Gå til innhold

oleeeh

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oleeeh

  1. Hei. Jeg skal starte første året på BI til høsten og har et spørsmål angående lån/stipend.

     

    Fra lanekassen.no:

     

    "Får du stipend til skolepenger fra andre, kan du ikke få det fra Lånekassen også. Får du dekket skolepengene delvis fra andre, kan du få noe stipend til skolepenger fra Lånekassen."

     

    Skjønner dere det slik at dersom jeg tikker av "skolepenger delvis dekket av andre", kan jeg få dekket noe av lånekassen som rent stipend?

  2. Når du får "Press any key to boot from CD-ROM" så betyr det at den faktisk booter fra CD. Men den oppdager ikke at du trykker en tast, så den går videre til disken. 

    BIOS innstillingen har da ingen påvirkning, det er ikke BIOS som finner harddisken, men oppstartsmodulen på CD.

     

    Virker som et tastaturproblem. Kan tippe du har USB tastatur? Sjekk i BIOS om du finner en innstilling som heter 'Legacy USB', den må være på.

    Alternativt kan du bruke et PS/2 tastatur.

     

    Bruker et USB tastatur, ja. Dog er det er gammeldags tastatur, og jeg kan jo bruke det til å navigere i BIOS og bootmenyen til hovedkortet.

     

    Skal prøve å finne Legacy USB. Takk for svar.

  3. Tenkte jeg skulle spandere på nytt operativsystem så jeg får full utnyttelse av ram'en, men sliter..

     

    I utgangspunktet tenkte jeg det var greit. Gå i BIOS -> Boot Prio CD-ROM -> Save -> Reboot,

    men her starter problemet. Når PC'en starter opp på nytt står det "Booting from DVD/CD-ROM" og "Press any key to boot from CD-ROM". Jeg trykker på en tast, men den skipper å boote på CD-ROM'en og går rett på harddisken, selvom den er disabla som boot option.

     

    Siden jeg kom rett på harddisken prøvde jeg å innstallere Windows 7 etter at jeg hadde kommet inn i Vista, men det funka selvfølgelig ikke siden Vista'n er 32bit og WIndows 7'n er 64bit.

     

    Fordi CD-ROM'en ikke ville boote når harddisken stod i skrudde jeg av PC'en, dro ut harddisken, restarta og fikk boote fra CD-ROM'en. Merkelig synes jeg.

     

    Av hva jeg har forstått etter litt googling bør jeg kjøre en "clean install" eller formatere harddisken først, i så fall - hvordan.

  4. Hei, har egentlig 2 problemer. Det første er at mic'en min er sluttet å virke, eller det vil si når jeg forsøker å si noe kommer bare skurr, har skjekka alt av drivere og innstillinger som jeg kommer over, skjekka mute knapper ect. Men den vil ikke virke. Noen ideer?

     

    Og siden den ikke virker dukker problem nummer 2 opp, går det ann å få en Separat SteelSeries Siberia mic? Er litt kjedelig når man kan koble det på USB sammen med headsettet.

  5. Hei. Jeg tenkte meg på hytte tur i helgen og har derfor et problem med å få med meg de viktige kampene fra Premier League, derfor tenkte jeg å prøve å løse dette problemet. På hytta står det en TV og en dekoder fra rikstv, desverre er det inget abonnoment på dette, så canal + er utilgjenglig, dette er forøverig koblet til en antenne. Hjemme er det en boks fra canal digital hvor jeg har tilgang til de fleste kanaler gjennom kabelen. Er det noen mulighet for å få koblet denne boksen opp til boksen eller TV'en jeg har på hytta? Tenkte kanskje det var mulig å ta en kabel mellom dekoderne, eller bruke CD dekoderen rett fra antenna og så til TV'en eller bytte om dekorder kort e.l. Noen som har en idé om hvordan dette kan gjøres?

×
×
  • Opprett ny...