Gå til innhold

kvalheim1

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kvalheim1

  1. Hvem har sagt jeg er en ungdom som senker bilen for at den skal bli lav? Er en "hobbymekaniker" med fagbrev innenfor bilmekanikerfaget som bytter fjører til noen som er mer egnet til banebruk enn bilkjøring. 

     

    Takk for udugelige svar fra alt i hop

  2. Viste dem til og med kontrollappen som kompisen min fikk men fikk bare beskjed om at det ikke var deres sak (?). Prisen for fjørene var så liten at de gjør meg ikke noe, men forferdelig irriterende å bruke resten av sommeren på å bytte tilbake til originalfjørene, bestille hjulstilling og kontroll hos BT. Verste var at han sa at jeg hadde ganske kort tid til å få sakene sammen for de hadde nesten ikke ledige timer igjen. Veldig surt at kostandene mine skal doble eg på en feil Vegvesenet har gjort

  3. Heisann!

    Denne saken omhandler Vegvesen og godkjenning av bil.

     

    Var i dag inne og skulle ha senkesettet godkjent på min bil som var kjøpt av en kompis. Kompisen min har identisk bil, men i annen farge. Senkesettet består kun av fjører og har TUV godkjenning.

     

    Fikk dessverre ikke bilen min godkjent ettersom vi fant ut at senkesettet ikke er til våres årsmodell og dette førte tlil mangellapp, men her kommer jeg til poenget:

     

    Kompisen min har fått dette godkjent av Vegvesen tidligere. Tallene på fjørene stemmer overens med det som står på hans vognkort og kontrollseddel. Dette var grunnlaget for at jeg kjøpte fjørene med kompisen min. I forkant av kontrollen krevde de hjulstillingskontroll som jeg betalte 1700 kr for og 550 kr for selve timen hos godkjenning. Er forbanna irritert av at alt dette må betales og at jeg i tillegg må ha nye senkefjører som kommer av at Vegvesenet har, tydeligvis på feil grunnlag, godkjent samme fjører på samme bil tideligere. 

     

    Har jeg rett til å kreve tilbake pengene mine for godkjenningstimen og få betalt en ny hjulstilling (som kommer av at jeg må på meg originalfjører og vise bilen min innen 2 uker på etterkontroll) ettersom dette , i mine øyne, er forårsaket av en feil biltilsynet har gjort tidligere?

     

    Hadde jeg ikke sett i vognkortet at fjørene har vært godkjent på samme bil tidligere så hadde fjørene aldri vært kjøpt og montert og gjort de kostnadene som kommer i etterkant for godkjenning.

     

    Takker for alle svar

  4. Heisann!

    Har et lite dilemma. Skal på landstreff i Stavanger i mai, og gikk glipp av siste billettslippet i høst. Må da kjøpe an noen andre som selger på facebook o.l. De fleste jeg kjenner som skal,selger ikke billettene sine, så jeg må som sagt da kjøpe av noen andre.

     

    Billettene er ikke mottatt av kjøperne enda, de blir sendt i posten noen måneder før. Ønsker også å være tidlig ute, slik at jeg er sikret en billett, men er det noen som har handlet slik før? Har aldri gjort det selv, så kunne trengt noen tips om hvordan jeg bør gjennomføre et slikt kjøp med en fremmed.

     

    takker for tips :)

  5. De ville ikke endre på prisen på postoppkravet, for det kostet dem 500kr. De sier nå at henter jeg ikke ut pakken og den kommer tilbake til dem, vil de sette på de gamle, ødelagte delene og sende den tilbake. Jeg ringte Posten og fikk utvidet fristen for å hente den til 19. desember. De gav meg derimot et tilbud med å overføre meg 900kr om jeg hentet pakken. Ser ut som der er lite håp i å få noe bedre fra de, siden de ikke tar noe stilling til om de har brutt loven eller ikke (selv om jeg har sagt det til de og sendt utdrag av Håndtverkertjenesteloven som også sier det)! Tenker nå å hente ut pakken, men ikke takke ja til noen av tilbudene dems, så får jeg heller gi faen i resten av julegavene... Når pakken er hentet ut melder jeg det til Forbrukerrådet, hvor ventetiden er rundt 3 måneder. Noen tanker om det?

  6. 1 - Uansett hva du velger så har de IKKE rett til å holde tilbake pakken. Det er din del, og de skal ikke sende den i postoppkrav, men som pakke med vedlagt faktura.

     

    2 - Ring Posten slik at den ikke sendes tilbake. Forklar at det er en pågående klagesak.

     

    3 - Om forhandler går med tap er ikke din feil. Det må de dekke selv. Hadde de fulgt loven og ringt deg eller sendt mail hadde de ikke tapt noe.

    Skal ringe Posten og se hva som er mulig å gjøre, eventuelt få forhandler til å ordne det slik at jeg får hentet ut pakken og kun betale frakta og deretter be de sende faktura og velge beløpet selv så tar jeg det derifra.

     

    Du kunne også nevne at hvis de nekter å gi deg delen din vurderer du å kjøpe den et annet sted og sende dem regningen, minus de avtalte 2500 (+15%). Og at det kan bli aktuelt med andre erstatningskrav på grunn av forsinkelsen.

     

    Hvis de derimot lar deg hente delen for 2500 (+15%) så vil tvisten være begrenset til om du skal betale det resterende eller ikke.

     

    (Jeg vet ikke om det er praktisk mulig å endre prisen ved postoppkrav. De kunne eventuelt overføre mellomlegget til deg først.)

    Takk for svar! skal kontakte de videre, og går de ikke med på kravet mitt, garantera eg at ditta blir nevnt

  7. Her er kopi av de relevante mailene. Nyeste øverst :) Har ikke svart på den nyeste mailen. Får vente å høre på hva de kommer fram til. Pakken blir ikke hentet ut i fra postkontoret før dette blir ordnet opp i, siden jeg må betale prisen for overhalingen ved uthenting (sendt i postoppkrav). Kommer til å melde det til Forbrukerrådet om det ikke blir ordnet opp i :)

     

    FRA FORHANDLER:

    Vi burde vell kansje visst det, me du fikk en ca pris. Det er også sånn att vi bruker mye tid på pakking sending og fakturering. Må vi gå ned 10% på denne prisen, vil vi gå i tap på dette. Skal kontakte ESP 1 TECK om vi kan få en ny faktura med rabatt. Vi prøver altid å hjelpe våre kunder med det billigste alternativet. Det viser seg i ettertid at det blir for tidkrevende, å det blir ikke noe igjenn. Som sagt ble dette det billigste alternativ kontra en ny til over 13000.

    Vi får vente på svar fra (REPRATØR), å ta det derfra. Pakken er sikkert snart på ditt postkontor. Om du velger å hente den ut nå, eller avvente, får du avgjøre selv.

    Den blir ikke sendt tilbake før om 14 dager.

     

    MVH

    FORHANDLER

     

    Fra: KVALHEIM1
    Sendt: 27. november 2014 14:15
    Til: <FORHANDLER>
    Emne: Re: Overhaling av bekdemper

     

    Heisann!

    Nå sendte jeg en mail først og spurte etter pris på hva det ville koste meg å overhale demperen. Priven jeg fikk var ca. 2500 som sagt. Jeg ble ikke opplyst om da at prisene hadde steget, noe som dere burde visst som ..... forhandler(?)

     

    Arbeidet deres blir regulert av Håndtverkerloven og i håndtverkertjenesteloven §32 (2) står det at:

     

     

    (2) Er det gitt prisoverslag, skal prisen ikke overstige det oppgitte beløp vesentlig, og iallfall ikke med mer enn 15 prosent. Dette gjelder likevel ikke dersom en annen prisgrense uttrykkelig er avtalt eller tjenesteyteren har rett til pristillegg etter § 33.
    (www.lovdata.no)

    Jeg ble ikke opplyst før nå at prisen kom over det dobbelte enn opplyst.

    Hva dere vil gjøre med dette er opp til dere, men det blir ikke aktuelt for meg å betale over det dobbelte enn prisen jeg ble gitt av dere

    Hører fra dere.

    KVALHEIM 1

     


     

    27. nov. 2014 kl. 11.52 skrev <FORHANDLER>:

     

    Hei. Beklager dette, Jeg gikk ut fra pris jeg betalte når jeg selv fikk overhalt min crossdemper. Timesprisene og deleprisene er nok godt opp siden den tid. Vi hadde også 15% rabatt på dette firmaet før. En demper kostet komplett ny 8500 kr da, men koster nå 13-14 000.

    Beklager dette på det sterkeste. Ble litt sjokkert selv når jeg så prisenL

    Ellers så blir demperen som ny, å det er ett rimelig alternativ i forhold til en ny.

     

    MVH

    FORHANDLER

     

    Fra: KVALHEIM1
    Sendt: 26. november 2014 16:09
    Til: <FORHANDLER>
    Emne: Re: Overhaling av bekdemper

     

    Heisann!

    Godt å høre at demperen er ferdig.

    Jeg fikk en ca. pris hos dere i høst, hvor det ble sagt at overhaling av demperen kom på ca. 2500 kr (sjekk kopi av mail). Synes det er veldig rart at denne prisen nå er fordoblet nå som demperen er ferdig???

     

    Ber om en forklaring på det store prisavviket.

     

    Mvh KVALHEIM1

     

    14. aug. 2014 kl. 14.10 skrev FORHANDLER:

     

    Hei. Overhaling av demper ca 2500. bytte en simring på ett gaffelbein ca 1time arbei+ olje og simring ca1300. kommer også litt an på hvilken forfatning gaffelen er i.

     

    MVH FORHANDLER

     

    -----Opprinnelig melding-----

    Fra: KVALHEIM1

    Sendt: 13. august 2014 21:04

    Til: <FORHANDLER>

    Emne: Pris på bytte av simmering på framgaffel og overhaling av bakdemper

     

    Heisann!

    Snakket med dere tidligere i dag ang. lekkasjer på venstre framdemper og bakdemper. Med litt snakking med en ansatt hos dere kom vi fram til at lekkasjen framme kan stoppes med bytte av simmering, mens bakdemperen må overhales. Selger har sagt seg ja til å dekke disse utgiftene og ønsker derfor en totalpris på hva det vil bli. Er det mulig å få?

     

    Mvh KVALHEIM1

     

    26. nov. 2014 kl. 15.05 skrev FORHANDLER:

     

    Hei. Da er demperen ferdig. Den kom på 5035 kr. Blir sendt på postoppkrav i dag.


    MVH

    FORHANDLER



    -----Opprinnelig melding-----

    Fra: KVALHEIM1

    Sendt: 12. november 2014 13:54

    Til: <FORHANDLER>

    Emne: Re: SV: Overhaling av bekdemper


    Høres godt ut
    :)
    ville bare skjekke status. Bedre å vente på overhaling enn å kjøpe ny


    Med vennlig hilsen

    KVALHEIM1



    Den 12. nov. 2014 kl. 13.50 skrev <FORHANDLER>:


    Den er vidresendt til ... for overhaling. Han har egentlig begynt å trappe ned, men vi godsnakket med han. Kommer vel tilbake til oss snart. Ble en del venting, men alternativet er en ny demper til 13000


    MVH

    FORHANDLER

  8. Kan du gjengi kommunikasjonen du har hatt med dem? Sensurer navnet på bedriften, så kan vi se nøyaktig hva de har sagt til deg :-)

    Tenkte å gjøre det! kommer i neste innlegg :)

     

     

    jeg leverte bilen min til verksted en gang og fikk beskjed om at det ville koste mellom 4-6.000 kroner. noe jeg sa var greit og de sendte meg alt av avtaler osv på mail siden bilen måtte stå der i ca 7 dager.

     

    Da jeg skulle hente bilen så sa de at jeg måtte betale nesten 11.000 kroner. Jeg dro frem mailen på telefonen hvor det sto at prisen skulle havne på mellom 4-6.000 kroner og de sa at de måtte gjøre mer en forventet uten og ha varslet meg. Og de forklarte meg at om jeg ikke betaler så taper bedriften penger. Jeg ringte til min tante som er advokat når det kommer til forsikring og trafikk og hun sendte en mail til dem som viste nettopp den loven som en over skriver og jeg betalte 6.000 kroner og fikk bilen tilbake.

     

    Anonymous poster hash: df9c1...7bb

     

    De sa og at de kommer til å tape penger på meg om de går ned i pris, noe som jeg bryr meg fint lite om. Vise de loven, men de sier den ikke gjelder siden de gav meg en "ca. pris", noe som jeg er uenig i..

  9. Svaret avhenger av innholdet i avtalene du har inngått, noe du ikke sier så mye om.

     

    Når et gjelder erstatning og/eller prisavslag fra selger blir spørsmålet (kort sagt) om dere har inngått et forlik som avslutter saken dere i mellom. Hvis ja, ligger du dårlig an der.

     

    Når det gjelder prisen fra verkstedet vil dette så vidt jeg kan se dekkes av håndtverkertjenesteloven § 32 (2) . "Er det gitt prisoverslag, skal prisen ikke overstige det oppgitte beløp vesentlig, og iallfall ikke med mer enn 15 prosent." Men igjen kommer det an på nøyaktig hva som er avtalt.

    Usikker på når man har inngått et forlik, men regner med jeg har gjort det når han til slutt gikk med på å betale meg summen av prisen som forhandleren gav oss?

     

     

     

    Ca 2500 for meg betyr absolutt ikke "ca dobbelt så mye". Hadde det vært meg kunne jeg godtatt opp til 3200,-, men her virker det som om verkstedet ikke har kontroll på prisoverslag i det hele tatt.

     

    Ihvertfall ikke om den prisen inkluderer både arbeid og deler.

     

    Dere burde heller avtalt at verkstedet sendte regningen til ham så han fikk ta krangelen, men det er kanskje litt sent å tenke på nå ..

     

    Klag på det, hvis de syter, meld de til forbrukerrådet.

    Da er mail sendt hvor jeg spør om en forklaring på dette prisavviket. Sendte samtidig over kopi av mailene, hvor jeg spurte om pris og svaret jeg fikk.

     

    Takk for alle svar!

     

     

     

    De har ikke lov å gå mer enn 15% over uten å konsultere deg.

     

    Håndtverkerloven:

    Kapittel VI. Forbrukerens ytelse (betaling, medvirkning).

     

    § 32.Fastsetting av prisen.

    (1) I den utstrekning prisen ikke følger av avtalen, skal den reknes ut på vanlig måte for tilsvarende tjenester på avtaletiden (gjengs pris), dersom ikke denne prisen er urimelig. Er det ingen slik gjengs pris, skal forbrukeren betale det som er rimelig etter tjenestens art, omfang og utføring og tilhøva ellers.

    (2) Er det gitt prisoverslag, skal prisen ikke overstige det oppgitte beløp vesentlig, og iallfall ikke med mer enn 15 prosent. Dette gjelder likevel ikke dersom en annen prisgrense uttrykkelig er avtalt eller tjenesteyteren har rett til pristillegg etter § 33

     

    Har ikke blitt konsulert. Han kun sendt en forespørsel tidligere om hvordan ting gikk med demperen og fikk et lite "frekt" svar om at de hadde "godsnakket" med en som endelig ville ta på seg jobben, og måtte smøre meg med tolmodighet, om jeg ikke ville kjøpe ny demper til kr 13 000

  10. Ca 2500 for meg betyr absolutt ikke "ca dobbelt så mye". Hadde det vært meg kunne jeg godtatt opp til 3200,-, men her virker det som om verkstedet ikke har kontroll på prisoverslag i det hele tatt.

     

    Ihvertfall ikke om den prisen inkluderer både arbeid og deler.

     

     

    Dere burde heller avtalt at verkstedet sendte regningen til ham så han fikk ta krangelen, men det er kanskje litt sent å tenke på nå ..

     

     

    Klag på det, hvis de syter, meld de til forbrukerrådet.

    Da er mail sendt hvor jeg spør om en forklaring på dette prisavviket. Sendte samtidig over kopi av mailene, hvor jeg spurte om pris og svaret jeg fikk.

     

    Takk for alle svar!

  11. Heisann!

    Kjøpte en motorsykkel i sommer hvor der var problemer som selger ikke nevnte. Kort sagt, etter mye krangling, gikk han med på å betale meg summen som forhandler ga for å bytte/fikse det som ikke var som det skulle.

     

    Nå kom siste delen hjem fra overhaling, men prisen på den var dobbelt så mye som var oppgitt. Når lurer jeg litt på hva jeg skal gjøre. Delen ble sent i postoppkrav til meg, så jeg må hente den ut i løpet av 2 uker. Summen er betydelig mye større enn de de nevnte, flere tusenlapper.

     

    Har jeg fremdeles krav på at selger skal betale meg enda mer, slik at han har dekket alle manglene, eller er det forhandleren jeg skal krangle med, siden prisen de gav meg er betydelig mye større enn det de gav meg?

     

    Som sagt er jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre...

     

    (Jeg har alle meldinger fra både forhandler om pris o.l og alle samtaler mellom meg og selger. Når jeg kjøpte sykkelen hadde jeg en god sak, siden jeg dokumenterte alle skadene med bilder, som ble sendt både til selger og forhandler. Forhandleren fortalte hva som måtte gjøres. Jeg har og i kontrakten at der er ingen mangler på disse områdene (dempere) og ingenting ble informert før kjøp)

  12.  

     

     

     

    Ok, nytt for meg ihvertfall, så akkurat her kan jeg skjønne kjøperens perspektiv (var det forresten en MC eller en moped det var snakk om, ble litt forvirret av siste innlegg)

     

    AtW

    Beklager - er en moped

     

     

    Ok, personlig hadde jeg nok forventet litt mer skavanker av en litt sliten moped kontra en mc.

     

    AtW

     

    Er ikke en sliten moped. Kjøper du en helt ny moped finner du det samme det. Ikke en mangel spør du meg. Starter du den på riktig måte, merker du ikke dette

     

     

    Ok, den hørtes litt sliten ut i førsteinnlegget ditt, startfusk, sensorer som ikke funker osv.

     

    AtW

     

    Ser den, men den er langt fra sliten. sensoren ble knust, sluttet bare ikke å funke

  13.  

     

    Ok, nytt for meg ihvertfall, så akkurat her kan jeg skjønne kjøperens perspektiv (var det forresten en MC eller en moped det var snakk om, ble litt forvirret av siste innlegg)

     

    AtW

    Beklager - er en moped

     

     

    Ok, personlig hadde jeg nok forventet litt mer skavanker av en litt sliten moped kontra en mc.

     

    AtW

     

    Er ikke en sliten moped. Kjøper du en helt ny moped finner du det samme det. Ikke en mangel spør du meg. Starter du den på riktig måte, merker du ikke dette

  14. Jeg forsto førstepost slik at punkt 3 ikke var opplyst om, men at punkt 1 og 2 var det.

    Sykkelen startet når jeg sendte den - de kjørte den også selv og da må de ha startet den, så problemet har oppstått når de mest sannsynlig har skrudd på sykkelen selv.

     

    EDIT:

    Punktene er det kjøperen mener er mangler om jeg ikke har opplyst om. punkt nr. 2 ble opplyst om, og står i kontrakten og. De ringte meg og ang. clutchen og jeg ga dem en veldig god forklaring på dette, og hvordan unngå det. ikke en mangel i mine øyne, ettersom du finner det på helt nye mopeder. Punkt 3 har de forårsaket selv

  15. Det jeg mener er at han kjøpte usett. Dermed fraskriver han seg også muligheten til å reklamere på skader/problemer som han burde oppdaget dersom han undersøkte den før kjøp.

    Takker!

     

    EDIT: Nei han kjøpte den usett, men prøvde den når han fikk den. Fikk ikke høre om noen problemer da

  16. Hvilken type kommunikasjon har du med kjøper? Telefon eller epost?

    Om du har opplyst ungen om at det er mangler ved sykkelen, så har du ditt på det tørre. Det er ikke ditt problem at han har kjøpt en moped med mangler, så lenge dette var klart på forhånd. Så da kan du fortelle faren at det er ungen, og ikke deg, han burde være forbanna på, og at om han hadde så mye innspill å komme med så burde han kanskje ikke latt ungen kjøpe på egenhånd.

     

    Dessuten er det fint om du kan få skriftlig bevitneslse fra andre på at sykkelen er prøvekjørt og fungerte som anvist ved levering.

     

     

    Takker for svar

    Kommunikasjonen har skjedd på email, sms og per telefon. Alle mailer og meldinger er lagret, og alt som var mangel på sykkelen når den ble solgt er opplyst om. Den ble til og med kjørt at meg ned til terminalen for sending, og av meg dagen før - uten problem. Jeg har på melding at sykkelen er prøvekjørt (av kjøperen selv og kompiser) og da var det ingen problem. Det er nå etter at faren skrur selv den ikke vil starte.

     

    Hva med kjøpers undersøkelsesplikt?

    Hva mener du? Sykkelen prøvdekjørte han uten at det var noe problem da, det var da de først skulle fikse manglene, de har kommet tilbake med mer mangler som jeg aldri har vært borti med sykkelen - og nå starten den ikke, og de legger skylden på meg

  17. Kjøpsloven, ikke forbrukerkjøpsloven.

     

    Har du solgt den "som den er" og samtidig opplyst om feil og mangler stiller kjøper veldig svakt.

    Når han i tillegg endrer på det han har kjøpt er han vel ute og sykler? (pun intended :p )

    Takker for svar! skal lese meg litt gjennom kjøpsloven og prøve å skjønne meg i dette.

    Jeg mener også at det er litt merkelig at alle problemene oppstår etter at de har prøvkjørt den, kompisene har prøvdekjørt den og ingen problem ble nevnt da. I følge kjøpsloven så er vel en av betingelsene til heving at sykkelen leveres tilbake i samme stand som den ble levert.

     

    Når han leverer tilbake til meg en sykkel som ikke starter, så er det vel ikke samme stand som den ble levert fra meg, når jeg kjørte den til terminalen selv, og de kjørte den etter de hadde hentet den?

  18.  

     

    Jeg skjønte ikke helt forklaringen din på nummer 1, clutchlammellene tar ikke skikkelig når det er kaldt? Det er er jo ikke normal oppførsel for en MC?

     

    AtW

    Jo, det er riktig. oljan er kald og da blir den tykk. blir den tykk, så vil ikke de ta skikkelig. dette skjer ofte, mest på mopeder, siden de ikke har like kraftig clutch som på biler og tyngre sykkler.

     

    Jeg har gitt han en forklaring på hvordan han "fikser" dette. gi litt gass før han setter den i gir, eller trille den og trykke clutchen ut og inn (ikke fort) slik at lamellen løsner.

     

     

    Hmm, det har jeg aldri opplevd, at sykkelen er tung å trille fordi olja er tjukk når den er kald, og det således er litt "kontakt" i mellom selv om du har clutchen inne er noe jeg opplever på alle MCer, men aldri opplevd "det motsatte", akkurat der skjønner jeg litt kjøperen, jeg ville ikke forventet det som en "vanlig nykke", rent personlig, uten at jeg har all verdens erfaring, men har da prøvd ihvertfall ett halvt dusin forskjellige MCer uten å ha opplevd dette.

     

    AtW

     

    Det er bare å få olje til å svive litt i clutchen (trille den i gang eller starte med clutchen inne) så er problemet vekk. Har flere kompiser, hvor det er samme. Har fått beskjed om at det er fordi clutchene på 50cc ikke er så kraftige at de skal tåle dette

  19. Jeg skjønte ikke helt forklaringen din på nummer 1, clutchlammellene tar ikke skikkelig når det er kaldt? Det er er jo ikke normal oppførsel for en MC?

     

    AtW

    Jo, det er riktig. oljan er kald og da blir den tykk. blir den tykk, så vil ikke de ta skikkelig. dette skjer ofte, mest på mopeder, siden de ikke har like kraftig clutch som på biler og tyngre sykkler.

     

    Jeg har gitt han en forklaring på hvordan han "fikser" dette. gi litt gass før han setter den i gir, eller trille den og trykke clutchen ut og inn (ikke fort) slik at lamellen løsner.

  20. Heisann!

    Trenger hjelp av noen som kan juss- jeg err nærmest ubrukelig til slikt.

     

    Solgte en motorsykkel for noen uker tilbake.

    Kjøperen ble opplyst av mangler som var på sykkelen, der og da, som at støttesensoren var defekt, og den fjusket og var tungstartet når den var kald, eller hadde stått i ro ei stund.

     

    Kjøperen kjøpte sykkel usett, og jeg kjørte sykkelen selv, og sendte den med hurtigruta som avtalt. Nytt batteri fulgte med sykkelen.

     

    Nå har jeg mottat flere klager fra faren til kjøperen. Jeg har snakket jevnlig med den egentlige kjøperen (sønnen) og han har aldri nevnt noe om problemer, kun positivt av sykkelen. Han har sagt at han har hatt mange kompiser som har sett og prøvd sykkelen og han har selv kjørt den, uten problemer.

     

    De har ringt om flere "problemer".

     

    1. De mener clutchen er ødelagt. Min forklaring på dette er at motoroljen er kald, og da tar ikke clutchlammellene skikkelig.

     

    2. Støttesensoren funker ikke. (dette var opplyst før kjøp og i kontrakten)

     

    3. Sykkelen starter ikke (de sier at det høres ut som den ikke får bensin og de skal nå bygge om til bensinkran fra vakumkran, og bytte slanger)

     

    Alle disse problemene har de komt med etter at sønnen sier at de har prøvekjørt sykkelen, og da nevnte ingen problemer.

     

    De sier de har snakket med en lokal ekspert. Det var han som mente at de skulle bygge om til bensinkran og bytte bensinslangene. Om dette ikke funker vil han kreve meg å betale verkstedsutgifter eller vil han heve kjøpet.

     

    Jeg har snakket med han, og prøvd å gitt han forklaringer på alle problemer, men jeg får aldri tilbakemelding på om han har fikset det. Jeg har gitt all informasjon om kjøretøyet, og det ble "solgt som det er".

     

    Hvilke rettigheter har jeg, og hvilke rettigheter har han?

     

    Har han rett til å gjøre dette når han har prøvd å fikset sykkelen selv, og nå starter den ikke?

×
×
  • Opprett ny...