Gå til innhold

4FrntSTL

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 4FrntSTL

  1. funket veldig for mamma, men det er veldig viktig at du bruker dem rett

     

    Så bra :) Tror jeg skal kjøpe dem for mamma til jul. Har snakket med folk som bruker det og de anbefales på det sterkste for folk som har vondt i rydd, fot, kne, nakke, ligamenter m.m. Skal visst brenne mer calorier, kvitte seg med cellutlitter og forme kroppen. Kvinner digger jo sånne ting..

     

    Lest om MBT fra: mbtshoereviews.com

  2. Det kommer litt ann på hvordan du vil jobbe med pasientene. Om du har lyst til å være en person som finner på ting med de og som da blir en slags fadder eller en "ekstra" mamma/pappa for dem som i tillegg da sørger for medisinering og tar samtaler (som oftest sammen med en psykolog) Eller om du har lyst å gi dem hjelp på et annet nivå. En som stiller diagnoser og som sørger for at de får utskrevet riktig type medisin etc.

     

    I første tilfelle så kan du feks se litt på; barne- og ungdomsarbeider, vernepleier, omsorgsarbeider, sykepleier.

     

    I tilfelle nummer to, så er nok Psykolog-udanning det lureste.

     

     

    Hmm, var noen gode innspill her. Saken er at jeg helst vil jobbe med la oss si barn/ungdom som sliter hjemme og blir tatt imot av barnevernet. Jeg har lyst til være den personen som tar hånd om dem og hjelper dem videre i livet. Er nok i første tilfelle jeg ser etter. Har ikke lyst til å bli psykolog.

     

    Takk for bidraget ditt!

  3. Altså, kroppen din i dagens samfunn blir sett på som "negativ"(stygg). Er ikke min mening, men slik er det bare. Kroppen til de andre ses på som positive(fine) og derfor vil de like bildene deres og ikke bildene dine. Men for all del. Du skal ha creds for at du er stolt av kroppen din! Kjør på og brei deg enda mer ut sønn.

  4. Er jævlig teit å bruke armani. Spess hvis det er sånn fake tett-sittende ekkel greie. Armani passer helst litt eldre folk. Men det spørs hvordan den ser ut. Ser den kul ut så kjøper du den gjerne. At det er Armani tilsier ikke at det ikke passer ungdom. Men blir fort litt kaksete å dukke opp i en armani-skjorte på ungdomsskolen.

  5. Her om dagen var jeg innom en skate-butikk i Oslo og kjente jeg begynte å koke litt innvending. I butikken var det et klokke skap fylt med klokker fra Nixon. Nixon lager forresten noen fete kvalitets-klokker. Uansett, jeg sjekka ut prisene på disse klokkene og ble rett og slett forbanna... Hvem vil betale 4800,- for en klokke som koster MYE mindre på nett. Folkens, pass på pengene deres!

     

    Kjenner jeg blir irritert av de norske unødvendig dyre prisene... Kjøpte min nixon klokke fra en her. Tipper jeg kjøpte klokka mi til under innkjøpspris på nett enn det de norske importørene gjør fra grossisten sin. At det er mulig å ha det så dyrt? ..Kjenner jeg blir frustrert...

  6. Skal vi vedde?

     

    Får du tilsendt en gave fra en privatperson bosatt i utlandet, er den toll- og avgiftsfri dersom verdien på varen er under 1000 norske kroner.

    En gavesending er en vare som sendes uten noen form for vederlag fra privatpersoner bosatt i utlandet til privatpersoner i Norge. Dette forutsetter at verdien på varen uten frakt er under 1000 norske kroner. Du kan motta gaver avgiftsfritt så lenge den skal brukes av deg eller din familie.

     

    Sendingens verdi

    Det er den enkelte sendings vareverdi som er avgjørende for om du må betale toll- og avgifter. Fritaket for avgiften gjelder ikke hvis en sending inneholder flere pakker til samme mottaker, selv om pakkene hver for seg har en verdi under 1000 kroner.

     

    Hvis sendingen derimot inneholder flere atskilte pakker til flere forskjellige mottakere, kan de importeres avgiftsfritt hvis det den enkelte mottar er under beløpsgrensen på 1000 kroner.

     

     

    Gavesendinger du må betale for

    De fleste varer kan sendes som gave så lenge de ikke trenger spesielle tillatelser. Eksempel på varer som ikke kan innføres som gaver er matvarer, alkoholholdige drikkevarer og tobakkvarer.

     

    Tollvesenet krever merverdiavgift for gaven hvis den:

    har en verdi på 1000 kroner eller høyere.

    sendes fra en person bosatt i Norge, som oppholder seg midlertidig i utlandet.

    er kjøpt av en privatperson i utlandet, men sendes fra for eksempel forretningen der varen er kjøpt

    er gitt til bruk i næringsvirksomhet, for eksempel for gratisutdeling til bedriftens kunder.

    er betalt helt eller delvis. Eksempel på dette kan være vervepremier du mottar fra firma i utlandet.

     

    Merverdiavgift beregnes ut fra varens verdi inkludert fraktkostnad og eventuell forsikring av forsendelsen.

     

    Du blander også sammen to forskjellige ting. Moms og toll er ikke det samme. Les her på toll.no så ser du hvilke varer som du må betale toll på. Det aller meste av normale klær må du betale 10.7 prosent toll på. Undertøy er det ingen toll på, mens det på slips er 6.6 prosent toll på. Moms på 24 prosent kommer i tilleg. Som tidligere nevnt er det ingen toll på det meste av elektronikk.

     

     

    Jeg snakker av erfaring. Du snakker av ting du leser. Jeg har aldri opplved det selv fordi jeg gjør det "trikset" mitt. Men for all del. Riktig det som står der på toll.no. Men jeg sier du kan sleppe unna med det.

     

     

    Fikk igjen 100 aud på brillene så det var jo greit. Kosta 110 +30 for frakt, så ganske billige briller.

     

    Nice!

  7. Halla, takk for at du tok deg tid.

     

    Høstferien nærmer seg og jeg har møtt ei jente jeg passer helt perfekt med. Dermed har jeg lyst til å planlegge en tur som vi kan ta, en kanskje 1-3 dagers tur til et eller anna sted her i Norge eller Sverige. Gjerne et bra/romantisk sted som du vet om. Kom gjerne med tips om steder eller ting vi kan gjøre sammen. er helt blank..

     

    Tenkt; Roadtrip til Danmark, hyttetur...(blank..).. Kom med noen innspill, ALT hjelper!

     

    Takk!

  8. Halla gutt! Var russ 09 og vet du hva? Var ikke store greier, selv om jeg tok 3 kongler, festa villt og hadde det fett. Men det som jeg husker best er min tur til Praha i Tjekkia noen uker etter. Her min venn kan du oppleve sex, fyll og moro på et nivå uten like! Pluss at det er billig der.. Sykt! Der kan en liten kjønsmoden gutt på 15 år bli mann på noen få timer. Er verdt turen og opplevelsen.

  9. Det som er så nydelig med Ebay er ikke bare utvalget, men også at selgere setter prisen lavt etter endt budrunde slik at man slipper å betale MVA i Norge.

     

    Men det slepper du uansett hvis du kan noen triks eller to. Les denne artikklen så ser du hva jeg mener :)

     

    Det du sier i bloggen din er både rett og galt. Sender selger varen som gift vil man slippe og betale moms/toll på varen så lenge det ikke er deklarert med en verdi på over 1000 NOK. Er varen ikke deklarert som gift så er grensen på 200 NOK.

     

    De aller fleste klær er det 10.7 prosent toll på i tilleg til 24 prosent moms. Momsen regnes ut i fra verdien av varen PLUSS frakt. I tilleg kommer fortollingsgebyr på 120 kroner hvis jeg ikke husker feil. Si at du kjøper en bukse på ebay for 500 kroner pluss 100 kroner i frakt blir regnestykket slik:

     

    Bukse kr. 1000,00

    Frakt kr. 100,00

    Toll 10,7% (regnes ut fra varens+fraktens verdi) kr. 117,7

    Moms/mva (regnes av varens verdi, frakt og toll) kr. 292,248

    Fortollingsgebyr kr 120

    Totalpris kr. 1630

     

    Som du ser så kan det fort bli veldig dyrt om man havner over grensen. Elektronikk er det ikke toll på. Bøker er det hverken moms eller toll på så jeg anbefaler alle og kjøpe pensumbøkene sine på nettet. Man kan spare mye penger da. Pass på at det er kun bøker i pakken, inneholder den andre ting så må du betale moms av hele sulamitten.

     

    Selv har jeg havnet bøttevis av ting på ebay. Sikkert svidd av nærmere 30 000. Som tidligere nevnt så bør man se på presentasjonen av tingene og på selgerens historie. Tenkt deg om to ganger før du kjøper noe som er mistenkelig billig. Du kan spare mye på og handle på ebay, men en ekte rolex klokke får kan ikke kjøpt for 1000 kroner.

     

    Et av de beste tipsene jeg kan gi er å handle i jula. Da er posten så optatt med å bli kvitt pakkene at jeg tror de lar varer gli gjennom litt lettere enn ellers. Jeg fikk en macbook pro til en verdi av 10 000 gjennom posten uten å måtte betale ett øre i moms i julen for to år siden. 2600 kroner spart :) Laptop value 2000 USD stod det utpå esken med grei skrift.

     

     

    Det du sier er helt greit. Men det jeg prøver å poengtere er at;" Hvis selgeren sender varen med sitt eget navn, adresse, land, osv slepper du å betale noen ting som helst". Det trekkes ikke noen 10.7% på klær. Her er et eksempel:

     

    From:

    Jhon Meyer

    California, 28717

    United States

     

    To:

    Ola Nordman

    blablagate 23

    2761, Lofoten

    Norway

     

    Item: Clothes, ipod, skis, camera ++++ (hva som helst)

     

    Husk: Markert som "gift"

     

    Sendes varen din på denne måten vil du sleppe å betlae noen ting som helst. Dette er da virkelig en gave. Tollen kan ikke si at dette er en vare som er kjøpt.

     

     

    Sendes den slik derimot må du betale toll:

     

    From:

    CheapElectronics

     

    To:

    Ola Nordman

    blablagate 23

    2761, Lofoten

    Norway

     

     

    Tollen gir faen i om at den er markert som gift. De vet at ingen sender ting gratis fra en bedrift.

  10. Ja, jeg har også mange gode erfaringer med eBay. Du får kjøpt det aller meste der og jeg har vel egentlig fått hekta.

     

    Vet ikke hvor mange tusener jeg har spart, men det er snakk om endel tusen, i underkant av 10 000 kr vil jeg tro. Har handlet sko, elektronikk og diverse andre ting som er dyrt i Norge. Men jeg har ikke handlet klær der, er redd for at ting ikke skal passe - ja, jeg vet det går ann å måle seg, men sånt skjer jo ikke når man er lat. Hehe.

     

    Er en del fake og andre ting på eBay av svært dårlig kvalitet, når det skal sies. Kjøper kun fra selgere som har solgt en del ting og har mesteparten positivt av tilbakemeldinger og ryddige og pene annonser med gode bilder.

     

    Jeg har ikke turt å kjøpe solbriller der enda. Noen som har erfaring med hvem som selger ekte saker av det?

     

     

    Ja, jeg har kjøpt solbriller fra eByay. Oakley frogskins, Oakley corwbar og noen dragon solbriller. Kjøpte dem fra denne siden som samarbeider med eBay. Klikk her for å se siden.

  11. Kan være fake. Det er jeg enig i. Men det er nok ikke fake vare hvis han har over 95% positive feedback. Det er ikke 95% dumme folk. Ikke vær så naiv, selv om du kanskje er SYKT imot fake vare.Det finnes mye sykt bra kopier som gjerne kunne ha vært "the real shit". Alt lages uansett i kina eller asia generelt.

     

    Hvis du skulle være i tvil så er det beste å spørre om det er ekte eller ikke. Ikke vanskeligere. Btw. Ser du en klokke fra rolex og den koster 50$ så burde du begynne å lure.

    Altså, jeg har sett kunder med 99% posetive feedback selge fakes, så...

     

     

    Ja, det er jo mulig. Har aldri ment at folk som har mye positivt selger fake. Men da vet folk at det er fake og derfor er de så fornøyde.

  12. Etter litt googling kom jeg frem til den konklusjonen at de Radar skoene var mindre pene. Om du skater er de sikkert funksjonelle, men utseende messig likte jeg de ikke.

     

    Kva tycks?

    Skylow1.5Purple.jpg

     

    Liker bedre den hvite versjonen med lilla og turkise detaljer.

     

    ---

     

    Vurderer sterkt å kjøpe et par med svarte Blazers til skating. Elsker skomodellen. :love:

     

     

    Hva heter de skoa?

×
×
  • Opprett ny...