Gå til innhold

Miriel

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Miriel

  1.  

    Faktisk...

     

    Jeg trodde dette var et fotografi før jeg bladde nedover, for så å se et sitat av at dette var tegnet.

     

    Jeg vet dette er en knallhard off-topic post, men fy fader det skal sies at du kan å tegne!

     

    Åh, tusen takk!

     

     

    Hm, jeg trodde det skulle bli litt mer fart i denne tråden. Ingen andre her som tegner noe som helst?

     

    (Jeg tegner bestillinger på portretter, men gjør desverre ikke tegneseriefigurer. Syns ikke det er noe gøy :p)

  2. Det ser ut til at det ikke er noen tegnetråd her fra før, så jeg lager en.

     

    Her kan du poste tegningene dine. Ikke post alle mulige små skisser, eller halvferdige greier du ikke har tenkt å gjøre ferdig, men de tegningene du føler du har gjort ditt beste.

    Halvferdige tegninger er greit, hvis det er for å få kritikk og hjelp til å komme videre med den. Ikke post digitale tegninger her.

    Fortell litt om tegningen og hva du har gjort og tenkt.

     

     

     

    Ok, jeg begynner:

    trillian_2_months_by_josephine_death-d31cz3t.jpg

     

    En tegning av datteren min, Trillian. Tegningen er A3 og tok mellom 30 og 35 timer fordelt utover tre måneder. Brukte 3B, 6B og 8B, tror jeg.

  3. *snip*

     

    Enkelte kan ha flaks å finne det ut av seg selv, men dette er da gjerne også de som holder fast på sitt om at de er født med en magisk evne til å tegne.

     

     

    Tja, ikke nødvendigvis. Jeg er selvlært. Aldri lest en bok om tegning, aldri gått kurs eller skole. De bøkene jeg har bladd litt i har jeg ofte vært uenig med.

    Det er fult mulig å lære seg å tegne helt selv, uten at det har noe med flaks å gjøre.

     

    Men det kan godt hende det går raskere om en lærer av andre. Personlig valgte jeg å ikke gå tegning/form/farge på vgs, fordi jeg ikke ønsket å lære av andre, men heller utvikle min egen stil på egenhånd.

  4. Jepp, bokhandlere bør ha bra nok tegneutstyr. Nille har ganske ok tegneblokker. Kjøp en A3blokk der, og hvis du finner en Notabene har de et sett fra Faber-Castell i en blå eske med stort sett alt man trenger til å starte med. Blyanter fra HB til 6B er en fin begynnelse. Og så trenger man et godt viskelær og en knetgummi, en pakke tørkepapir (ja, faktisk :p) og en stor sminkekost til å børste vekk støv fra tegningen.

  5. Likte den veldig godt! Er creepy samtidig som jeg føler at jeg må se nærmere pga detaljene :) Jeg liker spesielt øynene!

     

    Takk! Øyne er det jeg føler jeg kan best når det kommer til tegning :)

    Har fått den trykket på lerret, og skal ta den med på en utstilling om et par uker. Litt stor, seriøs utstilling hvor gjennomsnittsalderen på de andre sikkert er 50 :p Lurer på hvordan den blir mottatt.

  6. Ja, jeg håper du skjønner at folk tuller med deg i denne tråden.

    IKKE prøv å skade henne, hvis hun uansett er tøff og sterk nok til å stadig vekk banke deg, vil vel det bare gjøre det verre.

    Prøv heller å kjefte på henne (UTEN å bruke stygge ord, det er viktig. Ellers virker du bare provoserende og det har lite effekt). Fortell rett ut at du ikke syns noe om at hun holder på sånn, eier hun ikke medmenneskelighet? Hvorfor føler hun at hun trenger å plage andre, har hun det så dårlig med seg selv? Og avslutt med "Trenger du en klem?"

     

     

    x)

  7. Denne tråden er jo ikke akkurat ny, men om du ikke har funnet et motiv du er fornøyd med enda, kan jeg tegne det.

    Jeg tegner som oftest portretter på bestilling, men nå for tiden har jeg fått en del tattoveringsbestillinger og.

     

    Jeg kan anatomi godt, og vet også litt om tyngdekraft og klær, så jeg skal nok få det til å se naturlig ut ;)

     

    Du kan se porteføljen min her, selv om det bare er portretter det, får du en idé om ferdighetene hvertfall.

  8. Mange bra svar her :)

    Og det hjelper mye å bare se på andres tegninger og, å prøve å tenke seg hva de har gjort.

     

    Jeg har en blogg med tips jeg og, for det meste rettet mot folk som vil lære portrett-tegning og annen realistisk tegning, men mange av tipsene kan brukes ellers og :)www.miriel.vgb.no

     

    Og jeg er absolutt ikke enig i at tegning er noe man enten kan eller ikke kan. Som sagt over her, blir ingen født gode til det, det krever trening og selvdisiplin som alle andre ting, om man vil bli god.

     

    Jeg har blitt flink som følge av mange års hardt arbeid, hvor andre ting har blitt nedprioritert. Å skulle påstå at det bare er talent er bare tull, det kom ikke av seg selv.

    Kanskje er det sånn at mennesker har forskjellig grunnlag for hvordan man oppfatter verden, og at det påvirker tegneferdighetene. Men om man virkelig vil, kan alle klare det. Det gjelder bare å kunne gå inn for det, og ofre andre ting.

     

    Og alle sier at å tegne er å se, men en ting er å høre at det blir sagt, en annen ting er å forstå det. Å kunne tømme sinnet for alle tidligere oppfatninger av hvordan noe ser ut, og faktisk klare å SE hvordan det er. Hvordan lys oppfører seg på forskjellige overflater, farger, vinkler, perspektiv osv. Å glemme det man VET og bytte det ut med det man SER, og for å få bra kunst ut av det, også putte inn hvordan det FØLES innimellom alt det tekninske.

     

    Og også det å både vite når man skal gi seg og si seg ferdig, og å vite å ikke slutte før man virkelig ikke kan fortsette å forbedre tegningen. Balansen der tar også tid å lære seg.

×
×
  • Opprett ny...