Gå til innhold

Julekula

Medlemmer
  • Innlegg

    264
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Julekula

  1. Her sitter jeg da, med det første CoD spillet jeg har kjøpt siden MW2, og gleda meg til å spille online på ps3'en min, men hva er det som møter meg ved innlogginga? Jo, det er en streng beskjed om at det ikke finnes noen tilgjengelige games... har funnet et game etter 5 min venting med en eneste spiller i ... og det var i vanlig Team Deathmatch som bruker å være mest spilte kategorien i CoD. Lurer på om det er noe feil med konsollen eller internetten min, eller er det rett og slett ingen som spiller det på ps3? NAT typen min er open så jeg ser virkelig ikke noe problem med utstyret mitt.

     

    Er det noen som vet åssen dette kan ha seg? Jeg nekter å tro at det ikke er noen som spiller det på ps3 altså!

  2. Takk for svar! At bedriften holder av plassen tror jeg ikke er noe alternativ da de strammer inn budsjettet! Den som slutter blir ikke erstattet er nåværende policy :p Grunnen til at de tok inn meg tror jeg var at der tenkte som så at jeg var billig arbeidskraft, men jeg tror de ble litt satt ut av opplegget opplæringskontoret kom med (da jeg ikke har teorien fra før).

     

    Men jeg tenker som så at det kanskje ikke var så lurt å binde seg til en lærlingeplass, og sette "livet" på vent for meg akkurat nå. Føler jeg da ikke har frihet til å hoppe på høyere utdanning om jeg skulle finne ut eksakt hva jeg skal studere i løpet av de åra (litt forskjellige linjer å velge mellom)! that's the case liksom :p Såklart må jeg jo da jobbe eller forbedre noen fag til neste gang siden fristen i år har gått ut :)

    som sagt er jeg i prøvetid og det er ingen ting i veien for at enten jeg eller bedriften sier opp avtalen, selv om jeg føler meg dum som sa ja i første omgang, og det kan bli spørsmål om det hos framtidig arbeidsgiver :p

  3. Hei! Jeg fant ut at jeg skulle jobbe litt før eventuelt å ta høyere utdanning, og så snublet jeg over en lærlingeplass. Jeg tenkte at dette høres greit ut siden jeg ikke skal gå skole akkurat NÅ, og at et fagbrev ikke er noe minus i boka, pluss at jeg liker jobben veldig godt!

     

    Nå har det seg slik at jeg må ha forlenget læretid pga. at jeg ikke tok de teoretiske fagene på videregående (har generell studiekompetanse).

     

    Nå begynner jeg å tenke på at dette ikke var så lurt... Jeg jobber skjorta av meg for lav lønn (noe jeg kan godta siden dette er en utdanning, og jeg liker egentlig jobben), men det som er verst er at jeg binder meg til denne bedriften i tre år, og føler jeg har veldig lite frihet i den forstand.

     

    Jeg har lenge visst hva jeg vil jobbe med (helt siden før ungdomsskolen), som er kultur, musikk, film, foto, redigering, regissering, men har utsatt dette. Nå begynner jeg, som sagt, å tenke på å slutte å gjøre andre ting jeg vet jeg ikke skal holde på med i det lange løp, og bare gå for det jeg helst vil.

     

    Det er to ting som hindrer meg i å si opp læreplassen enda. Det første er at det ser sinnsykt dårlig ut på CV-en og fremtidig arbeidsgiver kommer til å ta det opp. Det andre er at jeg vet jeg klarer å holde ut og gjennomføre det siden jeg liker jobben også...

     

    Men greia er at jeg sa ja til plassen fordi jeg tenkte å ta et fagbrev bare for å ta et fagbrev, og så hoppe på høyere utdanning med fagbrevet som backup! Men som sagt begynner jeg å tenke på å si opp, jobbe litt utenom og så gå for høyere utdanning. Jeg er nå i en prøveperiode, så jeg eller bedriften kan si opp avtalen når som helst!

     

    Beklager lang tekst, men dette er altså problemstillingen min! Noen her som har noen råd?

  4. Hei! Jeg har aldri snusa eller røyka fast, bare snuser litt nå og da pga nikosjokket, men jeg får bare ikke nikosjokk av snus ... lurer på åssen det kan ha seg når det er mer nikotin enn i røyk... snuser Nick and Johnny extra strong, har prøvd general extra strong også ... ingen verdens ting :(

     

    Poster ny tråd, siden snustråden ble stengt så vidt jeg vet.

  5. Joda, jeg vet det er greit å få bestått halvåret, men jeg begynner å miste lysten helt. Exphil er noe av det dølleste jeg har vært med på, men det kan også være fordi vi har en foreleser som vi ikke lærer noe av... han kan stoffet sitt, men presenterer det på en måte bare han forstår noe av og nesten alle har hoppet på hos en annen foreleser. Nå skal jeg ikke bare skylde på foreleseren da, jeg har vært ganske umotivert også... men FHS tror jeg er noe av det beste alternativet for meg! Hvis jeg jobber et halvt år og betaler ned lånet mitt så tar FHS + valgfag der får jeg jo prøvd ut diverse :)

  6. @ Sexylubb1: Om jeg hopper av skal jeg så klart jobbe så jeg får tjent noen kroner til jeg skal studere videre! :)

     

    @Krokanrull: Som du sier synes heller ikke jeg det er krise å hoppe av. :) jeg er "bare" 19 år og valgte egentlig Engelsk for å teste det pga tilbakemeldingen på videregående (som du, så bra formulerte det, var "veldig tørt"!). Jeg har tenkt litt på IKT eller noe innen medier jeg også men har fått det for meg at det er ganske vanskelig å få jobb etter endt utdanning der også :/ nå er jeg ikke helt sikker på åssen mediebransjen er i arbeidslivet (fikk jo bare et lite innblikk på vgs). Jeg føler av en eller annen grunn jeg MÅ sikre meg arbeid så fort som mulig! :p Dette kan være pga at faren min konstant sier jeg må satse der det er jobber! Han er mer praktisk anlagt og vi har gård hvor han jobber, og så har han jobbet i telenor med elektronikk, så han har sagt at jeg får se til å satse der det er jobber å få! Men jeg må nok bare prøve meg litt fram og i vertfall søke til neste år igjen! Det verste man kan gjøre er å ikke søke! :)

  7. Hei! Jeg er 19 år og går 1.året Engelsk språk på universitet. Jeg har før gått 3 år medier og kommunikasjon (med påbygg). Siden jeg liker å snakke Engelsk og har fått god tilbakemelding på språket mitt søkte jeg meg inn på Engelsk Bachelor på NTNU. Siden jeg startet har jeg omtrentlig ikke sagt et ord Engelsk siden vi ikke har noe muntlige fag, og de fagene vi har var helt annerledes enn det jeg hadde trodd. Så klart hadde jeg forventet mye teoretisk språk, avansert gramatikk, men hadde ikke forventet poesi og skjønner ikke hvorfor i all verden vi må ha det om ikke det at det er mange berømte poeter fra England som er grunnen...

     

    Kort sagt holder jeg på å falle av. Jeg tror ikke jeg var helt forberedt på et slikt akademisk nivå rett etter videregående. Samtidig har jeg heller ikke anelse om hva jeg har lyst til å gjøre. Jeg spiller gitar på fritiden og brenner mye for musikk, men det er et helt håpløst opplegg å få seg noe jobb som musiker eller innen andre former for musikk som produksjon og produsering, (jeg tror ikke musikklærer hadde vært noe). Spørsmålet mitt er hovedsaklig hva skal jeg finne på når jeg ikke kan ha hobbyen min som yrke? Så klart er det MULIG å ha hobbyen min som yrke, det er bare det at det ikke finnes så stort rom for alle som studerer slike kreative eller utøvende yrker som musikk.

     

    Jeg er egentlig ikke helt sikker på hva jeg kunne tenke meg. Jeg likte språk og historieundervisningen på videregående, men det er jo bare en vits i forhold til nivået på Universitet. Ellers har jeg tenkt på noe praktisk som elektriker eller mekaniker, men det er ikke helt noe jeg brenner for. Jeg er heller ikke så motivert til en 3-5 årig utdanning som jeg ikke helt liker...

     

    Jeg vet jeg må finne hva jeg vil på egen hånd, men kanskje noen her har noen tips, eller som befinner seg i samme situasjon?

  8. Hei! Jeg som mange andre har fått vite hva de kommer inn på til høsten nå i disse dager. Jeg har kommet inn på Engelsk språk ved Universitetet i Oslo. Egentlig ville jeg inn på samme linja ved NTNU og står som nr. 2 på venteliste, men studiet blir trolig ikke etterfylt.

     

    Jeg valgte engelsk språk fordi det er det eneste jeg ikke suger i, og digger å snakke det. Men spørsmålet mitt er om jeg skal starte på det i Oslo ... jeg er ikke sikker på hva jeg er egnet til å bli siden eneste store interesse er musikk, og om jeg skal ta en annen utdanning senere er jeg NØDT til å ta opp noen fag.

     

    Jeg lurer på om noen har erfaring med denne linja og dette universitetet og om noen kan fortelle litt om det er verdt å starte på denne utdanningen, eller å gjøre som jeg også vurderer: et år på folkehøgskole der jeg får spilt litt musikk og så ta opp fag for få fokusere på utdanning etterpå. Det som holder meg tilbake fra å bare stikke på folkehøgskole er at jeg ikke er noe nærmere å få meg skikkelig utdanning når jeg er ferdig.

  9. Hei! Jeg har nettopp gått ferdig tre år på videregående (medier og kommunikasjon) og er forbanna usikker på hva jeg skal gjøre med livet mitt. Jeg har tenkt på språk (engelsk) siden det er litt gøy, og jeg fikk 5 i faget, men pga. at jeg er skolelei (egentlig en dårlig unnskyldning) har jeg ikke fått de karakterene jeg trenger for å komme inn på språkutdanning på NTNU.

     

    Til høsten skal jeg på folkehøgskole på Musikk og Artist linja, siden jeg lever for musikk, men har funnet ut at dette er usikre veier å gå i forhold til jobb (planlegger la det være på hobbybasis for øyeblikket).

     

    Jeg har innsett at jeg må ta opp fag på nytt for å få en språkutdanning, men akkurat nå begynner jeg å lure på om jeg vil drive med noe praktisk i stedet. Jeg har liksom ingen spesiell interesse for annet enn musikk, så valg av utdanning er litt vanskelig når jeg utelukker musikkutdanning.

     

    Jeg føler meg ikke så akademisk anlagt, men samtidig ikke helt praktisk anlagt siden jeg ikke har noe spesielle interesser innenfor noe. Men jeg begynner å lure på om ikke jeg kommer til å trives som enten elektriker eller mekaniker eller noe (hadde vært tøft å mekka litt på bilen sin liksom). Jeg lurer på om det er mulig å få fagbrev som elektriker eller mekaniker eller noe uten å gå VGS på nytt? Har utrolig lite lyst til å havne i ny VGS-klasse med 16 åringer når jeg er 19 (snart 20) selv. Men jeg ser kanskje ikke for meg at bedrifter tar inn en som vet null om å mekke bil, og gir han en utvidet lærekontrakt fordi han heller vil lære å mekke bil hos dem enn å sitte på skolebenken og få den nødvendige teorien...

     

    Men er det noen som vet noe om det med utvidet læretid? Eller andre teorikurs? Alt annet enn VGS på nytt! Hvis jeg må ta opp igjen fag blir det nok gjennom privatskole eller nettkurs.

  10. Hei! Jeg er i gang med søknadsprossesen (håper det ikke er for sent) og skal søke English Language & Linguistics. Er det noen som vet noe om hvilket karaktersnitt man burde ha? Jeg skal søke på disse skolene i denne rekkefølgen: Essex, Oxford Brookes, Roehampton, Middlesex, Kingston.

     

    Grunnet at jeg var ufattelig skolelei har jeg currently 3,6 i snitt (har 5 i engelsk fra andreåret så jeg satser på å slippe en sånn test), men skal gjøre alt jeg kan for å forbedre snittet (selv om det er relativt lite igjen av skoleåret).

     

    Vet jeg kunne spurt rådgiver om dette, men jeg fikk "du har fortsatt gode muligheter" til svar, så jeg tenkte å høre med studenter da :)

  11. Hei!

     

    Jeg har nå gått tre år Medier og Kommunikasjon med generell studiekompetanse nå på 3. året. Nå står jeg omtrentlig på bar bakke når jeg skal velge ny studieretning og utdanning (medier og kommunikasjon falt ikke i smak).

     

    Jeg har to retninger jeg er interessert i. Det ene er engelsk og det andre er musikk. Det jeg brenner mest for er musikk, selv om jeg har relativt lite kompetanse (jeg spiller litt gitar, men har relativt lite teorikunnskaper). Jeg vurderer Musikkdesign/Musikkproduksjon der man er innom studioproduksjon, komponering og arrangering. Dette er et toårig studium og kvalifiserer til en rekke jobber, også for å studere musikk videre, og kan være greit om jeg vil spille inn musikk selv også!

     

    Kort sagt drømmen er å jobbe med musikk. Nå føler jeg også at dette ikke er noen viktig jobb, og det er ikke noen stor etterspørsel, så det blir vel veldig vanskelig å leve av dette? Jeg kan jo bygge på med ped, og bli lærer ...

     

    Jeg har også halvveis lyst til å faktisk gjøre noe viktig for verden, men dette blir litt vanskelig i forhold til interessene mine. Men jeg vurderer også engelsk, der lærer er det endelige utfallet (på masternivå), men da er jeg også omtrentlig sikret jobb.

     

    Jeg vet at valget til sjuende og sist må være mitt, men hvis noen har noen hjelpefulle inspill og tips tar jeg gjerne i mot! :)

  12. Hei! Jeg er i det tredje året på videregående. Jeg har gått Medier og kommunikasjon i to år, og tar generell studiekompetanse tredjeåret.

     

    Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre videre... jeg tenker mye på det med lønn i arbeidet jeg kan få, når jeg nå skal velge et studieprogram videre. En del av meg vil studere et ettertraktet yrke, eller altså et det er store penger å hente, men jeg har ikke akkurat skolelyst eller toppkarakterer (snittet etter 2. året var 4, og snittet når er rundt 3,7). En ann en del av meg vil studere det som jeg synes er mest interessant: musikk. Jeg spiller for øyeblikket gitar, men er ikke noen mester her eller enda.

     

    Drømmen min er å starte et band, og leve av konserter og platesalg. Dette er jo en veldig urealistisk drøm, siden sjangsen for å faktisk komme dit at man kan leve av musikk er liten. Da tenker jeg heller å ha dette som en hobby, og satse på noe mer sikkert. Da har jeg lyst til å studere musikkproduksjon. Det høres morsomt og interessant ut, og kommer godt med for en som også eventuelt vil lage egen musikk.

     

    Musikkproduksjon er også litt risky siden inntekter kommer ann på om man får mange oppdrag. Dermed har jeg kommet frem til at min andre interesse, engelsk, er mer safe når det kommer til det å få jobb. Jeg tenker da læreryrket i Engelsk. Jeg tenker å ta en mastergrad, med start her i Norge og deretter et opphold i utlandet.

     

    Det som er greia er at jeg vil kjøre safe, men har en sterk følelse av at jeg ikke kommer til å trives like mye med læreryrket enn med musikkproduksjon. Jeg tenker også på et år med folkehøgskole, og dermed "gjøre unna" musikkopplæringen, altså lære så mye som mulig på det ene året, og deretter starte engelskutdanningen og ta musikk på hobbybasis.

     

    Så ... jeg vet dere ikke kan ta avgjørelsen for meg, men kanskje noen har tips eller studerer eller har studert en av delene, eller gjort en av de tingene jeg beskriver her? Tips mottas med stor takk! :)

  13. Halla! Jeg tenkte å skaffe meg noe sånt som det her: http://www.mamut.net/mcbekledningcom/419.jpg og sy på forskjellige band logo-patcher, men jeg lurer på hvor jeg kan få kjøpt sånne patcher? Helst i Norge, men utenlandske butikker går også greit.

     

    Jeg er ute etter patcher av: Black Label Society, Iron Maiden, Motorhead, Judas Priest, Accept, Metallica, Megadeth, Slayer, Children of Bodom, Pantera (hvis det finnes?). Disse er de bandene jeg liker aller best.

     

    Jeg har funnet noen patcher på sider som Nuclear Blast, og emp.com eller noe sånt, men de har liksom ikke alt på samme side. Vil helst ha så mange som mulig av dem jeg har tenkt å skaffe på samme side! :p

     

    Uansett så takker jeg for svar! :)

  14. OK, da gjorde nok jeg en feil i installasjonen! :p Men det har ingenting å si, for jeg fikk det programmet som ikke virka (Cubase) til å virke igjen etterpå! :) Spørsmålet mitt nå er om jeg bare kan slette "windows.old" mappa? Er det trygt? Eller skjer det noe? Som dere fort har funnet ut er jeg ingen dataekspert, hehe :p

  15. Jeg fant ut at jeg hadde Cd-en og kjørte den under oppstart. Vista begynte å reinstallere seg og alt gikk greit. Alt var avinstallert, og jeg lagde ny bruker osv, men så når jeg åpnet min datamaskin så jeg at harddisken var akkurat like full som før jeg reinstallerte og alt havnet i "Windows.old" mappa, så jeg lurer på: er virkelig pcn formatert? Er det bare å slette "Windows.old" fila? Eller har jeg gjort noe feil?

  16. Hei! Jeg kjøpte meg et Ugm 96 lydkort med Cubase for en stund siden og tenkte jeg skulle begynne å spille inn noe fett! Jeg fant fort ut at å lære seg Cubase ikke var gjort på en, to , tre så jeg mistet motivasjonen. Jeg hadde heller ikke ventet at å lære seg Cubase gikk kjapt, jeg bare synes det er et tungt stoff å sette seg inn i. Jeg har derimot ikke sluttet med å klimpre sammen en låt i ny og ne! Så jeg har i det siste begynt å kikke på studio og priser. Jeg fant ut at det var en lokal fyr som har et studio og som er billig! Han sa at spesielt ungdom har vært der og spilt inn demoer.

     

    Forlokkende som det høres ut, mener gitarlæreren min at jeg ikke burde gå i noe studio fordi jeg ikke kan noe om inspilling og at jeg må få mer forståelse for det før jeg gjør det, så han har begynt å engasjere seg i Cubase prosjektet mitt, som helt ærlig går rett til helvete! Nå har Cubase klikka og jeg må formatere pcn min for å få det til å virke..

     

    Kort sagt: Cubase er bare prakk og jeg er sterkt fristet til å ta tilbudet til han lokale fyren (foreldrene mine kjenner han), men jeg vet ikke helt? Er det noen her som har erfaring om dette og som kan gi meg noen tips om hva jeg bør gjøre? Burde jeg droppe studioet intill videre?

  17. Hei! Vet ikke helt om dette er riktig forum, men fant ingen andre kategorier som passet like bra som dete. Vel, kall meg en idiot, men hvordan formaterer jeg pc-en når jeg ikke har en cd med OS-et på? Så vidt jeg vet må man installere det igjen etter formateringen for at noe i det hele tatt skal funke? Er det noen måte å brenne det på, eller legge på ekstern harddisk? Jeg har Vista Home Premium. Når jeg kjøpte denne pcen (ferdigbygd custom fra komplett) fikk jeg ikke med noen installasjons cd for Home Premium, men jeg har aktiveringskoden. Så ja .. der har dere problemet mitt.

     

    Takker på forhånd for svar! :D

  18. Hei! JEg har i det siste forsket på Thrash Metal. Jeg har sett på tabs fra band som Exodus, Pantera, Metallica, Megadeth, Testament og mange fler. Jeg holder på å lage egne riff og sanger innen thrash (rytme gitar) og har funnet ut at alle thrash metal band bruker power chords, rask alternate picking og noe rask palm muting på en streng i rytmene sine. Jeg merket jo fort at mange thrash metal band høres like ut, kanskje pga en mangel på nyskapende materiale.

     

    Jeg lurer på hva mer enn hva jeg har nevnt jeg kan bruke i rytme spillet mitt? Jeg må ærlig inrømme at jeg ikke har såå mye teori inne, men skal da klare å lage noe brukbart for det?

     

    Takker på forhånd for svar :)

×
×
  • Opprett ny...