Gå til innhold

Momus

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

Innlegg skrevet av Momus

  1. Ja, alle feil har blitt rettet på garanti. (Garantien går ut i år) Har aldri fått leiebil. Sist den var inne i februar var jeg uten bil i 10 dager. Prisavslag er interessant. Men egentlig ønsker jeg å bytte ut bilen (helst med et annet merke). Men får man solgt en bil med en slik historikk? Jeg tenker prisavslaget jeg krever fra forhandler bør bli betydelig i størrelse.

     

    Bil ble levert på verksted i dag. Skal bli interessant å høre hvilken feil de finner nå.

  2.  

    Har et år igjen på garantien. Heldigvis. Men er ikke beroliget når man kan få to såpass alvorlige feil på ny bil. Verksted sier hver av disse feilene ville kostet nær 12 000 kr utenom garanti. Det er jo for å unngå dette at man kjøper nytt.

     

    Innsugsmanifold var røket sa verksted. Kjent feil på disse motorene. Skyldes visstnok kondens og frost.

     

    Verksted mente også at kaldstart og småkjøring ikke er gunstigst uansett motortype.

     

    Vurderer elektrisk.

    Hmm, ble litt skeptisk nå, jeg har vurdert å kjøpe en Peugeot 308SW, har alltid hatt Bmw, men ble egentlig litt imponert over 308'n etter å ha testet den hos en bilforhandler, men om Peugeot ikke viser seg å være pålitelig så er jo ikke det bra.

    Det er BMW som har laget motoren. Og Peugeot selger masse av denne. Ville ikke tenkt på det. Tror det er en kombinasjon av uflaks og kjøremønster.

  3. Har et år igjen på garantien. Heldigvis. Men er ikke beroliget når man kan få to såpass alvorlige feil på ny bil. Verksted sier hver av disse feilene ville kostet nær 12 000 kr utenom garanti. Det er jo for å unngå dette at man kjøper nytt.

     

    Innsugsmanifold var røket sa verksted. Kjent feil på disse motorene. Skyldes visstnok kondens og frost.

     

    Verksted mente også at kaldstart og småkjøring ikke er gunstigst uansett motortype.

     

    Vurderer elektrisk.

  4. Har en Peugeot 5008 kjøpt ny 2012, men kun kjørt 20 000 km så langt. Med andre ord, kjører ekstremt lite og nesten kun småkjøring.

     

    To ganger i vinterhalvåret har bil vært på verksted med totalhavari og forholdsvis alvorlige feil med motor. Bytte av registerkjede og innsugsmanifold.

     

    Spørsmål er: kan kjøremønster være til skade også for bensinbil?

  5. Jeg skal få en takst på bilen hos en forhandler. Er det noe vits i å vaske bilen ut- og innvendig før taksering? Bilen er egentlig ikke så skitten nå.

     

    Regner med at takstmann ser forbi litt støv og skitt, og ser bilens reelle verdi. Litt som en boligtakstmann ikke bryr seg om hybelkaniner eller oppvasken på kjøkkenet.

     

    Er denne takstmannen uavhengig av forhandleren? Eller er det bare spill for galleriet?

×
×
  • Opprett ny...