Gå til innhold

vimsejenta

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vimsejenta

  1. Jeg liker bildet - blåmeisen har et artig uttryk :) Er så mange fuglebilder som blir kjedelige, men så er jeg ikke fugleinteressert sånn sett heller :) Er enig med en annen kritiker at fargene kunne hatt mer knæsj - da hadde bildet blitt bedre.

  2. Hvis det hadde vært litt sterkere farger, og den kvisten til høyre nederst i bildet (kvist, gresstrå - hva det nå er) hadde vært borte så ville det vært bedre. Fokus føler jeg sitter riktig, blir dratt mot øynet til slangen. Kanskje en tettere crop hadde gjort noe, fått bort litt av bakken øverst til venstre? Ellers er det et greit bilde av en slange :)

  3. Kom over denne siden idag - www.poladroid.net - hvor en kan innstallere "polaroidkamera" på pcen sin. Når det er installert og oppe og går ser det ut som et polaroidkamera og du "drag og dropper" et bilde oppå, og det laget et polaroidbilde ut av det. Det tar tid og når det er ferdig kommer det en sånn rød sløyfe på bunnen og lagres automatisk i "mine bilder" mappen. Husk å vente til det er ferdig :) Noen flere som har testet ut dette? Da slipper en å kjøpe polaroid-kamera iallefall :)

     

    Legger ved to eksempler - begge er mine egne bilder (forøvrig tatt med lensbabyen) som jeg har gjort om til polaroid. En kan velge om en ønsker sånne fingermerke-merket og forresten og justere om en vil ha lite eller mye vignettering osv. Dette i innstillingene til programmet.

     

    post-174538-1233684935_thumb.jpg

     

    post-174538-1233685443_thumb.jpg

     

    Ps: Hvis dette er feil sted å poste en slik tråd så er det bare å flytte den.

  4. Pene bilder av en ekkel skapning. *Frysninger*! Glad det ikke er sånne innenomhus her, og ute er det for kaldt til at de overlever.. :) Likte godt blåfargen i det første bildet så det er min favoritt. Det gir litt ekstra til edderkoppens farger. Nr to av nr to var også bedre - den lysere versjonen. Min mening :)

  5. Et fint motiv - det er vel noe vann som renner ut av den fossen som du har "frosset" med lengre lukkertid? Savner litt mer av toppen på fossen, kanskje det hadde vært bedre med høydeformat til dette motivet? Hvilket kamera og objektiv har du brukt? Er alltid litt nysgjerrig på det. Ellers har jeg ikke så mye mer å si, er ikke helt der enda når det gjelder å gi bildekritikk :)

  6. Hvis jeg var jenta på bildet ville jeg ikke vært fornøyd med at panna ser så lang ut. Litt bom på vinklingen - ville forsøkt å endre vinkel, til litt lavere eller at jenta endrer noe på sin hodestilling - med mindre det er objektivet som gjør det - eller jenta faktisk ser sånn ut.. Ellers synes jeg blikkontakten med jenta er fin og lyset er fint :)

  7. Likte vinklingen - litt sånn "hva titter du opp på meg for - jeg er stor". Er enig i en av de andre kritikerne vedr. fargene - var noe som ikke stemte der, for gult? Følehornene er jo ganske oransje, så kanskje du kunne prøve å endre noe på fargen på bladene så de synes litt bedre og det blir litt mer pang i fargene og bildet. Men ellers litt stilig bilde. Skarpheten var fin, så skjønner at du er fornøyd med dette bildet selv :) Det er gøy å ta macro når man får skarpheten til - noe jeg må øve mer på, bare det blir litt mildere ute. Brr..

  8. Gratulerer med Lensbaby 3G - det har jeg og og elsker den ;P Sjekk ut Lensbabys hjemmeside for tips og faqs. Har du noe av accessoriet? Jeg har macrolinsene, veldig kjekt. Du kan finne mye på eBay til en billigere penge, eller bestille fra Lensbabys hjemmeside. Det tar litt tid å bli kjent med lensbabyen og når du får det til blir det bra bilder ut av det. I starten blir det jo mest å ta bilder av "alt og ingenting" :)

  9. Det som irriterer meg litt med dette bildet er at det er endel uskarpt, hvis det hadde vært skarp tror jeg det hadde vært et bra bilde.

     

    Ja, det irriterer meg og litt. En ser det bedre når det er i større format. Men er ikke så lett når det blir tatt håndholdt. Har ikke fått meg noe stativ e.l. enda.. Sukk.. :)

  10. Bildet er tatt håndholdt med Nikon D90, Lensbaby 3g med macro +10, ISO 250, f8 og 1/15. Det er etterbehandlet litt i Photoshop - mest på brightness og saturation.

     

    Tatt i Tysvær, Rogaland - nede ved Neskaien.

     

    Gir dette bilde noen "mening"? Kunne jeg gjort noe annerledes?

     

    Setter pris på all kritikk :) Er fortsatt ny med kameraet - men begynner å forstå mer og mer - og med lensbabyen må en bruke manuelle innstillinger - noe som gjør at jeg lærer mye fort :)

     

    post-174538-1229359484_thumb.jpg

  11. Jeg likte bilde nr 2 best. Lyset ble bra sånn at det ble en litt trolsk stemning. Alt er ikke like skarpt, men som en helhet er bildet fint. Synes bilde nr 3 ble litt rart mtp. vinkling osv. Nr. 1 var fint og, men ikke samme lyset som i nr 2. Ellers tror jeg bildene ville blitt mer kjedelige uten lang lukkertid, det er stilig med sånn sløret look på elva :)

  12. Hvis du ser nærmere på bildet så er det faktisk i farger. F. eks flytt blikket til himmelen ;)

     

    Til fotografen:

    Synes det var et pent bilde jeg, fin stemning og farger. Nå er jeg ikke proff selv da. Du kan jo prøve å ta bort telefonledningen og se hvordan det ser ut sammenlignet med originalen..

  13. Takk for kommentarer :) Dette var noe jeg testet ut på vei hjem fra jobb, da kameraet var sånn 1-2 dagers ferskt. Nå har jeg fått mer grep om blender og lukketid + andre innstillinger på kameraet, slik at det skal bli bedre nattbilder fra meg fremover. Tillegg har jeg ikke fått kjøpt stativ enda, så da måtte vesken bli løsningen. Legger ikke kamerat på vått gress :) Var ganske mørkt da ja, men en del lys fra lysstolpene osv. Dette ble tatt delmanuelt, så kameraet bestemte litt også ;)

  14. Jeg har ikke testet ut videofunksjonen så mye, men kommer nok til å teste det mer ut når jeg skal på Emirates og se Arsenal-Dynamo Kiev i slutten av mnd.. Det som er kjipt er at du må fokusere selv, ikke noe autofokus på videofunksjonen. Sånn at det blir litt unødvendig bevegelse av kameraet som påvirker filmsnutten osv. Men ellers er det veldig bra bilder og har sett eksempel på hvordan VR i objektivet stabiliserer bildet under gange f. eks, kontra minus VR. Og med ulike objektiver kan man få morsomme videosnutter, f. eks med en fisheye eller lensbaby! ;)

     

    Sjekk denne linken: D90 | D-Movie

  15. post-174538-1225906516_thumb.jpg

     

    Takk for info vedr. krymping bilder. PIXresizer ligger nå på pcen og til god nytte. Legger ut bildet på nytt i rett størrelse + noe cropped. Vet det er mye gress rundt, men synes det også skaper en god kontrast til det "døde" bladet som har mistet sin grønne prakt. Husk, jeg er nybegynner.. :)

  16. Er ny på speilrefleks-fronten og dermed ikke fått mye erfaring og utstyr ennå. Dette tok jeg ved å legge kameraet oppå vesken min og la det fokusere som det ville. Originalbildet ble ikke bra, så prøvde å endre og croppe litt i Photoshop til jeg synes det ble bedre mtp. farger osv. På originalen var det også mye gress, så fjernet en del. Tok det i raw. Er nybegynner innen speilrefleks, just so it's said ;)

     

    Innstillingene: F3/5, 30s, ISO200, 18 mm.

     

    Original:

    post-174538-1225906006_thumb.jpg

     

    Endret versjon:

    post-174538-1225906031_thumb.jpg

     

    Gi gjerne karakter fra 1-10 og ellers kommenter etter hva dere synes om bildet.. Og gjerne om det var noe jeg kunne gjort annerledes, ang. begge bildene egentlig..

×
×
  • Opprett ny...