Gå til innhold

krisee9

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krisee9

  1. Jeg håper jo det hjelper å advare, nettopp fordi EF er en usedvanlig useriøs organisasjon. Det handler ikke om at det bare er EF som har studenter som har og får problemer med familien, det har da alle organisasjoner, men det handler om hvordan EF HÅNDTERER slike situasjoner, hvor problemer oppstår. Der er det snakk om en useriøs organisasjon som ikke ved hva kommunikasjon er, og som svikter totalt i å være der de lover de skal være. Det er ille at en ungdom (og man er svært sårbar i den alderen man reiser) skal bli overlatt til seg selv, uten noen som vil høre, hjelpe og snakke, med mindre det er å komme med ting som gjør saken vondt verre.

     

    Jeg var aldri redd for å havne hos noen spesielle, det var ikke det ting handlet om - men det handler om at man forventer å komme til en familie som faktisk er egnet til å huse en student. Noe jeg opplevde at flere av familie jeg kom til slettes ikke var, selv om EF selvsagt mente det motsatte.

     

    Selvfølgelig vet man aldri, men det er da ingen unnskyldning? To av familiene jeg ble plassert hos burde da slettes aldri ha blitt valgt som "egnede" familier i første omgang. Men som sagt, i nøden spiser fanden fluer - og EF tar de det får.

     

    Dessuten føler jeg at EF mister litt troverdighet når jeg ser at to av mine saksbehandlere fra EF Boston (hovedkontoret) har meldt seg inn i facebookgrupper som slakter EF som arbeidsplass, og tidligere ansatte selv sier at det er en utvekslingsorganisasjon for seg selv, og ikke studentene. Som svikter der de skal stille opp, og hvor de ansatte har dårlige arbeidsforhold. Setter jo EF i et langt bedre lys enn hva det allerede var, gitt.

     

    Heh, du stiller deg svært spørrende til det? Vel, jeg bodde hos SYV familier, tre stater og tre skoler. EF flyttet meg mer rundt enn noen andre, skal jeg si deg. Det blir nemlig en nødvendighet når de velger å plassere deg hos psykisk ustabile mennesker som lar avføring ligge etter dyrene sine, ønsker å klippe håret ditt for souvenir, forlater deg en hel helg i ødemarken, 2,3 mil fra all annen sivilisasjon - sørger for at telefonen ikke kan brukes, det fins ikke TV-signal og mobilsignal, og data skal man se langt etter. Ja, selv uten stort mye mat. Eller når man blir plassert hos et 86 år gammelt ektepar hvor den ene faller på baderomsgulvet og du må steppe inn som hjemmehjelp. Da blir det en liten nødvendighet, egentlig. Selv om EF selvfølgelig var helt uenig i dette, og siden de heller ikke fant en ny familie, måtte jeg jo selvfølgelig bo midlertidig x-antall steder, uten skoleplass. Eller den ene gangen hvor EF ringte foreldrene mine og sa at den "forferdelige datteren" deres hadde blitt kastet ut av familien på grunn av sin usmakelige oppførsel, og nå var sendt til sin IEC. Og de i desperasjon ringer og ikke får tak i datteren på flere timer, før de så får avkreftet all informasjon EF hadde gitt dem - det hadde ikke vært noen konflikt, og jeg var da bare på shopping i byen med familien. Ingen vet hvor den informasjonen kom fra. Eller da EF forflyttet meg til tre forskjellige familier uten å informere foreldrene mine. Eller den gangen de endret regler på at foreldre måtte skrive under dersom en student skulle bo med en annen student, og plutselig fant på at bostedet var midlertidig for den ene studenten, siden de ikke hadde fulgt reglene. For ikke å glemme den gangen de omsider fant min siste vertsfamilie og ikkee fant skoleplass til meg, og mente at jeg fint kunne hjemmeskolere meg selv i 1,5 mnd, det var da ikke noe problem. Sånn helt frem til jeg måtte skaffe min egen skoleplass.

     

    Når det er sagt nektet de å flytte meg, og høre på meg. Det eneste som til slutt hjalp var at min far ringte EF Boston gjentatte ganger, og sa at enten flytter de meg - eller så sender de meg hjem. Og der og da var det like greit, ettersom jeg bodde under helt ulevelige forhold. Forresten ville EF at jeg skulle skrive under en kontrakt som sa at jeg selv innså at dette var verdens beste familie å bo med, og at det ikke fantes en bedre. Og selv om jeg ikke skrev under, så var dette gyldig, altså.

     

    Hvorfor ser jeg på dem som useriøse? Vel, for jeg er ikke den eneste som har opplevd EF slik, og det her er vel bare en brøkdel av hva jeg kunne delt.

     

    Så jo, det er faktisk viktig for meg å få ut budskapet - og håpe at flest mulig kan forstå hvorfor en ikke bør velge EF. Det kan være supert dersom en kommer til en god familie, så kommer problemene og da skulle man bare ønske at man egentlig lot være å reise på utvekslingsåret man så gjerne ville på.

     

    EDIT: ser at mye av det jeg skriver kan virke litt rotete, men det er litt for mange hendelser, historier og tekst til å snøre enkelte hovedpoeng sammen.

    Takk for opplysningen! EF er nå ikke lenger et alternativ.

  2. Synd å høre om det "mislykkede" året ditt Sjøtispe.

     

    Men jeg tror ikke det hjelper å advare folk imot reise med ett spesielt selskap, jeg tviler sterkt på at det kun er EF som har har/hatt problemer med familie o.l . Har hørt mange skrekkhistorier opp igjennom, men velger alikevel å reise med EF.

    Hvis man er redd for å havne hos noe spesielle er det ikke verre enn å droppe hele året. Det er som sagt ingen som tvinger noen som helst til å reise. Man har ingen garantier, uavhengig av hvor gode background check`s de forskjellige organisasjonene tar, kan plutselig ett familiemedlem dra frem en avsagd hagle og slakte familiemedlemmer i en psykotisk tilstand.

     

    Ok, den siste der var kanskje litt drøy. Men uansett, poenget er at man vet aldri.

     

    Jeg er svært spent på hvordan mitt år med "store stygge" EF blir. Jeg vil ikke si at jeg slåss med nebb å klør for å forsvare EF, jeg mener bare at man må ha en åpen holdning og være åpen for dialog.

     

    Stiller meg svært spørrende til at du ikke fikk bytte familie etc. ettersom du hadde det så vanskelig?

    Jeg holder også en knapp på EF, selv om mye negativt er sagt. Det høres ut som veldig mange er fornøyde med deres to-ukers camp før utvekslingsåret, og jeg vet ikke av noen andre organisasjoner som har en forberedelsescamp på to uker?

  3. Jeg har lest kjempemasse i denne diskusjonen og jeg ser at det er flere negative og positive ting om alle organisasjonene. Jeg har tenkt å søke til høsten nå, om et år i USA fra høsten 2011, men jeg er veldig usikker på hvilken organisasjon jeg burde velge. Først tenkte jeg på EF, men mye negativt er blitt sagt. Det hadde vært kjempefint hvis alle som har vært på et utvekslingsår i USA kunne fortelle sine erfaringer om de forskjellige organisasjonene! Håper på mange svar!

     

    Har allerede fortalt om min erfaring, og innser at folk har bestemt seg for hvor mye godt de mener om EF, uavhengig av hva jeg sier. Forhåpentligvis lar noen seg påvirke og velger å ikke reise med EF, da har jeg i hvert fall advart for en grunn. Skulle ønske jeg hørte på alt det negative før jeg valgte å reise med EF, men jeg forsvarte dem selvsagt med nebb og klør, valgte å ikke tro på noe av det som ble sagt, egentlig. Kan vel si at jeg fikk angre på og merke det i ettertid.

     

    Anbefaler aller helst Rotary, hvis det er et alternativ for deg. Ellers har jeg ikke hørt så fryktelig mye negativ om STS og heller ikke urovekkende mye om AFS - selv om det helt sikkert er mørke sider der også. Men, så lenge de ikke kan måle seg med EF er det jo en positiv ting.

     

    Takk for svar! Rotary har jeg aldri hørt om, men skal sjekke det ut :-) AFS gir jo et veldig godt førsteinntrykk via hjemmesiden sin i motsetning til STS og Speak, så tror jeg skal lese litt mer her om de forskjellige før jeg søker.

  4. Jeg har lest kjempemasse i denne diskusjonen og jeg ser at det er flere negative og positive ting om alle organisasjonene. Jeg har tenkt å søke til høsten nå, om et år i USA fra høsten 2011, men jeg er veldig usikker på hvilken organisasjon jeg burde velge. Først tenkte jeg på EF, men mye negativt er blitt sagt. Det hadde vært kjempefint hvis alle som har vært på et utvekslingsår i USA kunne fortelle sine erfaringer om de forskjellige organisasjonene! Håper på mange svar!

×
×
  • Opprett ny...