Gå til innhold

Abnormalbean

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Abnormalbean

  1. Så lenge de holder service nivået oppe kan dette være en veldig god investering. Prisnivået kan være det samme som på nettsidene til tele2. Det kan hjelpe tele2 med å få mer kunder. Dermed vil tele2 kunne tjene mer penger slik at de ikke trenger å sette opp prisene! Men alt kommer an på service nivået. Det er jo en grunn til at vi heller handler direkte hos leverandørene (Telenor, tele2, netcom osv.) på nettet enn å gå i en butikk. Elkjøp, siba, Lefdal og expert skjønner jeg har vanskeligheter med å kunne yte maksimal service når det stilles krav til butikkarbeidere om kjennskap til alle/mesteparten av varene i butikken fra tv til toaster. Men små nisjebutikker som Telenorbutikken og telekiosken må yte maksimalt når det kommer til service, de bør tilby noe mer enn bare den beste tlf i dag.. Bestemor trenger ikke en Samsung Galaxy s111 til 6000kr..... De bør ha kunnskap om de produktene de selger, de bør ha en bedre holdning til kundene (føler meg ofre som en burde for den ansatte når jeg går inn i en av disse butikkene.) og de bør høre etter hva kundens behov er. Jeg kom inn på Telenor butikken i stvg og hadde bestemt meg for hvilken tlf jeg ville ha, den var innenfor mitt budsjett og hadde alt jeg trengte av funksjoner, kundebehandler går sin vei når jeg tar kontakt med ham og kommer tilbake 5 min etter og spør hva jeg vil.. Forteller om mine ønsker og han anbefaler meg om å vente å kjøpe en tlf som er 2000kr dyrere og heller bestille den på nett. Er det service? ehm, nei...

     

  2. quote: Mia_tuk: Eller sagt på en annen måte: trenger vi Nokia og Windows 8? Hvis en eller begge forsvinner, fører det til en dårlige verden for oss mobilbrukere?

     

    Ser man på OSene som et økosystem, slik som både Nokia og Microsoft liker å se på godene og tjenestene de forskjellige produsentene levere (Google med Google docs, Google+, android og Chrome osv. Apple med IOS, OSx Icloud osv.), så kan man si at de levere supplementær goder/tjenester, goder og tjenester som levere samme grunnleggende funksjon. Oppstår det flere konkurrerende produkter, i dette tilfellet "økosystemer", vil de være med på å presse ned etterspørselen på de konkurrerende produktene, noe som kan slås ut i endring av priser. Endrer en konkurrent prisene sine vil en annen miste noe av etterspørselen tilhørende sitt produkt.

     

    Mye av hva som skjer i disse dager pga. et voksende marked med forskjellige OS er at vi ser en mer fokusering av tjenestebaserte markeder og ikke bare produktene i seg selv (hardware).

     

    Se for dere en verden med kun Android telefoner. Hva kan skje? Uten noen konkurrenter kan utviklingen stagnere, Google kan gå fra å være innovatører til etternølere. De vil gjerne bruke masse tid på å finpusse og masseprodusere økosystemet sitt. I tillegg kan vi kanskje se at de forskjellige Smartphone produsentene vil ikke kunne konkurrere med hverandre lengre pga eventuelle restriksjoner fra Android (hardware messig.). Produsentene som klarer å tilby beste tlf til billigst pris vil danne et monopol. Noe som igjen gjør at vi havner tilbake til et mer produktbasert marked. Høres dette kjent ut? Dette var noe som skjedde med Apple for mange år tilbake da Microsoft først kom på banen, det var noe som skjedde med Nokia da Apple først lanserte IPhone. For ikke å glemme da Microsoft mer eller mindre hadde monopol på OS som var installert på datamaskiner. Da Apple kom på banen med mer tjenestebaserte produkter begynte OSx å spise av Windows markedsandel. Apple svarte Microsoft og Nokia med en dash innovasjon med å lansere Iphone, Ipad og et brukervennlig OSx. Nå svarer Microsoft og Nokia ,med en dash analysering av Apples suksess, med Windows 8 og Windows Phone 8 på Nokia Lumia serien.

     

    (Takk til deg, den ene personen som kanskje orker å lese deg gjennom min teori.)

    • Liker 3
  3. ZIggyStardust:

    "Slike artikler skrives om alle merker. Det er helt naturlig å belyse trender i markedet uansett om de har stigende eller synkende kurve. Det er mye som tyder på at Nokia mister grepet om smarttelefon markedet. Det er ikke pressens fortjeneste, men heller hva slags valg ledelsen i Nokia har gjort."

     

    Sant nok, men det er pressen som har en tendens til å skrive om store kjente og etablerte merkevarer når det går dårlig. Det er særdeles sjelden jeg har lest slike artikler om stigning i salgskurven. Jeg sier ikke at de ikke finnes, men at jeg legger merke til artikler med mer negative overskrifter, spesielt når det omhandler et merke som jeg har erfaring med.

    Det at Nokia Lumia 800 er en telefon med store salgstall er noe jeg fikk med meg kun p.g.a. en fotnote i en annen artikkel om hvor dårlig Nokia gjør det for tiden.

    Hadde det også ikke vært interessant å se for seg en verden der markedsanalyser, spesielt analyser av et marked som er i en ekstrem utvikling på produkter som ikke skal vare en mannsalder, ikke har for mye å si? Vil du si markedsplasseringen til en produsent har en stor betydning for deg når du skal kjøpe et nytt produkt? Man skulle ikke tro det, men har møtt på flere mennesker som anbefaler meg å gå ut å kjøpe en ny telefon med en gang for Nokia har jo problemer med markedsplasseringnen. Burde ikke tester, hvor man ser på negative og positive, være den avgjørende faktoren når man skal oppsøke informasjon om et produkt?

    Tenk også for deg hvor kjedelig verden var når vi kun hadde Symbian og Windows Mobil på de smarte telefonene. Hvor kjedelig er det ikke da hvis vi da kun får Android og iOS som får masse positiv presse?

  4. Litt tullete artikkel. Slike artikler er med på å ødelegge for merkenavnene som artiklene omhandler, i dette tilfellet Nokia. Ved å skrive slike artikler om nedgående salg og ved å spå fremtiden til et merkevare er man direkte med på å manipulere markedet. Det kan være dette ikke er hensikten, men det er det som skjer. Folk hører på hva dere skriver å velger å ikke kjøpe dette produktet. Mange bruker Internett som en måte å søke opp informasjon om produkter som de ønsker å kjøpe. Når jeg leser slike artikler kan jeg ikke si det gir meg mye tillit til merkevaren og derfor velger ett annet produkt som da gjør at merkevaren mister et salg, og da en person mindre som ikke kan videre fortelle om deres produkt (Intern PR/ Ryktebøresen.).

     

    Det har seg også slik at opplæring til de som selger produktet er meget viktig. Det viser seg, etter en samtale med en ansatt i en elektrokjede, at det er produsentene som selv driver med opplæring til salgskanalene. Noen produsenter tar dette så på alvor at de har seminarer/kurs for alle ansatte i forskjellige butikker og kjeder. Desto mer kunnskap og kjennskap du får om et produkt desto større er motivasjonen til å selge produktet i og med at du ønsker å gi kunden ett produkt du kjenner til og vet fungerer. I en butikk er det selgerne som velger å selge deg et produkt. Salget i nettbutikker er det ryktebørsen som har mye å si.

     

    Når det er snakk om forskjellige OS i telefoner er dette noe som ikke har kommet så veldig langt. På en pc har vi som sluttbruker rett til å velge hvilket OS vi selv vil ha på våre maskiner, til en grad, om det skulle være Linux eller Windows. Når en mobiltelefon produsent velger å låse seg til et OS vil vi som kunder i svært stor grad velge et produkt p.g.a. et annet produkt. I dette tilfellet er Nokia avhengig av at Microsoft klarer å levere et særegent, vakker, funksjonelt produkt.

     

    Det har også vært en stor vekst i smarte telefoner og ikke minst produsenter av smarte telefoner. Vi snakker mye om tapt prosentandel av markedet, men er det ikke slikt at vi har kun 100% i et marked? Vil ikke da ved å tilføye en, to eller tre nye produsenter minke prosentandelen hos produsentene som opprinnelig var med i målingen?!

     

    Tror kanskje dette ble litt lang kommentar! Håper noen leser den selv om den ble litt i det lengste laget.

    Vennlig hilsen Abnormalbean.

    • Liker 4
  5. Vil gjerne se en Nokia pad med meeGo. Det ville vært show det. Men en stor fare for usexy Windows i alle fremtidige Nokia produkter og ikke bare mobiler. Ipad har for stort forsprang. Det er og den eneste paden som er vært å kjøpe, Galaxy og Flyer er eneste store utfordrere og er dessverre ikke attraktive nok.

  6. Testet nettopp dette på min Nokia n97 mini å ja, det mistet signal. Men måtte holde temmelig hardt og lenge for å gå ned til 2 prikker. Hvis det like unaturelig med iphone 4 fortjerner kanskje ikke apple alt dette maset. Men det var kanskje et behov for å prøve å jekke apple ned ett hakk. De har oppført seg som et ufordragelig barn i det siste. Dette blir jo nok et eksempel på dette.

  7. Mitt problem er et stort et. Jeg har en virkende internett tilkobling, men programmen klarer ikke å bruke tilkoblingen. Det som er litt merkelig er at windows update klarer å bruke full båndbredde. Men ingen av nettbrowserene eller spillene. Jeg bruker windows vista(x64). Dette har skjedd før, men då endte jeg opp med å formatere pcen. Lurte på om det var en lettere måte å fikse på?

     

    Merk: Har kjørt ping test i cmd og via vg.no og fikk go respons

×
×
  • Opprett ny...