Gå til innhold

EskimoBob

Medlemmer
  • Innlegg

    1 110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EskimoBob

  1. Ingen påstand, men mål.

     

    Jeg har lært meg å sette høye mål og det gjør hele livet mer spennende å leve.

     

    I min personlige oversikt så tar jeg også ut skatt på et daglig plan, dette reinvesteres ikke. Jeg bruker heller aldri hele beløpet som står på depoet. På dager som vi har sett i det siste halve året så har jeg en "regel" om å maks bruke halve beløpet, dette for å kunne snitte seg ned ved plutselig fall i aksjekursen.

     

    Rent matematisk så er regnestykket ditt riktig ved å kun regne brt fortjeneste og reinvestere hele beløpet hver dag med gårsdagens gevinst. I mitt tilfelle er det mye flere faktorer jeg må ta hensyn til.

     

    Jeg lever delvis av aksjehandel, det blir derfor tatt ut en god del beløp fra depot iløpet av et år. Dette er gevinst som heller ikke "reinvesteres" på børs, men i goder som reise, familie, lån etc.

  2. Gjesp......

     

    Ta deg en pille apegryn og ro deg ned. Regn over det en gang til og se at du tar FEIL!

     

    Det er så mange feil i ditt regnestykke at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.

     

    Kan begynne med å si at Oslo børs har åpen man til fre - helligdager.

     

    Er du aktiv trader så kommer du fort opp i 10-15 handler per dag. Blir en god del kurtasje dette.

     

    Jeg setter også av 28% skatt hver dag det blir "nettogevinst" etter kurtasje. Ved store tap så settes det noe tilbake. På denne måten blir noe "tvungen" sparing. Dette er da kapital du ikke reinvesterer.

     

    På en god mnd så klarer jeg fint et snitt på 2% avkastning per dag. Men du forstår vel ikke at det betyr at jeg sitter igjen med dette netto.

     

    Å sette seg et høyt mål gjør en for å få noe å jobbe etter. Hva er vits med å sette små mål? Det blir jo ikke noe kjekt å klare å oppnå målet sitt hele tiden?

     

    Takk for meg.

  3. PS: Jeg hadde aldri gått inn for å handle aktivt på Oslo Børs med mindre enn 200 000 kr. Dette pga kurtasje og skatt.

    Kurtasje - OK.

    Skatt - Du er klar over at skatt på kapitalgevinst er 28% uavhengig av om du vinner en hundrings eller hundre tusen?

     

    Absolutt. Men å bruke dagen på trading å sitte igjen med en gevinst på 1000 kr er lite vits. Etter kurtasje og skatt så har du da rundt 600 kr igjen (alt etter kurtasje). Skal en trade aktivt så må målet være rundt 1,5-2,0% avkastning per dag. Dette er ikke lett!

  4. Nå skal jeg ikke skremme, men med dritt som i "ikke en kjekk undersøkelse, en undersøkelse en helst skulle sluppet".

     

    Klump i halsen har jeg fått de gangene det har vært mye opp og ned med slangen. Det skal sies at det aldri skjedde når det var lett narkose med i bildet.

     

    Narkosen jeg fikk ble tilført i venflon som ble lagt inn i underarmen (de fleste får lagt den inn på oversiden av hånden (hva fader kalles dette, sent på kveld nå). Venflon er en liten plastslange som blir lang inn ved hjelp av en "nål". En kan se på det som å bli stukket med en sprøyte, bare at når selve spissen blir tatt ut så ligger det en plastslange igjen i blodåren. Det kan godt hende at det blir brukt forskjellige former for narkose, det får du spørre legen din om. Det mest behagelige vil jo selvfølgelig være med gass tilført med maske.

     

    Husk forresten at du også må faste før en gastro. Prøv å få time så tidlig på dagen som mulig. Er surt å ta siste måltid 23:00 for så å ha gastrotime rundt 12:00 dagen etterpå :)

     

    Edit: Fant denne siden på nettet, her har de fått med seg så å si hele prossessen: http://www.lommelegen.no/320507/hva-er-egentlig-gastroskopi

  5. Det beste rådet du kan få er å aldri begynne med aksjer. Det blir en sykdom! (Dette er svaret faren din er ute etter)

     

    Humøret ditt vil følge aksjekursen til aksjene du sitter på. I går så var humøret mitt på topp etter at porteføljen min var opp 7,2% :)

     

    Spar kroppen din fra høyt blodtrykk og sett 1000 lappen inn på høyrentekonto. Om 4 år tar du ut litt over 1000 kr og kjøper deg øl.

     

    Hvis du absolutt må kjøpe aksjer så anbefaler jeg Nordnet. Sett inn 1000 kr her og kjøp 2 aksjer i STL, 8 i NHY, 3 i tel og 2 i SDRL. Som ny kunde vil du betale 36 kr totalt i kurtasje.

     

    Det er ikke noe poeng å selge da kurtasjen vil ta knekken på hele depoet ditt. Med "vanlig" kurtasje så må du ut med 95kr for hvert kjøp og salg (inn til 3 handler per selskap per sluttseddel per dag).

     

    PS: Jeg hadde aldri gått inn for å handle aktivt på Oslo Børs med mindre enn 200 000 kr. Dette pga kurtasje og skatt.

  6. så hvis jeg skal kjøpe aksjer i aapl så må jeg gjør papirarbeid? :(

     

    har et sp. til jeg finner ingen av skagen fondene i nordnet.no, er det bare noen fond nordnet.no har lakt ut?

     

    Jeg kan ikke forstå noe annet enn at apple ikke kommer med på RF-1088 (oversikten du får som evt godkjennes og hovedbeløpet overføres til selvangivelsen). Har du få kjøp og salg så er ikke utfylling av skjemaet noe problem. Men du får alt med i din logg på Nordnet, print denne ut og legg den som vedlegg til selvangivelsen, du skal da slippe RF-1059 ifølge ryktene (har aldri testet ut dette selv).

     

    Du har ikke tilgang til Skagenfondene via Nordnet. Husker jeg leste et intervju en gang der skagen sa at de ikke ville eksponere seg selv mer. De hadde nok med skandiabanken og diverse sparebanker.

  7. Der er ikke alle firmaene som kommer med på den forhåndsutfylle RF-1088. Eksempelvis GOGL (utenlandske).

     

    Du må da fylle ut et eget skjema (RF-1059). Dette er en helvetes jobb.. satt i mange dager...

     

    Ryktene sier at du kan ta utskrift fra Nordnet og legge dette som vedlegg til selvangivelsen.

  8. Har selv sett på denne banken, men følgende punkt gjør at jeg avstår:

     

    # Samtykke til elektronisk markedsføring

    # Samtykke til tilpasset markedsføring

    # Samtykke til overføring av kundeopplysninger til felles kunderegister

     

     

    Jeg får heller kose meg med en litt lavere rente i YaBank og Gjensidige. Hatt konto i disse bankene i 2 år uten en eneste henvendelse ang. reklame.

     

    Taper et par tusen på dette i året, men reklame er satans verk!!!

  9. Ikke rør studielånet, bedre lån får du (nesten) ikke.

     

    Lån 100% av det leiligheten koster. Still dine 150 000 kr som sikkerhet på låst konto i samme bank. Når fruen din har klart å spare opp 150 000 kroner selv så betaler dere likt inn.

     

    Hvis det er noe det blir krangling om så er det akkurat penger (tragisk verden, ikke sant?)

     

    Åpne to felles kontoer, en for regninger og en for sparing.

     

    Husk å også kjøre en privat økonomi på siden. Dette er gull verdt når du vil ha ting til bil, pc, tv, hifi etc.

     

    Tror meg, du blir forbanna når konen kommer hjem med 3 par sko til 1000 lappen parer og det viser seg at hun har brukt fra fellespotten.

     

    Og husk, ha alle papirer iorden når det kommer til fordeling av bolig/boliglån.

  10. 26 000 GOGL står nå på VPS kontoen. Snitt er 1,78 NOK. Pengene som ble gitt for disse har jeg ansett som tapt (får jo 28% fratrekk på skatten). Hele greia blir sett på som et dyrt flaxlodd. Blir spennende å se om det blir gevinst innen 2015 :)

  11. Det ble skikkelig rally i USA i kveld. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at det blir en god anledning til å komme seg ut imorgen. STL aksjene jeg kjøpte for 110NOK har nå fått en salgsordre på seg. Kursen jeg satt er 122,50NOK. Jeg merker på kroppen at markedet nå er av den karakter at det sliter på helsen. Blir det salg imorgen så tar jeg "tapet" over dette med stor ro da jeg er bombesikker på at børsen skal videre ned. Den som lever får se :)

     

    Har nå satt kjøpsordre på 2000 STL til 100 NOK. Går den inn imorgen så blir jeg overrasket :)

     

    Da tok det nesten 2 mnd før STL passerte 100 NOK. Disse blir igjen solgt når STL passerer 112 NOK.

  12. Dette er ikke et kredittkort, men et kjøpekort. Enten så kan man overføre penger til det (regner jeg med) eller så belastes det renter med en gang. Da er det bedre å ha penger på vanlig bankkort med litt renter.

     

    ved kjøp (der man får rabatt) må det stå penger på kortet og man taper eventuelte renter disse pengene ville fått på en konto med god rente.

    overtrekk kan gjøres i minibank, men da påløper rente som er som et stygt forbrukslån.

     

    Mye bedre å ha pengene på en annen konto med eventuel kontokreditt som ikke gir så stygg rente. Men det blir uansett feil i denne tråden da man leter etter muligheter å tjene pneger på kredittkortet.

     

    edit: hvis man daglig overfører penger til dette krotet tilsvarende dagens forbruk, kan det selvsagt bli "lønnsomt", men personlig synes jeg det høres ut som mye styr.

     

     

    Hvis rabatten på 5% kun gjelder på de første 15 000 kronene iløpet av et år så blir det kun 750kr spart iløpet av et år. Hvem gidder å styre med et ekstra kort for dette samt en ekstra faktura hver mnd?

  13. Hvilken side handler du igjennom? er det vanlig at de har slike autokjøp/salg funksjoner? Holder på å registrere meg på nordnet som sagt, håper at de også kan tilby et program/system som har slike muligheter.

     

    Har benyttet SR-Bank sin tjeneste gjennom First Securities, men bruker nå hovedsakelig Nordnet.

     

    Edit: Husk at det er et vanlig kjøp/salg. Jeg har bare fått den leie uvanen å kalle det for et autokjøp/salg da dette inntreffer i det aksjekursen når verdien du har satt uavhengig hvor i verden du befinner deg ;)

  14. Oj, dristig... 200 000.. er tungt inne da... hvor mye startet du med i din tid om jeg får spørre?

     

    Startet med 1000 aksjer i STL for noen år siden. Har så å si kun fokusert på å kjøpe/selge denne aksjen. Har dette året kun hatt 8 handler, av dem har 7 gått i positiv favør. Iløpet av året 2007 så hadde jeg 88 handler. Så å si alle har vært med autohandel da jeg ikke har tid til å følge med på kursen dag inn og dag ut. Gjordet det godt i 2006/2007 med å kjøpe mellom 1000-2000 aksjer for X kroner. Satt så autosalg på 5-10% over denne verdien. Når salget så gikk inn så satt jeg et autokjøp på salget minus 5-10%.

     

    Når børsen igjen stabiliserer seg så vil jeg starte med dette "systemet" igjen. Og som en avslutning, jeg opererer kun med penger jeg har råd til å tape på børsen, noe annet vil være galskap.

  15. Det ble skikkelig rally i USA i kveld. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at det blir en god anledning til å komme seg ut imorgen. STL aksjene jeg kjøpte for 110NOK har nå fått en salgsordre på seg. Kursen jeg satt er 122,50NOK. Jeg merker på kroppen at markedet nå er av den karakter at det sliter på helsen. Blir det salg imorgen så tar jeg "tapet" over dette med stor ro da jeg er bombesikker på at børsen skal videre ned. Den som lever får se :)

     

    Har nå satt kjøpsordre på 2000 STL til 100 NOK. Går den inn imorgen så blir jeg overrasket :)

  16. Det ble skikkelig rally i USA i kveld. Jeg kan ikke forstå noe annet enn at det blir en god anledning til å komme seg ut imorgen. STL aksjene jeg kjøpte for 110NOK har nå fått en salgsordre på seg. Kursen jeg satt er 122,50NOK. Jeg merker på kroppen at markedet nå er av den karakter at det sliter på helsen. Blir det salg imorgen så tar jeg "tapet" over dette med stor ro da jeg er bombesikker på at børsen skal videre ned. Den som lever får se :)

  17. Det blir vel mulig å få STL aksjer i intervallet 108-112 kroner imorgen. Dette frister stort! Tror jeg setter en liten Auto-handel på 110 kroner å ser hva som skjer. Det er jo alltid mulig å snitte seg ned hvis nedgangen fortsetter. En plass må vi jo stoppe.

  18. Blei litt skuffa av REC idag. Begynner å tvile på om aksjen er på vei opp til 300 :(

     

    REC er en "boble", kom dere ut! :whistle:

     

    Jeg bare mått trekke opp denne gamle posten. Beklager.

     

    Det vi nå ser på Oslobørs er det marerittet jeg hadde i begynnelsen av dette året. Jeg er sjeleglad for at jeg trakk all min kapital ut av børsen og over til høyrentekonto.

     

    Problemet mitt nå er at fingrene begynner å klø igjen. Har tatt ut et par hundretusener som nå står klar på min depotkonto hos Nordnet. Det begynner å bli mange bra kjøp nå (i mine øyne). Har satt opp en autohandel på 2000 STL aksjer til 100 NOK per stk. Det blir spennende å se når denne handelen blir aktiv :)

×
×
  • Opprett ny...