Gå til innhold

xArtimis

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xArtimis

  1. Jeg har problemer med å organsiere musikken min på min HTC Desire. Jeg kobler dataen med Desire'n, går inn på MP3 hvor musikken ligger, og ser at det blir organisert med først en mappe til Artist -> mappe til album -> sanger.

     

    Jeg har fått til å legge til forskjellige albumer og sanger, men når jeg lager en ny mappe for artist (skriver artistnavn), så kommer det opp på mobilen som "ukjent artist"

     

    Er det noen som vet hvordan jeg kan få endret dette?

  2. Jeg har akkurat kjøpt meg en HTC Desire, og er enda i utforskningsfasen. Jeg fikk synkronisert kalenderen med min Facebook, slik at alle hendelser på Facebook også kommer på mobilen.

    Jeg fikk trykket på "Deltar" på en hendelse, som ble lagret på mobilen og. Men når jeg fjerner hendelsen fra Facebook, så er den fortsatt der på mobilen. Jeg har prøvd å oppdatere kalenderen, men hendelsen er der fortsatt.

     

    Har noen en idee til hva jeg kan gjøre?

  3. Jeg lurer veldig på ting anngående medisinstudiet. Jeg har utrolig lyst til å studere medisin, og dette er virkelig noe jeg jobber hardt med for å realisere. Jeg går 2. året på studiespesialisering, og har realfag. Karakterene mine er ganske gode, over 5,5 i snitt. Jeg har fått oversikt over hva jeg må ha av fag, og hvordan poenggrensa i Norge er.

     

    Jeg vet at jeg må jobbe for å realisere det jeg ønsker, men jeg lurte på om noen kunne forltalt meg hvilke muligheter jeg har dersom jeg ikke kommer inn i Norge? Hvilke mulighetere har jeg med å studere i utlandet, og hvilke land er lure å studere medisin i?

     

    Stor takk på forhånd :)

  4. Jeg har noen dilemmaer når det kommer til Kjemi1 på VGS. Vi holder nå på med Oksosyrer og syrlinger, og det er noe jeg ikke helt forstår.

     

    Det står i boka (Kjemien stemmer1) at nitrogensyre (saltpetersyre) har formelen NHO3, mens saltpetersyrling har formelen NHO2. Hvordan kan det ha seg at man fjerner ett oksygen-atom, men at man forstatt beholer samme ladning?

  5. Jeg har hatt en ekstern HDD i over ett år, hvor jeg lagrer bilder, filmer og musikk. Den fungerte helt fint, helt til jeg skulle overføre noen flere filmer fra min bærebare data, til HDD. Når jeg skulle overføre filmene, kom det opp en såkalt "blå-skjerm", eller "blue screen", der dataen slo seg av. Når den kom på, stod det at Windows hadde blitt gjennopprettet etter en feil.

    Dette skjedde 4 ganger på rad, da jeg hver gang skulle overføre noen filmer.

     

    Er det noen som kunne forklart hva som er galt, og evnt. hvordan jeg kan få fikset problemet?

  6. Rådgiveren har mye god informasjon, skal jeg si deg. Mange som får hjelp av hun på skolen min ihvertfall.

     

    Eller man kan finne en rådgiver som verken kjenner til endringene i Kunnskapsløftet eller i Bolognaprosessen...

     

    For å svare direkte på trådstarters spørsmål så er det to valg du har hvis du vil inn på medisin men ikke har nok poeng rett ut av videregående: ta opp fag og vent i et par år for å få alderspoeng, eller dra til utlandet.

     

    Takk, men så mye vet jeg egnetlig. Det jeg er ute etter, er egnetlig informasjon om hvor/hvordan jeg kan studere i utlandet, med det karaktergrunnlaget jeg har etter videregående. Er det bare å finne en skole i et land, og søke, eller hvordan går prosessen?

  7. Jeg lurte på om hvem det er lurt å snakke med, dersom jeg trenger råd og tips anngående studier etter videregående. Jeg har bl.a. lyst til å søke på medisin, men dersom jeg ikke har nok poeng, hvilke muligheter har jeg da?

     

    Det første som slår meg er vel rådigiver, men med tanke på at han/hun ikke sitter med så mye informasjon anngående dette, hva gjør jeg da?

  8. Synes alderspoeng er flott jeg;) Alle poeng teller, i hvert fall når man skal søke ordinær.

    Jeg synes du som først startet samtalen, skal kjøre på. Selv om du bare går 1 året nå, så er det viktig å holde en klar linje. Ikke bli fortvilt om du ikke får 6ere, 5ere er kjempe flott, og et godt grunnlag!

    stå på videre, og ha klare mål og ambisjoner - du gjør dette for deg selv , ingen andre!

    lykke til

     

    Det som er kjett med å ville komme inn på medisin, er at du trenger over 5 i snitt, dermed vil hver 5er trekke snittet ditt ned ;D

     

    Men jobb på, start med 1. klasse. Mange fag der som er "forholdsvis" lette å få 6er i. Begynn også godt med realfagene i 2., det får du igjen for!!

     

    Takk for svar! Setter pris på slik moralsk støtte :)

  9. Blir vel en del lettere etterhvert sånn mtp. usikkerhet i "tullefaga" hvor du aldri helt vet hvor du ligger.. Du vil jo mest sannsynlig velge matte, fys, kjemi og biologi, og der er man jo ganska safa når det kommer til karakter, lite poeng = dårlig karakter, mange poeng = god karakter! :p

    Akkurat slik jeg tenker. For fag som jeg kan "lese" meg til kunnskap, føler jeg at jeg klarer å score høyt på. Men jeg har bare den følelsen at "tullefagene" kommer til å ødelegge for meg, slik at jeg ikke kommer inn på medisin i Norge :(

  10. Jeg er fullt klar over at man hadde kommet inn med et snitt på 6.0, det jeg derimot prøvde å forklare var at hvis man har for lavt snitt til å komme inn i førstegangskvota, vil ikke et år på universitetet/millitæret/høyskole for de 2 poengene ha så mye å si, i og med at snittet øker betraktelig når man søker i ordinær kvote. Virket nemlig som xArtimis trodde de 2 ekstrapoengene gikk til førstegangskvotesummen, og ikke ordinærkvotesummen.

     

    Det stemmer, jeg trodde de gikk til førstegangskvoten. Men heldigvis er jeg enda i mitt 1. år på VGS, så jeg har fortsatt muligheten til å gjøre det bra. Det eneste som bekymrer meg veldig, er at jeg har på følelsen at jeg vil få en del 5'ere, i forhold til 6'ere. For eksempel har jeg årsprøve i engelsk, og jeg ligger et sted mellom 5 og 6. Men vi har fått et komplisert tema, med lite veiledning. Så bare tanken på at den samme situasjonen kan oppstå med andre fag, gjør meg ganske frustert.

  11. Jeg har hørt noe om at det er bedre å studere utenfor Norge, når det kommer til medisin. Bedre læringsmiljø, lærere osv.. Er dette noe dere kunne bekrefte/avbekrefte, og evnt. hvor det ville vært bedre å studere utenfor Norge?

    Det er rett og slett feil. Det finnes positive sider og negative sider ved å studere i utlandet kontra i Norge. For noen er utlandet bedre, for andre Norge. En av de store fordelene med Norge er selvfølgelig at du får praktis i Norge, og får kontakt med pasienter i Norge. Det er ikke gitt at de som studerer i øst-europa lærer seg språket veldig godt, og da er det vanskelig med pasientkontakt. Den som sagt, det er definitivt ikke sånn at det utelukkende er fordeler med å studere i utlandet, ei heller i Norge. Det som passer for meg passer ikke nødvendigvis for deg.

     

    Takker så meget for svar! Hjelper meg med å sortere tankene mine :)

    - Men la oss si at jeg etter 3VG. ikke har mye nok poeng til å komme inn i Norge. Ville det da vært best for meg å studere i utlandet (Polen, Tsjekkia osv.) der poenggrensene er mindre, eller bør jeg ta ett år på universitet der jeg kanskje får nok poeng, men da mister et år?

    Hva mener dere?

  12. Nei. Ikke trykkfeil. 6 i snitt. Hadde 6 i alle tre norskfaga (bokmål, sidemål og muntlig). Dette var første året VGS, altså. Endte opp med 5,7 i snitt på VGS-vitnemålet etter tredje året.

     

    Hvordan fikk du det til? Noen gode tips til noen som ønsker å oppnå det samme? :)

  13. Jeg lurte egentlig på noe anngående medisinstudiet i utldandet: Hvilke muligheter har jeg for å utdanne meg som lege i utlandet, dersom jeg ikke oppfyller kravene for studiet i Norge? Og evnt. hvilke land jeg har mulighet til å studere i (med tanke på støtte fra lånekassen)

    Nesten alle universiteter i utlandet krever at man har minst en 4 på realfagene. Dvs. realfag er et krav (fysikk, matte og kjemi)

     

    Skrapkassen dekker kost, losj og skolepenger på alle østblokk universitetene.

     

    La oss si at jeg klarer å få 5 og 6 i de fleste fag, men fremdeles ikke kommer inn i Norge. Er det noen spesielle universiteter jeg kan studere i, eller er det bare å velge det som passer best? Og er det noen muligheter for meg å samle opp poeng for å komme inn i Norge? Nå tenker jeg på å ikke ta opp fag, men for eksempel å studere biologi eller kjemi ett år på universitetet - vil dette gi meg poeng for å komme inn?

  14. Jeg lurte egentlig på noe anngående medisinstudiet i utldandet: Hvilke muligheter har jeg for å utdanne meg som lege i utlandet, dersom jeg ikke oppfyller kravene for studiet i Norge? Og evnt. hvilke land jeg har mulighet til å studere i (med tanke på støtte fra lånekassen)

  15. Du får vel ikke nok timer med kun de fagene der i tredje klasse, tror jeg. Fire realfag i andre klasse går fint, men du må ta et fag til i tredje. Anbefaler FY2, et veldig givende fag, men du kan jo se hva du foretrekker.

     

    Det visste jeg ikke! Jeg har ikke hatt noen av realfagene enda, så vet ikke helt hva jeg liker og ikke liker. Men skal ta FY2 i betraktning :)

  16. Følte for å slenge meg inn her, med tanke på at jeg har sett etter en slik tråd en god stund :) Jeg går mitt 1. år på videregående - studiespesialisering. Etter sommeren har jeg tenkt å ta fagene R1, KJ1, BI1 og FY1. 3. Året tar jeg R2 og KJ2. (Greit valg eller noe jeg kunne endret på?)

     

    Håper at jeg får gode nok karakterer til å komme inn i Norge, men om jeg må til utlandet så er det greit.

     

    Mange venner mener at fagene jeg skal ta blir ganske mye, og at det blir mye arbeid osv. Jeg har motet oppe, og satser på at jeg skal klare det! Jeg har tatt i bruk noen greie studieteknikker fra starten av året, så tror det skal gå greit. Har dere som har hatt fagene på VGS, noen tips til meg, om hvordan jeg burde legge det opp osv?

  17. Mitt 1. år på Studiespesialisering (allmenn) er snart over, og det er tid for å velge hvilke fag jeg skal ha på VGS2. Jeg har veldig lyst til å studere medisin og bli lege, så da trenger jeg Fysikk 1, Kjemi 1 & 2 og Matte R2. Men skolen har satt opp slik at viss jeg har 1T matte på 1VGS (som jeg har), må jeg velge enda ett fag. Da står det mellom Biologi, Gym eller Engelsk.

     

    Når det kommer til de fagene, så må jeg si at jeg er mye større fan av Biologi, enn hvilket som helst annet fag. Så jeg tenkte for å gå for biologi.

     

    Men 4 realfagsfag er ganske mye(?) sier de fleste, og mange kommer med negative kommentarer om at jeg ikke kommer til å klare det.

     

    Så derfor lurte jeg på om det var noen folk som hadde erfaring med dette, og kunne gi meg gode tips og råd om hvordan jeg skal komme meg igjennom?

×
×
  • Opprett ny...