Gå til innhold

LASL

Medlemmer
  • Innlegg

    228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LASL

  1. Et par kjappe spørsmål som jeg ikke finner svar på i ellers utmerket "test":- Er splittbilde fokushjelp like bra som i et RF? Dvs er det så bra at det faktisk brukes i praksis? Bedre/lttere å bruke enn focus peaking?- Støtter LR 4.x optisk korrigering av distortion for X100s?

     

    Hei telealf!

     

    Jeg har dessverre svært begrenset erfaring med rammesøker-kameraer. Det jeg kan si, er at den fungerer veldig godt, uten å dra noen sammenlikning mot RF-kameraers splittbilde. Personlig liker jeg bedre focus peaking, fordi jeg også filmer svært mye, og det er lettere å se fokusplanet ved hjelp av peaking, men det vil jeg også tro at er individuelt.

     

    Etter det jeg vet så støtter ikke LR 4.4 automatisk optisk korrigering, du må gjøre det manuelt. Vil dog tippe at det er inkludert ved neste oppdatering / Lightroom 5-lanseringen.

     

    Et lite inspill i om dette kameraet kun er et godt nummer to-kamera, eller om bildekvaliteten står på egne bein: Jeg mener absolutt at jeg kunne brukt dette kameraet som fotojournalist i de aller fleste situasjoner. Begrensningene knytter seg selvsagt til brennvidden, du er nødt til å kunne være mobil for å bruke dette kameraet slik det er ment til å brukes. Jeg tror også det er visse situasjoner du kan komme nærmere på grunn av at du har et så minimalistisk kamera som dette, kontra et stort, bulkete kamera. Nå er kanskje ikke de fleste inne her utøvende fotojournalister, men jeg ville bare kommentere på hvorvidt dette kameraet kan brukes profesjonelt eller ikke. Det kan det.

  2. Wow, bilder!! Ekte bilder! Fantastisk, nå var det gøy å SE testen. Dette løftet testinga til et helt annet nivå! Dette MÅ dere fortsette med. Flott at det står hvilken iso verdi bildet er tatt med også, men for å gjøre det komplett, kan dere ikke slenge med lukker og blenderverdi i samme slengen? Først da får man intrykk av hva slags lys bildet er tatt i, og om det var en situasjon som faktisk krevde en høy iso. Det er jo det som er interessant for oss forbrukere mtp høy iso.(Går ut ifra at alle er enige om støy ser mye verre ut i "dårlige" lysforhold.)

     

    Hei! Takk for hyggelige ord. Jeg skal oppdatere testen med lukkertid og blender innen utgangen av denne uka. Sitter med eksamensoppgave nå, men så fort den er ute av verden skal jeg få opp tallene.

     

    - Anton

  3. Hvor er hodetelefonutgangen? I samtlige tester jeg har lest på www så har det blitt trukket på grunn av manglende hodetelefonutgang. Merkelig at dere har dette på deres testkamera:p håper faktisk det stemmer da men:) skulle gjerne hatt den der.

     

    Jeg ser nå at det er helt feil - beklager. Skal rette opp i det nå.

    • Liker 1
  4. Hvordan er dette kameraet i forhold til NX 1000/ NX 210? jeg vurderer å kjøpte førstnevnte men er dårlig med tester på det.

     

    Har verken fått testet NX1000 eller NX210, så jeg kan ikke komme med noen direkte sammenligning der. Inntil videre, ser jeg at NX1000, i likhet med NEX-6 får jevnt over gode skussmål på nettet. En av forskjellene mellom NX1000 og NEX-6, så vidt jeg kan se, er at NEX-6 har bedre betjening i form av flere relevante knapper, noe som utvilsomt er en fordel for dem som ofte trenger å bytte innstillinger raskt. Men jeg må som sagt påpeke at jeg ikke har testet NX1000.

     

  5. Bra omtale :-)NEX platformen har utrolig bra sensor i forhold til størrelse/vekt og som gir tilgang til en utrolig mengde med objektiver hvor man får skikkelig fokus og blender. Største ulemper slik jeg ser det er håndtering.P.S. Er litt kritisk til å kalle denne og lignende for "test". Skal det være en test må det være kvantifiserebare målbare ting som evaluereres,, slik at andre kan gjenta og det kan brukes på tvers av ulike kameraer. Et eksempel på noe som kan testes er f.eks. vekt :) ved å veie kamera med batteri, minnekort og rem. (Dette eksempelet er triviellt).Vil heller kalle dette en "omtale" eller "vurdering". Beklager noe flisespikkeri og takk for info.

     

    Hei telealf! Du har helt rett når det gjelder omtale versus test. Siden vi ikke har fått kjørt NEX-6 gjennom de faste testrutinene i testlaben vår, har vi valgt å kalle det en omtale. Men den blir utvidet med en test på nyåret.

    Takk for tilbakemelding!

  6. Nex serien har bildestabilisering i objektivene. På samme måte som alle andre produsentene foruten Olympus som har det i kamerakroppen. Når det gjelder menyer så virker det som tester ikke har fått med seg Fn knappen som gir rask tilgang til en programmerbar meny hvor du kan velge opptil 6 innstillinger. Denne sammen med fireveis knappen/hjulet på baksiden reduserer behovet or å dykke ned i menyene til ett minimum. Sonys geniale funksjoner for å assistere ved manuell fokusering er ikke nevnt med ett ord. Ei heller mulighetene til å benytte adapter, både til Sonys egne linser men også stort sett alt som finnes av kameraoptikk.

     

    Hei haitech2.

     

    Har hatt stor glede av Fn-knappen, og det skulle selvsagt vært nevnt i omtalen. Samtidig bør ting fungere godt "ut av boksen", og ikke være avhengig av at brukeren selv skal programmere sammen en egen favorittmeny.

     

    Når man setter seg ned med en kameratest/omtale, er det fort gjort å glemme noen detaljer ved kameraet. Derfor er vi i Akam veldig takknemlig for at vi har oppmerksomme lesere.

  7. Anton/LASL: Du burde sjekke ditt 5D Mark II for fokusfeil før du kårer Sigma sitt objektiv som vinner. På bildene av de tre vise menn ser man at Canon sin 35mm har fokus lenger bak på objektet. Altså er ikke ansiktet i fokus, men det er derimot skjegget til den vise mannen. Du kan i mine øyne ikke konkludere med at Sigmaen gir skarpere bilder basert på de eksempelbildene du har lagt ut. Jeg registrerer også at du har tatt eksempelbildene med 1/15 eksponeringstid. Selv om du bruker stativ, ville jeg ha sørget for å ta et bilde med nok lys slik at en eksponering på minst 1/100 er mulig.

     

    Hei elaffen! Takk for tilbakemelding. Ser at det er et par metodiske problemer ved å gi en konklusjon på de bildene som ligger fremlagt, men Sigmaen er helt klart skarpere enn hva Canons eksemplar er, om man så har tatt høyde for ulikt fokuspunkt eller ikke. Dette baserer jeg på egen bruk, både ved manuell fokus og autofokus. Resultatet er klart: Det området som er i fokus med Sigma-objektivet er skarpere enn det området som er i fokus fra Canons objektiv.

×
×
  • Opprett ny...