Gå til innhold

Number10

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Number10

  1. De fleste nye leiligheter har en relativt lav fellesutgift de første årene før denne kan skyte til himmels. Viktig å lese dette punktet nøye.

    Takk for svar. Var ikke klar over det, men har egentlig ikke sett på så mange nye leiligheter.

     

    Tenker f.eks. på en leilighet som denne og denne. Jeg ser ingen åpenbare "feil" bortsett fra høy fellesgjeld. Så da kan jeg altså kjøp en leilighet i Oslo for under 1 million så lenge jeg sitter på midler selv?

  2. Hei, jeg har vært heldig og sitter med rundt 650 000 på bok. Vurderer å kjøpe min første leilighet og har sett litt på finn.no. Ser at det er noen (også i ikke billige områder) leiligheter som her koster f.eks. 700 000. Disse har høy ofte høy fellesgjeld og er små, men ellers ser ikke jeg andre "feil" med dem.

     

    Så spørsmålet er om det er andre magler med disse boligene? Jeg er student og regner da ikke med å få mye lån, men fellesutgifter på f.eks. 5000 i måneden skal jeg klare. Hvis jeg har nok penger selv trenger jeg jo ikke å låne.

     

    Trodde man måtte ha over 1 million for å kjøpe leilighet i Oslo, men det ser jo ikke ut til å stemme.

  3. Jeg er snart ferdig med min bachlorgrad i samfunnsøkonomi, men har funnet ut at jeg har lyst til å fortsette med mer bedriftsøkonomi. Har snakket med blant annet NHH og for å komme inn på master her trenger jeg kune et par ekstra fag fra f.eks. BI.

     

    Noen som har erfaring eller kommentarer til en slik overgang? Er usikker på om en slik overgang vil gå lett eller om jeg vil slite med at jeg ikke har den samme fagkombinasjonen som de med en bachlor i økonomi og administrasjon. Kanskje det er like greit å ta en ny bachlor i økonomi og adm. eller ta et årstudium?

     

    Takker for alle svar

  4. Har hatt noen problemer så formaterte pcen, men har dessverre hatt noen problemer etter det. Når jeg tar boot fra cd/dvd får jeg som oftest feilmeldingen 0xc00000e9 etter at windows stopper opp når den er inne på "windows is loading files". Jeg har også et par ganger greid å komme inn på instalasjonsmenyen, men når jeg skal instalere vista på nytt så får jeg opp fielmeldinger som at drivere mangler.

     

    Noen som har noen ide om hva jeg skal gjøre? Alle tips taes imot med stor takk.

  5. Har en relativt ny maskin som etter hva jeg har sett på andre maskiner bruker mye prossesor og ram. Selv om jeg vare er inne på Internett ligger ofte prosseorbruket på 30%.RAM bruken ligger konstandt på over 50%. Er ikke dette mye og er det noe jeg kan gjøre for at det evntuelt går ned?

     

    Maskinen er også treig til å starte opp. Har det sammenheng med dette?

  6. Har en realtivt ny bærbar fra dell, men etter å ha funket fint en stund har jeg nå fått store problemer. Når jeg starter opp maskinen kommer jeg ikke inn på vista og får opp i en eldre versjon av windows: " C:\\Windows\system32\confiq\systemprofile\Dekstop referer til en plassering som ikke er tilgjenglig. Det kan være på en hardisk på denne maskinen , eller pået nettverk. Kontroller at disken er satt inn skikkelig, eller at du er koblet til Internett eller nettverket, og prøv igjen. Hvis dette fremdeler er utilgjenlig, har kanskje informasjonen blitt flyttet til en annen plassering".

     

    Da får jeg gjort svært lite på maskinen, og greier ikke å koble meg til internett. Har sletter de programmene jeg har instalert, men har altså ikke fungert. Noen som har noen anelse om hv jeg skal gjør?

     

    Takker for alle svar.

  7. Har prøvd å sjekke litt mer om Del Studio XPS 13. Fant baln tannet en annemleldese her fra hardware:

     

    Konklusjon

    Dell Studio XPS 13 er et tydelig kompromiss mellom ytelse og portabilitet. Den har fått noe større muskler enn forgjengeren M1330, men veier også noe mer med sine 2,2 kg som kanskje er litt i overkant for en 13,3-tommer.

     

    Maskinen har et lekkert utseende og design, og har også et solid og godt kabinett. Den har veldig gode tilkoblingsmuligheter, med det meste man kunne ønske, inkludert blant annet eSata, HDMI, Displayport, mini-firewire og Expresscard. Likevel må vi si at det er litt merkelig å få hele tre ulike skjermtilkoblinger, men bare to USB-porter.

     

    Tastaturet har et svært godt tasteoppsett og er helt greit å skrive på. Skjermen er i det store og det hele svært bra sammenlignet med veldig mange andre, med særdeles god lysstyrke og kontrast. Oppløsningen på 1280x800 piksler er dog bare akkurat høy nok for skjermstørrelsen. Batteritiden på i underkant av 3 timer er godkjent, og det er også høyttalerne, selv om de som på mange andre bærbare i denne størrelsen, ikke er så mye å skryte av. .

     

     

    Til tross for at Hybrid SLI-løsningen tilsynelatende sliter litt med optimal støtte i eldre spill, leverer den i nye spill og syntetiske tester ytelse som vi sjelden ser i maskiner med 13-tommers skjerm. Maskinen er definitivt ikke noen sinke når det kommer til andre ytelsesområder heller. Den tåler sammenligning med langt større og tyngre maskiner.

     

    Vi kommer dessverre ikke utenom noen negative punkter. Touchpaden er kanskje en anelse for liten, og maskinen utvikler veldig mye varme ved tung bruk, noe som faktisk kan oppleves som et problem for dem som liker å ha maskinen i fanget. Sistnevnte er det avgjørende punktet som gjør at maskinen ikke får et anbefalt-stempel fra oss, selv om vi var litt i tvil.

     

    Den nøyaktige konfigurasjonen vi har testet er ikke i salg hos Dell per nå, men med litt raskere prosessor (P8600) og en harddisk med 300 GB kommer den i skrivende stund på ca. 10500 kroner, inkludert operativsystem. Det er ikke småpenger, og man kan få langt mer ytelse for pengene med 15-tommere. Kombinasjonen av portabilitet og ytelse må man med andre ord betale for.

     

     

    + Skjerm med svært god kontrast og lysstyrke

    + Høy kontorytelse

    + Uvanlig høy spillytelse for størrelsen

    + Kurant batteritid

    + Godt tasteoppsett

    + Mange tilkoblingsmuligheter

     

    - Mye varme

    - Bare 2 USB-porter

    - Liten touchpad

     

     

    At den blir varm virker jo ikke positivt, men ellers virker det som en bra maskin som har få konkurenter. Tror jeg går for den. Er det et smart valg?

  8. Kraft og størrelse er som regel litt "enten eller" situasjon, men det finnes jo masiner med gode skjermkort som ikke er veldig store. Ultraportabel spillmaskin derimot kan nok bli vanskelig.

     

    Som sagt, om vi skal kunne hjelpe deg tror jeg du må spesifisere bedre hva slags vektklasse maskinen bør ligge i (i kilo).

     

    EDIT: Etter litt rask søking så ser jeg at det er nesten ingen maskiner på 2kg og ned som har skikkelige skjermkot i det hele tatt - og de som har det har som regel ganske lowend kort sådan. Det ser ut for meg som du må beregne å opp i minst 2-3kg klassen for å få noe som har noe anstendig 3d ytelse (til den prisen ihvertfall).

     

    -Stigma

     

    Tenker på 2-3 kilo klassen ja. Har en bærbar pc som veier over 4 nå og syntes det er alt for mye. Ønsker altså en pc som er rudnt den kilo klassen som heller ikke tar alt for mye plass (ønsker med andre ord ikke ha en alt for stor skjerm).

     

    Skjønner også at det blir vanskelig med en vanvittig spillemaskin, men ønsker heller ikke det. Vil ha en maskin som gjør at man kan spille spill som Football Manager på en god måte og trenger ikke noe mer.

     

    Takker for svar.

  9. Gå inn og slette bloggen.

     

    Lage en regel på det emnefeltet bloggen sender ut mail med.

     

    Sikkert masse mer man kan gjøre, akkurat våkna.

     

    Glemte å kirve at jeg ikke kan slette bloggen. Har glemt brukernavnet og passord, og de sender ikke passordet hvis man ikke har brukernavnet itilegg til emailen.

  10. Hadde en oppgave på skolen for noen år siden der vi skulle lage en blogg og måtte da bruke mailadresse for å opprette den. Brukte da min gamle hotmail adresse som jeg fortsatt bruker til en del ting. Problemet er at jeg nå for masse mail fra denne blogen, men mailene er sendt med min mailadresse så jeg kan ikke blokkere kontakten eller kaste dem i søpplekassen.

     

    Noen som har noen råd til hvordan jeg kan få mailene til å slutte å komme?

     

    Takker for alle svar :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...