Gå til innhold

Shifty Powers

Medlemmer
  • Innlegg

    332
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shifty Powers

  1. Hei!

     

    Driver å skal omprioritere søknaden min no, og lurer veldig på studiet Ingeniørvitenskap & IKT. Dersom noken har erfaringar med dette studiet, så ville eg gjerne likt å høyre dei. Kva som helst eigentleg, jobbmulighetar, korleis studiet er, om du har høyrt positive/negative ting?

     

    Finst det foresten ikkje ein søkefunksjon lenger, er sikkert mange som har spurt eit liknande spørsmål før?

  2. Spennende å lese om hva folk svarte på oppgave 2! Jeg dro inn en del om dialekter, men la god vekt på mitt områdets særtrekk (tykk l, kløyvd infinitiv, retroflekse lyder, trykk på stavelse og verb, nektelsesformer osv). Jeg skrev også en del om språkets nyere utvikling med tanke på ungdommens bruk av Internett og at særtrekkene kan bli vannet ut på grunn av dette. Skrev også noe om talemålsvariasjonen på grunn av geografiske og sosiale grunner. Ble i overkant av 1000 ord..

    No er eg litt redd for å ha bomma, skreiv ikkje om detta i det heile tatt... Sida det står ditt språk og korleis det varierar i ulike situasjonar, tenkte eg at det måtte vere variasjonar innanfor korleis eg uttrykker meg til vanlig. Kan ikkje sjå at dialekta mi eller skriftsspråket mitt forandrar seg så mykje i ulike situasjonar, er vel heller meir ordval, språkstil, kroppsspråk o.l. som varierer. Det er i alle fall det eg har tenkt, hadde vore veldig kjipt om eg hadde bomma og fått stryk... :hm:

  3. Hva er GKPN? Har fortsatt til gode å lære meg ord og uttrykk i forsvaret, haha. :)

     

    Btw, noen som vet om innrykksdatoen endres ofte? Før var det 11. juli, så ble det 12. juli og nå står det 23. juli.

     

    > Forsvarets innrykskalender

     

    Skal og inn i juli og lurer på det samme. Har nemlig bestilt sydenturi starten av juli, så hadde vert veldig kjipt om dei endra den til endå tidlegare. No gjekk det jo greit sidan dei endra den bakover, så satsar på den står seg der. Er vel ikkje så sannsynlig at det blir endå tidlegare enn 11. juli?

  4. Når eg var på sesjon i slutten av september kunne eg velje fritt kvar eg ville. Eg hadde ikkje peiling, så sesjonsoffiseren valde ingeniørbataljonen for meg. I ettertid fann eg ut at eg ville prøve meg som grensejeger. Så eg skreiv ein søknad om omfordeling eit par veker seinare, og fekk svar i dag om at den var innvilga. Så då blir det GSV på meg :)

×
×
  • Opprett ny...