Gå til innhold

MasterK

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MasterK

  1. Leter etter en slags "bass"sang, hvor naboen til han som spiller musikk driver å dunker i veggen for å få ham til å skru ned musikken. Midt inni sangen banker naboen på døren og ber ham skru ned, hvor på han svarer "alright, okay", lukker døren, og så sier "yeah, right" og skrur opp musikken.

     

    Har søkt rundt med google, men er håpløst å finne ut av da alt jeg har å søke på er "alright okay" og "yeah, right" hvilket gir latterlig mange treff på alt mulig rart.

     

    Takker for all hjelp, og sorry for rotete skrevet, skrivefeil etc, men var en hard natt og har ergo en hard dag ;P

  2. Videre ser jeg ikke helt hvordan man kan si at det å være så sterkt overbevist av vitenskapen er særlig bedre enn å være religiøs.

     

    Hva er problemet? Hva er det du ikke forstår?

    Det å tro 100% på en teori om verdens begynnelse, er bedre enn å tro 100% på en gud.

     

    Som tidligere nevnt har vel vitenskapen bevist akkurat like mye som religion.

     

    Ok, jeg tror ikke det er sant så la oss leke en liten lek. Jeg gir 10 eksempler på hva vitenskapen har bevist og så gir du meg tilsvarende mange eksempler på hva religion har bevist. Er du med?

    Poenget mitt her var sikker viten.

     

    Det eneste vitenskapen gjør, er å si hva som er mest sansynlig. Og man bør da virkelig være minst like kritisk til vitenskapen som til religion..?

     

    Hvor har du det fra at man ikke er kritisk innen vitenskapen? Hvorfor tror du vi har noe som heter peer-review?

    Dette var da ment på individ-nivå.

     

    Hmmm...ser flere her liker å påstå at de har tenkt gjennom ting, og som (følge av dette) er ateister/agnostiker (eller hva som helst) og kritiserer kristne og religiøse for å være dumme, uintelligente m.m... Men har dere da virkelig tenkt i gjennom ting så godt som dere selv tror?

    Jepp. Hva er det som er vanskelig å forstå her? Tenker du da på at det er veldig intelligent å legge all rasjonell tankervirksomhet til side for å tro blindt på noe som står i en bok som er ~2000 år gammel? Det finnes ikke ett eneste bevis for at det som står i Bibelen er sant, likevel vil du si at det er de som ikke tror på dette fjaset som ikke har tenkt igjennom ting? Beklager, men jeg forstår ikke logikken din.

    Nei, det sa jeg ikke. Dette var ganske simpelt en oppfordring til å tenke gjennom en gang til. Ettersom det er lite gjennomtenkt å mene at religiøse er uinteligente bare fordi de ikke tror på noe en selv tror, og at de tror blindt, og dermed kan heve seg selv over alle religiøse. (Det at Phytagoras setning er over 2000 år gammel, gjør den ikke gal.)

     

    For å komme med et banalt eksempel, er det da litt tåpelig å tro at forkristningen av Norge var drevet av kristne? Hvis man ser på det faktum at de faktisk tok livet av folk med mindre de ble kristne, og bibelens ti bud sier at man ikke skal drepe, så kan man vel knapt kalle dem kristne?

    Du vet at den kristne guden har følgende gode egenskaper?

    a) Synes slaver er greit, han opplyser faktisk hvor mye slaver er verd og hvem man kan ta som slaver.

    b) Det er greit å slaven så mye deng at han dør, bare døden inntreffer etter at du er ferdig å gi slaven juling.

     

    Dette er bare noen få eksempler på hva den kjærlige, allmektige - kristne guden står for.

    Jeg vet lite hva den kristne guden synes, og om hva som står i bibelen, så det er meget mulig dette står i bibelen. Men jeg synes man skal være forsiktig med å trekke ut enkeltting uten å ha satt seg inn i sammenhengen. Jeg vil anta at hvis dette står i bibelen, står det i det gamle testamentet, da dette er den gamle pakten. Hvis dette er fakta, er dette poenget null verdt.

     

    Videre ser jeg ikke helt hvordan man kan si at det å være så sterkt overbevist av vitenskapen er særlig bedre enn å være religiøs. Som tidligere nevnt har vel vitenskapen bevist akkurat like mye som religion. Det eneste vitenskapen gjør, er å si hva som er mest sansynlig. Og man bør da virkelig være minst like kritisk til vitenskapen som til religion..?

     

    Hvordan kan du i det hele tatt være så frekk at du likestiller disse to?!

     

    Vitenskapen går fremover nettopp på grunn av kritisk tenkning. Vitenskapen har bevist veldig mye skal jeg fortelle deg, det er f.eks vitenskapens skyld at du sitter ved en datamaskin som kan kommunisere med resten av verden. Vitenskapen har bevist evolusjon, noe som tilbakeviser påstanden om at en eller annen guddom skal ha plassert menneskene på jorda. Det er ikke en eneste, overnaturlig eller magisk hendelse, i Bibelen som lar seg bevise. Alt i vitenskapen lar seg bevise - jeg kan ikke fatte at du ikke ser forskjellen, det er for meg helt utrolig at noen kan være så kunnskapsløse at de sidestiller disse to områdene.

    Religion er et livssyn og har lite å gjøre med hva som skjer inni en datamaskin, hvordan en motor fungerer etc. Så hvis man skal se på religion og vitenskap i forhold til hverandre, må man sette dem mot hverandre på like områder. Å trekke religion inn i hvordan verden fungerer i hverdagen blir bare absurd. Dermed må man trekke vitenskapen inn i religionens spørsmål, altså meningen med livet, verdens begynnelse ol. På vitenskapens side får man teorier som f.eks. big-bang.

  3. Hmmm...ser flere her liker å påstå at de har tenkt gjennom ting, og som (følge av dette) er ateister/agnostiker (eller hva som helst) og kritiserer kristne og religiøse for å være dumme, uintelligente m.m... Men har dere da virkelig tenkt i gjennom ting så godt som dere selv tror?

     

    For å komme med et banalt eksempel, er det da litt tåpelig å tro at forkristningen av Norge var drevet av kristne? Hvis man ser på det faktum at de faktisk tok livet av folk med mindre de ble kristne, og bibelens ti bud sier at man ikke skal drepe, så kan man vel knapt kalle dem kristne?

     

    Videre ser jeg ikke helt hvordan man kan si at det å være så sterkt overbevist av vitenskapen er særlig bedre enn å være religiøs. Som tidligere nevnt har vel vitenskapen bevist akkurat like mye som religion. Det eneste vitenskapen gjør, er å si hva som er mest sansynlig. Og man bør da virkelig være minst like kritisk til vitenskapen som til religion..?

  4. Leter etter en sang fra slutten av nittitalet, starten av y2k.

    Er noen folk som går rundt og kobler om på strømkabler etc og får hus til å vise forskjelige beskjeder og blinke etc i musikkvideoen.

    Noen som vet hva jeg prater om?

     

    Er det mulig at det er Antiloop - Start Rockin': http://www.youtube.com/watch?v=lbWg8QIZf68

    Eller er det helt feil sjanger?

    Uansett, brakte du meg inn på en annen sang..som kanskje er den du også mener..husker bare deler av video'n, og den ligner på Antiloop sin jeg postet. Er noen folk kobler opp lys i en blokk eller no.. og du ser at de går rundt og kabler og skrur i lyspærer etc. Mener at det er først på slutten av video'n man får se hva de egetnlig har drevet med.. Husker ikke sjanger/tekst eller noe annet.

     

    Over til neste.. Lurer på sangen som var i reklamen for Lysholmer lettøl en gang for lenge siden. I reklamen ser man bare en arm som hviler på et bord, og en flaske Lysholmer. Armen rører så vidt ved flasken og hårene på armen reiser seg, for så og falle ned igjen når han ikke lenger tar på flasken. Dette repeteres et par ganger.

     

    Så over til nøtten :p Har ekstremt lite å gå på.. Husker bare et lite glimt av musikkvideoen og ingenting annet.. men skal prøve å tyne litt info ut av det..

    Den er fra 1995-2000 eller no, haha.. gammel hvertfall.

    Det er en mann som synger og det er han som er i videoen. Den er laget på en noe spesiell måte, men mener han minnet litt om han robotfyren i Red Dwarf (den britisk komedieserien). Var maks en-to personer til i videoen.

    Tror han var plassert i en skyskraper eller no.. og det kanskje var noe bygging på gang.

    Tror også den gikk under et av alternativ programmene..mulig det var noe ala Depeche Mode.

    Men ta denne infoen med en klype salt..så hvis du skulle vite om noe som kan minne, skrik ut! ;)

     

    Takker og bukker! :)

×
×
  • Opprett ny...