Gå til innhold

shiftone

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av shiftone

  1. Hei!

     

    Jeg skal bygge meg en NAS og har falt for Fractal Design Array R2 som kabinett og trenger hjelp til å velge ut hardware som skal inn i denne boksen.

    Boksen skal være en ren fildeler (FLAC og HD-video). Jeg har tenkt å kjøre freenas men kjenner ikke til dette fra før. Såvidt jeg har forstått bør jeg vel minimum ha 8GB minne mtp ZFS, samt at jeg vil utnytte alle brønnplassene i kabinettet, så atom-baserte HK er vel ut.

    Jeg vet ikke hvordan plassen i kabinettet er mtp en evt kontroller for å utvide antall sata plasser, og kjenner heller ikke til hvordan støtten er mtp freenas og ZFS. Hadde vært surt å kjøpe inn et kontrollerkort bare for å få problemer under installeringen.

     

    Jeg håper på et vifteløst HK med integrert grafikk da støy er en viktig faktor.

     

    På forhånd takk for all hjelp!

  2. Hei folkens

     

    Har egentlig to hovedspørsmål og et bonusspørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med.

     

    1. Jeg har trukket en Cat 6 kabel gjennom leiligheten min, fra "mediaområdet" i stuen til gjesteværelset. Jeg regnet med den gang jeg trakk kabelen at det skulle gå an å dele denne kabelen ved å sette på en router/switch i hver ende. Jeg skal forsøke å sette opp hvordan jeg tenkte.

     

    Stuen:

    - Internett inn (GET-boks)

    - Popcorn-boks (trenger data fra NAS/server på gjesteværelset og Internetttilgang)

    - SONOS ZonePlayer (trenger data fra NAS/server på gjesteværelset og Internetttilgang)

    - Evt Internett inn på ny TV

    - Linje ut til gjesteværelset (Cat 6 kabel)

    - Alt dette tenkt koblet gjennom en router

     

    Gjesteværelset:

    - Linje inn fra stuen (Cat 6 kabel)

    - NAS/server

    - PC x 1 eller 2 (må ha tilgang på Internett og SONOS ZonePlayer i stuen)

    - Alt dette tenkt koblet gjennom en switch

     

    Spørsmålet mitt er om dette vil fungere, altså om alle enhetene vil ha Internettforbindelse og tilgang på hverandre som beskrevet. Jeg tipper svaret er ja, men ble brått litt usikker her.

     

     

    2. Jeg ble grunnet oppussing nødt til å kutte Cat 6 kabelen, så den må skjøtes. Med tanke på oppsettet beskrevet ovenfor; er det best å skjøte og terminere (veggkontakt) denne kabelen som Cat 6 eller er det best/mulig å splitte den og ende opp med to stk kabler med lavere kapasitet. Behovet på linjen er streaming av HD-kvalitet film til popcorn-boksen og FLAC-filer til SONOS-en.

     

     

    Bonus. Jeg trenger alt for å skjøte/terminere Cat 6 kabelen som beskrevet under punkt 2. Trenger anbefalinger på hva som må kjøpes inn og hvor dette kan skaffes. Pris er selvsagt av interesse, men jeg vil heller ha det "bra" enn å spare noen hundrelapper.

     

    :hmm:

     

    Det var mye, håper dere kan hjelpe meg videre!

     

     

    Mvh

    Espen

  3. Er Cat6 et krav eller ble dette indirekte valgt mtp tilgjengelighet?

    Da jeg valgte det tenkte jeg bare å legge for fremtiden... Jeg ønsket i alle fall gigabit over kabelen.

     

    Nå er jeg ikke så sikker lenger og tenker vel at kanskje 100Mb holder. Spesielt det er mulig å splitte denne kabelen (er vel 8 ledere?) slik at jeg kan få et dobbeluttak i hver ende. Kabelen er strukket mellom der Internett kommer inn, som også er der TV, SONOS osv står, og "data-rommmet" som kommer til å inneholde PC-er med bla musikkfiler som skal deles til SONOS og sikkert en popcorn boks eller noe slikt.

    Jeg tenkte vel i sin tid at jeg skulle slenge på en switch eller noe slikt i hver ende så skulle det ordne seg, men er litt usikker nå.

  4. Hei

    Jeg har trukket Cat6-kabel gjennom leiligheten men har måttet kutte denne grunnet ombygging. Jeg har behov for å skjøte denne kabelen samt terminere kabelen i begge ender ved hjelp av en eller annen veggkontakt.

    Jeg har ikke slikt utstyr fra før av og ønsker anbefalinger på hva jeg bør kjøpe (samt hvor) for å komme i mål. Pris er selvsagt av betydning, men det er viktigere at det blir bra og ser ok ut.

     

    Dersom det finnes produkter som ikke krever spesialverktøy er dette av interesse da dette mest sannsynlig er første og siste gang jeg gjør slikt.

     

    På forhånd takk!

  5. Hei!

    Trenger hjelp for å finne frem til en norsk artist som akkurat sang en sang på TVen her! Dessverre ikke TVen direkte før helt på slutten så kan ikke fortelle så mye mer enn at det var en kvinnlig vokalist på gitar, mann 1 på noe som så ut som mandolin og en siste mann på noe annet. Hun sang på norsk og jeg fikk litt portishead stemning her jeg satt. Siste setningen var "det ble ingenting" (tror jeg).

    Noen som kan hjelpe?

     

    Denne posten er også postet her (var kanskje litt kjapp her isted)

     

    Takker!

  6. I sangen "Arrival" på albumet Abigail av King Diamond går teksten slik:

     

    We know you've come to inherit what's yours (the mansion)

    Take our advice and go back on this night

    If you refuse eighteen will become nine...

     

    Litt senere synger han

     

    Jonathan laughed and said

    "Get out of my way! I don't believe a word you say!"

    The seven horsemen disappeared into the night

    "Some day you'll need our help, my friend."

     

    I think poor Jonathan was scared

    Eighteen is actually nine.... it stuck on his mind.

     

     

    Hva menes egentlig med "eighteen will become nine"?

     

    Hei

    1+8=9 så 18 =9. Men kjente ikke til verken låt eller gruppe (ikke min musikk) så søkte litt på nettet og fant dette:

    18 is 9 (1+8=9) in numerology. The number 9 is, in some circles, the number of evil or The Devil.

     

    And, yes, it also correlates with the pregnancy as realized by Jonathan...Abigail was 18...and she was pregnant for 9 months.

     

    Also, something that is sometimes overlooked in the album...July 7, 1777 in numerology is 36...which is 9. ;)

     

    The number 7 is only an anomoly in the grander design to 9.

     

    King uses numerology and other references to the dark side in all of his albums...thus the "9" reference in the MF album 9.

     

    Also, as a side note...Abigail was evil only because she was unjustly killed by the Count...and wanted revenge on the family line. For more info and background, you'll definitely want to check out Abigail II if you haven't already.

     

    Håper det hjalp

  7. Hei!

    Trenger hjelp for å finne frem til en norsk artist som akkurat sang en sang på TVen her! Dessverre ikke TVen direkte før helt på slutten så kan ikke fortelle så mye mer enn at det var en kvinnlig vokalist på gitar, mann 1 på noe som så ut som mandolin og en siste mann på noe annet. Hun sang på norsk og jeg fikk litt portishead stemning her jeg satt. Siste setningen var "det ble ingenting" (tror jeg).

    Noen som kan hjelpe?

     

    Takker!

  8. Hei

    Har et GlobeTrotter GT MAX HSUPA http://www.option.com/products/globetrotte...max_hsupa.shtml jeg benytter når jeg reiser. Problemet mitt er at dekningen er så som så og jeg ønsker derfor en ekstern antenne til dette kortet.

    Jeg har forsøkt å finne frem info selv men strander fort da alt som oppgis i spesifikasjonene til kortet er at tilkoblingen er "Miniature External Antenna Connection" http://www.option.com/docs/datasheets/Glob...T_MAX_HSUPA.pdf. Her er ett bilde av kortet med tilkoblingen http://www.option.com/images/presskit/HR_GT_GT_MAX_HSUPA.jpg.

     

    Jeg er for tiden i Oslo og det beste for meg er om noen kunne komme med en anbefaling som ikke bare fungerer men også kan kjøpes over disk i Oslo.

     

    Jeg kobler til via 3g og HSDPA(?)

     

    På forhånd mange takk!

×
×
  • Opprett ny...