk for hjelpen likevel.

  10. Har feilsøkt, og kommet frem til at det er heller databasen, enn SESSION som er tvilsomt her.

     

    Limer inn den delen av koden hvor omdirigeringa skjer:

    <?php
    session_start();
    //check if logged in - users not logged in should NOT have
    //access to this page
    if(!isset($_SESSION["manager"])){
       header("location: admin_login.php");
       exit();
    }
    //Be sure to check that this manager SESSION value is in fact in the database
    $managerID = preg_replace('#[^0-9]#i','',$_SESSION["id"]);
    $manager = preg_replace('#[^A-Za-z0-9]#i','',$_SESSION["manager"]);
    $password = preg_replace('#[^A-Za-z0-9]#i','',$_SESSION["password"]);
    
    //Run MySQL query to be sure that this person is an admin and that their 
    //password session var equals the database information
    //Connect to the MySQL database
    include "../storescripts/connect_to_mysql.php";
    $sql = mysql_query("SELECT * FROM admin WHERE id='$managerID' AND username='$manager' 
    AND password='$password' LIMIT 1");
    
    //Make sure the person exists in database
    $existCount = mysql_num_rows($sql); //count the row numbers
    if($existCount == 0){ //if not found in database, redirect to index
    header("location: ../index.php");
    exit();
    }
    ?>
    

     

     

    Det er selve $sql spørringa som returnerer ingenting på webhusets server! Mens den returnerer 1 (som den egentlig skal) på min localhost med xampp!

    $existCount = 1 (xampp)

    $existCount = 0 (webhuset.no)

    Databasene har helt likt oppsett, bortsett fra privilegier og sånt, for det har jeg ikke peiling på (bruker standard oppsett på xampp, men har satt passord på root). Kan forresten tegnsett ha noe med dette å gjøre? Jeg mener phpmyadmin på webhuset.no bruker latin1.swe et eller annet... Mens phpmyadmin på xampp kjører med standardinnstillingen (noe med UTF-8).

  11. Hei, jeg har holdt på med å lage en webshop (kodet i PHP) lokalt på PCen min. Jeg bruker xampp til dette. Etter at kodinga ble ferdig, og webshopen viste seg å fungere 100% riktig, så trodde jeg alt var i orden. Neste steget var jo å laste opp mappa med webshopen til en server som jeg leier av www.webhuset.no for å gjøre den klar.

     

    Men, det er her problemet ligger. Jeg har lagd en nøyaktig lik database som den jeg bruker på xampp/phpmyadmin. Login-funksjonen ser ut til å svikte. Det fungerer å logge inn, men med en gang jeg skal til en annen .php fil i webshopen som krever innlogging, så logger den meg nemlig ut og omdirigerer meg til index.php (dette er en funksjon jeg lagde for å returnere brukere som ikke var logget inn og prøvde å få aksess på admin-område). Hva kan dette komme av?

     

    Som sagt, det fungerer helt fint lokalt på PCen min... Er det noen innstillinger på webserveren som må konfigureres?

  12. Jeg leste gjennom denne anmeldelsen for noen dager siden, og det skal jeg være takknemlig for!

     

    Det skal nevnes at jeg egentlig ikke har spilt rollespill siden Gothic 2 og Morrowind faktisk, men da jeg så utfallet av anmeldesen så måtte jeg nesten kjøpe.

     

    Første inntrykk var at jeg ble positivt overrasket. Ikke pga grafikk. Dette spillet har en sjel ( i motsetning til det meste annet som selges per i dag), og bare det gjør det verdt å få med seg. Divinity 2 inneholder mye variasjon og morsomheter, jeg anbefaler det sterkt til både nybegynnere og fans.

     

    Takk, Gamer.no! Håper vi får flere slike spill i nærmeste fremtid.

  13. Hei, jeg sliter litt med å returnere arrays med integers fra en ArrayList. Jeg har brukt dette så langt:

     

    public int[] getArray(int help){

    return list<help>;

    }

     

    Tanken er at når jeg skal hente et array som ligger i lista("list") i posisjon "help", så skal programmet returnere denne. Kan noen hjelpe meg med å rette opp det jeg gjør feil?

  14. Bah, var min egen feil (er nybegynner). Det var bare det at jeg glemte å ta med et nytt objekt, selvsagt med tomme verdier :) (fra linja "new Flat......")

     

    Bare for å høre med noen fagfolk om dette er helt riktig med tanke på å opprette et nytt objekt med tomme verdier (det funker for meg):

     

    char character = 'A';

    System.out.println("*Register a tenant moving out*");

    System.out.println("Please type in person's first name:");

    String name = input.getString();

    System.out.println("Please type in person's surname:");

    String surname = input.getString();

     

    for (int i = 0; i < 3; i++)

    {

    for (int j = 0; j < 5; j++)

    {

    if (flats
    [j].getStud() != null)

    {

    if (flats
    [j].getStud().getName().equals(name))

    {

    if (flats
    [j].getStud().getSurname().equals(surname))

    {

    flats
    [j] = new Flat ("" + (i) + character);

    character++;

    System.out.println("Registration completed. This flat is now empty.");

    return;

    }

     

    Dette gjorde jeg i stedet for å sette "flats[j] = null". Foresten, dette er en del av koden for å slette verdien. Når jeg nå for eksempel sletter en verdi som har posisjon "1B" (arrayet er basert på en bokstav + et tall),så vil lista se sånn ut:

     

    1A - Populated

    1B - Empty

    1C - Populated.... osv.

     

    Takk for tips.

  15. Jeg driver med en oppgave der jeg har skal slette en lagret verdi (i mitt tilfelle, en verdi lagret i et array). Jeg ble opplyst om at en mulighet var å sette selve arrayet likt null, slik som "array[j] = null". Dette funker greit, men så snart jeg prøver å printe ut verdien som ligger lagret i arrayet så kommer det opp en feilmelding "NullPointerException".

     

    Det jeg lurer på er om det finnes en annen måte å slette en lagret verdi på i et array? I mitt tilfelle så inneholder arrayet strings.

     

    Jeg har også prøvd å simpelthen gi stringene en annen verdi, og dette har funket. Men da dukker et annet problem opp. Programmet skal i følge oppgaven være laget slik at at dersom man velger å lagre en ny verdi etter at en annen verdi ble slettet i arrayet, så skal denne verdien bli lagret på den første ledige plassen. Noe som ikke skjer dersom jeg bare endrer verdiene til stringen. Så, hvordan endrer man dette til et helt nytt, tomt objekt?

     

    Jeg kan også laste opp deler av koden men bare hvis det blir nødvendig.

×
×
  • Opprett ny...