Gå til innhold

Flyndre23

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flyndre23

  1. Hei!

     

    Er på jakt etter en stillegående stasjonær pc mitt musikk-hjemmestudio.

     

    -Maskinen vil i det daglige primært bli brukt til studiobruk, kontoroppgaver, nettsurfing og musikkavspilling. Spilling tar jeg på PS3.

    -Operativsystem, nettverkskort og eksternt lydkort har jeg fra før.

    -Lavt støynivå er viktig.

    -Kjører toskjermoppsett, en 22 og en litt eldre 19 tommer Fint om maskinen har både DVI og VGA-utgang.

    -Budsjett: maks 5000, gjerne under 4000 hvis mulig.

    -Firewire-støtte til lydkortet

    -Intel-basert

     

    Som nevnt er lav støy en viktig faktor. Er litt usikker på om jeg i det hele tatt trenger en optisk enhet, og lurer også på å kun ha SSD-minne (har ikke noe voldsomt plassbehov, 256GB er mer enn nok, men vil tro 128 kanskje blir i minste laget?)

    Dette har dere mer greie på enn meg, og jeg setter stor pris på all hjelp jeg kan få. :)

  2. Hei!

     

    Har i det siste lest litt en del om monitorer og miksere, og vurderer å gå til innkjøp av dette.

    Men så er det selvfølgelig noen ting jeg lurer på...

    Tilgi mine, kanskje dumme, spørsmål, da jeg er rimelig uvitende på dette området.

    En vis mann sa jo en gang at det ikke finnes dumme spørsmål. :p

     

    Lydkortet jeg har fra før, Echo Audiofire 4, har fire inn- og utganger. Vil gjerne kunne utnytte dette ved å kunne spille inn opptil fire spor samtidig, og da leste jeg at det ideelle var en mikser med fire sub-busser, en for hver inngang i lydkortet. Men jeg leste også at man kunne bruke direct out, men fikk ikke helt med meg hvordan det fungerte. Eller finnes det andre/bedre metoder?

     

    Og så er det dette med analog/digital mikser. Jeg bruker per nu Cubase til å spille inn musikk. Med en analog mikser, vil det kun være mulig å justere input'en til lydkortet, og måtte gjøre resten av justeringene på "vanlig" måte, med software, eller vil jeg kunne bruke mikserens equalizer, volume faders osv til redigering i Cubase etter selve innspillingen?

     

    Har lest en grundig gjennomgang av forskjellen på analoge/digitale miksere på engelsk, uten å helt få med meg det store bildet, så om noen kunne forklart kjapt forskjeller, fordeler og ulemper, hadde jeg satt stor pris på det.

     

    Er det noen som har noen anbefalinger når det gjelder mikser? Budsjettet er ikke helt satt enda, men jeg kjøper heller noe brukbart første gang, enn å måtte kjøpe nytt om et år, fordi jeg var kjip denne gangen.

     

    SÅ, monitorer.

    Har lest en haug med reviews, uten å bli noe særlig klokere egentlig. Hadde egentlig sett meg ut KRK RP8, da jeg så de ble rost opp i skyene på det ene forumet, men ble mer usikker når de ble kalt møkka dritt på et annet. De skal brukes på et gutterom foreløpig, med skråtak og alt som er, så rommet er ikke helt ideelt sånn akustisk sett. Men med tid og stund vil jeg forhåpentligvis ordne et mer egnet rom, og derfor ønsker jeg kvalitet på produktene jeg skal kjøpe, slik at jeg unngår å måtte oppgradere om kort tid.

     

    Innspill ang. monitorer mottas med stor takk, skal selvsagt prøvehøre litt forskjellig før jeg bestemmer meg, men jeg har aldri prøvehørt monitorer før, og er noe usikker på hva jeg skal legge vekt på osv.

     

    Til monitorer ser jeg for meg rundt samme prisklasse som RP8, dvs ca. 6000 for paret.

     

    Håper noen kan hjelpe meg gjennom denne studiolabyrinten, det setter jeg virkelig pris på. :)

     

    Morten

  3. MAWO

     

     

    Sjanger: Akustisk/Indie/Pop/Intrumental

     

    Medlemmer: Morten Opdal - Gitar, Keyboard

     

    Aktivt siden: Begynte å spille piano når jeg var 4, men dette prosjektet startet vel i 2009.

     

    Beksrivelse:

    Musikk fra gutterommet, med mål å klinge i øret. Sangene preges stort sett av akustisk gitar og keyboard, med innslag av elgitar.

     

    Eksterne lenker: Myspace

  4. Hei :)

     

    I det siste har jeg hatt et problem med den trådløse internettilkoblingen min. Når jeg bruker internett, laster mange sider, laster ned en fil osv. via nettleseren, så forsvinner symbolet for trådløst internett på verktøylinjen.

     

    Tilkoblingen forsvinner også, og hvis jeg trykker på koble til-->trådløs nettverkstilkobling, kommer det opp "aktivering mislyktes". Nylig har den også begynt å forsvinne med en gang jeg starter maskinen. Eneste måten å fikse det på er å restarte maskinen.

     

    Formaterte nettopp, og bruker XP Pro som OS. Nettverkskortet heter "wireless pci 802.11b/g adapter wn4201b". Mistenker det å være et driverproblem, men jeg finner ikke en skikkelig driver. Eneste driveren jeg finner er den som ligger her: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...50172〈=no , men problemet løser seg altså ikke med den. Maskinen begynner å dra på årene, er en HP Pavillion T870, dersom det skulle ha noe å si.

     

     

    Noen som har peiling?:)

    Hjelp mottas med stor takk :roll:

  5. Det finnes forskjellige størrelser og former på halsen. Ellers finnes det også gitarer i 3/4 størrelse. Les gjennom dette:

    Profiles: A "C," "U," or "V?"

    Neck profile (the "shape" of the neck) is probably the most personal element of a guitar. It affects how your hand and fingers "fit" the neck and how easily you can move from fret to fret. From early on acoustic guitars employed some variation of a "C" shape. Electric guitar makers have experimented extensively and a variety of profiles have evolved with the preferences of players. Jeff Beck's favorite Fender Stratocasters had a very fat "C" shape; current models of Fender's Custom Artist Jeff Beck Signature Strat have a smaller "C" to be more player-friendly.

     

    Similar to the "C" is the oval neck profile. This offers a less pronounced curve at the back and has its followers. On the other side is the "U" - an almost-rectangular shape that appeared on many Fenders - perhaps best for players with long fingers. And Eric Clapton has favored a "V" neck that provides a comfortable groove down the middle. A variation on this is the "inverted V," that is thicker on the bass side and thinner on the treble side.

     

    Width is as much a factor in the neck profile as shape, leading some guitar makers to abandon the letter analogy and begin describing profiles as "wide-fat" or "regular-thin" and so on, in which widths are "wide, regular or narrow" and depths range from "fat to regular to thin." This often provides a clearer description of the profile and can help you when you're shopping for guitars online. Parker and Paul Reed Smith use these types of descriptions.

     

    Håper dette kan hjelpe litt:) Ellers kan du jo lese gjennom hele guiden, her: http://www.sweetwater.com/shop/guitars/ele...uying-guide.php

  6. Selv har jeg en Fender Mexican Stratocaster, og er kjempefornøyd med den.

     

    Du bør gjerne finne ut om du vil ha humbucker eller single coil mikrofoner. De låter ganske forskjellig, uten at jeg skal prøve å forklare forskjellen, lyd er en subjektiv sak :p Ta en titt på youtube, og hør forskjellen selv. Single coil er typisk for tele- og stratocastere, og humbuckere er typisk for les paul, sagt veldig enkelt. Det finnes også gitarer med begge typer mikrofoner. Finn ut hvilken sound du liker, så har du i hvertfall avgrenset mulighetsområdet litt ;)

  7. Jeg var så heldig at vi hadde stående en god nylonstrenger da jeg begynte å spille, men har troen på at et godt instrument er viktig for å opprettholde motivasjonen. Hvis du tenker å virkelig begynne å spille, så ville jeg lagt litt penger i det, du kan alltids få solgt den igjen hvis du mister interessen. Ta en tur til gitarbutikken og prøv litt forskjellig. De som jobber der kan sikkert gi deg gode råd og veiledning. Lykke til.

  8. Takker for flotte svar.

     

    Sendte en mail til en i sound1.no, og han anbefalte denne: http://sound1.no/index.html?http&&...?Produkt_ID=749

     

    Den har fått skryt for lyden plugged, og noe kritikk unplugged. Så vidt jeg har forstått så er det laminert topp? Som hakkannen påpekte var dette en ulempe?

     

    Driver og spiller inn litt i ny og ne, sånn sett så vil jeg gjerne ha aktiv elektronikk. Har lagt merke til forskjellige former på gitarene, bl.a dreadnought og jumbo. Hvordan er forskjellene, bortsett fra utseendemessig? Og forskjellen på western og "vanlig"? Ser også at det er forskjellige typer mikrofoner, hvordan er forskjellen der?

  9. Hei.

     

    Jeg har nå spilt gitar i ca. 4 år, og tenkte å svi av litt feriepenger på en akustisk gitar med stålstrenger. Har fra før en klassisk og en el-gitar. Så da lurer jeg egentlig på hva folk anbefaler, jeg ser i utgangspunktet for meg et budsjett på ca. 5-6000. Har alle disse utgang til forsterker? Er det sånn at de bør være koblet til forsterker, eller går det også fint å spille uten? Er ganske grønn på dette området, så all info mottas med takk :)

     

     

    Flyndre :)

  10. Tror kanskje det blir litt stort. Tror det holder for meg med 61 tangenter. Noen som kan forklare meg hva som er vikig å ha på et keyboard/synth? Hvor viktig er for eksempel "polyphony"? Ser det er forskjellig, noen har 32, andre 64. Hva er forskjellen? Andre tips mottas gjerne:)

  11. Er ny her på forumet, og i disse eksamenstider har jeg ikke tatt meg tid til å lese gjennom alle postene i denne tråden, så dere får unnskylde meg hvis jeg spør om ting som har blitt spurt om tidligere:)

     

    Jeg begynte å spille piano når jeg var 4 år, og sluttet når jeg var rundt 13, pga en hårreisende dårlig lærer. Siden har jeg spilt litt av og til, men stemmeskruene i pianoet vårt fra 1814 var løse fra treverket, og det måtte stemmes hver måned. Slutten på visen var at vi kjørte det på bosshaugen. Senere begynte jeg å spille gitar, som jeg har spilt i rundt 3-4 år nå.

    Nå føler jeg at det er på tide å finne frem igjen pianoet, og har planer om å kjøpe et keyboard. Har ikke så veldig stor plass på rommet. Så kommer spørsmålet: Hva er å anbefale? Vil gjerne ha vektede tangenter (tror det er det det heter:P). Har planer om å koble det til pc'en og ta opp etterhvert, så hadde vært greit om den hadde nødvendig kompatibilitet til dette. Har prøvd å se litt, men det er jo uendelig mange modeller og merker, så tenkte det var greit å høre med noen med erfaring;) Tenker i utgangspunktet rundt 4-5000 kr, men litt flytende grense, vil tross alt ha et brukbart keyboard. Om det betyr at jeg må betale litt ekstra så får det bare våge seg. Det blir antagelig bare brukt på gutterommet. Så, fyr løs!:)

     

    All hjelp mottas med stor takk:)

     

    EDIT: Sett litt på Yamaha MM6. Ligger til 3590 et sted, er dette et godt kjøp? Har det vektede tangenter og andre nødvendigheter?

×
×
  • Opprett ny...