Gå til innhold

auto82

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av auto82

  1. merkelig at produsenter av slike HK ikkje evner å lage litt mellomrom mellom RAM-slottene. bruker man noen moduler med kjøleribber på, så må man skvise det nedi og brikkene står i en vifte form.

     

    selfølgelig om man vleger en luft kjøleløsning som f.eks. noctua så må man kjøpe de lave modulene uansett og dermed minne-brikker uten brede pålimte kjøleribber.

  2. nå har eg ikkje brukt noe annet enn windows etter dos og nc.

    iløpet av de årene usb har vert ute har eg ikkje brukt løs ut funksjonen mer enn en håndfull ganger.

    eg har på noen usbèr fått opp meldin om å reparer etc som vises i denne artikkelen. men alle filer og usb minnepennene har alltid virket som de skal.

     

    har hatt ett eneste problemet med usp-penn og det var grunnet noe sølvpapir fra tyggis som hadde komt seg inn i kontakten. dette medførte at pcèn kortsluttet og ble ødelagt.

  3. Ting har tatt tid. fikk bare macro med hyperlink til å fungere delvis, nå har eg istedet brukt funksjonen "knapper" som man kan legge til via hurtig menyen (legges til). vha denne kan man bruke "record macro" og fylle ut under modul1 vba editor:

     

    Sub K02101_()

    Sheets("Ark2").Select

    ActiveSheet.Shapes.Range(Array("K02101_")).Select

    Selection.Verb Verb:=xlPrimary

    Sheets("Ark1").Select

    End Sub

     

    Sub K02102_()

    Sheets("Ark2").Select

    ActiveSheet.Shapes.Range(Array("K02102_")).Select

    Selection.Verb Verb:=xlPrimary

    Sheets("Ark1").Select

     

    End Sub

    Sub K02103_()

    Sheets("Ark2").Select

    ActiveSheet.Shapes.Range(Array("K02103_")).Select

    Selection.Verb Verb:=xlPrimary

    Sheets("Ark1").Select

    End Sub

    :

     

    Eg har gjort en liten test med 3 dokumenter og 3 knapper.

     

    eg måtte ha tilgang til flere dokumenter enn først antatt så dette vil ikkje virke for meg uansett siden excel-filen kommer til å bli altfor stor.

     

    håper dette kan hjelpe noen som bare trenger noen få objekter til en fraseg gjort presentasjon.

  4. driver en del med cad programmer og rendering av modeller, nermeste bilde redigering eg gjør er å plassere modellene inn og kamuflere sammensmeltingen:)

     

    nesten 4000kr for en skjerm er ganske mye penger, 5500 med settet. når eg først kjøper noe sånnt så hadde det vert morro å få alt i pose og kjerre. kunne heller tenke meg en bra skjerm med høyere oppløsning.

    men da blir det ingenting av 3d.

     

    får søke litt rundt på andre forum for å sjekke, trenger ikkje overta hele tråden til trådstarter^^

  5. eg er akkurat inn i samme "hvalens" valg^^

     

    litt plagsomt at det ikkje er komt ut ok gaming/3d skjerm med oppløsning 2560 x 1440 120+mHz.

     

    Bestilte nettopp Asus 27" LED VG278HE og nVIDIA 3D Vision 2 Wireless Glasses Kit.

    eg hadde lyst på en større skjerm og ha muligheten til å spille og se film i 3D.

     

    men de skjermene eg har sett meg ut har enten ønsket oppløsning eller rask nok oppdateringsfrekvens til at 3D er aktuellt.

     

    eneste eg er litt redd for er at siden oppløsningen er mindre enn 24" er har fra før en eizo 1920x1200, vil film og bilder virke kornete siden pixel er større med samme avstand fra skjerm.

     

    noen som har 27" med vanlig HD opppløsning som kan fortelle litt om dette?

  6. Hei!

     

    Eg har som mangen andre problemer med at den innebygde hyperlink funksjonen ikkje støtter andre filtyper som eksempelvis pdf-dokumenter.

     

    oppsettet mitt er ark1 som inneholder flere statuslister av diverse elementer med tilhørende tegningsnummer. Planen min var å koble tegningsnummeret til tegning som er importert inn på ark2 som pdf-icon. Ved å klikke på tegningsnummeret vil eg gjerne at tegning åpnes automatisk og ikkje at hyperlinken bare skifter side til ark2.

     

    Det som er frustrerende her er at eg ikkje får editert hyperlink ved å si at den skal åpne(kjøre) objekt med spesifisert navn.

    Dette fører til mye ekstra arbeid for å lage til en fungerende macro i vba som gjør nettopp dette.

     

    Det er lenge siden eg har brukt vba og husker lite igjen av dette, har brukt google flittig i ett forsøk på å finne en brukendes kode som relaterer hyperlinker til de rette tegningene på ark2. Dvs at eg har flere tegninger eg skal linke til på ark2.

     

    la oss si at på ark1 i celle V6 har eg ett nummer oppført som K02101, dette skal linkes opp mot objekt på ark2 "K02101_" som er en minimert tegning. K02102 linkes til "K02102_" etc.

    Når eg bruker hyperlink funksjonen bruker eg plassering i dette dokumentet får eg bare mulighet til å velge ark eller definert navn. eg får ikkje velge begge deler.

     

    eg har valgt å implementere fil i excel selv om filen blir større, grunnen er siden andre skal kunne se vedleggene uten å måtte laste ned filene og plassere de i rett målmappe.

    noen som vet hvordan eg får linket til rett pdf-dokument i ark2? og får åpnet link uten at siden skifter til ark2?

     

    etter mye lesing på andre forum har eg komt frem til denne macroen, "Private Sub Worksheet_Activate()

    ActiveSheet.Shapes("K02101_").Select

    Selection.Verb Verb:=xlPrimary

    ThisWorkbook.Worksheets("sheet1").Activate

    End Sub"

     

    men denne er ufullstendig, den skifter side til ark2 og åpner pdf, skifter tilbake til ark1, men den åpner bare det første vedlegget og dette skjer uansett når man skifter til ark2.

     

    det lar seg gjøre å lage til flere sider og legge en tegning på hver av arkene. men det må gå an å lage en kode som relaterer til forskjellige objekter i ark2 ved å relatere til forskjellige nummer i ark1.

     

    noen som er flink med macro programmering og kunne hjelpt meg med dette?

     

    mvh

     

    Helge

  7. om det er noen som har interresse av å vite hvordan eg får dette til, på en noe tungvindt måte...

     

    saken her er at eg kjører engelsk excel på en maskin med norsk oppsett, i enkelte tilfeller av programmer må man inn på maskinens instillinger og endre verdier for eksempelvis "komma og punktum" for at enkelte programmer skal takle dataene på en rett måte.

     

    dette har eg ikkje gjort, men det viser deg at der "engelskmennene" bruker "komma" i formellinjen må eg bruke "semikolon" samtidig så var det litt vas med å vinne ut om det skulle være mellomrom mellom tegnene og ikkje.

     

    formlene mine blir vanvittig lange med tanke på at eg må lage til relasjon for hundrevis av profiler. dette kommer eg til å dele opp i mindre stykker slik at ikkje alt kresjer.

     

    formlene mine ser slik ut multiplisert med x^n.

     

    ;IF(J15="B4";AB6);IF(J15="B4";AB6;IF(J15="B4";AB6)))-->

  8. er det mulig å flette sammen flere "=IF((J15=B2_;Sheet3!C2) | (J15=B3_;Sheet3!C3)++++++)

    lest en del om diverse andre funksjoner, men de fungerer ikke slik som min oppfatning tilsier.

     

    får bare feilmeldinger grunnet innkopetent i excel verdenen.

    Det eg mener med formelen er ut i fra en celle med rullegardin i "J15" som i dette tilfellet har fått navn enten som B2 eller B3 eller neste på listen får verdi fra ark3, listen som assosierer med den respektive profilen og fører opp mengdene.

     

    men problemet ligger i hva tegn som må\skal skille formlene slik at cellen får veriene fra den rette profil\celle-referanse.

     

    er det noen kloke hoder som kan dette?

     

    takker for evt svar!!

  9. Hei!

     

    Har et lite irriterende problem som eg mener skulle være en smal sak å få til.

    Dette var ikkje tilfelle siden eg fortsatt sitter å erger meg over saken.

     

    Dette gjelder et oppsett for telling, kontroll og utførelse av mangen trekkerør som blir ført opp som diverse profiler, EKS B1,B3,B36, K06 etc, mangen.

     

    bruker office 2007 og forsøker å få et bra oversiktlig oppsett i excel der det enkelt skal legges inn data for å spare tid^^.

     

    Eg begynte med å sette opp en liste over profilene og antall rør av diverse dimensjoner på ark 3, mens ark1 vil være presentasjonssiden der alt summerer seg opp.

     

    problemet eg prøver å løse er om det er mulig å låse formler til et definert navn. DVS at eg definerer eksempelvis første profil som B1 (B1_).

    deretter lager eg til en rullegardin der eg har mulighet til å velge alle profiler som igjen skal relatere til listen i ark3 som eg har satt opp.

     

    problemet når eg prøver en svens en med å kopiere formlene nedover (spare tid) så flytter formel relasjonen synkront nedover i listen.

     

    dette er teknisk sett ikkje feil. men siden profilene kommer i hytte og dynevær vil dette ikkje fungere.

     

    Eg må få til en grei løsning der eg bruker rullegardin funksjonen for å velge rett profil og de rette relasjoner "data" må komme frem.

     

    la oss si at B1 står først og så kommer B2 i listen. Men, som nummer 2 velger eg en B10-profil og da får eg klart opp dataene for B2 på grunn av makroene.

     

    Er det en mulighet å låse en relasjon til hver enkelt profil? slik at uansett hvilken profil eg velger i rullegardinen , om det er nummer 2 eller 50 på listen så får eg de rette tallene opp vedsiden av?

     

    eg åpnet visual basic for å se om eg fikk laget til noe som virker. men nå er det 8 år siden eg var borti programmet og huker ingen ting igjen.

     

    finnes det noen andre enkle måter å få sydd sammen dette på?

     

    vedlagt noen bilder som viser litt av hva eg prøver å få til.

     

    Bruker ikkje excel til vanlig, og ting ruser som det meste annet.

    post-176669-0-38708600-1349361506_thumb.jpg

    post-176669-0-16153500-1349361547_thumb.jpg

    post-176669-0-54554900-1349361570_thumb.jpg

    post-176669-0-20989300-1349361582_thumb.jpg

  10. fornøy med kortet eg, gjenstår bare å se hvor mye oc eg får til på riggen. gikk for 3770k istede for 2500k. satser på å komme opp mot 4,8 med noctua kjøler.

     

    stund siden sist eg oppgraderte, og siden min gamle sata dvd-rom var kaputt, så var det noe krøll å få installert win. hovedkortet støtter ikke lenger ide-kabler^^

     

    • Liker 1
  11. må innrømme at eg har vert litt lat, har ikke lest gjennom de 351 sidene i denne tråden.

     

    så lurer på om dette er tatt opp før og noen har ett kort svar.

     

    spillet ble installert først på min gamle maskin, der ble eg ganske ofte koblet fra spill serveren. en eller anne feilmelding som handler om at "you were kicked from group/party". noe i den retningen, selv om eg aldri var i noen gruppe. får opp en error melding som eg ikkje husker i farten, men detter ut til hoved menyen og må koble meg opp på server på nytt med passord og alt.

     

    dette skjer også med den nye riggen min, alle "drivere up to date"

     

    noen som vet grunnen til dette?

  12. hørtes noe rart ut det der. om eleven har kjøpt pc til odel og eie, så har skole administrasjonen ingen verdens ting å gjøre inne på andres eiendommer med spionprogrammer.

     

    ingen som har lov til å hente ut logg eller andre ting.

    at maskinen er "krøket" for at man ikke ska klare å legge inn ny os eller programmer høres rart ut. i mine øyne så skal det ikke være vansklig å ordne seg en administrator konto på sin egen pc. om det er slik eg har forstått deg at eleven får bare tilgang til en "gjestekonto". men igjen så er maskinen til odel og eie, dermed har ikkje skolen rett til å administrere denne maskinen.

     

    det skolen kan gjøre er å sette på filter på sitt eget nettverk og blokkere ut valgte nettsider og mulighet til å blokkere en oppkobler til nettverket på skolen eksempelvis denne elevens pc siden fleste slike nettverk krever innlogging med elevens skole ID.

     

    men da har man mulighet å koble seg til internett gjennom kabel, slipper man noe innlogging stortsett,

  13. husker ikkje helt igjen hvordan eg gjorde det for en del år siden. mulig å teste brute force programmer..

    det ligger noen guider på nettet.

     

    men du kommer deg kansje inn på gjeste konto om denne er aktivert? først når du er komt deg inn skal det være en valgmulighet å resette alle passordene..... mener eg å huske.

×
×
  • Opprett ny...