Gå til innhold

hax2kon

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hax2kon

  1. Jeg har fiber i Oslo fra Telenor (tidligere Canal Digital). Helt siden oktober har jeg benyttet min egen ruter (ASUS RT-AC68U) direkte fra veggen til WAN-porten, og dette har fungert strålende! Plutselig, lørdag 10. august på morgenen mellom kl. 9 og 10 mistet ASUSen internettforbindelsen. Jeg rakk ikke å feilsøke dette da, for jeg var på vei til ferie. Da jeg kom hjem en uke senere var problemet der fremdeles, - intet Internett!

     

    Jeg har forsøkt alle standardting: restartet fiberboks, restartet og tilbakestilt ASUSen, byttet kabler alle steder. ASUSen gir følgende beskjed i GUI og i logger: "Your ISP's DHCP does not function properly". Ruteren får tilsynelatende ingen IP-adresse, og har status "Renewing...". Jeg har forsøkt å plugge min MacBook Pro direkte i fiberboksen, og der får jeg heller ingen IP-adresse.

     

    På loftet har jeg liggende en ZyXEL P8702N fra Canal Digital/Telenor som fulgte med leiligheten. Jeg kablet den direkte mot fiberboksen, men den fikk heller ingen forbindelse. Men plutselig, etter å ha stått på om natten fikk den forbindelse til Internett! Jeg har etter dette feilsøkt alt på nytt, men den eneste dingsen som greier å få forbindelse til Internett er ZyXELen...

     

    Noen som har opplevd noe liknende? Jeg har feilmeldt dette til Telenor, men jeg frykter at de bare skal skylde på mitt utstyr og be meg om å bruke deres utstyr (ZyXEL P8702N). Det er uaktuelt, spesielt fordi det virket helt fint tidligere, uten noen endringer på min side.

     

    --

    Edit:

    Jeg vet ikke om dette er relatert, men loggene fra ZyXELen inneholder ganske mange slike rader:

    "2019-08-18T10:14:34 (none) daemon.err TR-069: Common name of ACS certificate is NOT in URL, CN = CPE-Norway, URL = https://148.122.34.70/"

  2. Hvordan er lydkvaliteten og volum ved musikkavspilling med ganske ordentlige hodetelefoner? Er 75 Ohms impedans på hodetelefonene :)

    La meg omformulere meg, så jeg får et svar ganske så raskt:

     

    Hvordan er volumet på denne sammenlignet med f.eks en ipod? Er litt redd for at det skal begynne å småskurra når man skrur opp volumet litt.

    Lyden på 5800 er mye "flatere", dvs. ingen spenst i bass eller diskant. Jeg har lekt meg litt med equalizeren, og fikk på den måten et litt bedre resultat, men min gamle iPod 5G har fremdeles langt bedre lydkvalitet!

    Som ørepropper bruker jeg Sennheiser CX300WH (in-ear).

  3. Har kjøpt 4 Crucial BallistiX PC2-8500, tilsammen 4GB. Klarer ikke å få dem høyere enn PC2-6400 (400 MHz). Prøver å kjøre opp i det de er oppgitt å klare, dvs. PC2-8500 (533 MHz), men får svart skjerm etter å ha lagret i bios.

    Setter timings manuelt til 5-5-5-15.

     

    Er det BIOS det er noe feil med, minnet, eller mine overklokkingskunnskaper..? (Mest sannsynlig det siste..)

     

    Har ASUS P5N32E-SLI hovedkort (680i).

  4. Vifta går stort sett hele tida. Men den høyfrekvente lyden er borte, så nå bryr den meg ikke mye i det hele tatt. Er litt skuffa over at den aldri holder helt kjeft, men men. Det som skuffer meg mest er at harddisken bråker... Bare ved små endringer så lager HDen de derre dirrelydene. Min tvillingbrors Zepto 6625WD lager ikke HD-lyder på sånne små oppgaver.. :(  Men men. Jeg kan leve med det. Kanskje jeg bare har vært uheldig med min HD?

    9350419[/snapback]

    Jeg ser du fikk med en bæreveske. Er den noe du måtte bestille i tillegg, eller fulgte den bare med?

  5. Holder på med nytt pc-innkjøp.

    (Fra før har jeg skjerm, mus/tastatur, skjermkort, dvd-spiller, kabinett og harddisker.)

    Jeg trenger hovedkort, cpu og ram.

     

    Har bestemt meg for Intel Core 2 Duo E6600 eller Quad Q6600.

    Tror jeg skal slå på stortromma og kjøpe 4GB ram, men vet ikke hva slags type.

     

    Jeg har ingen anelse om hva slags hovedkort jeg skal ha. Har svært dårlige erfaringer med MSI, så vil gjerne prøve ASUS denne gangen..

    Har fått med meg at det er nForce 680i og Intel P35 som er de nyeste og gjeldende brikkesettene.

     

    Så, jeg trenger anbefalinger av hovedkort og ram. Jeg skal ikke overklokke, men vil gjerne ha et godt kort!

     

    Håper noen kan gi noen innspill! :)

  6. Jeg har det samme problemet. Finner heller ikke programvaren som skal være installert på mobilen (Nokia Wireless Presenter).

    Etter å ha søkt litt på nettet, ser det ut som om dette skulle fulgt med på minnekortet. Problemet er at kortet mitt var helt tomt da jeg fikk det..

     

    Har Nokia 6233. Kjøpte for ca. en uke siden på Telebutikken på Oslo S.

     

    Noen andre med samme problem?

  7. De siste ukene har jeg irritert meg noe grenseløst over støyen fra Pcen min. Mitt nåværende kabinett er et AC Ryan Acrylic Kabinett, UV Blue (ACR-AC-UVBL). Litt harry selvfølgelig, men stor og god plass. Det var primært derfor jeg valgte det.

     

    Men, senere har jeg jo skjønt at dette er et veldig "åpent" kabinett. Relativt tynn plexi-lignende plast, og mange viftehull.

     

    De primære støykildene i maskinen er Northbridge-viften på mitt MSI K8N Neo4-F og en Western 120GB HDD.

    De restrerende, Zalman VGA-kjøler, Zalman CPU-kjøler, PSU, samt to andre Western-HDDs er ikke så forferdelig ille. De produserer bare en jevn susing.

     

    Jeg kjøpte meg en Vantec Iceberq GPU-kjøler (CCB-A1C) her forleden, - det bedret Northbridge-støyen noe, men er gått over fra en brumming til en slags skraping/høy summing/surkling. (Klarer ikke helt sette ord på det..)

     

    Så, jeg har vel mer eller mindre bestemt meg for å skifte kabinett, men vil allikevel forsikre meg om at støyen vil bli mindre ved kjøp av bedre kabinett.

    Vil det bli stor forskjell fra mitt nåværende?

     

    Har peilet meg inn på to alternativer:

    Lian Li PC6070BPLUS

    eller

    Lian Li PC6070BSCAND.

     

    Jeg har skjønt at disse to forsåvidt er ganske like, men er greit å forhøre seg her folk har peiling. :)

    Og, hvordan er disse sammenlignet med f.eks DELL-kabinetter? Flere i min familie sitter på DELL-maskiner, og de er nesten lydløse..! Er Lian Li bygget noe på samme måte?

     

    Håper på gode svar! :yes:

×
×
  • Opprett ny...