Gå til innhold

ole_irgens

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ole_irgens

  1. Nei nå har jeg vært ute på nette og sett på det jeg kan rundt Jolla og Sailfish og mitt inntrykk er at både mobilen og OS'en er utrolig dårlig i forhold til N9 og MeeGo OS'en. Her må Jolla tenke seg om før de prøve seg med dette. Først må hardwaren (elektronikken) oppgraderes slik at den står i forhold til dagens high end mobiler. Designet må revurderes den er rett og slett stygg og lite elegant. Selve OS'en vel har ingen ting tilfelles (fra en bruker ståsted) med MeeGo. Demo'er som jeg har sett hittil viser hvor lite igjennom tenkt systemet UI'en er.

     

    Nei dette kjøpe jeg ikke. :-)

     

    Nå skjelver nok Jolla i grunnvollene tenker jeg. Du skal bare se de ringer deg for å konsultere en virkelig ekspert.

  2. Jeg tror mange har de to lukkede systemene langt opp i halsen og vil ønske mer åpne systemer med blant annet HTML5-baserte apper velkomment.

     

    Jeg skulle ønske du hadde rett. Men det er nok dessverre slik at de aller aller fleste kjøper en "kul mobil" uten tanke på det som ligger under panseret. Et lite, nerdete mindretall velger gadgets ut fra ideologi og/eller kunnskap, men de/vi er i et antall som er så lite at det neppe er i stand til å holde et eget økosystem flytende.

    • Liker 2
  3. Jeg tror Nokia angrer dypt på at de ikke laget Android-telefoner da de hadde muligheten. Så langt har Windows-telefonene vært en flopp- i første kvartal 2013 hadde Microsoft bare 3 prosent markedsandel, mens Android lå på 75. Dette i følge Gartner Group, se http://www.gartner.c...room/id/2482816

     

    Jolla Phone vil bli et godt håndsett med et godt OS (Sailfish), akkurat som Nokia N9 var et godt håndsett med et godt OS (MeeGo). Men de vil aldri komme opp i en kritisk masse som vil true Android eller iOS. Dersom Jolla overlever året og klarer å holde seg flytende, tror jeg de vil bestå som et litt nerdete alternativ til de store aktørene, omtrent som Linux fungerer i dag. Og så vil mye av suksessen avhenge av app-økosystemet de klarer å skape, og at de mest populære appene blir å finne for Sailfish.

    • Liker 5
  4. "Vi gjør altså all utviklingen opp mot det norske markedet og våre partnere i Kina lager hva vi trenger, svarer de to gründerne Jon Anders Haug og Joachim Børresen til NRK."

     

    Sitatet er hentet fra http://nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.8407857, publisert i går.

     

    Og da er det jeg spør igjen: Hva innebærer "all utvikling"? Hva er det som skiller dette brettet fra et tilsvarende brett man kan kjøpe enten gjennom en norsk leverandør eller direkte fra Kina? Med unntak av prisen, som ser ut til å være godt i overkant når man ser på brett med helt like spesifikasjoner.

    • Liker 3
  5. Jeg prøvde bestillingsløpet på sidene deres i kveld, og fikk beskjeden: "Det har oppstått en feil med PAYPAL innbetaling. Den rettes omgående."

     

    Lurer på om de har gjort den samme erfaringen som andre Paypal-brukere gjør - at det er vrient å få ut penger fra en ny Paypal-konto som plutselig får en viss aktivitet. Men det morsomme er at man ikke fikk alternative betalingsmetoder, som f eks kredittkortbetaling. Bare en oppfordring om å sende bestilling til en epost-adresse.

    • Liker 1
  6. Jeg har prøvd å stille noen spørsmål på Facebook-siden deres, men får bare ull til svar. Blant annet spør jeg:

     

    Hva er det _konkret_ som vil skille Tromsø Pad-brettet fra tilsvarende Kina-produserte brett? Vil dere f eks skinne UIet slik mange leverandører gjør? Vil hardwaren ha særlige kvaliteter, f eks skjerm, batteri, casing? Jeg savner kort sagt en liste over egenskaper som gjør at jeg skal velge Tromsø Pad fremfor andre og billigere brett.

     

    Så får vi se hva svaret blir.

  7. Ganske artig at det er kameraet som først og fremst blir diskutert på en mobilTELEFON :) Jeg er mer opptatt av svakheten som rir alle nyere smarttelefoner som en mare: Batterikapasiteten. Greit at skjermen er knivskarp og lyssterk og at menyer glir inn og ut av skjermen, men dersom man må lade telefonen til lunsj fordi alle de fancy funksjonene og den sterke prosessoren spiser opp batteriet - da er det et alvorlig minus.

     

    Forøvrig er det synd at Nokia har solgt sjelen sin til Microsoft. Hardwaremessig er kanskje disse telefonene noe av det lekreste man får - jeg har en Nokia N9 (MeeGo) som er nydelig, og kunne godt tenkt meg noen av storebrødrene. Men aldri med Windows.

    • Liker 2
  8. Nokia N9 til nkr 1495 på Ledal, uten abonemang. Dette må da være ett kupp?

     

    ja, det er et kupp, men nå ser det ut til at tilbudet er slutt :(

     

    Min svarte N9 kostet forøvrig nesten tre laken, men så har den også 64 gig minne. Jeg er svært fornøyd :)

  9. "...launcher på oppgavelinjen gir tilgang til noen miniprogram som ikke oppleves som nyttige. Det er heller ikke mulig å fjerne launcheren eller å legge inn vanlige program på den."

     

    Man kan da installere tredjeparts-launchere som gjør dette mulig. F.eks Go Launcher. :)

     

    Det kan man. Og alle Android-enheter kan jo tilpasses herfra til evigheten om man ønsker. Men jeg synes det er ryddigst å skrive om slike enheter slik de fremstår ut av boksen. Det er vel bare de aller mest interesserte som gjør tilpasninger på brett og telefoner ut over å installere sine favortittprogram.

     

    Mvh

     

    Ole Irgens

     

    Løp over til nabo-butikken nå for å teste den. Pen sak, men syntes 7" var hakket for lite... :hm:

     

    ja, det blir jo litt hva man skal bruke den til. Jeg synes størrelsen passer meg perfekt. Skal jeg gjøre skrivearbeid av betydning, må jeg ha noe med tastatur, og da kommer min trofaste X61 frem, se forøvrig http://ubuntublogg.com/den-beste-smatassen-med-linux

     

    mvh

     

    Ole Irgens

  10. Min referanse er iPad som jeg har testet en del hos venner og familie samt at vi bruker iPad på jobben.

     

    Selve konseptet er helt genialt. 7" passer meg helt perfekt. Tror jeg har hatt på laptop'en min 2 ganger siden jeg fikk tab'en. Men jeg hadde forventet en brukeropplevelse tilsvarende den jeg kjenner fra iPad.

     

    Jeg har ikke brukt iPad, så jeg kan ikke sammenlikne :) Men at det skal være mulig å gjøre dette kjappere enn det jeg opplever på tab'en, er jeg litt tvilende til...

     

    Enig i at formatet er genialt, den lar seg holde med én hånd samtidig som man leser mail og spiller Wordfeud... men skal man skrive lengre tekster, må ThinkPaden frem.

     

    mvh

     

    Ole Irgens

  11. Stakk innom Elkjøp på lørdag og plukket opp en hvit til 1999,-

    Holdt på noen timer med den og fungerer bra forløpig. Samboern har en ipad 1 og denne er like rask som ipaden ved surfing.

     

    Lykke til! Husk at du ikke fyller den opp med allslags apper som du ikke trenger. Jeg mistenker at mange som klager over trege android-enheter, har overfylt dem med mye merkelig.

     

    Av og til er det også lurt å foreta en full reset, og så reinstallere de appene man faktisk bruker.

     

    mvh

     

    Ole Irgens

    • Liker 1
  12. Vel min Samsung Galaxy 10.1 nettbrett, er iallefall ikke bra nok til web, spilling etc. Det henger veldig mye og er treg i bruk, derfor ønsker jeg mitt nye nettbrett skal takle dette mye bedre, og da er det ofte slik at har man bra specs, så takler ofte disse nettbrettene oppgavene mye bedre, tenker da på multitasking.

     

    Jeg kjenner ikke spesifikasjonene på dette nettbrettet i detalj, men min erfaring er at heng/treghet i brettene ofte kommer av apper som ikke er tilpasset brett og OS, og ikke brettet i seg selv. Det som pleier å hjelpe er:

     

    * Reset brettet fullstendig (slett alle apper og brukerdata)

    * Installer bare de appene du faktisk har bruk for

     

    Mange mener at dette bør gjøres også ved OS-oppdateringer, men jeg er ikke sikker på om det er nødvendig.

     

    mvh

     

    OI

  13. Andre som har prøvd Samsungs annengenerasjons 7.0 Galaxy Tab? Jeg har hatt mitt et par uker nå og er svært fornøyd. Det er kjapt og tilnærmet bugfritt, og har en størrelse som gjør at det kan holdes i én hånd. Jeg kjøpte mitt fra USA på eBay fordi det ikke var på lager i Norge, men selges nå i norske nettbutikker for rundt 2.000 kroner.

     

    Jeg bruker mitt brett mest til epost, websurfing, wordfeud og liknende, men skjermen er stor nok til video og dokumentlesing også. Eneste irritasjonsmomentet er Samsungs proprietære ladekabel i en verden der alle andre bruker microUSB.

     

    Modellnr er P3113, den europeiske heter P3110. 8gb minne, 1024x600 skjerm, ICS.

     

    Kommer tilbake med en mer detaljert anmeldelse etterhvert.

     

    mvh

     

    Ole Irgens

  14. Jeg synes det blir for mye hysteri med disse oppdateringene. Hvorfor har man egentlig en android-enhet? Fordi den gjør det den skal gjøre på en god og grei måte, eller fordi den skal være bleeding edge til enhver tid? For noen av brukerne virker det som sistnevnte er viktigst.

     

    Jeg har brukt ICS på tableten min noen uker, og visst er det lekkert, men med unntak av et litt redesignet UI er det ingenting ICS tilbyr som ikke de to 2.3-enhetene mine kan gjøre - på en mer stabil måte.

     

    Jeg er på andre release av ICS, og fortsatt synes jeg det er ustabilt. Kanskje går det uker, kanskje måneder før ting stabiliserer seg, men i mellomtiden må jeg leve med programkræsj og frys som gjør at enheten må rebootes. Det blir bedre, men fortsatt er det ikke godt nok - jeg synes ICS burde hatt seg enda litt mer tid i testbenkene før det ble sluppet.

     

    mvh

     

    Ole Irgens

  15. Trenger man siste versjon?

     

    Har Samsung GS2 og Samsung Galaxy TAB (første 7") med 2.3.x

     

    Kan gjere akkurat det samme på begge 2.

    Sjekke mail, spele spel, være på Gtalk osv.

     

    Godt spørsmål! Nei, man trenger såvisst ikke siste versjon. Jeg har en sjutommers tab med 2.3 og en 10,1 tommer tab med ICS, og sistnevnte sliter ennå med ustabilitet. Jeg vil MYE heller ha et OS på slutten av en versjon, der alle bugs er funnet, enn å være testpilot i førsteutgavene av en ny versjon.

     

    Min trofaste Desire Z vil aldri få ICS, men det gjør meg ingenting, telefonen gjør alt jeg ber den om og enda litt til.

×
×
  • Opprett ny...