Gå til innhold

olav-siggen

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olav-siggen

  1. Folk har fokusert mye på ren CPU ytelse når man sammenlikner 4790K vs 5820K og 6700K. Det er også andre ting som betyr noe, som at hovedkortet har støtte for nyeste lagrings teknologier. Slik sett er jo Skylake plattformen hakket mer fremtidsrettet enn det X99/Haswell-E er. Igjen så kommer det alltid nye ting, så en PC vil jo egentlig ikke være fremtidsrettet så lenge. Når det er sagt, så vil selvsagt en 5960X holde lenger enn en 4790K/6700K.

     

    olav, om du skal gå for X99/5820K eller Skylake 6700K, så trenger du DDR4 minne. De du har fra før vil da ikke passe. Går du for 4790K, så kan du beholde dine RAM brikker.

     

    Har du tenkt tanken på å vente litt lenger og spare opp mer penger? Skal du gå for ny 4-kjerne CPU, så er Skylake 6700K den som du vil se mest forskjell med. Med 6700K får du 700 Mhz høyere base frekvens + IPC forbedringer på ca 25-30% ytelse. 

    Med 5820K får du lik base frekvens som din 2500K, men du får 2-kjerner + HT (4 tråder extra) + IPC forbedringer på ca 20-25% ytelse. Overklokker du 5820K til 4500 Mhz, så vil jo den som andre sier her, yte bedre jevnt over.

     

    Ikke lett valg dette for deg sikkert, men penger og behov bør avgjøre saken din her.

     

    Hei Betroz. 

     

    Jeg snakket med Komplett idag, og de mente at jeg ikke trenger å skifte minne dersom jeg går for en i7-5820k (altså at jeg kan beholde det minnet som fulgte med PC-en tilbake i 2011 (Kingston ValueR. DDR3 1333MHz 8GB, CL9) Er dette riktig?

     

    Videre var dette det eneste hovedkortet de hadde som er kompatibelt med 5820k: https://www.komplett.no/product/841762/datautstyr/hovedkort/intel-socket/msi-x99a-raider-socket-2011-3# 

    Vet du om det finnes et rimeligere hovedkort på markedet som kan brukes med 5820k?

     

    På forhånd mange takk for hjelpen!

  2.  

    En kjøler du kan anbefale som går til 2500k, og som også vil være kompatibel/bra nok til å overklokke Skylake/5820k i fremtiden?

     

    Corsair H110i GT skal være bra, men har ikke testet den selv. Du må først sjekke at du har plass til den da...

     

     

    Frister å overklokke den prosessoren jeg har nå, og heller bruke pengene på et ekstra 980-kort,. Men vil en overklokket 2500k være flaskehals for en GTX 980 SLI-løsning? 

  3. Altså en 2500K overklokket til 4500-4700 Mhz (som er mulig) er fortsatt rask nok for ett GTX 980 kort. Trådstarter skrev han spiller i 1080p og 60 Hz også.

     

    olav, hva med å bare investere i en god AIO vannkjøler og overklokke din 2500K? Så heller oppgradere litt senere en gang.

    Det er absolutt et alternativ det! En kjøler du kan anbefale som går til 2500k, og som også vil være kompatibel/bra nok til å overklokke Skylake/5820k i fremtiden?

  4. Videre så er nok tanken å overklokke, men jeg vil helst se at det strengt tatt ikke er nødvendig for å få grei ytelse. Derfor jeg er litt skeptisk til 5820k med 3,3 GHz, samme som 2500k jeg har idag. Men selvfølgelig ser jeg fordelene av de ekstra kjernene, da særlig i fremtiden, men er dette noe man får utnyttet i den nærmeste fremtiden? Når jeg ser på prisen, så er både 4790k og 5820k greie, isolert sett. Men krever disse to flere oppgraderinger enn hovedkort? Isåfall, hva da? Ser mye snakk/krangling om ramm her, er en oppgradering her nødvendig, anbefalt eller bare en bonus (for eksempel noe som kan gjøres senere)?

     

    Beklager på forhånd for min uvitenhet.

  5. https://www.komplett.no/product/783615/datautstyr/pc-i-deleroppgradering/oppgradering/oppgraderingspakke-intel-core-i5-6600k

     

    https://www.komplett.no/product/823787/datautstyr/pc-i-deleroppgradering/oppgradering/oppgraderingspakke-core-i7-5820k

     

    En av disse er vel det det står mellom egentlig, selvfølgelig kan man sette opp HK og RAM selv men du får hvertfall ca pris du må betale. Jeg hadde glatt gått for i7 5820K pakken, det er en overklokkingsvennlig CPU og 6-kjerner 12-strenger er ganske mye bedre enn 4-kjerner 4-strenger som du har i i5'en. Definitivt verdt de 1.700,- ekstra.

     

    At man trenger 16GB RAM er egentlig litt usant da 8GB holder lenge så sant man ikke har veldig masse skit oppe samtidig. RAM er også det enkleste å oppgradere i ettertid.

     

    Så det er bedre med en sekskjerners prosessor som i7-5820k med 3,3 ghz enn enn fire kjerner som i7 4790 med 4,0 ghz? Også hvis man ikke skal overklokke noe særlig? Mener å ha lest et eller flere steder at flere spill sliter med å utnytte alle seks kjernene, og at det da går ut over ytelsen. 

  6. Jeg spilte gjennom GTAV med i5-2500k helt knirkefritt. Men jeg har overklokket den til 4.5Ghz, og kombinert med 2 780'er i SLI.

     

    Er cpuen din overklokket eller ikke?

    Har overklokket den til 3,5 (fra 3,3), så jeg tror ikke det utgjør så stor forskjell. 2 780 SLI har vel noe mer kraft enn en enkel GTX 980 også. Hva slags grafiske innstillinger spilte du på?

  7. Jeg har hatt en i5 2500k professor i snart 4 år. Etter å ha kjøpt en nytt GTX 980 skjermkort i fjor høst begynte jeg å merke at den noe aldrende prosessoren satte begrensninger på ytelsen i noen CPU-krevende spill som GTA V og Assassin's Creed: Unity, og jeg vil derfor oppgradere. Spørsmålet er da hvilken prosessor som er best (og gir mest for pengene). 

     

    Det står mellom i5 4690k/i7 4790k eller en av de nye Skylake-prosessorene. Spørsmålet mitt er da: hvilken bør jeg velge? Hovedkort må uansett også oppgraderes, så da lurer jeg også på om hva slags hovedkort de forskjellige prosessorene krever, og prisen for disse? Jeg vil helst ikke betale noe særlig mer enn 5000 kr tilsammen for prosessor og hovedkort. 

     

    Her er det kun ytelse i spill som gjelder, og målet er å kunne kjøre alle spill på ultra settings i 1080p med ca. 60 fps, alt fra Assassin's: Creed Syndicate og The Witcher 3 til Total War: Rome II, men også med tanke på enda krevende spill som kommer de neste 2-3 årene. 

     

    På forhånd takk for hjelpen :) 

  8. Jeg har en GTX 980 og en Intel i5 2500K (nesten 5 år gammel). Jeg får jevnt over høy fps, gjerne rundt 70-80, i store deler/områder av spillet,  med alle innstilinger på very high, AA x2 med TXAA, uten noen av advanced settings på.

     

    Men, når jeg kommer inn i Los Santos Sentrum, hvor det er mye biler og fotgjengere, daler fps'en gjerne ned til 40. Er dette fordi prosessorene ikke er bra nok (les: gammel), eller har faktisk et så sterkt skjermkort som GTX 980 problemer med å kjøre dette spillet på very high? 

  9.  

     

    Derfor vil jeg si at anmeldern rett og slett tok feil, at han misforstod, og bommet, da han anmeldte spillet i 2009. Men, det var selvsagt en feil han hadde all rett til å begå.

     

    Ja, det er viktig at alle anmeldere er enige med hverandre – og ikke minst deg – alltid. Og hvis man skulle mene noe annet så må man bare jenke seg etter flertallet eller gi oppgaven til noen andre.

    Hvis du leste det jeg skrev, så handler dette ikke om at anmeldere må være enige med hverandre, og i hvertfall ikke med meg. Når et underholdningsprodukt lanseres vil anmeldelsene alltid være forskjellige, og det er sånn det må og bør være. MEN, i ettertid, er det lett å se hvilke anmeldelser som gir det beste bildet av produktet. Idag ler man jo av anmelderen som kalte den første Star Wars-filmen for "...a junkyard of cinematic gimcracks not unlike the Jawas' heap of purloined, discarded, barely functioning droids". Og man klarer ikke å ta anmeldelsen av den første Alien-filmen, som kalte den "an empty-headed horror movie with nothing to recommend it", seriøst.

     

    Vil du si at dette er gode beskrivelser av disse filmene? Og enda viktigere, vil du si at disse anmeldelsene gir forbrukeren et riktig bildet av produktet som de vurderer om de skal bruke pengene sine på? For det er jo nettopp det en anmeldelse er; forbrukerveiledning. Gamer.no, og alle andre nettsteder som anmelder spill, er vel ingen kunstnerisk arena som eksisterer kun for at skribentene skal kunne gi uttrykk for sine tanker og følelser om spill. Anmeldelsene skal gi forbrukeren er pekepinn på hvor godt spillet er, og hva som gjør det bra eller ikke så bra. Og dette vil selvsagt variere fra anmelder til anmelder. Men hvis du leser den omtalte Uncharted 2 anmeldelsen idag, føler du at den gir et riktig og reflektert bilde av spillet? Anmelderen skriver for eksempel at "Uncharted 2 greier ikkje å toppe det første spelet på nokon måte anna enn reint teknisk, og det er veldig skuffande". Dette vil vel de aller, aller, aller fleste være uenige i. Og hvis du ser på anmeldelsen siste setning, så er det vel klart at anmelderen bommer helt når han sier at "Uncharted: Drake's Fortune er i mi bok ein klassikar, og ein milepåle innan spelmediet. Det same kjem aldri Uncharted 2: Among Thieves til å bli. Trist, men sant".

    Hvis det er noe Uncharted 2: Among Thieves har blitt, så er det jo en klassiker. Akkurat det er ikke subjektivt. Du kan mislike Uncharted 2 så mye du bare vil, men du kan ikke benekte at det er en klassiker innen spill-mediumet.

     

    Så hvis du holder Gamer.no sin anmeldelse opp mot andre anmeldelser av spillet som i større grad greide å fremheve spillets (åpenbare) sterke sider, må du vel være enig i at disse anmeldelsene gir forbrukerene en bedre veiledning i forhold til spillets styrker og svakheter? Så derfor mener jeg at anmelderen bommet i sin vurdering av spillet. Men det er selvsagt en subjektiv mening.

  10. Gøy å lese gjennom disse kommentarene idag. Men, idag, seks år etter, må man kunne si at anmelder har feil. Joda, jeg vet at anmeldelser er subjektive, men det er kun til en viss grad. Hvis noen sier "jeg syntes ikke Leo Messi er så god", så tar han rett og slett feil". Og på samme måte vil jeg si at noen som sier at Gudfaren er en dårlig film, også tar feil. At Messi er en fantastisk fotballspiller og Gudfaren en fantastisk film er rett og slett kjensgjerninger, objektive sannheter. På samme måte er det en kjennsgjerning at Half-Life 2, Legend of Zelda: Ocarina of Time osv. er fantastiske spill. Og jeg vil plassere Uncharted 2 i samme pantheon; blant tidenes beste spill. Spiller er høyt oppe på lister over tidenes beste PS3-spill, tidenes beste spill fra forrige generasjon, og tidenes beste spill period. Derfor vil jeg si at anmeldern rett og slett tok feil, at han misforstod, og bommet, da han anmeldte spillet i 2009. Men, det var selvsagt en feil han hadde all rett til å begå.

  11. :rolleyes:De tre beste Spilløyblikkene:

     

    1. Elder Scroll: Oblivion. Første gang jeg trådde ut av The Imperial Prison og Tamariel åpenbarte seg for meg. jeg hadde aldri sett noe liknende, og det var slik jeg oppdaget min interesse for rollespill. Snakk om en fantastisk, åpen verden! Håper oppfølgeren kommer om ikke så alt for lenge.....

     

     

     

     

     

     

    2. Bioshock. Welcome to Rapture. Første gang jeg spillte gjennom åpningsekvensen av Bishock ble jeg bergtatt. Jeg gleder meg til å vende tilbake til Rapture snart

     

    3. Fallout 3. Det er de stille, rolige øyeblikkene jeg vandret rundt om i the capital wastland, med 50-talls musikken, jeg husker best fra det fantastiske spillet

  12. 1. Å få klørne i Banjo-Tooie etter å ha ventet nesten et år etter release. Jeg fikk Banjo-Kazooie til jul 1998 av min bror, og spilte det sønder og sammen. Det har ene og alene gitt meg så mye moro, og når oppfølgeren kom var det smertefullt å måtte vente så lenge med å ha min egen kopi. Husker ikke hvorfor jeg ventet så lenge, men, ventetiden var verdt hvert sekund. Idét jeg hørte en banjo bli stemt og en Kazoo i bakgrunnen visste jeg at dette var noe jeg kom til å like. Og det gjorde jeg; til denne dag mitt ene og alene beste spilløyeblikk.

    <object width="480" height="295"><param name="movie" value="

    name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=k9SYJi6ma-Q" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

    2. Å engelig skjønne hva Zelda: Ocarina of Time gikk ut på. Jeg har hatt dette spillet siden release og har likt det så lenge jeg kan huske, men siden jeg var en liten pjokk ble jeg oppriktig redd for det. Det var ikke før denne siden av 2000 tallet, rundt 2002/2003, jeg endelig skjønte helt og holdent hva jeg holdt på med. Det var en herlig følelse. Her hadde jeg gått rundt i blinde og lekt meg på Hyrule Field på Epona's rygg, mens jeg kunne redde verden når som helst. Whodathunk it?

    <object width="480" height="295"><param name="movie" value="

    name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
    type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

    3. Å slåss mot to Scarabs i Halo 3. Jeg var fra første gang jeg fikk dreisen på skytespill veldig glad i Halo. Det var mitt første FPS som ikke bestod av sprites, og introduserte meg for et system jeg alltid hadde trodd var like godt. Likte også Halo 2 veldig godt, og både SP'n og MP'n der har satt store spor i meg. Det mest episke, though, er uten tvil det å slåss mot to Scarabs i Halo 3 samtidig. Å kjøre Hornet med sine perfekte kontroller og å utmånøvrere to gigantiske laserstråler samtidig, med tre andre, er noe av det morsomste jeg har gjort. Det gir en virkelig episk følelse og du får inntrykket av størrelse vannvittig godt.

    363330.jpeg

  13. Av spillene jeg har spillt som har kommet ut i 2009 så er disse mine favoritter:

     

    1. Empire: Total War

    2. Killzone 2

    3. Fifa 10

    4. Borderlands

    5. Call of Juarez

     

    Spillene som ikke er kommet ut enda eller jeg ikke har prøvd som jeg tror vil enda høyt oppe på lista når spillåret 2009 skal bedømmes er :

     

    Uncharted 2, Batman: Arkham Asylum, Resident Evil 5, Assassins Creed 2, Demon's soul, COD: Mw2, Dragon Age: Origins, Left 4 Dead 2, Episodes from Liberty City, God of War Collection, Risen, the Saboteur. Herlig juletid i møte på spillfornten :D

  14. For å få råd til alle de nye titlene som kommer denne høsten/vinteren trenger jeg litt extra cash, og dermed blir jeg kanskje nødt til å selge noen av mine gamle spill :( et nødvendig onde er jeg redd for. Så er det noen spillkjeder, f.eks GameStop som tar imot spill i bytte mot penger? Og finnes det fortsatt et tibud om å bytte en ps2+mellomlegg mot en xbox 360? :)

×
×
  • Opprett ny...